Flytt områder

Flytt et område fra én konto til en annen.
I denne artikkelen:

Om flytting av områder

Hvis du har behov for å omorganisere områdene dine i Analytics, kan du flytte dem (og de tilknyttede rapporteringsvisningene) fra én konto til en annen.

Ved å flytte områder kan du tilpasse implementeringen av Analytics etter bedriftens behov. Du kan for eksempel ha behov for å omorganisere områdene etter en fusjon, en intern omstrukturering, etter å ha inngått en avtale med et nytt byrå eller i forbindelse med at du utvikler en ny strategi for sammendrag (roll-ups).

Du kan flytte et område fra en kildekonto til en destinasjonskonto.

For å flytte områder må du ha rolle som administrator og redigerer i både kilde- og destinasjonskontoen.

Vær obs på dette

Kildekonto

Hvis kildekontoen ikke lenger inneholder noen områder etter flyttingen, kan du slette den. Hvis du har en tom kildekonto, blir den talt opp mot det maksimale antallet Analytics-kontoer du kan ha.

Sporings-ID og tagger

Sporings-ID-en (f.eks. UA-12345-1) endres ikke, så du trenger ikke å endre noen tagger.

ID-en brukes ikke på nytt i kildekontoen, så sporings-ID-en er fortsatt unik i Analytics-miljøet ditt.

Vær oppmerksom på at den opprinnelige kontoen fortsatt identifiseres i ID-en (f.eks. UA-<kildekontonummer>-1), og siden ID-en ikke endres, kan eventuelle automatiske prosesser du har konfigurert for destinasjonsområdet, som er basert på kontonummeret, bli påvirket.

Områdetillatelser

Når du flytter et område, har du to alternativer for behandlingen av tillatelser:

• Erstatt de eksisterende tillatelsene for område og rapporteringsvisning med tillatelsene i destinasjonskontoen. Området og de tilknyttede rapporteringsvisningene arver tillatelsene fra destinasjonskontoen.
  • Behold de eksisterende tillatelsene for område og rapporteringsvisning. De nåværende tillatelsene for område og rapporteringsvisning kopieres sammen med området. Brukere som har tilgang på kontonivå i kildekontoen, får tilgang på områdenivå i destinasjonskontoen.

Rapporteringsdata

Alle rapporteringsdata som er tilknyttet et område, flyttes (men kopieres ikke) til destinasjonskontoen.

Områdeinnstillinger og tilknyttede konfigurasjoner og objekter

Områdeinnstillingene beholdes når du flytter områder. Det samme gjelder andre innstillinger og tilknyttede objekter som sporingstilpasninger (f.eks. User-ID), remarketingmålgrupper og dynamiske attributter, egendefinerte definisjoner, dataimportering og egendefinerte tabeller.

I Google Ads kan dynamiske attributter bli omtalt som parametere.

Rapporteringsvisninger

Alle rapporteringsvisninger tilknyttet et område flyttes, og alle innstillinger for rapporteringsvisninger forblir uendret.

I tillegg flyttes alle ressurser som er tilknyttet området, inkludert oversikter, tilpassede rapporter, annoteringer, segmenter og mål.

Filtre

Filtre som tas i bruk i rapporteringsvisningene i området, kopieres til destinasjonskontoen.

Hvis Analytics registrerer et eksakt samsvar i destinasjonskontoen (filternavn og konfigurasjon), kopieres ikke filteret, men filteret i destinasjonskontoen brukes i stedet.

Filtre fjernes aldri fra kildekontoen.

Tilknyttede kontoer og integreringer

Du beholder alle tilknytninger mellom kontoer og områder (f.eks. Google Ads, AdSense) samt alle integreringer du har med andre plattformer, for eksempel BigQuery, Campaign Manager 360, Display & Video 360 og Search Ads 360, selv om du flytter det aktuelle området.

Hvis du har knyttet et Analytics-område sammen med en konto med Google Ad Manager, får du kanskje ikke flyttet dette området. Hvis du vil flytte et slikt område, kan du be brukerstøtterepresentanten din for Google Marketing Platform om å fjerne tilknytningen til Ad Manager først. Du kan konfigurere tilknytningen på nytt etter flyttingen.

Hvis du må fjerne tilknytningen mellom Analytics 360 og Ad Manager-integrasjonen din for å flytte et område, bør du være obs på at det lukker alle målgruppene som er publisert på disse tilknyttede destinasjonene. Det akkumuleres ikke nye brukere i lukkede målgrupper, og varigheten av medlemskap tilbakestilles til 30 dager. Målgruppene gjenåpnes automatisk hvis du knytter det flyttede området til den opprinnelige Ad Manager-kontoen på nytt. I slike tilfeller kan du se et opphold i tiden målgruppen er registrert som inkludert, fra målgruppen ble lukket til den ble åpnet igjen.

Optimize-eksperimenter

Hvis du har Optimize-eksperimenter tilknyttet et område, stopper disse eksperimentene hvis du flytter området.

Fakturering

Fakturering gjelder bare for Analytics 360-områder.

Når du flytter et område, endres kontoen som området faktureres for, for hele den inneværende måneden. Hvis du for eksempel flytter et område fra konto A til konto B den 15. i måneden, blir konto B fakturert for området for hele denne måneden og alle månedene etter.

Når du ikke kan flytte områder

I disse situasjonene kan du ikke flytte områder:

1. Kildekontoen og destinasjonskontoen tilhører ikke samme organisasjon i Google Marketing Platform. Kontakt en administrator i organisasjonen for å sørge for at begge kontoene tilhører samme organisasjon.
  2. Tjenestenivået for området blir satt til 360, og kontotilknytningen til organisasjonen er ikke bekreftet. Kontakt en administrator i organisasjonen for å gjøre ett av følgende:
  3. Du har verken tillatelse til å administrere brukere eller redigeringstillatelse i destinasjonskontoen.
  4. Området er knyttet til Google Ad Manager.
    Kontakt brukerstøtterepresentanten din for Google Marketing Platform for å fjerne tilknytningen til området. Du kan gjenopprette tilknytningen senere.
    Hvis du flytter området til en destinasjonskonto som eies av en annen juridisk enhet enn kildekontoen, må du signere en ny kontrakt om tilknytning.
  5. Én eller flere fullstendige rapporter for området er under behandling.
    Vent til behandlingen av de fullstendige rapportene er fullført, og gjør deretter et nytt forsøk.
  6. Destinasjonskontoen har allerede det maksimale antallet områder (standardgrensen er 50).
  7. Området er et sammendragsområde eller et kildeområde.
    Du kan ikke flytte sammendragsområder. Hvis du vil flytte et kildeområde, må du først fjerne tilknytningen mellom kildeområdet og sammendragsområdet.

Slik flytter du områder

1. Logg på Google Analytics..
  2. Klikk på Administrator.
  3. I KONTO-kolonnen bruker du menyen for å velge kontoen som inneholder området du vil flytte.
    Hvis du har mange kontoer, kan du bruke søkefeltet til å finne den rette kontoen.
  4. I OMRÅDE-kolonnen velger du området du vil flytte.
  5. Klikk på Områdeinnstillinger og deretter på Flytt området.
  6. Velg destinasjonskontoen.
  7. Velg innstillingene for tillatelser:
    • Behold de eksisterende tillatelsene for område og rapporteringsvisning. De nåværende brukertillatelsene kopieres sammen med området, og området arver ikke tillatelser fra destinasjonskontoen.
    • Erstatt de eksisterende tillatelsene for område og rapporteringsvisning med tillatelsene i destinasjonskontoen. Området arver tillatelser fra destinasjonskontoen.
  8. Klikk på Flytt.
  9. Bekreft databehandlingen, og klikk på Lagre.