Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Bemiddeling

Instellingen voor advertentiefilters voor advertentiebronnen voor Bieden

U kunt bepalen of u het beleid voor het Google Ads-netwerk en uw opties voor blokkeren wilt toepassen op een specifieke advertentiebron voor Bieden.

Het beleid voor het Google Ads-netwerk heeft betrekking op verboden content, verboden praktijken, beperkte content en functies, en redactionele en technische normen. Het programmabeleid voor platforms van Google wordt altijd toegepast en heeft betrekking op algemenere zaken, zoals malware en illegaal gedrag.

Met opties voor blokkeren kunt u bepalen welke advertenties in uw apps worden weergegeven.

Hoe het werkt

Als u advertentiefiltering aanzet voor een advertentiebron, worden het Google Netwerk-beleid en uw opties voor blokkeren altijd toegepast op advertenties van die advertentiebron. Dit kan enerzijds leiden tot betere advertentiecontent voor de gebruikers van uw app, maar ook tot een lagere advertentieopbrengst omdat er meer biedingen worden afgewezen of gefilterd voordat ze gaan deelnemen aan de realtime veiling.

Als advertentiefiltering uitstaat, worden de handhaving van het Google Netwerk-beleid en uw opties voor blokkeren losgelaten. Hierdoor kunnen biedingen uit deze biedingsbron eenvoudiger deelnemen aan de realtime veiling en kunnen de vraag en advertentieopbrengst toenemen. Dit kan ertoe leiden dat er advertenties in uw app worden getoond die onder bepaalde content-, redactionele en technische drempelwaarden vallen.

Opmerking: Advertentiefiltering is alleen van toepassing op advertentieblokken die aan bemiddelingsgroepen zijn toegevoegd. Als u advertentiefiltering uitzet, heeft dit alleen gevolgen voor advertentieverzoeken die overeenkomen met een bemiddelingsgroep.

Advertentiefiltering instellen voor een advertentiebron voor Bieden

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Bemiddeling.
  3. Klik op het tabblad Bronnen voor Bieden.
  4. Selecteer de advertentiebron die u wilt updaten.
  5. Klik op Instellingen.
  6. Klik op de schakelaar om de instelling voor advertentiefiltering aan of uit te zetten.
  7. Klik op Opslaan.
Opmerking: In sommige advertentiebronnen voor Bieden is de schakelaar voor advertentiefiltering nog niet aangezet. We werken eraan ondersteuning voor alle advertentiebronnen voor Bieden toe te voegen. Kijk later nog eens als deze optie niet aanstaat voor uw advertentiebron.

De gevolgen van advertentiefiltering voor opties voor blokkeren

Als er advertentiefilters aanstaan, zorgt dit er samen met uw opties voor blokkeren voor dat de gebruikers van uw app advertentiecontent van hogere kwaliteit te zien krijgen. Als u advertentiefiltering uitzet, worden uw opties voor blokkeren ook uitgezet. Dit heeft gevolgen voor de volgende opties voor blokkeren:

Opmerking: Als u advertentiefiltering aan- of uitzet, heeft dit geen gevolgen voor uw CPRA-instellingen en uw instellingen voor toestemming van gebruikers in de Europese Unie.

Het effect van advertentiefiltering

Als u de instelling voor advertentiefiltering wijzigt, kunt u de impact ervan controleren via het rapport Bieden. Bekijk de volgende statistieken voor meer inzicht in de gevolgen van de geselecteerde filters op uw prestaties:

• Biedingen in veiling: Het aantal door de advertentiebron ingediende biedingen dat heeft deelgenomen aan veilingen voor Bieden. Dit aantal kan afnemen als u advertentiefiltering aanzet.
  • Biedingen in veiling (%): Het percentage biedingen dat heeft deelgenomen aan veilingen voor Bieden. Hiermee kunt u het aantal keren dat een advertentiebron een bod heeft ingediend, vergelijken met het aantal verzoeken dat uw app naar de advertentiebron heeft gestuurd.
  • Inkomsten: Hiermee kunt u een vergelijking maken voor uw inkomsten met én zonder advertentiefilters om inzicht te krijgen in de gevolgen die deze hebben voor uw opbrengst.