Konfigurer et telefonnummer eller en e-postadresse for gjenoppretting

For å sikre at du kan få tilgang til Google-kontoen din igjen hvis du ikke kan logge på, bør du legge til gjenopprettingsinformasjon.

Slik kommer gjenopprettingsinformasjonen til nytte

Et telefonnummer eller en e-postadresse for gjenoppretting kan brukes til å tilbakestille passordet ditt hvis

• du glemmer passordet
  • noen andre bruker kontoen din
  • du blir låst ute av kontoen din av en annen grunn

Legg til eller endre telefonnummer for gjenoppretting

1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Klikk på Personopplysninger i navigasjonspanelet til venstre.
  3. Klikk på Legg til et telefonnummer for gjenoppretting for å beskytte kontoen din i Kontaktinformasjon-delen.
  4. Her kan du
    • legge til et telefonnummer for gjenoppretting.
    • endre telefonnummeret for gjenoppretting – velg Endre Rediger ved siden av nummeret
    • slette telefonnummeret for gjenoppretting – velg Slett Slett ved siden av nummeret
  5. Følg veiledningen på skjermen.

Merk: Selv om du sletter telefonnummeret for gjenoppretting, kan det fortsatt bli brukt av andre Google-tjenester. Gå til kontoen din for å administrere telefonnumrene dine.

Hvilket telefonnummer bør du bruke?

Bruk en mobiltelefon som

• kan motta SMS-er
  • tilhører deg og ingen andre
  • du bruker regelmessig og har med deg

Legg til eller endre en gjenopprettingsadresse

1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Klikk på Personopplysninger i navigasjonspanelet til venstre.
  3. Klikk på E-postadresse i Kontaktinformasjon-delen.
  4. Her kan du
    • legge til en e-postadresse for gjenoppretting
    • endre eller slette e-postadressen for gjenoppretting – velg Endre Rediger ved siden av e-postadressen
  5. Følg veiledningen på skjermen.

Hvilken e-postadresse bør du bruke?

Velg en e-postadresse som

• du bruker regelmessig
  • er forskjellig fra den du bruker til å logge på Google-kontoen din

Hvordan brukes gjenopprettingsinformasjonen?

Med gjenopprettingsinformasjon får du tilgang til kontoen din igjen, og den bidrar til å beskytte kontoen din.

Telefonnummer for gjenoppretting

Vi kan bruke gjenopprettingsnummeret ditt til

• å sende deg en kode for å få tilgang til kontoen din hvis du blir stengt ute
  • å blokkere andre fra å bruke kontoen din uten tillatelse
  • å gjøre det enklere for deg å bevise at en konto tilhører deg
  • å varsle deg hvis det registreres mistenkelig aktivitet på kontoen din

Hvis telefonnummeret ditt for gjenoppretting er det samme som et annet telefonnummer du har lagt til i kontoen din, kan det brukes til andre formål. Finn ut mer om hvordan telefonnumre brukes.

E-postadresse for gjenoppretting

Vi kan bruke gjenopprettingsadressen din til

• å bekrefte brukernavnet ditt etter at du har opprettet en e-postadresse
  • å hjelpe deg med å få tilgang til kontoen din hvis du glemmer passordet ditt eller ikke kan logge på av en annen grunn
  • å varsle deg hvis du nesten er tom for lagringsplass
  • å varsle deg hvis det registreres mistenkelig aktivitet på kontoen din

Løs problemer

Kan ikke logge på

Gå til siden for kontogjenoppretting, og besvar spørsmålene så godt du kan. Disse tipsene kan hjelpe.

Bruk siden for kontogjenoppretting hvis

• du har glemt passordet ditt
  • noen har endret passordet ditt
  • noen har slettet kontoen din
  • du ikke kan logge på av en annen grunn

Tips: For å være sikker på at du prøver å logge på riktig konto, kan du prøve å gjenopprette brukernavnet ditt.

Kan ikke endre gjenopprettingsinformasjonen

Hvis det er noe annerledes med hvordan du logger på, har du kanskje ikke mulighet til å endre gjenopprettingsinformasjonen din. Du kan prøve igjen

• fra en enhet du vanligvis bruker til å logge på
  • fra et sted du vanligvis logger på fra
  • neste uke fra enheten du bruker nå