På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Medling

Annonsfiltreringsinställningar för annonskällor för budgivning

Du kan bestämma om du vill tillämpa policyn för Google Ads-nätverket och dina blockeringskontroller på en specifik annonskälla för budgivning.

Policyn för Google Ads-nätverket innefattar förbjudet innehåll, förbjudna metoder, begränsat innehåll och begränsade funktioner samt redaktionella och tekniska standarder. Programpolicyerna för Google Platform tillämpas alltid och täcker in mer allmänna problem, som skadlig programvara och olagligt beteende.

Med blockeringskontroller kan du styra vilka annonser som visas i dina appar.

Så fungerar det

När du aktiverar annonsfiltrering för en annonskälla tillämpas alltid Googles nätverkspolicyer och dina blockeringskontroller på annonser från den annonskällan. Det kan ge dina appanvändare annonsinnehåll av högre kvalitet men resultera i lägre annonsintäkter för dig, eftersom fler bud avvisas eller filtreras bort innan de når realtidsauktionen.

När annonsfiltreringen är inaktiverad tillämpas inte Googles nätverkspolicyer eller dina blockeringskontroller. Det gör det lättare för bud från budkällan att nå realtidsauktionen, vilket betyder att efterfrågan och annonsintäkterna kan öka. Observera att detta kan leda till att annonser i appen faller under vissa gränsvärden gällande innehåll, annonstext och teknik.

Obs! Annonsfiltrering tillämpas endast på annonsenheter som läggs till i medlingsgrupper. Om du inaktiverar annonsfiltrering påverkar det endast annonsförfrågningar som matchar en medlingsgrupp.

Ställa in annonsfiltrering för en annonskälla för budgivning

1. Logga in på ditt AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klicka på Medling i sidofältet.
  3. Klicka på fliken Budgivningskällor.
  4. Välj annonskällan du vill uppdatera.
  5. Klicka på Inställningar.
  6. Klicka på reglaget för att slå på eller av inställningen för annonsfiltrering.
  7. Klicka på Spara.
Obs! Vissa annonskällor för budgivning har ännu inte ett reglage för annonsfiltrering aktiverat. Vi lägger just nu till stöd för alla annonskällor för budgivning. Kom tillbaka senare om reglaget inte har aktiverats för annonskällan.

Så påverkas blockeringskontrollerna av annonsfiltrering

När annonsfiltreringen är aktiverad säkerställer den tillsammans med dina blockeringskontroller att appanvändarna ser annonsinnehåll av högre kvalitet. Om du slår av annonsfiltrering inaktiveras också dina blockeringskontroller. Detta påverkar följande blockeringskontroller:

Obs! Inställningarna för CPRA och användarsamtycke i EU påverkas inte av att du aktiverar eller inaktiverar annonsfiltrering.

Effekten av annonsfiltrering

Om du ändrar inställningen för annonsfiltrering kan du bevaka effekten i rapporten om budgivning. Titta på följande mätvärden för att få en bättre bild av hur ditt val påverkar resultatet:

• Bud i auktion: antalet bud som skickades in av den annonskälla som deltog i budgivningsauktioner Värdet kan minska om du aktiverar annonsfiltrering.
  • Bud i auktion (%): procentandelen bud som deltog i budgivningsauktioner Detta hjälper dig att jämföra antalet gånger som en annonskälla skickade in ett bud med antalet förfrågningar som skickades från din app till annonskällan.
  • Intäkter: Jämför dina intäkter med och utan annonsfiltrering för att ta reda på hur dina intäkter påverkas.