[GA4] GA4-mittauskokonaisuuden määrittäminen Setup Assistantin avulla

Viimeistele GA4-mittauskokonaisuuden määritykset käyttämällä Setup Assistantia

Setup Assistant löytyy GA4‐mittauskokonaisuudestasi. Sen kautta saat käyttöösi kaikki asetukset, joita tarvitset Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuden määritysten viimeistelyyn.

1. Klikkaa näytön vasemmasta reunasta Setup Assistant.

Asetukset

Kaikilla käyttäjillä on pääsy Setup Assistantiin, mutta muutosten tekemiseen tarvitaan mittauskokonaisuuden muokkaajan rooli.

Jos olet siirtymässä GA4:ään Universal Analytics ‐mittauskokonaisuudesta, näet joidenkin asetusten >-valikossa lisää siirtotyökaluja. Voit myös klikata minkä tahansa rivin tilaa, jos haluat verrata Universal Analyticsin ja Google Analytics 4:n tilaa. Huomaathan kuitenkin, että Setup Assistant ei lisää aiempaa Universal Analytics ‐dataa uuteen Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuteesi. Uusi GA4-mittauskokonaisuutesi kerää ainoastaan tulevaa dataa.

Datan kerääminen

Sivusto- ja sovellusdatan kerääminen
Voit aloittaa datan keräämisen lisäämällä sivustolle tai sovellukseen mittauskoodin, joka kerää käyttäjädataa.

Verkkosivustot

Kun olet luonut tilin ja mittauskokonaisuuden, tee näin:
  1. Lisää sivustodatastriimi Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuteesi.
  2. Ota mittauskoodi käyttöön verkkosivustollasi.

Sovellukset

Kun olet luonut tilin ja mittauskokonaisuuden, tee näin:
  1. Lisää sovellusdatastriimi Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuteesi.
  2. Lisää Firebase SDK sovellukseesi.
  3. Lisää Google Analytics for Firebase SDK sovellukseesi.

Mitä seuraavaksi?

Once you complete the steps, click the Actions menu Nuoli eteenpäin to mark the row as complete. When you mark the row as complete, all users of the property will see the same status.

Mittauskokonaisuuden asetukset

Google-signaalien laittaminen päälle
Kun laitat Google-signaalit päälle, voit kerätä lisädataa käyttäjistä, jotka ovat sallineet mainosten personoinnin ja kirjautuneet Google-tileilleen. Lue lisää Google-signaaleista

Näin laitat Google-signaalit päälle

1. Klikkaa Setup Assistantista rivin oikealla puolella olevaa Toiminta-valikkoa Nuoli eteenpäin.
  2. Klikkaa Hallinnoi Google-signaaleja.
  3. Laita Datan kerääminen ‑kohdasta Google-signaalien datankeruu päälle.

Mitä seuraavaksi?

Once you complete the steps, click the Actions menu Nuoli eteenpäin to mark the row as complete. When you mark the row as complete, all users of the property will see the same status.

Tärkeiden tapahtumien käyttöönotto

Tärkeä tapahtuma on sivustollasi tai sovelluksessasi esiintyvä Google Analytics ‐tapahtuma, joka on yrityksesi kannalta tärkeä. Tärkeät tapahtumat ovat ryhmä automaattisesti kerättäviä, suositeltuja ja omia tapahtumia, jotka ovat kaikkein tärkeimpiä yrityksesi kannalta. Yleisiä tärkeitä tapahtumia ovat esimerkiksi ostoksen tekeminen kaupastasi ja uutiskirjeen tilaus.

Jos olet Google Analytics ‑järjestelmänvalvoja, voit merkitä minkä tahansa tapahtuman tärkeäksi tapahtumaksi. Aina kun käyttäjä käynnistää kyseisen tapahtuman sivustollasi tai sovelluksessasi, se kirjataan tärkeänä tapahtumana Google Analyticsissa, ja näet sen Google Analytics ‑raporteissa.

Tapahtuman merkitseminen tärkeäksi tapahtumaksi

1. Klikkaa Setup Assistantista rivin oikealla puolella olevaa Toiminta-valikkoa Nuoli eteenpäin.
  2. Klikkaa Ylläpidä tärkeitä tapahtumia.
  3. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta Tapahtumat.
  4. Laita Aiemmin luodut tapahtumat ‑taulukosta Merkitse tärkeäksi tapahtumaksi ‑valitsin päälle.

Jos et ole vielä luonut tapahtumaa tai olet luonut sen äskettäin, lue uusien tapahtumien merkitsemisestä tärkeiksi tapahtumiksi tästä artikkelista.

Tavoitteiden siirtäminen Universal Analyticsista

Jos haluat muuttaa yhdistetyn Universal Analytics ‐mittauskokonaisuutesi tavoitteita Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuden tärkeiksi tapahtumiksi, tutustu tavoitteiden siirtotyökaluun.

Mitä seuraavaksi?

Once you complete the steps, click the Actions menu Nuoli eteenpäin to mark the row as complete. When you mark the row as complete, all users of the property will see the same status.

Yleisöjen määrittely
Yleisöt ovat käyttäjäryhmiä, joilla on yhteisiä määritteitä. Voit jakaa yleisöjä käyttämillesi mainostuotteille (esim. Google Adsille), jos haluat kohdistaa mainontaa tietyille käyttäjäryhmille. Lue lisää yleisöjen määrittelystä artikkelista Yleisöjen luominen, muokkaaminen ja arkistointi.

Yleisöjen siirtäminen Universal Analyticsista

Voit siirtää yleisöjä Universal Analytics ‐mittauskokonaisuudesta Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuteen käyttämällä Google Sheetsin GA4 Migrator for Google Analytics ‐laajennusta. Lue lisää

Mitä seuraavaksi?

Once you complete the steps, click the Actions menu Nuoli eteenpäin to mark the row as complete. When you mark the row as complete, all users of the property will see the same status.
Suostumusasetusten tarkistaminen
Aseta mittauskokonaisuus tallentamaan Euroopan talousalueella (ETA) olevien loppukäyttäjien suostumukset, jotta heidän henkilökohtainen datansa voidaan jakaa Googlelle mainontatarkoituksiin. Jos haluat varmistaa, että mainosten personointi ja mittaus toimivat odotetulla tavalla, tarkista Google-tagin ja muiden datalähteiden suostumusasetukset. Lue, miten voit tarkistaa ja päivittää suostumusasetukset Google Analyticsissa.

Mitä seuraavaksi?

Once you complete the steps, click the Actions menu Nuoli eteenpäin to mark the row as complete. When you mark the row as complete, all users of the property will see the same status.

Google Ads

Google Adsiin linkittäminen

Google Ads ‐tilin linkittäminen mahdollistaa datan siirtämisen Google Analyticsin ja Google Adsin välillä. Voit esimerkiksi luoda Google Ads ‑konversioita Google Analyticsin tärkeiden tapahtumien pohjalta, nähdä Google Ads ‑kampanjasi ja Google Ads ‑ulottuvuutesi Analyticsissa ja tuoda Analytics-yleisösi saataville Google Adsiin ja käyttää niitä uudelleenmarkkinointilistoissa. Voit lukea lisää Google Adsiin linkittämisestä täältä.

Google Ads ‑tilin linkittäminen

1. Klikkaa Setup Assistantista rivin oikealla puolella olevaa Toiminta-valikkoa Nuoli eteenpäin.
  2. Klikkaa Ylläpidä Google Ads ‐linkkejä.
  3. Klikkaa Linkitä.
  4. Klikkaa Valitse Google Ads ‐tilit.
  5. Valitse linkitettävät Google Ads ‑tilit.
  6. Klikkaa Vahvista.
  7. Klikkaa Seuraava.
  8. (Suositus) Jätä oletusasetukset päälle ja klikkaa Seuraava.
  9. Tarkista asetukset ja klikkaa Lähetä.

Google Ads ‐linkkien siirtäminen Universal Analyticsista

Jos haluat tuoda Google Ads ‐linkit Universal Analytics ‐mittauskokonaisuudesta yhdistettyyn Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuteen, tutustu artikkeliin Google Ads ‐linkkien siirtotyökalu.

Mitä seuraavaksi?

Once you complete the steps, click the Actions menu Nuoli eteenpäin to mark the row as complete. When you mark the row as complete, all users of the property will see the same status.

Hintatarjousten tekeminen GA4-konversioista
Kun olet ottanut tärkeät tapahtumat käyttöön, voit luoda Google Analyticsin tärkeiden tapahtumien pohjalta Google Ads ‑konversioita, joita voi käyttää kampanjatulosten raportoinnissa. Lisäksi ne auttavat sinua tai Smart Biddingiä tekemään päätöksiä hintatarjouksista ja optimoimaan kampanjat.
Jos haluat lisätietoa siitä, miten voit tehdä hintatarjouksia Google Ads ‑konversioista, jotka perustuvat tärkeisiin tapahtumiin, seuraa artikkelissa Konversioiden luominen Google Adsissa Google Analyticsin tärkeiden tapahtumien pohjalta olevia ohjeita.

Universal Analytics ‑hintatarjousten lopettaminen Google Adsissa

Jos teet Google Adsissa hintatarjouksia Universal Analytics ‐konversioista, sinun on tehtävä Google Ads ‐tililläsi joitakin muutoksia. Voit lopettaa hintatarjousten tekemisen Universal Analytics ‐konversioista ja alkaa tehdä hintatarjouksia GA4:n tärkeisiin tapahtumiin perustuvista Google Ads ‐konversioista seuraavasti:

1. Siirry Setup Assistantissa Hintatarjousten tekeminen GA4-konversioista ‐riville ja vie hiiri tilasarakkeen päälle. Näet, kuinka monesta Universal Analytics ‐konversiosta teet hintatarjouksia Google Adsissa verrattuna Google Analytics 4 ‐konversioihin.
  2. Siirry linkitetylle Google Ads ‐tilillesi.
    Jos linkitettyjä tilejä on useita, sinun on toistettava seuraavat vaiheet jokaisen kohdalla. Voit tarkistaa linkitetyt Google Ads ‐tilit Google Analyticsista.
  3. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Työkalut ja asetukset ja valitse Mittaus-kohdasta Konversiot.
  4. Etsi kaikki konversiot, joiden Konversion lähde ‑sarakkeessa lukee Verkkosivusto (Google Analytics (UA)).
  5. Varmista jokaisen konversion kohdalla, että olet luonut vastaavan GA4-konversion ja tuonut sen Google Adsiin.
  6. Vertaa UA-konversioiden määriä vastaavien GA4:n tärkeisiin tapahtumiin perustuvien Google Ads ‑konversioiden määriin Google Analytics ‑mittauskokonaisuudessasi. Huomaa, että Google Analytics 4:n tärkeiden tapahtumien määrät eivät todennäköisesti vastaa täysin Universal Analyticsin konversiomääriä monen eri tekijän vuoksi.

Voit varmistaa, että dataa on riittävän paljon tarkkaa vertailua varten, odottamalla kaksi viikkoa Google Analytics 4:n tärkeiden tapahtumien käyttöönoton jälkeen, ennen kuin vertaat niitä Universal Analytics ‑konversioihin.

7. Kun olet tarkistanut konversiot, siirry Google Ads ‐tilillesi ja vaihda UA-konversiotapahtuman optimointiasetukseksi Toissijainen tapahtuma (vain havaintoja varten). Vaihda samalla GA4:n tärkeisiin tapahtumiin perustuvien konversioiden optimointiasetukseksi Ensisijainen tapahtuma:
    1. Valitse Google Ads ‐tililtä Työkalut ja asetukset > Mittaus > Konversiot.
    2. Etsi tavoite, jonka sisältämää konversiotapahtumaa haluat muokata.
    3. Klikkaa Muokkaa tavoitetta.
    4. Klikkaa päivitettävän konversiotapahtuman vieressä olevaa avattavaa valikkoa ja valitse joko Toissijainen tapahtuma (vain havaintoja varten) tai Ensisijainen tapahtuma.
    5. Klikkaa Tallenna muutokset.
  8. Jos Universal Analyticsissa ja Google Analytics 4:ssä näkyvät konversiomäärät eroavat toisistaan merkittävästi, voit tehdä Analytics-määritykseesi muutoksia, joiden avulla näet oikeat määrät.

Suurten mainostajien kannattaa tehdä kaikki muutokset kerralla Google Ads APIn ja Google Analytics APIn tai Google Ads Editorin avulla.

Mitä seuraavaksi?

Once you complete the steps, click the Actions menu Nuoli eteenpäin to mark the row as complete. When you mark the row as complete, all users of the property will see the same status.

Mainosten kohdistaminen GA4-yleisöille
Jos haluat, että yleisösi ovat käytettävissä Google Adsissa uudelleenmarkkinointia varten, linkitä Analytics Google Adsiin, pidä Ota personoitu mainonta käyttöön ‑oletusasetus käytössä ja laita Google-signaalit päälle. Jos poistat personoidun mainonnan käytöstä, voit edelleen viedä yleisöjä Google Adsiin mutta et voi käyttää niitä personoitujen mainosten kohdistamiseen.

Universal Analytics ‑yleisöjen käytön lopettaminen Google Adsissa

Jos käytät Universal Analytics ‐yleisöjä Google Adsissa, sinun on tehtävä Google Ads ‐tililläsi joitakin muutoksia. Voit lopettaa Universal Analytics ‐yleisöjen käyttämisen ja alkaa käyttää Google Analytics 4 ‐yleisöjä seuraavasti:

1. Siirry Setup Assistantissa Mainosten kohdistaminen GA4-yleisöille ‐riville ja vie hiiri tilasarakkeen päälle. Näet, kuinka montaa Universal Analytics ‐yleisöä käytät Google Adsissa verrattuna Google Analytics 4 ‐yleisöjen määrään.
  2. Siirry linkitetylle Google Ads ‐tilillesi.
    Jos linkitettyjä tilejä on useita, sinun on toistettava seuraavat vaiheet jokaisen kohdalla. Voit tarkistaa linkitetyt Google Ads ‐tilit Google Analyticsista.
  3. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Työkalut ja asetukset ja valitse Jaettu kirjasto ‐kohdasta Yleisön hallinnointi.
  4. Vie hiiri jokaisen yleisön päälle ja etsi sellaisia, joiden kohdalla lukee Google Analytics ‐tageja sisältävällä sivulla käyneet. Jos sinulla on paljon yleisöjä, lisää suodatin, jonka lähde on Google Analytics (UA), jotta löydät UA-yleisöt.
  5. Varmista jokaisen tällaisen yleisön kohdalla, että olet luonut vastaavan GA4-yleisön (joko manuaalisesti tai käyttämällä yleisöjen siirtotyökalua) ja määrittänyt Analytics-mittauskokonaisuutesi lähettämään yleisöjä Google Adsiin.
  6. Tarkista, että GA4-yleisön koko näyttää oikealta.

Jotta dataa on varmasti riittävän paljon tarkkaa vertailua varten, sinun kannattaa odottaa kaksi viikkoa Google Analytics 4 ‑yleisöjen käyttöönoton jälkeen, ennen kuin vertaat niitä Universal Analytics ‐yleisöihin.

7. Kun olet valmis vaihtamaan GA4-yleisöön, ota se käyttöön kaikissa kampanjoissa tai mainosryhmissä, joissa on ollut käytössä vastaava UA-yleisö.

Suurten mainostajien kannattaa tehdä kaikki muutokset kerralla Google Ads APIn ja Google Analytics APIn tai Google Ads Editorin avulla.

Mitä seuraavaksi?

Once you complete the steps, click the Actions menu Nuoli eteenpäin to mark the row as complete. When you mark the row as complete, all users of the property will see the same status.

(Valinnainen) Lisäasetukset

Käyttäjähallinta
Järjestelmänvalvojana voit lisätä, poistaa ja muokata käyttäjiä Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuudessasi. Voit myös luoda, poistaa ja muokata käyttäjäryhmiä, jotta käyttäjien, organisaatiorakenteiden ja lupien yhteensovittaminen olisi helpompaa. Lue lisää käyttäjien ja käyttäjäryhmien hallinnasta.

Käyttäjien lisääminen mittauskokonaisuuteen

1. Klikkaa Setup Assistantista rivin oikealla puolella olevaa Toiminta-valikkoa Nuoli eteenpäin.
  2. Valitse Hallinnoi käyttäjiä.
  3. Klikkaa Mittauskokonaisuuden pääsynhallinta ‐kohdasta + ja valitse Lisää käyttäjiä.
  4. Lisää käyttäjän Google-tilin tai Google Workspace ‐tilin sähköpostiosoite.
  5. Valitse Ilmoita uusille käyttäjille sähköpostitse, jos haluat lähettää viestin käyttäjälle.
  6. Valitse haluamasi luvat. Lue lisää luvista
  7. Klikkaa Lisää.

Käyttäjän lisäämisen yhteydessä ilmoittamasi sähköpostiosoite ja siihen liittyvä salasana toimivat käyttäjän Analytics-kirjautumistietoina.

Käyttäjien siirtäminen Universal Analyticsista

Jos haluat tuoda käyttäjät Universal Analytics ‐mittauskokonaisuudesta, tutustu artikkeliin Käyttäjien siirtotyökalu.

Mitä seuraavaksi?

Once you complete the steps, click the Actions menu Nuoli eteenpäin to mark the row as complete. When you mark the row as complete, all users of the property will see the same status.

Datan tuonti
Voit tuoda kustannus-, tuote-, käyttäjä- ja offline-tapahtumadataa ulkoisista lähteistä ja yhdistää sen Google Analytics ‐mittauskokonaisuutesi dataan. Lisätietoa datan tuomisesta Google Analyticsiin saat tästä artikkelista.
Universal Analyticsista tuotua dataa ei voi siirtää GA4:ään, koska GA4:n ja Universal Analyticsin datamallit eivät vastaa toisiaan. Sinun on otettava datan tuonti käyttöön GA4:ssä erikseen.

Mitä seuraavaksi?

Once you complete the steps, click the Actions menu Nuoli eteenpäin to mark the row as complete. When you mark the row as complete, all users of the property will see the same status.
BigQueryyn linkittäminen
BigQuery on pilvipohjainen datavarasto, jolla voit tehdä suuriin datajoukkoihin kohdistuvia kyselyjä tehokkaasti.

Voit siirtää käsittelemättömät tapahtumat Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuksista BigQueryyn ja kohdistaa sitten kyselyjä tähän dataan käyttämällä SQL-tyyppistä syntaksia. BigQueryssa voit eksportoida dataa ulkoiseen tallennustilaan tai importoida ulkoista dataa Analytics-dataan yhdistämistä varten.

Katso ohjeet BigQueryn linkittämiseen artikkelista BigQuery Exportin käyttöönotto.

Mitä seuraavaksi?

Once you complete the steps, click the Actions menu Nuoli eteenpäin to mark the row as complete. When you mark the row as complete, all users of the property will see the same status.

Käyttäjätunnusten käyttöönotto
User‑ID‑ominaisuuden avulla voit liittää omat tunnuksesi yksittäisiin käyttäjiin. Näin voit yhdistää heidän toimintansa eri istunnoissa ja eri laitteilla ja alustoilla.
Analytics tulkitsee jokaisen käyttäjätunnuksen erilliseksi käyttäjäksi. Kun yhdistät käyttäjätunnuksen yksittäiseen käyttäjään, saat tarkempaa tietoa käyttäjämääristä ja kattavamman kuvan käyttäjän suhteesta yritykseesi.
Katso ohjeet User-ID-ominaisuuden käyttöönottoon artikkelista Send user IDs.

Mitä seuraavaksi?

Once you complete the steps, click the Actions menu Nuoli eteenpäin to mark the row as complete. When you mark the row as complete, all users of the property will see the same status.
Measurement Protocolin käyttäminen
Google Analytics 4:n Measurement Protocolin avulla kehittäjät voivat parantaa sivusto- ja sovellusstriimejä lähettämällä tapahtumia suoraan Google Analyticsin palvelimille HTTP-pyyntöjen kautta. Näin voidaan helposti mitata interaktioita palvelinten välillä ja offline-tilassa.
Ohjeet Measurement Protocolin käyttöönottoon ja käyttämiseen saat artikkelista Measurement Protocol (Google Analytics 4).
Universal Analyticsin Measurement Protocol ‑dataa ei voi siirtää GA4:ään. Sinun on otettava Measurement Protocol käyttöön GA4:ssä erikseen.

Mitä seuraavaksi?

Kun kaikki tarvittava on tehty, klikkaa Toiminta-valikkoa Nuoli eteenpäin ja merkitse rivi valmiiksi. Tämän jälkeen kaikki mittauskokonaisuuden käyttäjät näkevät saman tilan.