Een nieuw advertentieblok toevoegen

U kunt uw site vooraf taggen voordat u campagnes lanceert, zodat u prognosegegevens kunt bekijken zodra een campagne begint.

Volg deze stappen om advertentieblokken toe te voegen. Dit zijn de ruimten op uw website of in uw app waar u advertenties wilt weergeven.

1.  Log in bij Google Ad Manager.
  2. Ga naar Voorraad en dan Advertentieblokken.
  3. Klik op Nieuw advertentieblok en selecteer het bovenliggende advertentieblok in de advertentieblokinstellingen.

U kunt ook op + Onderliggend advertentieblok toevoegen klikken in een bestaand bovenliggend advertentieblok in de tabel om het bovenliggende advertentieblok automatisch in te stellen in de advertentieblokinstellingen.
  4. Geef een code op om het advertentieblok te identificeren in de bijbehorende advertentietag. De codenaam is hoofdlettergevoelig en kan later niet meer worden gewijzigd. Als u geen codenaam opgeeft, wordt standaard de naam ingesteld die in het advertentieblok is ingesteld.
  5. Geef een naam en optionele beschrijving voor het advertentieblok op. Het is handig om informatie over de locatie van het advertentieblok in de naam op te nemen.

Formaten

1. Stel Formaten in.

U kunt meerdere formaten toevoegen voor een advertentieblok. Als u formaten toevoegt, kunnen traffickers filteren op formaat wanneer zij advertentieblokken toevoegen aan targeting in een regelitem. De opgegeven formaten hebben geen invloed op de advertentieweergave.

• Selecteer Vast formaat om een lijst van formaten te definiëren voor advertentiemateriaal waarvan u verwacht dat dit wordt weergegeven in dit advertentieblok. Voeg het formaat Buiten pagina toe voor advertentiemateriaal dat niet in een normale bannerruimte of normaal browservenster past (bijvoorbeeld pop-ups, zwevende regelitems en interstitials). Gebruik het formaat Vloeiend als het advertentieblok moet worden gebruikt voor native-advertenties.
    • Selecteer Slimme banner als het advertentieblok voor een mobiele app is bedoeld en u wilt dat het advertentieblok een vaste hoogte heeft en de breedte van het scherm vult.

Wilt u een nieuw formaat toevoegen aan uw netwerk?

Maak een nieuw advertentieblok en voeg het nieuwe formaat toe. U kunt het nieuwe formaat ook toevoegen aan de lijst met formaten die zijn toegewezen aan een bestaand advertentieblok. Zolang er een formaat is gedefinieerd in minimaal één advertentieblok of regelitem, kan dit ergens anders in uw netwerk worden gebruikt.

2. (Alleen van toepassing op video en audio) Geef naast Video- of audioformaten (VAST) de standaardformaten voor de primaire en begeleidende video's op. Kies Audio als het hoofdformaat voor advertentieblokken waarin audioadvertenties worden weergegeven. U kunt zowel audio- als videoformaten gebruiken in hetzelfde advertentieblok.

Doelvenster

1. (Niet van toepassing op Ad Exchange-tags) Definieer een doelvenster, waarmee het doelkenmerk van de doorkliklink van de advertentie wordt ingesteld om de browser te laten weten waar de landingspagina van de advertentie moet worden geopend.
    • _top: De landingspagina wordt geladen in het hoofdgedeelte van het venster, buiten eventuele framesets.
    • _blank: De landingspagina wordt geopend in een nieuw naamloos venster.
    Deze selectie volgt het standaard doelvenster dat is ingesteld in de voorraadinstellingen op netwerkniveau. Als het advertentieblok in een mobiele app wordt weergegeven, wordt het doelvenster genegeerd. Voor Android- en iOS-apps worden advertenties geladen in een nieuw naamloos browservenster.

Geavanceerde content. Geavanceerde instellingen

Deze instellingen zijn niet van toepassing op Ad Exchange-tags.
  1. Speciaal advertentieblok: Vereist van traffickers dat ze het advertentieblok expliciet targeten om regelitems weer te geven.
    Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.
  2. Beloning: Geef de gegevens op van de beloning die de gebruiker krijgt voor het bekijken van een videoadvertentie.
  3. Naam van tv-app: Hiermee kunt u dit advertentieblok koppelen aan een van de tv-apps die voor dit netwerk zijn geclaimd. Deze koppeling wordt gebruikt om advertentieverzoeken van tv-voorraad te herkennen, waaronder videovoorraad die wordt gestreamd op verbonden tv's, smart-tv's, gameconsoles en settopboxen.

Als u het advertentieblok wilt koppelen, selecteert u Dit is tv-voorraad en selecteert u de app in de lijst. Als u de juiste app niet ziet, gaat u na of u de app heeft geclaimd.

Deze toewijzing is automatisch van toepassing op alle onderliggende advertentieblokken, met uitzondering van speciale advertentieblokken. U moet de koppeling alleen toepassen op het hoogste advertentieblok dat aan een CTV-app is toegewezen.

4. Plaatsingen: Vink het selectievakje aan naast een of meer namen van plaatsingen die u aan uw nieuwe advertentieblok wilt koppelen.
  5. AdSense: Vink het selectievakje aan om AdSense-kopers toegang te geven tot de voorraad van het advertentieblok.
  6. Frequentielimieten
    • Frequentielimieten voor labels instellen (voorheen 'Frequentielimieten voor advertentieblok' genoemd): Beperk het aantal vertoningen dat wordt weergegeven aan gebruikers voor advertentiemateriaal dat de gedefinieerde labels deelt.
    • Frequentielimieten voor indelingen instellen: Beperk het aantal advertentiemateriaalitems dat in een bepaalde periode in dit advertentieblok kan worden weergegeven. Dit is handig als u limieten wilt instellen voor een bepaalde indeling (zoals advertenties met beloning) en deze indelingen zijn geordend op advertentieblok.

Voor alle advertentiemateriaalitems in een advertentieblok geldt een frequentielimiet, dus wees voorzichtig bij het gebruik om te voorkomen dat u per ongeluk advertenties blokkeert.

7. Vernieuwingssnelheid: Stel voor mobiele app-voorraad een vernieuwingssnelheid in om te bepalen hoe vaak een nieuwe vertoning van een advertentie wordt gegenereerd. Google Ad Manager vult automatisch een waarde van 60 in. U kunt ook zelf een waarde tussen 30 en 120 seconden opgeven.
  8. Labels: Voeg labels toe aan het advertentieblok, zodat de wrappers voor advertentiemateriaal kunnen worden toegepast als advertentiemateriaal wordt weergegeven via het advertentieblok.
  9. Teams: Als uw netwerk gebruikmaakt van Teams, kunt u dit advertentieblok koppelen om de toegang te beperken.
  10. Klik op Opslaan.