Denna artikel handlar om Google Analytics 4-egendomar. Om du använder en Universal Analytics-egendom kan du läsa avsnittet Universal Analytics i detta hjälpcenter.

[GA4] Konfigurationsassistent för Google Analytics 4-egendomar

Slutför konfigureringen av din nya Google Analytics 4-egendom
Denna artikel vänder sig till webbplats- och appägare som redan har skapat en ny Google Analytics 4-egendom. Om du enbart har en Universal Analytics-egendom kan du läsa om hur du använder Konfigurationsassistent för GA4 i din Universal Analytics-egendom.

Konfigurationsassistent för Google Analytics 4-egendomar går igenom ett antal inställningar och funktioner som du kan implementera för att få ut så mycket som möjligt av din nya egendom. Inställningarna är ordnade i följande grupper:

• Samling
  • Egendomsinställningar
  • Länkar
  • Målgrupper
  • Konverteringar
  • Användarhantering

Du kanske inte behöver använda alla inställningar eller funktioner i dessa grupper. Du kan till exempel hoppa över

• Tagginstallation om du redan har en Universal Analytics-egendom och kunde återanvända dina befintliga gtag.js-taggar när du skapade Google Analytics 4-egendomen
  • Länka till BigQuery om du inte behöver exportera obearbetade händelser till detta molndatalager.

Användare med befintliga Universal Analytics-egendomar

Om du har kopplat en Universal Analytics-egendom till din Google Analytics 4-egendom kan du använda Konfigurationsassistent för att bibehålla en enhetlig konfiguration mellan de båda egendomarna.

Obs! Det finns inget verktyg för att fylla den nya Google Analytics 4-egendomen med tidigare data. Google Analytics 4-egendomen samlar bara in data framåt i tiden.

Gå till Universal Analytics-egendomen om du vill se tidigare data. Om namnet på din Universal Analytics-egendom är Exempelegendom blir namnet på Google Analytics 4-egendomen Exempelegendom (12345678), där 12345678 är ett egendomsnummer.

Hitta Konfigurationsassistent

1. Logga in på Analytics.
  2. Gå till din Google Analytics 4-egendom.
  3. Klicka på Administratör.
  4. Klicka på Konfigurationsassistent i kolumnen Egendom.
  5. Klicka på följande på varje rad:
    • Läs mer för att öppna en ny webbläsarflik med mer detaljerad information om inställningen
    • följt av för att öppna den specifika administratörssidan där du kan konfigurera inställningen.

För närvarande kan du inte se i Konfigurationsassistent vilka konfigureringssteg du har slutfört. Däremot kan du kontrollera att data samlas in i den nya Google Analytics 4-egendomen med hjälp av rapporten Realtid. Besök webbplatsen på en separat flik eller i ett separat fönster i webbläsaren. Du bör se aktiviteten i rapporten Realtid. Tänk på att det kan ta upp till 30 minuter innan data börjar synas i din nya Google Analytics 4-egendom.