Usein kysyttyjä kysymyksiä Google-tilin luomisesta

Google+ ‑profiilisi

K: Voinko käyttää Googlen tuotteita ilman Google-tiliä?
V: Kyllä. Voit esimerkiksi tehdä Google-hakuja ja katsella ikärajattomia YouTube-videoita kirjautumatta Google-tilille.

K: Voinko käyttää Googlen tuotteita ilman Google-profiilia?
V: Kyllä. Google-profiili on tarpeen vain julkista jakamista ja sisällön Google+ ‑käyttöä varten. Profiilin avulla voit kommunikoida tuntemiesi ihmisten kanssa helpommin monissa Googlen tuotteissa – voit esimerkiksi jakaa ajo-ohjeita Google Mapsista tai videoita YouTubesta. Google-profiilisi kautta voit määrittää, kuinka jaat itseäsi koskevia tietoja Google+:ssa sekä muissa palveluissa, kuten Gmailissa ja verkkohaussa.

Voit poistaa Google-profiilisi milloin tahansa. Kun olet luonut tilin, voit poistaa Google-profiilisi ja siihen liitetyt Google+ ‑ominaisuudet Google-tilisi kautta. Voit myös ladata dataasi (kuten profiilisi, valokuvasi ja yhteystietosi) tietokoneelle, jos haluat siitä kopion.

K: Onko Google-profiilini kaikkien nähtävillä verkossa?
V: Kyllä, mutta voit itse päättää, mitä tietoja jaat. Nimi on profiilin ainoa osa, jonka on oltava julkinen. Jos päätät jakaa muita tietoja, kuten kiinnostuksen kohteet, kotipaikkakunnan tai sähköpostiosoitteen, voit päättää, kuka näkee nämä tiedot. Voit muuttaa profiilisi tietoja ja niiden näkyvyyttä profiili- ja tietosuoja-asetussivulla. Lue lisätietoja tietojen jakamisesta Google+:ssa.

K: Onko Gmail-osoitteeni tai muita yhteystietojani nähtävillä verkossa?
V: Gmail-osoitteesi ja muut yhteystietosi eivät ole oletuksena julkisia profiilissasi. Voit halutessasi jakaa tiedot tiettyjen kontaktien kanssa tai asettaa ne julkisiksi muuttamalla profiiliasetuksiasi.

K: Mitä tarkoittaa, että Google voi käyttää tietojani sisällön ja mainosten personointiin muilla kuin Googlen verkkosivustoilla?
V: Googlen ulkopuolisten verkkosivustojen personointi tarkoittaa, että Google voi yksilöidä mainoksia sinulle kaikkialla verkossa Google-profiilisi perusteella.

K: Miksi näen joskus profiilikuvani ja nimeni, kun kirjaudun sisään?
V: Google saattaa helpottaa ja suojata sisäänkirjautumista näyttämällä sinulle kirjautumisen yhteydessä profiilikuvasi ja koko nimesi. Google näyttää tiedot vain, kun kirjaudut sisään aiemmin käyttämästäsi sijainnista tai aiemmin käyttämälläsi laitteella, kuten omalla tietokoneellasi.

Jos sinulla on useita Google-tilejä (esimerkiksi henkilökohtainen ja työtili), voit helpottaa niiden tunnistamista antamalla tileille erilliset profiilikuvat.

Voit halutessasi vaihtaa profiilikuvan profiiliasetuksissa tai poistaa sen, jolloin profiilikuvaa ei näy lainkaan.

K: Millainen Googlen kirjautumisprosessi on?
V: Aloita kirjautuminen Googleen antamalla sähköpostiosoitteesi tai puhelinnumerosi ja valitsemalla sen jälkeen Seuraava. Anna seuraavaksi salasanasi ja valitse Seuraava. Jos käytät kaksivaiheista vahvistusta tai kirjaudut sisään uudelta laitteelta, sinua voidaan pyytää suorittamaan lisävaiheita henkilöllisyytesi vahvistamiseksi.

Saatamme helpottaa ja suojata sisäänkirjautumista näyttämällä sinulle kirjautumisen yhteydessä profiilikuvasi ja koko nimesi. Google näyttää tiedot vain, kun kirjaudut sisään aiemmin käyttämästäsi sijainnista tai aiemmin käyttämälläsi laitteella, kuten omalla tietokoneellasi.

Sähköpostiosoitteet ja Gmail

K: Onko Google-tilini käyttäjänimi sama kuin Gmail-käyttäjänimeni?
V: Google-tilisi käyttäjänimi on käyttäjänimesi kaikissa Googlen tuotteissa ja palveluissa, kuten Gmailissa. Voit kirjautua Googlen kaikkiin palveluihin Google-tilisi käyttäjänimellä ja salasanalla.

K: Miten Google käyttää sähköpostiosoitettani?
V: Google lähettää uuteen Gmail-osoitteeseesi ilmoituksia Googlen palveluista. Google saattaa käyttää myös ilmoittamaasi vaihtoehtoista sähköpostiosoitetta, jotta pääset käyttämään tiliäsi salasanan unohduttua. Siihen voidaan myös lähettää ilmoituksia, jos Googlella on syytä epäillä tilisi tietoturvan vaarantuneen.

K: Miksi saan Gmail-osoitteen Google-tilini mukana?
V: Meistä Gmail toimii hienosti ja toivomme sinunkin kokeilevan sitä ja pitävän siitä. Jos et kuitenkaan halua käyttää Gmailia, vaan haluat liittää muun sähköpostiosoitteen Google-tiliisi, voit poistaa Gmail-osoitteesi.

K: Voinko kirjautua Google-tiliini nykyisellä sähköpostiosoitteellani, joka ei ole Gmail-osoite?
V: Jos haluat kirjautua nykyisellä sähköpostiosoitteellasi, voit lisätä tiliisi vaihtoehtoisen sähköpostiosoitteen. Näin voit kirjautua Google-tilillesi joko vaihtoehtoisella sähköpostiosoitteellasi tai ensisijaisella Gmail-osoitteellasi.

Tilin asetukset

K: Miten voin poistaa automaattisen kirjautumisen käytöstä tililläni?
V: Kun kirjaudut sisään Google-tilille, pysyt kirjautuneena sille, kunnes kirjaudut erikseen ulos. Jos haluat kirjautua sisään väliaikaisesti tietokoneella, puhelimella tai tabletilla, voit käyttää yksityistä selaamista.

K: Miten voin muuttaa hakuhistorian asetuksia?
V: Hakuhistorian avulla voimme tarjota sinulle entistä henkilökohtaisempia hakutuloksia verkkotoimintasi, kuten aikaisempien hakujesi, perusteella. Kun luot Google-tilin, hakuhistoria on automaattisesti käytössä. Voit ottaa hakuhistorian käyttöön tai pois käytöstä milloin vain. Voit tarkastaa, muokata ja poistaa toiminnastasi kerättyjä tietoja Omat tapahtumat ‑sivulla.