Android-laitteen katoamiseen varautuminen

Voit varautua Android-puhelimen tai ‑tabletin tai Wear OS ‑kellon katoamiseen tarkistamalla, että Paikanna puhelin voi löytää laitteen.

Jos laite on jo kadonnut, katso, miten voit löytää, lukita ja tyhjentää sen.

Huom. Osa näistä vaiheista koskee vain Android 8.0:aa tai uudempaa versiota. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Laitteen löydettävyyden varmistaminen

Paikanna puhelin on oletuksena käytössä Android-laitteilla, joille on kirjauduttu Google-tilillä.

Jotta Paikanna puhelin toimii, kadonneen Android-laitteen

• on oltava päällä
  • on oltava kirjautuneena Google-tilille
  • on oltava yhteydessä mobiilidataan tai Wi-Fi-verkkoon
  • on oltava näkyvissä Google Playssa
  • sijainnin on oltava käytössä
  • Paikanna puhelin ‑toiminnon on oltava käytössä.
Vaihe 1: Tarkista Paikanna puhelin ‑toiminnon tila
Jos olet poistanut Paikanna puhelin ‑toiminnon käytöstä:
  1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Suojaus ja sijainti. (Jos Suojaus ja sijainti ‑kohtaa ei näy, valitse Google ja sitten Suojaus.)
  3. Valitse Paikanna puhelin.
  4. Varmista, että Paikanna puhelin on käytössä.

Jos tabletilla on useita käyttäjiä, vain sen omistaja voi muokata näitä asetuksia.

Vaihe 2: Sijainnin tilan tarkistaminen
  1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Suojaus ja sijainti ja sitten Sijainti. Jos Suojaus ja sijainti ‑kohtaa ei näy, valitse Sijainti.
  3. Ota Sijainti käyttöön.
Vaihe 3: Google Play ‑näkyvyyden tarkistaminen
Paikanna puhelin ei löydä Google Playssa piilotettuja laitteita. Näin teet laitteesta näkyvän:
  1. Avaa play.google.com/settings.
  2. Valitse laite Näkyvyys-kohdassa.
Vaihe 4: Laitteen löydettävyyden tarkastaminen
  1. Avaa android.com/find.
  2. Kirjaudu sisään Google-tilillesi.
    Huom. Jos laitteella on useampi käyttäjäprofiili, kirjaudu sisään pääprofiilin Google-tilillä. Lue lisää käyttäjäprofiileista.
  3. Jos sinulla on useita laitteita, valitse oikea laite näytön yläreunasta.

Sovelluksen asentaminen

Asenna Paikanna puhelin ‑sovellus Paikanna puhelin ‑sovellus, niin olet valmis etsimään Android-puhelinta tai ‑tablettia toisella laitteella.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita