Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Advertenties beheren

Een advertentie beoordelen in de detailweergave

U kunt op een advertentie in het Centrum voor advertentiebeoordeling klikken om een detailweergave van die advertentie te openen. In de detailweergave kunt u een voorbeeld van de advertentie op volledig formaat bekijken, samen met onder andere informatie over de grootte, het type, de bestemmings-URL en het Google Ads-account.

Wat u kunt doen in de detailweergave

De detailpagina van het Centrum voor advertentiebeoordeling zoals deze wordt getoond in AdMob

1. Een advertentie blokkeren

Als u de advertentie die u bekijkt niet leuk vindt, klikt u op Advertentie blokkeren Blokkeren om die te blokkeren. U heeft hier ook toegang tot deze acties:

• Als u de advertentie wilt blokkeren en melden wegens schending van een of meer Google Ads-beleidsregels, klikt u op Meer en dan op Advertentie blokkeren en melden.
    • Als u vergelijkbare advertenties wilt vinden, klikt u op Meer en daarna op Vergelijkbare advertenties zoeken op. Selecteer een optie.
    • Als u de advertentie wilt markeren als beoordeeld, klikt u op Meer en daarna op Markeren als beoordeeld.
    • Als u de URL van de advertentie wilt kopiëren, klikt u op Meer en dan op URL kopiëren om advertentie te delen.
  2. Advertentiegegevens tonen of verbergen

Klik op de pijl om advertentiegegevens zoals metadata, statistieken, adverteerdersinformatie en advertentiecategorieën te tonen of te verbergen.

3. Metadata bekijken

Klik op Metadata om informatie zoals het advertentietype, het advertentieformaat, de bestandsgrootte, de bestemmings-URL te bekijken. Plaats de muisaanwijzer op een aantal metadata om deze acties te openen:

• Als u de URL van een adverteerder wilt blokkeren, plaatst u de muisaanwijzer op de zichtbare URL of bestemmings-URL en klikt u op URL blokkeren.
    • Als u alle URL's van een adverteerder die u heeft geblokkeerd, wilt bekijken, klikt u naast de zichtbare URL of bestemmings-URL op Meer en dan op Alle geblokkeerde URL's bekijken.

De pagina Adverteerders-URL's in Opties voor blokkeren verschijnt. Ontdek meer informatie over adverteerder-URL's blokkeren.

• Als u onjuiste metadata wilt melden, plaatst u de muisaanwijzer op de metadata en klikt u op Meer. Klik daarna op Markeren als onjuist.

U kunt ook extra metadatagedeelten uitvouwen voor meer informatie over de advertentie:

• Statistieken: prestatiegerelateerde informatie, zoals vertoningen.
      • Het diagram Vertoningen bevat het aantal dagelijkse vertoningen dat een advertentie in de afgelopen 30 dagen heeft gehad. In het diagram staat of de advertentie recent is getoond of dat de weergave van een advertentie helemaal is gestopt. Een advertentie die niet recent is weergegeven, kan toch opnieuw worden getoond (tenzij die is geblokkeerd), maar de kans wordt kleiner naarmate de advertentie langer niet is weergegeven.
      • De klikfrequentie (CTR) is het percentage vertoningen dat tot een klik heeft geleid. Dit diagram geeft u inzicht in de prestaties van de advertentie, maar dit is misschien niet het definitieve cijfer dat in uw rapporten staat.
    • Adverteerder: Informatie over het Google Ads-account dat eigenaar is van de advertentie.

Als u alle advertenties van het Google Ads-account wilt blokkeren, klikt u op Account blokkeren.

Alle advertenties van dit Google Ads-account worden nu altijd geblokkeerd. Dit geldt voor alle targetingtypen (contexttargeting, plaatsingstargeting en targeting op interesses).

Opmerking: Als u advertenties van een Google Ads-account blokkeert, kan dat een negatieve invloed hebben op uw inkomsten.
    • Video: videogerelateerde informatie, zoals duur, framesnelheid en bits per seconde. Dit gedeelte wordt alleen getoond voor videoadvertenties.
    • Audio: Audiogerelateerde informatie, zoals codec, sample en bitsnelheid. Dit gedeelte wordt alleen getoond voor audioadvertenties.
    • Categorieën: informatie over de advertentiecategorieën waartoe de advertentie behoort. Ontdek meer informatie over hoe u algemene advertentiecategorieën kunt blokkeren.
  4. Gerelateerde advertenties bekijken

Klik op Gerelateerde advertenties om vergelijkbare advertenties te vinden die u mogelijk wilt blokkeren. Standaard wordt een selectie van gerelateerde advertenties getoond, maar u kunt op Alles bekijken klikken om alle gerelateerde advertenties te bekijken.