Over Slim bieden met AdWords

Slim bieden met AdWords is een subset van geautomatiseerde biedstrategieën die machine learning toepassen om het aantal conversies of de conversiewaarde te optimaliseren in elke functie. Dit is een functie die bekendstaat als 'bieden tijdens de veiling'. Doel-CPA, Doel-ROAS, Conversies maximaliseren en Verbeterde CPC zijn allemaal strategieën voor 'Slim bieden'.

Voor meer informatie over hoe 'bieden tijdens de veilingen' werkt, downloadt u onze gidsen voor Zoeken en Weergeven. Als u uw biedingen wilt automatiseren voor een Shopping-campagne, leest u Automatisch bieden voor Shopping-campagnes.

In dit artikel wordt uitgelegd wat 'Slim bieden' is en hoe u het kunt toepassen om tijd te besparen en uw rendement op de investering te verbeteren.

Voordat u begint

Als u nog niet vertrouwd bent met automatisch bieden in Adwords, leest u eerst Over automatisch bieden.

Als u 'Slim bieden' wilt gebruiken, moet 'Conversies bijhouden' zijn ingeschakeld. Meer informatie over hoe u 'Conversies bijhouden' instelt.

Waarom Slim bieden met AdWords gebruiken

Met Slim bieden van AdWords krijgt u vier belangrijke voordelen waarmee u tijd kunt besparen en de prestaties kunt verbeteren.

1. Geavanceerde machine learning

Bij het bieden worden algoritmen voor machine learning getraind met grote hoeveelheden gegevens om voor uw account nauwkeuriger te voorspellen hoe verschillende biedingsbedragen van invloed kunnen zijn op het aantal conversies of de conversiewaarde. Deze algoritmen houden rekening met een breder scala aan parameters die van invloed zijn op de prestaties dan een enkele persoon of team kan berekenen.

2. Breed scala aan contextuele signalen

Met 'bieden tijdens de veiling' kunt u rekening houden met een breed scala aan signalen voor uw bodoptimalisatie. Signalen zijn identificeerbare kenmerken van een persoon of de context op het moment van een specifieke veiling. Dit geldt ook voor kenmerken zoals apparaat en locatie, die beschikbaar zijn voor handmatige bodaanpassingen, plus signalen en combinaties van signalen die uniek zijn voor 'Slim bieden' van AdWords. Bekijk een lijst met een aantal van deze belangrijke signalen hieronder.

Signalen voor automatisch bieden
Apparaat

Beschrijving: AdWords kan biedingen optimaliseren voor doel-CPA- of doel-ROAS-strategieën op basis van de vraag of iemand een mobiel apparaat, desktop of tablet gebruikt.

Voorbeeld: Voor een autodealer kunnen biedingen worden aangepast als een persoon zoekt op een mobiel apparaat en de kans dus groter is dat er een afspraak op een nabijgelegen locatie wordt gemaakt.

Fysieke locatie

Beschrijving: AdWords kan biedingen optimaliseren op basis van de specifieke locatie (tot op stadniveau) waar iemand zich bevindt, zelfs als de toegepaste locatietargeting van de adverteerder niet zo specifiek is.

Voorbeeld: Zelfs als de locatietargeting van de adverteerder is ingesteld op de staat New York, kunnen biedingen voor een bank worden aangepast als een persoon zoekt naar 'nieuwe bankrekening' vanuit een stad met een groter aantal bankfilialen, waar de kans groter is dat een rekening wordt geopend.

Locatie-intentie

Beschrijving: AdWords kan biedingen optimaliseren op basis van iemands locatie-intentie in aanvulling op de fysieke locatie.

Voorbeeld: Voor een reisbureau kunnen biedingen worden aangepast als iemand actief onderzoek doet naar een vakantiebestemming die u te bieden heeft (bijvoorbeeld 'parijs vakanties augustus'), zelfs als de persoon zich niet fysiek in de buurt van die locatie bevindt.

Dag van de week en tijd van de dag

Beschrijving: AdWords kan biedingen optimaliseren op basis van de lokale tijd van de dag en de dag van de week in de tijdzone van iemand.

Voorbeeld: Voor een restaurant kunnen biedingen worden aangepast als iemand zoekt om 20:00 uur op een donderdag (wanneer de kans groter is dat mensen een reservering voor het weekend plaatsen) dan op een maandag om 08:00 uur.

Remarketinglijst

Beschrijving: AdWords kan biedingen voor het zoek- en Display Netwerk optimaliseren op basis van de remarketinglijst waartoe iemand behoort (binnenkort beschikbaar voor Shopping). Er kan ook worden gekeken naar hoe recent een gebruiker aan die lijst is toegevoegd. Voor het zoeknetwerk wordt ook rekening gehouden met de lijst waarop een gebruiker staat voor een bepaalde campagne of advertentiegroep.

Voorbeeld: Voor een online kledingwinkel kunnen biedingen worden aangepast op basis van het feit of een persoon een product tijdens een vorig bezoek al heeft bekeken, en of hij het product vorige week heeft toegevoegd aan een winkelwagentje, omdat er een grotere kans is dat hij het dan zal kopen dan wanneer hij het vorige maand aan zijn winkelwagentje had toegevoegd.

Advertentiekenmerken

Beschrijving: AdWords kan biedingen optimaliseren op basis van welke versie van een advertentie wordt getoond, inclusief de vraag of de advertentie is bedoeld voor een mobiele app.

Voorbeeld: Voor een telecombedrijf kunnen biedingen worden aangepast als met de getoonde advertentie reclame wordt gemaakt voor de 'Laatste deals' of voor 'Flexibele abonnementen', of dat deze verwijst naar de mobiele site of app, op basis van welke variant een grotere kans heeft om een conversie te genereren. Voor Display-campagnes moeten biedingen rekening houden met de advertentieformaten en -indelingen waarvan de kans het grootst is dat ze een conversie genereren.

Interfacetaal

Beschrijving: AdWords kan biedingen optimaliseren op basis van de taalvoorkeuren van een gebruiker.

Voorbeeld: Voor een site voor Spaans taalonderwijs kunnen biedingen worden aangepast voor de zoekopdracht 'een nieuwe taal leren' als de taalvoorkeur van een persoon is ingesteld op Engels in plaats van Spaans, en er minder kans bestaat dat de persoon een nieuwe training gaat kopen.

Browser

Beschrijving: AdWords kan biedingen optimaliseren op basis van de browser die een bezoeker gebruikt.

Voorbeeld: Voor een bedrijf voor gezonde voeding kunnen biedingen worden aangepast als een persoon zoekt met Chrome, wat in het verleden heeft geresulteerd in een hogere conversiekans voor die branche dan andere browsers.

Besturingssysteem

Beschrijving: AdWords kan biedingen optimaliseren op basis van het besturingssysteem dat een bezoeker gebruikt.

Voorbeeld: Voor een ontwikkelaar van game-apps kunnen biedingen worden aangepast als een persoon op Google Play naar 'puzzelgame' zoekt vanaf een Android-apparaat dat is geüpgraded naar de nieuwste OS-versie, wanneer de kans groter is dat de app wordt geïnstalleerd dan op een apparaat met een ouder OS.

Demografie (Zoeken en Display)

Beschrijving: AdWords kan biedingen optimaliseren op basis van leeftijd en geslacht. Voor display-campagnes kunnen biedingen ook voor interesses worden geoptimaliseerd.

Voorbeeld: Voor een speelgoedwinkel kunnen biedingen worden aangepast als iemand waarschijnlijk een ouder is en de kans groter is dat een conversie wordt gegenereerd naar aanleiding van een promotie voor een nieuw assortiment educatief speelgoed.

Daadwerkelijke zoekopdracht (Zoeken en Shopping)

Beschrijving: AdWords kan biedingen optimaliseren op basis van de tekst van de zoekopdracht die de advertentie heeft geactiveerd, niet alleen het overeenkomende zoekwoord.

Voorbeeld: Voor een schoenenwinkel kunnen biedingen worden aangepast als een persoon zoekt naar 'leren schoenen' en de kans groter is dat een nieuw paar wordt gekocht dan wanneer wordt gezocht op 'schoenreparatie', zelfs als voor beide zoekopdrachten het brede zoekwoord 'schoenen' wordt gebruikt.

Zoeknetwerkpartner (alleen Zoeken)

Beschrijving: AdWords kan biedingen optimaliseren op basis van op welke zoekpartnersite de advertentie wordt weergegeven.

Voorbeeld: Voor een merk voor consumentenartikelen kunnen biedingen worden aangepast als een zoekopdracht afkomstig is van een relevantere zoekopdracht op een e-commercesite, waar de kans groter is dat een conversie wordt gegenereerd dan op een nieuwssite.

Webplaatsing (alleen Display)

Beschrijving: AdWords kan biedingen optimaliseren op basis van op welke siteplaatsing de advertentie wordt weergegeven.

Voorbeeld: Voor een merk voor consumentenartikelen kunnen biedingen worden aangepast als de advertentie wordt weergegeven op een populaire site met veel verkeer, waar de kans groter is dat een conversie wordt gegenereerd.

Sitegedrag (alleen Display)

Beschrijving: AdWords kan biedingen optimaliseren op basis van de activiteit van een gebruiker op uw site, waaronder het aantal bekeken pagina's, de waarde van de bekeken producten, hoe ver het conversieproces is gevorderd en andere sites die eerder zijn bezocht.

Voorbeeld: Voor een meubelmerk kunnen biedingen worden aangepast als een persoon meerdere banken met een hogere waarde heeft bekeken in vergelijking met lampen die een lagere prijs hebben.

Productkenmerken (alleen Shopping)

Beschrijving: AdWords kan biedingen optimaliseren op basis van vergelijkbare kenmerken voor producten zoals prijs, conditie, merk en productcategorie.

Voorbeeld: Voor een winkel die outdoorartikelen verkoopt, kunnen biedingen worden aangepast als u een nieuwe tent toevoegt aan uw productgegevens die vergelijkbaar is met andere tenten waarvoor de kans groter is dat een conversie wordt gegenereerd.

Mobiele-app-beoordelingen (binnenkort beschikbaar)

Beschrijving: AdWords kan biedingen optimaliseren op basis van de kracht en de kwantiteit van de beoordelingen van een app.

Voorbeeld: Voor een fitnessmerk kunnen biedingen worden aangepast als een app veel goede recensies heeft ontvangen en de kans groter is dat de app wordt geïnstalleerd.

Concurrerende prijzen (binnenkort beschikbaar voor Shopping)

Beschrijving: AdWords kan biedingen optimaliseren op basis van hoe uw productprijs zich verhoudt tot die van andere adverteerders die deelnemen aan dezelfde veilingen als u.

Voorbeeld: Voor een kookwinkel kunnen biedingen worden aangepast als u een goede korting geeft op een messenset in vergelijking met andere adverteerders.

Seizoensgebondenheid (binnenkort beschikbaar voor Shopping)

Beschrijving: AdWords kan biedingen optimaliseren op basis van seizoensgebonden trends op verschillende tijden van het jaar.

Voorbeeld: Voor een elektronicawinkel kunnen biedingen worden aangepast als een persoon op zoek is naar een nieuwe televisie tijdens de feestdagen, wanneer de kans op een conversie doorgaans groter is.

3. Flexibele beheeropties voor prestaties

Met Slim bieden met AdWords kunt u prestatiedoelen stellen en de instellingen aanpassen aan uw unieke zakelijke doelstellingen:

• Optimaliseer Zoek-biedingen voor het door u geselecteerde toeschrijvingsmodel, met inbegrip van de toeschrijving van gegevens.
  • Stel prestatiedoelen in voor mobiele apparaten, desktops en tablets met doel-CPA-biedingen (binnenkort).

4. Transparante prestatierapporten

Slim bieden met AdWords biedt rapportagetools die u betere insights geven in de prestaties van uw biedingen, zodat u eventuele problemen snel kunt oplossen. Dit zijn onder andere:

• Gedetailleerde biedstrategiestatussen die aangeven hoe uw biedingen ervoor staan.
  • Campagneconcepten en -experimenten voor Zoek- en Display-campagnes die het gemakkelijk maken om te testen hoe goed Slim bieden met AdWords presteert ten opzichte van uw huidige biedmethode.
  • Bodsimulatoren die voorspellen hoeveel conversies uw advertenties zouden hebben ontvangen als u andere CPA-doelen had ingesteld.
  • Waarschuwingen en meldingen die problemen met het bijhouden van conversies aangeven en duidelijke stappen bieden voor het oplossen van problemen.
  • Gedetailleerde prestatierapporten waarmee u eenvoudig de prestaties van wijzigingen in en updates van uw biedstrategiestatus of -doelen kunt bijhouden. U kunt deze rapporten vinden in het dropdownmenu Biedstrategie in de hoofdweergave Campagnes of in de gedeelde bibliotheek.

Voor wie dit geschikt is

Slim bieden met AdWords werkt voor kleine en grote bedrijven. We raden aan dat adverteerders ten minste 30 conversies hebben ontvangen in de afgelopen 30 dagen voordat ze doel-CPA gaan gebruiken om de resultaten te maximaliseren en algoritmen voor machine learning genoeg gegevens te bieden om weloverwogen beslissingen te nemen. Voor doel-ROAS raden we 50 conversies in de afgelopen 30 dagen aan.