Tuotteen linkittäminen: YouTube-kanavien tai ‐videoiden ja Google Ads ‐tilien linkittäminen

Linkittämällä YouTube-kanavan Google Ads ‑tiliin voit kohdistaa tilin mainoksia sen perusteella, miten kanavan videot ovat saaneet katsojia toimimaan. Linkitetylle Google Ads ‑tilille voidaan myöntää seuraavat luvat: pääsy videomainosten orgaanisten katselukertojen mittareihin, mainosten kohdistaminen kanavan käyttäjille ja hyödyllisten havaintojen saaminen siitä, mitä ihmiset tekevät kanavalla mainoksia nähtyään.

Kun Google Ads ‐tiliin linkitetään YouTube-video, joka on jonkun muun omistamalla YouTube-kanavalla, linkitetyllä tilillä voi nähdä videon tulostiedot, esimerkiksi orgaaniset katselukerrat. Käytä tätä ominaisuutta, jos teet yhteistyötä YouTube-sisällöntuottajan kanssa ja linkität hänen kanavallaan olevan videon.

Huom. Ominaisuutta, jolla Google Ads ‐tilin voi linkittää YouTube-videoon, ollaan ottamassa käyttöön vaiheittain, eikä se välttämättä ole vielä saatavilla kaikilla Google Ads ‐tileillä.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten linkität Google Ads ‐tilin YouTube-kanavaan tai ‑videoon ja miten poistat linkityksen.

Huom. YouTube julkaisi äskettäin ominaisuuden, jonka avulla YouTube-kanavalla voi valita, saako sen videoita käyttää Google Ads ‐tilin mainoksissa. Linkitetyillä Google Ads ‐tileillä voi julkaista mainoksia, joissa käytetään kanavan videoita, jos asetus on kanavalla käytössä.

Ennen kuin aloitat

Jos haluat linkittää YouTube-kanavan tai ‐videon Google Ads ‐tiliin, tarvitset tilille järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet. Muuten linkittäminen ei onnistu. Voit tarkistaa Google Adsin Pääsy tilille ‑sivulta pääsyoikeustasosi ja sen, kenellä on tilille järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet. Lue lisää Google Ads ‑tilin pääsyoikeustasoista.

Jos olet linkittämässä tiliä jollekin muulle kuuluvaan YouTube-kanavaan tai ‑videoon, ole yhteydessä kanavan omistajaan ennen linkityspyynnön lähettämistä ja varmista, että pyyntö hyväksytään.

Hyödyt

Kun linkität Google Ads ‐tilin YouTube-kanavaan tai ‑videoon, voit hyödyntää alla mainittuja ominaisuuksia.

YouTube-kanavan linkittäminen Google Ads ‑tiliin

Kun linkität YouTube-kanavan Google Ads ‑tiliin, kanavan omistaja voi antaa linkitetyn tilin käyttöön seuraavat ominaisuudet:

• Katselukertojen määrät: Tutustu videoiden orgaanisia (eli maksuttomia) katselukertoja koskeviin mittareihin.

• Datasegmentit: Luo datasegmenttejä (aiemmin "uudelleenmarkkinointilistat"), jotka perustuvat katsojien aiempaan toimintaan linkitetyillä kanavilla.
  • Aktivoituminen: Katsele linkitettyjen kanavien videomainoksia koskevia ansaitun toiminnan mittareita ja käytä aktivoitumisia (esim. kanavan tilauksia) konversiotapahtumina Google Adsissa.

Yhteen Google Ads ‐tiliin voi linkittää enintään 10 000 YouTube-kanavaa ja yhteen YouTube-kanavaan enintään 300 Google Ads ‐tiliä.

Hyvä muistaa

• YouTube-kanavan omistaja ei saa linkityksen yhteydessä Google Ads ‑tilin hallintaoikeuksia. Myöskään mainostajalle ei myönnetä oikeutta lisätä, poistaa tai muokata linkitetyn YouTube-kanavan videoita. YouTube-kanavan sisällön voi nyt rajata käytettäväksi vain linkitetyillä Google Ads ‑tileillä. Lisätietoa ominaisuudesta saat alta.
  • Jos Google Ads ‑tiliä hoidetaan hallinnoijan tililtä, YouTube-kanavan linkittämisen yhteydessä myös Google Adsin hallinnoijan tili saa pääsyn YouTube-kanavan mittareihin. Jos olet ottanut Google Ads ‐tilillä käyttöön datasegmenttien jakamisen, datasegmentit voidaan jakaa hallinnoijan tililtä muille hallinnoiduille tileille.
  • Jos YouTube-kanavalla on laitettu pois päältä personoidut mainokset, kanavan videoista ei ole saatavilla ansaittua toimintaa koskevia raportteja ja siihen perustuvia datasegmenttejä.

YouTube-videon linkittäminen Google Ads ‑tiliin

Linkitä YouTube-sisällöntuottajan tekemä video nähdäksesi, miten ihmiset reagoivat sisältöön, jota olet sponsoroinut tai jossa brändisi mainitaan orgaanisesti. Kun linkität YouTube-videon Google Ads ‐tiliin, kanavan omistaja voi antaa linkitetyn tilin käyttöön seuraavat ominaisuudet:

• Katselukertojen määrät: Näet videon orgaanisten (eli maksuttomien) katselukertojen mittarit.

Hyvä muistaa

• YouTube-kanavan omistaja ei saa linkityksen yhteydessä Google Ads ‑tilin hallintaoikeuksia. Mainostaja puolestaan ei saa oikeutta poistaa tai muokata YouTube-kanavalla olevia linkitettyjä videoita. YouTube-kanavan sisällön voi nyt rajata käytettäväksi vain linkitetyillä Google Ads ‑tileillä. Lisätietoa ominaisuudesta saat alta.

• YouTube-videoiden linkittäminen ei tarkoita, että linkitetyillä Google Ads ‐tileillä olisi niihin yksinoikeus. YouTube-videon voi linkittää useisiin Google Ads ‐tileihin, myös toisen mainostajan omistamiin tileihin.

Näin sallit videoiden käyttämisen mainoksina vain linkitetyillä Google Ads ‑tileillä

Tämä asetus on käytettävissä YouTube-kumppaniohjelmaan kuuluvilla kanavilla. Sen avulla voit estää linkittämättömiä Google Ads ‐tilejä käyttämästä kanavan videoita mainoksina.

Löydät ominaisuuden Studiosta kohdasta Asetukset > Kanava > Lisäasetukset.

Jos haluat käyttää kanavan sisältöä mainoksissa, varmista, että kanava tai tietty video on linkitetty Google Ads ‐tiliin.

• Huom. Kun asetus laitetaan päälle, linkittämättömillä Google Ads ‐tileillä julkaistut mainokset lakkaavat näkymästä.

Ohjeet

Google Ads ‐tilien linkittäminen YouTube-kanavaan tai linkityksen poistaminen (suositus)

Google Ads ‑tilin linkittäminen YouTube-kanavaan

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse Asetukset ja klikkaa Kanava.
  3. Klikkaa Lisäasetukset-välilehteä.
  4. Klikkaa Linkitä tili.
  5. Nimeä linkki, lisää Google Ads ‑asiakastunnus ja valitse haluamasi luvat.
  6. Klikkaa Valmis.
  7. Klikkaa Tallenna.
  8. Kun Google Ads ‑tilin omistaja on hyväksynyt pyyntösi, YouTube-kanava linkitetään kyseiseen tiliin.

Google Ads ‑tilin ja YouTube-kanavan linkityksen poistaminen

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse Asetukset ja klikkaa Kanava.
  3. Klikkaa Lisäasetukset-välilehteä.
  4. Klikkaa haluamasi linkitetyn tilin vierestä Poista linkitys.
  5. Valitse ikkunasta Poista linkitys.
  6. Klikkaa Tallenna.
Huom. YouTube-videon linkittämistä Google Ads ‐tiliin ei voi vielä aloittaa YouTube Studiosta.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

YouTube-kanavien linkittäminen tai linkityksen poistaminen Google Adsissa

Jos haluat linkittää YouTube-kanavan Google Ads ‑tiliisi, tilillä on oltava järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet. Jos Google Ads ‑tililläsi ei ole järjestelmänvalvojan oikeuksia, et voi linkittää YouTube-kanavaa. Voit tarkistaa Google Adsin Pääsy tilille ‑sivulta pääsyoikeustasosi ja sen, kenellä on tilille järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet. Lue lisää Google Ads ‑tilin pääsyoikeustasoista.

YouTube-kanavan linkittäminen Google Ads ‑tiliin

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa Data Manager.
  3. Klikkaa Yhdistä tuote.
  4. Etsi YouTube.
  5. Kanavan lisääminen:
    • Ensimmäinen kanava: Klikkaa Lisää kanava.
    • Muut kanavat: Klikkaa pluspainiketta .
    • Valitse "Linkitä kanava".
  6. Hae "Linkitä YouTube-kanava" ‑valintaikkunasta kanavaa tai lisää sen URL-osoite ja klikkaa Seuraava.
    Jos omistat YouTube-kanavan ja sillä on samat kirjautumistiedot kuin Google Ads ‑tililläsi, kirjaudu YouTube-kanavalle eri välilehdellä, jotta sinut voidaan tunnistaa omistajaksi.
  7. Tee jompikumpi seuraavista:
    1. Jos sinut tunnistetaan kanavan omistajaksi käytetyn sähköpostiosoitteen perusteella, sinua pyydetään lisäämään linkin nimi ja päättämään, mikä YouTube-kanavan data jaetaan Google Ads ‑tilille.
      1. Siirry yhteenvetonäytölle klikkaamalla Seuraava.
      2. Linkitä YouTube-kanava Google Ads ‑tiliin klikkaamalla Linkitä. Linkki luodaan automaattisesti.
      3. Näytölle avautuu vahvistusikkuna. Sulje ikkuna ja palaa yhteenvetosivulle klikkaamalla Valmis.
    2. Jos et omista YouTube-kanavaa, sinulta pyydetään kanavan omistajan sähköpostiosoitetta:
      1. Lisää sähköpostiosoite.
      2. Klikkaa Seuraava ja tarkista linkityspyynnön yhteenveto.
      3. Lähetä linkityspyyntö klikkaamalla Linkitä. Kun YouTube-kanavan omistaja on hyväksynyt pyynnön, kanava linkitetään Google Ads ‑tiliisi.

YouTube-kanavan linkityksen poistaminen Google Ads ‑tililtä

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa Data Manager.
  3. Etsi YouTube ja klikkaa Hallinnoi ja linkitä.
  4. Etsi Linkitetty-kohdasta oikea kanava ja klikkaa Toimenpiteet-sarakkeesta Poista linkitys.

Linkityspyynnön peruminen

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa Data Manager.
  3. Etsi YouTube ja klikkaa Hallinnoi ja linkitä.
  4. Etsi Lähetetty-kohdasta oikea kanava ja klikkaa Toimenpiteet-sarakkeesta Peru pyyntö.

Linkityspyynnön hyväksyminen

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa Data Manager.
  3. Etsi YouTube ja klikkaa Hallinnoi ja linkitä.
  4. Etsi Vastaanotettu-kohdasta oikea kanava ja klikkaa Toimenpiteet-sarakkeesta Näytä pyyntö.
  5. Jos haluat hyväksyä linkityksen, klikkaa Hyväksy.
    1. Voit hylätä linkityksen klikkaamalla Hylkää.

YouTube-videoiden linkittäminen tai linkityksen poistaminen Google Adsissa

Jos haluat linkittää YouTube-videon Google Ads ‐tiliin, ole yhteydessä YouTube-kanavan omistajaan ennen linkityspyynnön lähettämistä. Käytä tätä ominaisuutta, jos video on jollekin muulle kuuluvalla kanavalla. Lue lisää YouTube-kanavaan ja ‑videoon linkittämisen eroista Hyödyt-kohdasta.

YouTube-videon linkittäminen Google Ads ‑tiliin

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa Data Manager.
  3. Etsi YouTube.
  4. Videon lisääminen:
    1. Klikkaa pluspainiketta .
    2. Valitse "Linkitä video".
  5. Hae "Linkitä YouTube-video" ‑valintaikkunasta videota tai lisää sen URL-osoite.
  6. Lisää kanavan omistajan sähköpostiosoite. Linkityspyyntö lähetetään kentässä olevaan osoitteeseen.
  7. Lähetä linkityspyyntö klikkaamalla Lähetä. Lähettämisen jälkeen näet pyynnöstä yhteenvedon. Palaa "Linkitetyt tilit" ‐sivulle klikkaamalla Valmis.
  8. Linkityspyyntö näkyy Lähetetty-kohdassa, kunnes se hyväksytään.
Huom. YouTube-kanavan omistaja saa sähköposti-ilmoituksen, jossa pyydetään videon linkittämistä Google Ads ‐tiliin. Sähköpostin lähettäjä on Google Ads. Linkityspyynnön hyväksyminen etenee näin:
  1. YouTube-kanavan omistaja klikkaa sähköposti-ilmoituksesta "Tarkista pyyntö".
  2. Hänet ohjataan YouTube Studioon.
  3. Omistaja hyväksyy linkityspyynnön klikkaamalla Linkitä.

YouTube-videon linkityksen poistaminen Google Ads ‑tililtä

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa Data Manager.
  3. Etsi YouTube ja klikkaa Hallinnoi ja linkitä.
  4. Etsi video ja klikkaa Toiminta-sarakkeesta Poista linkitys.

Linkityspyynnön peruminen

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa Data Manager.
  3. Etsi YouTube ja klikkaa Hallinnoi ja linkitä.
  4. Etsi video Lähetetty-kohdasta ja klikkaa Peru pyyntö.

Huom. YouTube-videon linkittämistä Google Ads ‐tiliin ei voi vielä aloittaa YouTube Studiosta.

Aiheeseen liittyviä linkkejä

YouTubeen ja videomainoksiin liittyviä linkkejä

Tuotteen linkittäminen

Googlen tuotteet

Google Partners