[GA4] Mesurar i optimitzar el rendiment d'una campanya d'aplicacions amb dades de Google Analytics 4

L'ús de Google Analytics 4 (GA4) amb l'SDK de Google Analytics for Firebase (SDK de GA4F) proporciona analítiques completes i centrades en la privadesa a fi d'ajudar-vos a mesurar i optimitzar millor el rendiment de les campanyes d'aplicacions. Obteniu més informació sobre els avantatges i les funcions als quals obteniu accés mitjançant Google Analytics 4.

Aquesta guia proporciona un procés complet, pas a pas, per integrar Google Analytics 4 i l'SDK de Google Analytics for Firebase amb les ofertes de Google Ads.

Abans de començar

Abans de començar, assegureu-vos que teniu el següent:

Introducció a Google Analytics

Per fer ofertes adequades per als esdeveniments d'aplicació amb Google Ads mitjançant GA4, heu de seguir aquests passos:

1. Afegir l'SDK de Google Analytics for Firebase a l'aplicació
  2. Implementar el seguiment d'esdeveniments
  3. Activar Google Analytics 4 per a un projecte
  4. Enllaçar Google Play si l'aplicació té esdeveniments in_app_purchase
  5. Marcar esdeveniments com a esdeveniments clau
  6. Fer l'enllaç a Google Ads
  7. Crear conversions de Google Ads basades en esdeveniments clau
  8. Activar l'etiquetatge automàtic
  9. Fes una oferta per les conversions

Pas 1 de 9: afegiu l'SDK de Google Analytics for Firebase a la vostra aplicació

L'SDK de Google Analytics for Firebase (GA4F) és un fragment de codi que s'ha d'implementar a l'aplicació. Podeu trobar totes les instruccions d'implementació i els documents per a desenvolupadors als enllaços següents:

Pas 2 de 9: implementeu el seguiment d'esdeveniments

L'SDK de GA4F recull automàticament determinats esdeveniments. No cal cap codi addicional per capturar aquests esdeveniments, que inclouen first_open i in_app_purchase.

Implementeu esdeveniments addicionals amb el registre d'esdeveniments mitjançant l'SDK de GA4F:

Per veure els esdeveniments que es recomanen normalment, llegiu l'article Esdeveniments recomanats.

Pas 3 de 9: activeu Google Analytics 4 per a un projecte

Enllaçar una propietat de Google Analytics 4 existent

1. Obriu la consola de Firebase, seleccioneu el projecte i feu clic a the Settings icon.
  2. Obriu Project settings (Configuració del projecte) > Integrations (Integracions).
  3. A la targeta de Google Analytics, feu clic a Link (Enllaça).
  4. Seleccioneu un compte d'Analytics o creeu-ne un.
    1. Si seleccioneu un compte existent, teniu l'opció de triar una propietat existent de Google Analytics 4 al compte o bé crear-ne una de nova.
    2. Si creeu un compte, es crearà una propietat de Google Analytics 4 i el vostre projecte s'enllaçarà a aquesta propietat.
  5. Configureu les opcions d'Analytics.

Crear una propietat de GA4 des de la consola de Firebase

1. Obriu la consola de Firebase i seleccioneu el projecte.
  2. Feu clic a Analytics.
  3. Feu clic al botó Enable Google Analytics (Activa Google Analytics) i seguiu les instruccions.

Obteniu més informació sobre la integració de Firebase.

Pas 4 de 9: enllaceu Google Play si l'aplicació té esdeveniments in_app_purchase

Podeu enllaçar Google Play des de Google Analytics 4 o la consola de Firebase.

A Google Analytics 4

1. A Administrador, a "Enllaços de productes", feu clic a Enllaços de Google Play.
  2. Feu clic a Enllaça.
  3. Si teniu permisos d'administrador en un o diversos comptes de desenvolupador de Play, feu clic a Tria una aplicació i, tot seguit, seleccioneu l'aplicació a la qual vulgueu enllaçar.
  4. Feu clic a Següent.
  5. Verifiqueu el flux de dades d'aplicació seleccionat automàticament i feu clic a Següent.
  6. Reviseu les opcions de configuració i feu clic a Envia.

A la consola de Firebase

An illustration that shows how to link Google Play in Google Ads.

1. Obriu la consola de Firebase, seleccioneu el projecte i feu clic a the Settings icon.
  2. Seleccioneu Configuració del projecte.
  3. A la pàgina Project Settings, feu clic a la pestanya Integrations (Integracions).
  4. A la targeta Google Play, feu clic a Link (Enllaça).
  5. Al quadre emergent "Linking to Google Play" (Enllaçament a Google Play), feu clic a Link to Google Play (Enllaça a Google Play).

Verifiqueu que les aplicacions estiguin ben enllaçades. L'estat ha de ser "Linked" (Enllaçat).

Obteniu més informació sobre com podeu enllaçar Google Play a Firebase i enllaçar el compte de desenvolupador als serveis de Google.

Pas 5 de 9: marcar esdeveniments com a esdeveniments clau

A Administració, a Visualització de dades, feu clic a Esdeveniments. Activeu l'interruptor de la columna "Marca com a esdeveniment clau". Assegureu-vos de marcar els esdeveniments obligatoris (els que voleu utilitzar a les campanyes d'aplicacions) com a esdeveniments clau. Més informació sobre l'opció de marcar esdeveniments com a esdeveniments clau

Pas 6 de 9: enllaceu a Google Ads

Activeu les ofertes per les conversions d'aplicació connectant els vostres fluxos de dades d'aplicació de Google Analytics al compte de Google Ads. Podeu enllaçar Google Analytics 4 a Google Ads des de GA4 o la consola de Firebase, o directament a Google Ads.

A Google Analytics 4

1. A Administrador, a "Enllaços de productes", feu clic a Enllaços de Google Ads.
  2. Feu clic a Enllaça.
  3. Feu clic a Tria comptes de Google Ads i, a continuació, seleccioneu els comptes de Google Ads que vulgueu enllaçar.
  4. Feu clic a Confirma.
  5. Feu clic a Següent.
  6. L'opció Activa la publicitat personalitzada està activada de manera predeterminada.
    1. Si la publicitat personalitzada està desactivada, les llistes de Firebase o GA4 no es poden utilitzar per al remàrqueting en campanyes d'implicació amb una aplicació ni en campanyes web.
  7. Desplegueu l'opció Activa l'etiquetatge automàtic per activar l'etiquetatge automàtic o per deixar la configuració de l'etiquetatge automàtic com està.
    1. Si activeu l'etiquetatge automàtic en fer l'enllaçament a un compte de gestor, s'activarà en tots els comptes de Google Ads que estiguin enllaçats directament al compte de gestor.
    2. L'etiquetatge automàtic és necessari per fer un seguiment de les conversions d'aplicació en campanyes d'implicació i en campanyes web.
  8. Feu clic a Següent i, tot seguit, reviseu la configuració.
  9. Feu clic a Envia per enllaçar els comptes amb la configuració actual.

A la consola de Firebase

1. A Firebase, seleccioneu el projecte i feu clic a the Settings icon.
  2. Seleccioneu Configuració del projecte.
  3. A la pàgina Project Settings, feu clic a la pestanya Integrations (Integracions).
  4. A la targeta Google Ads, feu clic a Link (Enllaça).
  5. Al quadre emergent "Linking to Google Ads" (Enllaçament a Google Ads), feu clic a Continue (Continua).
  6. Trieu quins comptes voleu enllaçar i feu clic a Link to Google Ads (Enllaça a Google Ads).
  7. Un cop hàgiu fet la integració correctament, reviseu els comptes enllaçats a la secció "Integrations" (Integracions).

A Google Ads

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Administrador Admin Icon.
  2. A "De Google", cerqueu "Google Analytics (GA4) i Firebase" i, tot seguit, feu clic a Detalls.
  3. Cerqueu la propietat de Google Analytics o un projecte de Firebase a la taula i, tot seguit, feu clic a Enllaça.
  4. A la finestra de confirmació, seleccioneu si voleu importar dades addicionals (p. ex., públics) i feu clic a Enllaça.
  5. A la finestra de confirmació, feu clic a Activa.

Obteniu més informació sobre com podeu enllaçar propietats de Google Analytics 4 i Google Ads i sobre la integració de Google Ads.

Pas 7 de 9: crear conversions de Google Ads basades en esdeveniments clau

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.

An animation that shows how to import Firebase apps in Google Ads.

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Objectius Goals Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Conversions.
  3. Feu clic a Resum.
  4. Feu clic a + Nova acció de conversió.
  5. Seleccioneu Aplicació a la llista de tipus de conversions.
  6. Feu clic a Propietats de Google Analytics 4 i, tot seguit, a Continua.
  7. Marqueu la casella que hi ha al costat d'un esdeveniment clau i, a continuació, feu clic a Importa i continua.
  8. Feu clic a Fet.
Nota: per crear conversions basades en els esdeveniments clau d'iOS de GA4, afegiu un identificador de l'App Store al projecte de Firebase. Per accedir a l'IDFA, activeu el marc AdSupport al projecte XCode. Obteniu més informació sobre AdSupport a la documentació d'Apple.

Definir objectius predeterminats del compte per als esdeveniments importats

1. Usuaris nous de GA4
  2. Migració des d'una altra font d'esdeveniment de conversió
    • Si ja optimitzeu les accions de conversió d'aplicacions de tercers com a principals, assegureu-vos de definir l'optimització d'accions com a secundària per a totes les accions de conversió de GA4 importades recentment a fi d'evitar que afectin negativament les campanyes existents.

Pas 8 de 9: activeu l'etiquetatge automàtic

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.

L'etiquetatge automàtic és necessari per fer un seguiment de les conversions de les campanyes d'implicació amb una aplicació i de les campanyes web amb objectius d'aplicació.

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Administració the Settings icon.
  2. Feu clic a Configuració del compte.
  3. Feu clic a la secció Etiquetatge automàtic.
  4. Podreu comprovar l'estat actual de l'etiquetatge automàtic per al vostre compte. Per activar o desactivar l'etiquetatge automàtic, marqueu o desmarqueu la casella "Etiqueta l'URL en què els usuaris fan clic des del meu anunci".
  5. Feu clic a Desa.

An illustration that shows how to enable auto-tagging in Google Ads.

Obteniu més informació sobre l'etiquetatge automàtic.

Pas 9 de 9: fer ofertes per conversions

Un cop hàgiu creat les conversions basades en els esdeveniments clau, podeu començar a fer-hi ofertes començant amb campanyes d'aplicacions o triant la campanya adequada que pugui utilitzar les conversions d'aplicació.

Obteniu més informació sobre els objectius de conversió i sobre com podeu utilitzar els objectius de conversió per gestionar les campanyes noves.

Si ja feu ofertes per a conversions importades d'un altre SDK d'aplicació i voleu començar a utilitzar GA4 per a les ofertes, seguiu les instruccions sobre com podeu migrar les campanyes d'aplicacions a utilitzar Google Analytics 4.

Web to App Connect

Si publiqueu campanyes de cerca, Màxim rendiment o de compres, a més de fer servir campanyes d'aplicacions, podeu utilitzar Web to App Connect per generar millors experiències per als clients mitjançant una integració fluida en passar del web a l'aplicació. En el cas dels usuaris de mòbils que tinguin la vostra aplicació instal·lada, podeu utilitzar Web to App Connect perquè us ajudi a dirigir els clients a pàgines rellevants de l'aplicació mòbil mitjançant enllaços profunds als anuncis de campanyes de cerca, Màxim rendiment i de compres.

Un cop hagin seguit un enllaç profund a una pàgina concreta de l'aplicació, els clients poden completar fàcilment l'acció prevista, ja sigui comprar, registrar-se o afegir articles al carretó. Amb la interfície de Web to App Connect, també podeu fer un seguiment d'aquestes accions de conversió des de l'aplicació més fàcilment i obtenir recomanacions sobre com podeu millorar la campanya. Crear experiències fluides per als vostres clients en passar del web a l'aplicació us pot ajudar a aconseguir, de mitjana, percentatges de conversió dues vegades més alt per als clics en anuncis que dirigeixen a l'aplicació en comparació amb el lloc web per a mòbils. Obteniu més informació sobre com podeu millorar les conversions amb la interfície de Web to App Connect.

Per començar a utilitzar Web to App Connect, seguiu aquests tres passos:

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona d'eines Tools Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Planificació.
  3. Feu clic a Centre de publicitat per a aplicacions. Se us dirigirà a la interfície de Web to App Connect.

Obteniu més informació sobre com podeu millorar les conversions amb la interfície de Web to App Connect.