Android-laitteen katoamiseen varautuminen

Voit varautua Android-puhelimen tai ‑tabletin tai Wear OS ‑kellon katoamiseen varmistamalla, että Paikanna puhelin voi löytää laitteen. Jos laite on jo kadonnut, katso, miten voit löytää, lukita ja tyhjentää sen.

Huom. Osa näistä ohjeista koskee vain Android 8.0:aa ja sitä uudempia versioita. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Laitteen löydettävyyden varmistaminen

Jos haluat löytää, lukita tai nollata Android-puhelimen, sen

•   on oltava päällä
  •   on oltava kirjautuneena Google-tilille
  •   on oltava yhteydessä mobiilidataan tai Wi-Fiin
  •   on oltava näkyvissä Google Playssa
  •   sijainnin on oltava päällä
  •   Paikanna puhelin ‑toiminnon on oltava päällä.
Vaihe 1: Tarkista Paikanna puhelin ‑toiminnon tila
  1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Suojaus Ja sitten Paikanna puhelin. Jos Suojaus-kohtaa ei näy, valitse Suojaus ja sijainti tai Google Ja sitten Suojaus.
  3. Varmista, että Paikanna puhelin on käytössä.

Vinkki: Jos tabletilla on useita käyttäjiä, vain sen omistaja voi muokata näitä asetuksia.

Vaihe 2: Tarkista sijainnin tila
  1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sijainti. Jos et näe Sijainti-kohtaa, etsi ohjeita puhelimesi valmistajan tukisivustolta.
  3. Ota Sijainti käyttöön.
Vaihe 3: Tarkista Google Play ‑näkyvyyden tila
Tärkeää: Paikanna puhelin ei löydä Google Playssa piilotettuja laitteita.
  1. Avaa play.google.com/settings.
  2. Valitse laite Näkyvyys-kohdasta.
Vaihe 4: Ota käyttöön kaksivaiheisen vahvistuksen varavaihtoehdot
Tärkeää: Jos käytät tililläsi kaksivaiheista vahvistusta, sinulla täytyy olla varapuhelinnumero tai varakoodi.
  1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse Suojaus.
  3. Valitse Googleen kirjautuminen ‑paneelista Kaksivaiheinen vahvistus.
  4. Lisää ainakin yksi näistä toisista vaiheista: ​        ​​
Varavaihtoehdot auttavat sinua pääsemään tilillesi, jos unohdat salasanan, hukkaat puhelimen tai et pysty kirjautumaan sisään muusta syystä. Lue lisää kaksivaiheisen vahvistuksen ja varavaihtoehtojen käyttöönotosta.
Vaihe 5: Tarkista laitteen löydettävyys
  1. Avaa android.com/find.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi. Jos laitteella on useampi käyttäjäprofiili, kirjaudu sisään pääprofiilin Google-tilillä. Lue lisää käyttäjäprofiileista.
  3. Jos sinulla on useita laitteita, valitse oikea laite näytön yläreunasta.

Sovelluksen asentaminen

Jotta olisit valmis etsimään Android-puhelinta tai ‑tablettia toisella laitteella, asenna Paikanna puhelin ‑sovellus Paikanna puhelin ‑sovellus.