[GA4] Configurar la propietat de GA4 mitjançant l'Assistent de configuració

Utilitzeu l'Assistent de configuració per acabar de configurar la propietat de GA4

Accediu a l'Assistent de configuració des de la propietat de GA4. Proporciona totes les opcions de configuració que necessiteu per acabar de configurar la propietat de Google Analytics 4.

1. A la part esquerra de la pantalla, feu clic a Assistent de configuració.

Opcions de configuració

Tots els usuaris poden accedir a l'Assistent de configuració, però heu de tenir el rol d'editor a la propietat per poder fer canvis.

Si feu la migració des d'una propietat de Universal Analytics, també veureu eines de migració addicionals al menú > per a algunes opcions de configuració. També podeu fer clic a l'estat de qualsevol fila per comparar l'estat de Universal Analytics amb el de Google Analytics 4. Tanmateix, tingueu en compte que l'Assistent de configuració no reposa l'historial de dades de Universal Analytics a la propietat de Google Analytics 4 nova. La propietat de GA4 nova només recull les dades que es generen en endavant.

Recollida de dades

Recollir dades d'un lloc web i d'una aplicació
Podeu començar a recollir dades afegint un codi de mesurament al vostre lloc web o aplicació. El codi de mesurament recull dades d'usuari del vostre lloc web o aplicació.

Per a llocs web

Quan hàgiu creat un compte i una propietat, seguiu aquests passos:
  1. Afegiu un flux de dades web a la propietat de Google Analytics 4.
  2. Configureu el codi de mesurament al lloc web.

Per a aplicacions

Quan hàgiu creat un compte i una propietat, seguiu aquests passos:
  1. Afegiu un flux de dades d'aplicació a la propietat de Google Analytics 4.
  2. Afegiu l'SDK de Firebase a l'aplicació.
  3. Afegiu l'SDK de Google Analytics for Firebase a l'aplicació.

Passos següents

Once you complete the steps, click the Actions menu Fletxa cap endavant to mark the row as complete. When you mark the row as complete, all users of the property will see the same status.

Configuració de la propietat

Activar Google signals
Si activeu Google signals, podeu recollir dades addicionals sobre els usuaris que han activat la personalització d'anuncis i que han iniciat la sessió als seus Comptes de Google. Més informació sobre Google signals

Activar Google signals

1. A l'Assistent de configuració, feu clic al menú Accions Fletxa cap endavant que hi ha a la dreta de la fila.
  2. Feu clic a Gestiona Google signals.
  3. A Recollida de dades, activeu la recollida de dades de Google signals.

Passos següents

Once you complete the steps, click the Actions menu Fletxa cap endavant to mark the row as complete. When you mark the row as complete, all users of the property will see the same status.

Configurar esdeveniments clau

Un esdeveniment clau és un esdeveniment de Google Analytics que té lloc al vostre lloc web o a la vostra aplicació i que és important per a l'èxit de la vostra empresa. Els esdeveniments clau són un grup seleccionat dels esdeveniments personalitzats,, recomanats i recollits automàticament que són més importants per a la vostra empresa. Una compra a la vostra botiga o una subscripció al vostre butlletí d'informació són exemples d'esdeveniments claus habituals.

Com a administrador de Google Analytics, podeu marcar qualsevol esdeveniment com a esdeveniment clau. Quan un usuari activa l'esdeveniment al vostre lloc web o a la vostra aplicació, aquest esdeveniment es registra com a esdeveniment clau a Google Analytics i es mostra als informes de Google Analytics.

Marcar un esdeveniment com a esdeveniment clau

1. A l'Assistent de configuració, feu clic al menú Accions Fletxa cap endavant que hi ha a la dreta de la fila.
  2. Feu clic a Gestiona els esdeveniments clau.
  3. A la part superior esquerra, feu clic a Esdeveniments.
  4. A la taula Esdeveniments existents, seleccioneu el commutador de l'opció Marca com a esdeveniment clau.

Si heu creat un esdeveniment recentment o encara no l'heu creat, consulteu l'article Marcar un esdeveniment nou com a esdeveniment clau per obtenir informació sobre com es poden marcar esdeveniments nous com a esdeveniments clau.

Migrar objectius des de Universal Analytics

Per obtenir informació sobre com podeu recrear els objectius aptes de la propietat de Universal Analytics connectada com a esdeveniments clau a la propietat de Google Analytics 4, vegeu l'eina de migració d'objectius.

Passos següents

Once you complete the steps, click the Actions menu Fletxa cap endavant to mark the row as complete. When you mark the row as complete, all users of the property will see the same status.

Definir públics
Els públics són grups dels vostres usuaris que comparteixen atributs. Podeu compartir públics amb els productes publicitaris que utilitzeu, com ara Google Ads, per tal de fer màrqueting entre grups específics d'usuaris. Per obtenir informació sobre com podeu definir un públic, consulteu l'article Crear, editar i arxivar públics.

Migrar públics des de Universal Analytics

Utilitzeu el complement GA4 Migrator for Google Analytics de Fulls de càlcul de Google per migrar públics d'una propietat de Universal Analytics a una propietat de Google Analytics 4. Més informació

Passos següents

Once you complete the steps, click the Actions menu Fletxa cap endavant to mark the row as complete. When you mark the row as complete, all users of the property will see the same status.
Verificar la configuració de consentiment
Configureu la vostra propietat per registrar el consentiment dels usuaris finals a l'Espai Econòmic Europeu (EEE) a fi de permetre que les dades personals es comparteixin amb Google amb finalitats publicitàries. Per assegurar-vos que la personalització i el mesurament d'anuncis no es vegin afectats, verifiqueu la configuració de consentiment de l'etiqueta de Google i d'altres fonts de dades. Obteniu informació sobre com podeu verificar i actualitzar la configuració de consentiment a Google Analytics.

Passos següents

Once you complete the steps, click the Actions menu Fletxa cap endavant to mark the row as complete. When you mark the row as complete, all users of the property will see the same status.

Google Ads

Fer un enllaç a Google Ads

Si enllaceu el vostre compte de Google Ads, permeteu el flux de dades entre Google Analytics i Google Ads. Per exemple, podeu crear conversions a Google Ads basades en esdeveniments clau de Google Analytics, veure les campanyes i les dimensions de Google Ads a Analytics, i fer que els públics d'Analytics estiguin disponibles a Google Ads per utilitzar-los com a llistes de remàrqueting. Més informació sobre l'enllaçament a Google Ads Més informació sobre l'enllaçament a Google Ads

Enllaçar un compte de Google Ads

1. A l'Assistent de configuració, feu clic al menú Accions Fletxa cap endavant que hi ha a la dreta de la fila.
  2. Feu clic a Gestiona els enllaços de Google Ads.
  3. Feu clic a Enllaça.
  4. Feu clic a Tria comptes de Google Ads.
  5. Seleccioneu els comptes de Google Ads que vulgueu enllaçar.
  6. Feu clic a Confirma.
  7. Feu clic a Següent.
  8. (Recomanat) Deixeu activada la configuració predeterminada i, tot seguit, feu clic a Següent.
  9. Reviseu la configuració i feu clic a Envia.

Migrar enllaços de Google Ads des de Universal Analytics

Per obtenir informació sobre com podeu importar els enllaços de Google Ads de la propietat de Universal Analytics a la propietat de Google Analytics 4 connectada, vegeu l'eina de migració d'enllaços de Google Ads.

Passos següents

Once you complete the steps, click the Actions menu Fletxa cap endavant to mark the row as complete. When you mark the row as complete, all users of the property will see the same status.

Fer ofertes per conversions de GA4
Després de configurar els esdeveniments clau, podeu crear conversions de Google Ads basades en els vostres esdeveniments clau de Google Analytics per recollir informació sobre el rendiment de les campanyes i millorar les decisions que es prenen a Smart Bidding o a les ofertes manuals i, d'aquesta manera, contribuir a optimitzar les campanyes.
Per obtenir informació sobre com podeu fer ofertes per les conversions de Google Ads que es basen en esdeveniments clau, seguiu els passos que es descriuen a l'article Crear conversions a Google Ads basades en esdeveniments clau de Google Analytics.

Fer la migració des de Universal Analytics: canviar les ofertes a Google Ads

Si feu ofertes per conversions de Universal Analytics a Google Ads, haureu de dur a terme algunes actualitzacions al compte de Google Ads. Seguiu aquests passos per deixar de fer ofertes per conversions de Universal Analytics i començar a fer-ne per conversions de Google Ads que es basen en els vostres esdeveniments clau de GA4:

1. A l'Assistent de configuració, aneu a la fila Feu ofertes per conversions de GA4 i passeu el cursor per sobre de la columna d'estat. Veureu el nombre de conversions de Universal Analytics per les quals feu ofertes a Google Ads en comparació amb el nombre de conversions de Google Analytics 4.
  2. Aneu als comptes de Google Ads enllaçats.
    Si teniu diversos comptes enllaçats, haureu de repetir els passos següents per a cada un. Podeu veure una llista dels comptes de Google Ads enllaçats dins de Google Analytics.
  3. A la part superior dreta, feu clic a Eines i configuració i, tot seguit, seleccioneu Conversions a la secció Mesurament.
  4. Consulteu la columna Font de conversió i cerqueu-hi les conversions definides en Lloc web (Google Analytics [UA]).
  5. Per a cada una d'aquestes conversions, assegureu-vos que hàgiu creat una conversió de GA4 equivalent i que l'hàgiu importat a Google Ads.
  6. A la propietat de Google Analytics, compareu els volums de conversió de UA amb les conversions de Google Ads equivalents que es basen en esdeveniments clau de GA4. Tingueu present que no heu d'esperar que els volums de conversió de Google Analytics 4 coincideixin exactament amb els de Universal Analytics, ja que hi ha molts factors que impedeixen que les xifres coincideixin.

Per assegurar-vos de tenir prou dades per fer una comparació precisa, us recomanem que espereu fins a dues setmanes després d'implementar els esdeveniments clau de Google Analytics 4 abans de comparar les conversions amb les de Universal Analytics.

7. Després de validar les conversions, aneu al compte de Google Ads i canvieu l'optimització de les accions de conversió de UA a Acció secundària (només observació). A la mateixa sessió de treball, canvieu les conversions basades en esdeveniments clau de GA4 a Acció principal:
    1. Al compte de Google Ads, aneu a Eines i configuració > Mesurament > Conversions.
    2. Cerqueu l'objectiu que inclou l'acció de conversió que voleu editar.
    3. Feu clic a Edita l'objectiu.
    4. Al costat de l'acció de conversió que voleu actualitzar, feu clic al menú desplegable i seleccioneu Acció secundària (només observació) o Acció principal.
    5. Feu clic a Desa els canvis.
  8. Si els recomptes de conversions de Universal Analytics i de Google Analytics 4 són significativament diferents, podeu plantejar-vos fer canvis a la configuració d'Analytics per veure els recomptes correctes.

Els anunciants més grans han d'utilitzar l'API de Google Ads i l'API de Google Analytics o Google Ads Editor per fer canvis a gran escala.

Passos següents

Once you complete the steps, click the Actions menu Fletxa cap endavant to mark the row as complete. When you mark the row as complete, all users of the property will see the same status.

Segmentar anuncis per públics de GA4
Perquè els vostres públics estiguin disponibles a Google Ads per al remàrqueting, feu un enllaç a Google Ads, manteniu l'opció predeterminada com a Activa la publicitat personalitzada i activeu Google signals. Si desactiveu la publicitat personalitzada, podreu continuar exportant els vostres públics a Google Ads, però no podreu utilitzar-los per als anuncis personalitzats.

Fer la migració des de Universal Analytics: canviar els públics a Google Ads

Si utilitzeu públics de Universal Analytics a Google Ads, haureu de dur a terme algunes actualitzacions al compte de Google Ads. Seguiu aquests passos per deixar d'utilitzar els públics de Universal Analytics i començar a utilitzar els de Google Analytics 4:

1. A l'Assistent de configuració, aneu a la fila Orienteu els anuncis als públics de GA4 i passeu el cursor per sobre de la columna d'estat. Veureu el nombre de públics de Universal Analytics que utilitzeu a Google Ads en comparació amb el nombre de públics de Google Analytics 4.
  2. Aneu als comptes de Google Ads enllaçats.
    Si teniu diversos comptes enllaçats, haureu de repetir els passos següents per a cada un. Podeu veure una llista dels comptes de Google Ads enllaçats dins de Google Analytics.
  3. A la part superior dreta, feu clic a Eines i configuració i, tot seguit, seleccioneu Gestor de públics a la secció Biblioteca compartida.
  4. Passeu el cursor per sobre de cada públic i cerqueu els que siguin Visitants d'una pàgina amb etiquetes de Google Analytics. Si teniu molts públics, afegiu un filtre en què el valor Font estigui definit en Google Analytics (UA) per identificar els públics de UA.
  5. Per a cada públic, assegureu-vos que hàgiu creat un públic de GA4 equivalent (ja sigui manualment o mitjançant l'eina de migració de públics) i que hàgiu configurat la propietat d'Analytics per enviar públics a Google Ads.
  6. Valideu que la mida del públic de GA4 us sembla adequada.

Per assegurar-vos de tenir prou dades per fer una comparació precisa, us recomanem que espereu fins a dues setmanes després de configurar els públics de Google Analytics 4 abans de comparar-los amb els de Universal Analytics.

7. Quan estigueu a punt per canviar a un públic de GA4, apliqueu-lo a qualsevol campanya o grup d'anuncis en què s'hagi aplicat el públic de UA equivalent.

Els anunciants més grans han d'utilitzar l'API de Google Ads i l'API de Google Analytics o Google Ads Editor per fer canvis a gran escala.

Passos següents

Once you complete the steps, click the Actions menu Fletxa cap endavant to mark the row as complete. When you mark the row as complete, all users of the property will see the same status.

(Opcional) Configuració avançada

Gestionar usuaris
Com a administrador, podeu afegir, treure i modificar usuaris a la propietat de Google Analytics 4. També podeu crear, treure i modificar grups d'usuaris per simplificar el procés d'ajustar els usuaris, les estructures organitzatives i els permisos. Més informació sobre com es poden gestionar els usuaris i els grups d'usuaris

Afegir usuaris a una propietat

1. A l'Assistent de configuració, feu clic al menú Accions Fletxa cap endavant que hi ha a la dreta de la fila.
  2. Feu clic a Gestiona els usuaris.
  3. A Gestió d'accés a la propietat, feu clic a + i, tot seguit, a Afegeix usuaris.
  4. Introduïu l'adreça electrònica del Compte de Google o del compte de Google Workspace de l'usuari.
  5. Seleccioneu Envia una notificació per correu electrònic als usuaris nous per enviar un missatge a l'usuari.
  6. Seleccioneu els permisos que vulgueu. Més informació sobre els permisos
  7. Feu clic a Afegeix.

L'adreça electrònica que utilitzeu per afegir un usuari i la contrasenya associada a aquesta adreça es converteixen en les credencials d'inici de sessió d'Analytics de l'usuari.

Migrar usuaris des de Universal Analytics

Per obtenir informació sobre com podeu importar usuaris d'una propietat de Universal Analytics, vegeu l'eina de migració d'usuaris.

Passos següents

Once you complete the steps, click the Actions menu Fletxa cap endavant to mark the row as complete. When you mark the row as complete, all users of the property will see the same status.

Importar dades
Podeu importar dades de costos, d'articles, d'usuaris i d'esdeveniments fora de línia de fonts externes i combinar aquestes dades amb les de la propietat de Google Analytics. Per obtenir més informació sobre com podeu importar dades a Google Analytics, consulteu l'article Sobre Importació de dades.
No es pot fer la portabilitat de les dades importades de Universal Analytics a GA4 perquè els models de dades de GA4 i Universal Analytics no coincideixen. Haureu de configurar la importació de dades per a GA4 des del principi.

Passos següents

Once you complete the steps, click the Actions menu Fletxa cap endavant to mark the row as complete. When you mark the row as complete, all users of the property will see the same status.
Fer un enllaç a BigQuery
BigQuery és un magatzem de dades en núvol que us permet executar consultes molt eficients en conjunts de dades grans.

Podeu exportar tots els esdeveniments sense processar de les propietats de Google Analytics 4 a BigQuery i, tot seguit, utilitzar una sintaxi del tipus SQL per consultar aquestes dades. A BigQuery, podeu exportar les dades a un emmagatzematge extern o bé importar dades externes a fi de combinar-les amb les dades d'Analytics.

Per obtenir instruccions sobre com podeu fer un enllaç a BigQuery, consulteu l'article Configurar BigQuery Export.

Passos següents

Once you complete the steps, click the Actions menu Fletxa cap endavant to mark the row as complete. When you mark the row as complete, all users of the property will see the same status.

Configurar identificadors d'usuari
La funció User-ID us permet associar els vostres propis identificadors a usuaris concrets per establir una relació entre el seu comportament en les diferents sessions, i en diversos dispositius i plataformes.
Analytics interpreta cada identificador d'usuari com un usuari diferent, de manera que, si associeu un identificador d'usuari a un usuari concret, podeu obtenir recomptes d'usuaris més precisos i una visió més completa de la relació d'un usuari amb la vostra empresa.
Per obtenir instruccions sobre com podeu configurar la funció User-ID, consulteu l'article Enviar identificadors d'usuari.

Passos següents

Once you complete the steps, click the Actions menu Fletxa cap endavant to mark the row as complete. When you mark the row as complete, all users of the property will see the same status.
Utilitzar el protocol de mesurament
El protocol de mesurament de Google Analytics per a Google Analytics 4 permet als desenvolupadors millorar els fluxos de dades web i d'aplicacions enviant esdeveniments directament als servidors de Google Analytics mitjançant sol·licituds HTTP. Això facilita el mesurament de les interaccions que es produeixen entre servidors i fora de línia.
Per obtenir instruccions sobre com podeu configurar i utilitzar el protocol de mesurament, consulteu l'article Measurement Protocol (Google Analytics 4).
No es pot fer la portabilitat de les dades del protocol de mesurament de Universal Analytics a GA4. Haureu de configurar el protocol de mesurament per a GA4 des del principi.

Passos següents

Quan no s'hagi de fer res més, feu clic al menú Accions Fletxa cap endavant per marcar la fila com a completada. Quan marqueu la fila com a completada, tots els usuaris de la propietat veuran el mateix estat.