Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Rapporten

De dimensie Weergavebeperking gebruiken in uw rapporten

U kunt de dimensie Weergavebeperking in de rapporten AdMob-netwerk, Open bieden en Bemiddeling gebruiken om gepersonaliseerde advertenties te vergelijken met niet-gepersonaliseerde advertenties. Zo kunt u nagaan welke beperkingen ertoe leiden dat advertenties niet worden gepersonaliseerd en hoe deze beperkingen van invloed zijn op uw opbrengst.

Opmerking: In uw AdMob-rapporten zijn geen gegevens over weergavebeperking van vóór 13 maart 2021 beschikbaar. Gegevens over weergavebeperking zijn alleen beschikbaar voor de advertentiebronnen AdMob-netwerk en Open bieden.

De functie is niet beschikbaar voor waterfall-advertentiebronnen van derden.

Als u deze dimensie toevoegt aan uw rapporten, kunt u bekijken welke weergavebeperkingen van invloed zijn op uw AdMob-verkeer en hoe:

• Beperkte advertenties: Advertenties die op een beperkte wijze worden weergegeven bij gebrek aan toestemming voor het gebruik van cookies, mobiele apparaat-ID's of andere lokale opslag.
  • Beperkte gegevensverwerking (BGV): De uitgever heeft beperkte gegevensverwerking aangezet (bijvoorbeeld met de blokkeeropties van AdMob) om de California Privacy Rights Act (CPRA) na te leven.
  • Niet-gepersonaliseerde advertenties: De uitgever heeft ervoor gekozen niet-gepersonaliseerde advertenties aan te zetten (bijvoorbeeld met de blokkeeropties van AdMob) om de AVG en het Beleid voor toestemming van gebruikers in de EU na te leven. Is ook van toepassing op advertentieverzoeken die vallen onder de LGPD.
  • Basisadvertenties: Er zijn IAB TCF v2.0-basisadvertenties weergegeven.
  • Personalisatie uitgezet: Dit kan het geval zijn als iOS-gebruikers zich hebben aangemeld voor beperkte advertentietracking of geen toestemming hebben gegeven in het kader van het AppTrackingTransparency-framework (ATT-framework), en er geen andere beschikbare gebruikers-ID's zijn. Dit kan ook het geval zijn als Android-gebruikers zich afmelden voor advertentiepersonalisatie. Geldt ook voor alle andere gevallen waarin personalisatie niet mogelijk was.
  • Geen beperking: Advertenties die zijn gepersonaliseerd op basis van de IDFA, de Android-advertentie-ID of een andere beschikbare gebruikers-ID.

Sommige advertentieverzoeken kunnen in meerdere categorieën in deze lijst vallen. In dat geval wordt het advertentieverzoek opgenomen in de eerste toepasselijke categorie op basis van de volgorde die u hier ziet.

Beperkingen voor advertentieweergave vanwege beleidsproblemen zijn niet opgenomen in de dimensie Weergavebeperking. In het Beleidscentrum van uw account kunt u eventuele beleidsproblemen en het effect op de advertentieweergave bekijken.

Alles uitvouwen  Alles samenvouwen

Voorbeelden van toepassingen

De impact van gebruikers-ID's op uw verkeer bekijken

Selecteer de dimensie Weergavebeperking in het rapport AdMob-netwerk, Bemiddeling of Open bieden. Vergelijk de gegevens voor Personalisatie uitgezet (verkeer zonder ID's) met die voor Geen beperking (verkeer met ID's). Houd er rekening mee dat er ook sprake kan zijn van 'Geen beperking' wanneer er geen IDFA beschikbaar is, maar andere ID's targeting activeren.

Vergelijk statistieken als eCPM, geschatte inkomsten en vertoningen om inzicht te krijgen in hoe verkeer met een IDFA presteert in vergelijking met verkeer zonder IDFA.

Voorbeeld van de dimensie Weergavebeperking in het AdMob-netwerk.

De dimensie Weergavebeperking is niet beschikbaar voor waterfall-bronnen van derden.

De impact van de AVG of de LGPD op uw verkeer bekijken

Selecteer de dimensie Weergavebeperking in het rapport AdMob-netwerk, Bemiddeling of Open bieden. Vergelijk de gegevens voor Niet-gepersonaliseerde advertenties (verkeer zonder gepersonaliseerde advertenties vanwege de AVG en/of LGPD) met die voor Geen beperking (verkeer met gepersonaliseerde advertenties).

Vergelijk statistieken als eCPM, geschatte inkomsten en vertoningen om inzicht te krijgen in hoe verkeer dat wordt beïnvloed door de AVG en/of de LGPD presteert in vergelijking met verkeer zonder beperkingen.

De dimensie Weergavebeperking is niet beschikbaar voor waterfall-bronnen van derden.

De impact van de CPRA op uw verkeer bekijken

Selecteer de dimensie Weergavebeperking in het rapport AdMob-netwerk, Bemiddeling of Open bieden. Vergelijk de gegevens voor Beperkte gegevensverwerking (verkeer met actieve beperkte gegevensverwerking wegens de CPRA) met die voor Geen beperking (verkeer zonder beperkingen).

Vergelijk statistieken als eCPM, geschatte inkomsten en vertoningen om inzicht te krijgen in hoe verkeer met beperkte gegevensverwerking presteert in vergelijking met verkeer zonder beperkingen.

De dimensie Weergavebeperking is niet beschikbaar voor waterfall-bronnen van derden.

De impact van beperkte advertenties op uw verkeer bekijken

Selecteer de dimensie Weergavebeperking in het rapport AdMob-netwerk, Bemiddeling of Open bieden. Vergelijk de gegevens voor Beperkte advertenties (verkeer van weergegeven beperkte advertenties wegens gebrek aan toestemming) met die voor Geen beperkingen (verkeer zonder beperkingen).

Vergelijk statistieken als eCPM, geschatte inkomsten en vertoningen om inzicht te krijgen in hoe verkeer met beperkte advertenties presteert in vergelijking met verkeer zonder beperkingen.

De dimensie Weergavebeperking is niet beschikbaar voor waterfall-bronnen van derden.

De impact van basisadvertenties op uw verkeer bekijken

Selecteer de dimensie Weergavebeperking in het rapport AdMob-netwerk, Bemiddeling of Open bieden. Vergelijk de gegevens voor Basisadvertenties (verkeer van weergegeven IAB TCF v2.0-basisadvertenties) met die voor Geen beperkingen (verkeer zonder beperkingen).

Vergelijk statistieken als eCPM, geschatte inkomsten en vertoningen om inzicht te krijgen in hoe verkeer van weergegeven basisadvertenties presteert in vergelijking met verkeer zonder beperkingen.

De dimensie Weergavebeperking is niet beschikbaar voor waterfall-bronnen van derden.