Redactioneel

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

Display & Video 360-gebruikers moeten voldoen aan dit Google Ads-beleid. Ga naar het Helpcentrum van Display & Video 360 voor aanvullende beperkingen.

Google wil gebruikers de beste gebruikerservaring bieden en vereist daarom dat alle advertenties, componenten en bestemmingen voldoen aan hoge professionele en redactionele normen. We staan alleen advertenties toe die duidelijk zijn, een professioneel uiterlijk hebben en gebruikers naar content leiden die relevant, praktisch en makkelijk te begrijpen is.

Hieronder volgen enkele voorbeelden van wat u moet vermijden in uw advertenties. Meer informatie over wat er gebeurt als u ons beleid schendt

Stijl en spelling

Het volgende is niet toegestaan:

rood kruis Advertenties of componenten waarin de algemeen aanvaarde regels voor spelling, grammatica of spatiegebruik niet worden gevolgd

Voorbeelden: 'Uw bloemen kopen hier' of 'Koop hier uw bloemn' in plaats van 'Koop hier uw bloemen'

Opmerking: Ongebruikelijke grammatica, spelling, interpunctie of hoofdlettergebruik kunnen deel uitmaken van bepaalde handelsmerktermen, merknamen of productnamen. Als u dergelijke namen wilt gebruiken in uw advertenties, moet u eerst een beoordeling aanvragen en aantonen dat de ongebruikelijke termen consistent in deze vorm worden gebruikt op uw website of in uw app.

rood kruis Advertenties of componenten die onbegrijpelijk of onzin zijn

Voorbeelden: de advertentietekst bevat onzin of is te algemeen; de promoties zijn te algemeen of te vaag; de advertentietekst is afgekapt of onvolledig

rood kruis Advertenties of componenten die tekenlimieten voor double-byte-talen overschrijden

Opmerking: Tekenlimieten voor tekst variëren, afhankelijk van of de tekst wordt weergegeven in een single-byte- of een double-byte-taal. Double-byte-talen, zoals Chinees, Japans en Koreaans, zijn talen die double-byte-tekens gebruiken. Deze tekens nemen twee keer zo veel ruimte in beslag als single-byte-tekens. Daarom zijn tekenlimieten voor deze talen de helft van de tekenlimieten voor andere talen.

rood kruis Advertenties of componenten die afwijken van de heldere en informatieve presentatiestijl van de zoekresultaten van Google

Voorbeelden: advertenties die opsommingstekens of genummerde lijsten gebruiken; advertenties die een generieke call-to-action (zoals 'klik hier') bevatten die van toepassing kan zijn op elke advertentie

Interpunctie en symbolen

Het volgende is niet toegestaan:

rood kruis Interpunctie of symbolen die niet correct of niet voor het beoogde doel worden gebruikt

Voorbeelden: uitroeptekens in de kop van de advertentie; herhaalde interpunctie of symbolen; symbolen, cijfers en letters die niet worden gebruikt in overeenstemming met hun werkelijke betekenis of doel, zoals wanneer '@ home' wordt gebruikt in de betekenis van 'at home'; niet-standaard gebruik van superscript; ongebruikelijke symbolen of tekens, zoals sterretjes; opsommingstekens en weglatingstekens; overmatig of gekunsteld gebruik van cijfers, symbolen of interpunctie, zoals b1oemen, bl@emen, Bloemen!!!, b*l*o*e*m*e*n, B.L.O.E.M.E.N; gebruik van twee of meer uitroeptekens of vraagtekens in advertentietekst

Opmerking: Sommige typen ongebruikelijke interpunctie en symbolen zijn in bepaalde gevallen toegestaan. Handelsmerken, merknamen en productnamen waarvoor ongebruikelijke interpunctie of symbolen consistent in deze vorm worden gebruikt op de bestemming van de advertentie, kunnen worden goedgekeurd voor gebruik in advertenties. Symbolen die op een algemeen aanvaardbare manier worden gebruikt, zijn ook toegestaan. Een voorbeeld hiervan is een sterretje (*) voor sterbeoordelingen (5*-hotel) of om aan te geven dat er wettelijke vereiste voorwaarden van toepassing zijn. Als u dergelijke interpunctie of symbolen wilt gebruiken, moet u een beoordeling aanvragen.

rood kruis Ongeldige of niet-ondersteunde tekens

Voorbeelden: emoji's, single-byte katakana

Hoofdlettergebruik

Het volgende is niet toegestaan:

rood kruis Hoofdletters die niet correct of voor het beoogde doel worden gebruikt

Voorbeelden: overmatig of gekunsteld gebruik van hoofdletters, zoals BLOEMEN, BlOeMeN, B.L.O.E.M.E.N

Opmerking: In sommige gevallen is ongebruikelijk hoofdlettergebruik toegestaan. Voor kortingscodes, veelgebruikte afkortingen (zoals 'ASAP'), handelsmerken, merknamen en productnamen kunt u een beoordeling aanvragen om na te gaan of ongebruikelijk hoofdlettergebruik kan worden goedgekeurd.

Herhaling

Het volgende is niet toegestaan:

rood kruis Ongebruikelijke, gekunstelde of onnodig herhalende namen, woorden of woordgroepen

Opmerking: Dit beleid is ook van toepassing op componenten waarin tekst wordt herhaald die al in de advertentietekst staat.

Voorbeelden: de naam van de adverteerder of de naam van het product herhalen

rood kruis Componenttekst waarin woorden of woordgroepen worden herhaald binnen dezelfde component of een andere component in dezelfde advertentiegroep of campagne of hetzelfde account

Onacceptabele spatiëring

Het volgende is niet toegestaan:

rood kruis Een spatie weglaten of extra spaties toevoegen

Voorbeelden: 'Uitverkoop,koop bloemen', 'koophierbloemen'

rood kruis Overmatig of gekunsteld gebruik van spaties

Voorbeelden: b l o e m e n, koophierbloemen

Opmerking: Ongebruikelijke spaties kunnen deel uitmaken van bepaalde handelsmerktermen, merknamen of productnamen. Als u dergelijke namen wilt gebruiken in uw advertenties, moet u eerst een beoordeling aanvragen en aantonen dat de ongebruikelijke termen consistent in deze vorm worden gebruikt op uw website of in uw app.

Telefoonnummer in de advertentietekst

Het volgende is niet toegestaan:

rood kruis Een telefoonnummer opgeven in de advertentietekst

Voorbeeld: de toevoeging 'Bel 1-800-123-4567' in de beschrijving van de advertentie

Opmerking: Als u klanten wilt aansporen om u te bellen, overweeg dan om belcomponenten of alleen bellen-advertenties te gebruiken in plaats van het telefoonnummer in de advertentietekst te vermelden. Als de naam van uw bedrijf een telefoonnummer is, (zoals '1-800-VOORBEELD'), vraagt u een beoordeling aan, zodat u weet of u het kunt gebruiken in de advertentietekst.

Misbruik van advertentiefuncties

Het volgende is niet toegestaan:

rood kruis Advertenties of componenten die de functies van het advertentieblok niet gebruiken voor het beoogde doel

Voorbeelden: advertenties die geen promotiecontent bevatten; tekstadvertenties waarin een regel tekst ontbreekt; het URL-veld gebruiken als extra tekstregel; advertenties met animaties die een game of wedstrijd bevatten die gebruikers kunnen spelen om prijzen of een andere vergoeding te winnen; advertenties die gebruikers aansporen op de advertentie te klikken om een game of wedstrijd te winnen of prijzen te claimen; een screenshot van een tekstadvertentie gebruiken om een authentieke tekstadvertentie te simuleren; ValueTrack-tags maken die zichtbaar zijn in de advertentietekst; geüploade aangepaste HTML5-advertenties met aangepaste klikbaarheid

Opmerking: Audio en video zijn toegestaan, maar de standaardinstelling moet 'uit' of 'onderbroken' zijn.

Opmerking: HTML5-advertenties mogen 'Tap Area' (in Google Web Designer) of JavaScript Exitapi.exit() niet gebruiken om de klikbaarheid aan te passen. Meer informatie over aangepaste klikbaarheid

Niet-geïdentificeerd bedrijf

Het volgende is niet toegestaan:

rood kruis Advertenties of bestemmingen waarin het product, de service of de entiteit die wordt gepromoot, niet wordt vermeld

Voorbeelden: Geen product- of bedrijfsnaam of zichtbare URL opnemen in de advertentie; advertenties met animatie waarin identificerende informatie (zoals een product- of bedrijfsnaam, logo of zichtbare URL) niet duidelijk wordt weergegeven in het laatste statische frame (nadat de animatie is afgelopen); app-advertenties waarin de app-naam en downloadbron niet staan vermeld in het advertentiemateriaal of op de bestemmingspagina

Vereisten voor bedrijfsnamen

Dit beleid is van toepassing op de advertentie-indelingen die een veld moeten hebben voor een bedrijfsnaam. Het volgende is niet toegestaan:

rood kruis Een bedrijfsnaam opgeven die niet het domein, de erkende naam van de adverteerder of de gepromote downloadbare app is

Voorbeelden (niet-volledig): Algemene of locatiegebaseerde bedrijfsnamen gebruiken, zoals Loodgieter in Utrecht, Groningse taxi.

rood kruis Promotietekst gebruiken in het veld voor de bedrijfsnaam

Voorbeelden (niet-volledig): 'Koop schoenen van Barendse' of 'Uitverkoop bij Belinda's babyboetiek'

Gezien de grote verscheidenheid aan bedrijfsnamen moet u rekening houden met de volgende aspecten:

Op domein gebaseerde bedrijfsnamen: U kunt uw domeinnaam gebruiken als uw bedrijfsnaam als u op de juiste manier spaties tussen woorden gebruikt. Bijvoorbeeld: www.oplossingenvooraltijd.nl kan worden geïdentificeerd als 'Oplossingen voor altijd' in de advertentie.

Resellers en gemachtigde dealers: Als u een gemachtigde reseller of dealer voor een product of service bent, gebruikt u de juiste taal die hierop van toepassing is. Bijvoorbeeld: Een autodealer van Toyota-auto's in Amsterdam mag de bedrijfsnaam 'Toyota in Amsterdam' gebruiken.

Afbeeldingskwaliteit

Het volgende is niet toegestaan:

rood kruis Afbeeldingen die gedraaid of ondersteboven worden weergegeven of die niet de volledige ruimte van het gekozen afbeeldingsformaat in beslag nemen

rood kruis Afbeeldingen die vaag, onduidelijk of onherkenbaar zijn, of die onleesbare tekst bevatten

rood kruis Afbeeldingen die knipperen, flitsen of anderszins de aandacht afleiden

Opmerking: Muiseffecten, zoals afbeeldingen die reageren op muisbewegingen, zijn toegestaan, op voorwaarde dat de beweging wordt uitgevoerd door de gebruiker en na vijf seconden ophoudt.

rood kruis Advertenties die buiten het frame uitsteken of zich anderszins uitbreiden tot de rest van de website of app

Meer informatie over hoe u een afgekeurde advertentie of component aanpast Als u de afbeelding niet zodanig kunt bewerken dat deze voldoet aan de vereisten, uploadt u een afbeelding die wel voldoet aan het beleid.

Videokwaliteit

Het volgende is niet toegestaan:

rood kruis Video's met onleesbare tekst, slechte geluidskwaliteit, of wazig, onduidelijk of onherkenbaar beeldmateriaal

Meer informatie over hoe u een afgekeurde advertentie of component aanpast Als u de video niet zodanig kunt bewerken dat deze voldoet aan de vereisten, uploadt u een video die wel voldoet aan het beleid.

Hulp nodig?

Als u vragen heeft over ons beleid, kunt u ons dat laten weten: neem contact op met Google Ads-support