Google-tilin luominen

Google-tilin avulla voit käyttää useita Google-tuotteita. Google-tilin avulla voit esimerkiksi

• lähettää ja vastaanottaa sähköpostia Gmaililla
  • löytää uusia kivoja videoita YouTubesta
  • ladata sovelluksia Google Playsta.

Vaihe 1: Valitse Google-tilin tyyppi

Tärkeää: Kun luot yrityksellesi Google-tilin, voit laittaa päälle yrityskohtaisen personoinnin. Yritystilillä on myös helpompi ottaa käyttöön Google Yritysprofiili, jonka avulla voit parantaa yrityksen näkyvyyttä ja ylläpitää verkossa olevia tietoja.

Kun luot Google-tilin, pyydämme joitain henkilökohtaisia tietoja. Antamalla tarkkoja tietoja voit auttaa pitämään tilisi turvassa ja tekemään palveluistamme hyödyllisempiä.

Vinkki: Et tarvitse Gmail-tiliä Google-tilin luomiseen. Voit käyttää tilin luomiseen myös muuta kuin Gmailin sähköpostiosoitetta.

1. Siirry Google-tilin kirjautumissivulle.
  2. Valitse Luo tili.
  3. Lisää nimesi.
  4. Lisää Käyttäjänimi-kenttään haluamasi käyttäjänimi.
  5. Lisää ja vahvista salasana.
    • Vinkki: Kun lisäät salasanasi mobiililaitteella, ensimmäisen kirjaimen koolla ei ole merkitystä.
  6. Valitse Seuraava.
    • Valinnainen: Lisää ja vahvista puhelinnumero tiliäsi varten.
  7. Valitse Seuraava.

Haluamani käyttäjänimi on varattu

Et voi luoda Google-tiliä, jos pyytämäsi käyttäjänimi on

• Jo käytössä
  • hyvin lähellä jo olemassa olevaa käyttäjätunnusta.
    • Vinkki: Jos osoite example@gmail.com on jo olemassa, et voi käyttää osoitetta examp1e@gmail.com.
  • Aiemmin käytetty käyttäjänimi, joka on sittemmin poistettu.
  • Googlen varaama. Varauksen tarkoituksena on estää roskasisältö ja väärinkäyttö.

Olemassa olevan sähköpostiosoitteen käyttäminen

1. Siirry Google-tilin kirjautumissivulle.
  2. Valitse Luo tili.
  3. Lisää nimesi.
  4. Valitse Käytä nykyistä sähköpostiosoitettani.
  5. Lisää nykyinen sähköpostiosoitteesi.
  6. Valitse Seuraava.
  7. Vahvista sähköpostiosoite olemassa olevaan sähköpostiosoitteeseesi lähetetyllä koodilla.
  8. Valitse Vahvista.

Vaihe 2: Suojaa tiliäsi palautustietojen avulla

Jos unohdat salasanasi tai joku käyttää tiliäsi luvatta, ajan tasalla olevien palautustietojen avulla on todennäköisempää saada tili takaisin.

Lue, miten voit varmistaa pääsyn tilillesi.

Ongelmien korjaaminen

Tarkista, onko sinulla jo Google-tili

Jos olet aiemmin kirjautunut johonkin Googlen tuotteeseen (kuten Gmailiin, Mapsiin tai YouTubeen), sinulla on jo Google-tili. Voit kirjautua samalla käyttäjänimellä ja salasanalla kaikkiin Googlen tuotteisiin.

Jos et muista kirjautuneesi sisään ja haluat tarkistaa, onko sinulla tili, lisää sähköpostiosoitteesi. Saat viestin, jos sähköpostiosoitteeseesi ei ole liitetty Google-tiliä.

Voit kirjautua sisään olemassa olevalle Google-tilille.

Tarkista, mihin osoitteeseen sähköposti-ilmoitukset lähetetään

Tilin ilmoitukset lähetetään oletuksena uuteen Gmail-osoitteeseesi tai Googlen ulkopuoliseen sähköpostiosoitteeseen, jos loit tilin toisella sähköpostiosoitteella.

Jos haluat saada ilmoituksia toiseen osoitteeseen, vaihda yhteyssähköpostiosoitetta.

Vinkki: Voit myös luoda Google-tilin omistamallasi Googlen ulkopuolisella sähköpostiosoitteella.

Jos sähköposti on jo käytössä

Tätä sähköpostiosoitetta ei voi käyttää uuden tilin luomiseen. Jos osoite on sinun, olet ehkä