Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Mediering

Innstillinger for annonsefiltrering for annonsekilder med budgivning

Du kan selv bestemme om du vil at retningslinjene for Google Ads-nettverket og blokkeringskontrollene dine henholdsvis skal regulere og gjelde for en bestemt annonsekilde med budgivning.

Retningslinjene for Google Ads-nettverket omfatter forbudt innhold, forbudte praksiser, innhold og funksjoner pålagt begrensninger samt tekniske og redaksjonelle standarder. Programretningslinjene for Google-plattformer gjelder alltid, og dekker mer generelle forhold som ulovlig atferd og skadelig programvare.

Med blokkeringskontrollene kan du kontrollere hvilke annonser som kan vises i appene dine.

Sånn fungerer det

Når du slår på annonsefiltrering for en annonsekilde, kommer retningslinjene for Google-nettverket og blokkeringskontrollene dine alltid til henholdsvis å regulere og gjelde for annonser fra denne annonsekilden. Dette kan føre til at kvaliteten på annonseinnholdet appbrukerne dine får se, blir hevet, men det kan også resultere i lavere annonseinntekter. Grunnen til det er at flere bud blir avvist eller filtrert vekk før de kommer til sanntidsauksjonen.

Når annonsefiltrering er slått av, håndheves ikke retningslinjene for Google-nettverket og blokkeringskontrollene dine i særlig grad. Dette gjør at flere av budene til den aktuelle budgivningskilden faktisk når sanntidsauksjonen, noe som potensielt kan gi større etterspørsel og høyere annonseinntekter. Vær oppmerksom på at dette kan føre til at annonser i appen din faller under visse terskler for redaksjonelt og teknisk innhold.

Merk: Annonsefiltrering gjelder bare for annonseenheter som er lagt til i medieringsgrupper. Hvis du slår av annonsefiltreringen, får dette bare innvirkning på annonseforespørsler som samsvarer med en medieringsgruppe.

Slik kan du angi annonsefiltrering for annonsekilder med budgivning

1. Logg på AdMob-kontoen din på https://apps.admob.com.
  2. Klikk på Mediering i sidefeltet.
  3. Klikk på Budgivningskilder-fanen.
  4. Velg annonsekilden du vil oppdatere.
  5. Klikk på Innstillinger.
  6. Klikk på av/på-knappen for å slå innstillingen for annonsefiltrering av eller på.
  7. Klikk på Lagre.
Merk: Av/på-knappen for annonsefiltrering er ikke aktivert for enkelte annonsekilder med budgivning ennå. Vi jobber med å legge til støtte for alle annonsekilder med budgivning. Kom tilbake senere hvis av/på-knappen for annonsefiltrering ikke er aktivert for annonsekilden din.

Virkningen annonsefiltrering har på blokkeringskontroller

Når annonsefiltrering er slått på, er du sikret at appbrukerne dine får se annonseinnhold av høyere kvalitet, takket være samarbeidet mellom denne innstillingen og blokkeringskontrollene dine. Hvis du slår av annonsefiltreringen, slås samtidig blokkeringskontrollene av. Dette har innvirkning på disse blokkeringskontrollene:

Merk: CPRA-innstillingene dine og innstillingene dine for brukersamtykke i EU påvirkes ikke av at annonsefiltrering slås på eller av.

Virkningen annonsefiltrering har

Hvis du endrer innstillingen din for annonsefiltrering, kan du følge med på effekten dette har, i budgivningsrapporten din. Du kan danne deg et godt bilde av hvordan annonsefiltrering påvirker bunnlinjen din, ved å se nærmere på disse beregningene:

• Bud under auksjoner: Her ser du antallet bud som ble sendt inn av annonsekilden som deltok i budgivningsauksjoner. Dette tallet kan gå ned dersom du slår på annonsefiltrering.
  • Bud under auksjoner (%): Dette er prosentandelen av budene som inngikk i budgivningsauksjoner. Du kan dermed sammenligne hvor mange ganger en annonsekilde sendt inn bud, med hvor mange forespørsler appen din sendte til denne annonsekilden.
  • Inntekter: Sammenlign inntektene du oppnår henholdsvis med og uten annonsefiltrering, så du ser hvilken effekt denne innstillingen har på inntektene.