Kom i gang med kryptering på enheten

Slik bidrar kryptering på enheten til å beskytte dataene dine

For å få et bilde av hvordan datakryptering hos Google fungerer, kan du sammenligne det med å låse verdisakene dine inn i en bankboks. Du låser inn verdisakene dine, og banken tar vare på nøkkelen.

Hva betyr kryptering?

Kryptering er en ekstra sikring av informasjonen du lagrer hos Google. Ved å bruke en unik nøkkel blir det umulig for andre å lese informasjonen din. Deretter kan du bare lese informasjonen ved å låse den opp med den samme unike nøkkelen.

Kryptering av passord og tilgangsnøkler hos Google

Når du lagrer passord eller tilgangsnøkler i Google Passordlagring, blir de kryptert med en unik nøkkel.

Hvordan fungerer det?

Når de lagrede dataene dine, for eksempel passord eller tilgangsnøkler, er kryptert, låser Google dem inn på et sikkert sted til du trenger dem. Når du må bruke et passord eller en tilgangsnøkkel, låser Google Passordlagring det opp for deg når vi vet at det virkelig er deg.

Hva betyr det?

Denne typen kryptering betyr at du stoler på at Google oppbevarer nøkkelen og beskytter dataene dine.

Kryptering på enheten og dataene dine

Med kryptering på enheten låser du inn passordene eller tilgangsnøklene dine med Google Passordlagring, men det er du som tar vare på nøkkelen. Dette betyr at bare du kan se dataene dine. Husk at hvis du mister nøkkelen, kan du også miste dataene dine.

Hvordan fungerer det?

Når kryptering på enheten er konfigurert, kan du bruke Google-passordet ditt eller skjermlåsen for kompatible telefoner eller nettbrett til å låse opp passord eller tilgangsnøkler.

Hva betyr det?

Denne typen kryptering betyr at bare du har nøkkelen til å låse opp dataene dine, for eksempel passord eller tilgangsnøkler.

Ting å tenke på

Husk at hvis du mister nøkkelen til dataene dine, kan du også miste passordene og tilgangsnøklene.

Forskjellen mellom kryptering på enheten og passordfrase for synkronisering

Kryptering på enheten og passordfrase for synkronisering øker personvernet for dataene du synkroniserer til Google.

Kryptering på enheten gjelder bare for passordene og tilgangsnøklene dine. Passordfrasen for synkronisering gjelder for alle dataene du synkroniserer til Google via Chrome.

Med kryptering på enheten kan du konfigurere flere metoder for å låse og låse opp data, for eksempel passord og tilgangsnøkler. Dermed er det mindre sannsynlig at du mister tilgangen til dataene dine.

Med passordfrase for synkronisering velger du en frase for å låse og låse opp data. Du mister tilgangen til dataene dine hvis du glemmer passordfrasen for synkronisering. Finn ut mer om hvordan du holder informasjonen din privat med en passordfrase for synkronisering.

Slik fungerer standardkryptering av passord

Nå krypteres de lagrede passordene når de sendes via hvilket som helst nettverk, og når de lagres hos Google. Krypteringsnøkkelen som brukes for å lese passordene dine, lagres trygt i Google-kontoen din. Google bruker denne nøkkelen til å lese (dekryptere) passordene dine når
  • du bruker dem på enhetene dine
  • Passordene dine blir sjekket for sikkerhetsproblemer i passordsjekken

Slik fungerer kryptering på enheten

Når kryptering på enheten er konfigurert, er det bare mulig å låse opp passord enheten din ved hjelp av Google-passordet ditt eller skjermlåsen på en kvalifisert enhet. Med kryptering på enheten er det bare du som kan se og administrere passordene dine.

Kom i gang

Viktig:
  • Når kryptering på enheten er konfigurert, kan det ikke fjernes. Over tid blir dette sikkerhetstiltaket konfigurert for alle av hensyn til passordsikkerheten.
  • Hvis du mister Google-passordet ditt, risikerer du å miste tilgangen til passord du har lagret.

Konfigurer kryptering på enheten for passordene dine

1. Åpne Chrome-appen Chrome på iPhone eller iPad.
  2. Trykk på Mer Mer og så Passordlagring.
  3. Nederst til venstre trykker du på Innstillinger.
  4. Trykk på Konfigurer under «Kryptering på enheten».
  5. Gå til Google Passordlagring (passwords.google.com).

Slik får du tilgang til passordene dine på en ny enhet

I de fleste tilfeller kan du få automatisk tilgang til passordene dine på en ny enhet når du logger på Google-kontoen din. I sjeldne tilfeller ber vi deg om et gjenopprettingsalternativ før du får tilgang til passordene dine.

Gjenopprettingsalternativer

For å sikre at du alltid kan gjenopprette de lagrede passordene dine (for eksempel hvis du mister telefonen eller datamaskinen), anbefaler Google at du legger til gjenopprettingsalternativer for passord, for eksempel synkronisering av passord på flere enheter.
Bruk Google-passordet ditt
Som standard kan du få tilgang til de krypterte passordene dine på nye enheter ved å bruke Google-passordet ditt. Hvis du glemmer Google-passordet ditt og oppretter et nytt passord under kontogjenopprettingen, kan du ikke lese de lagrede passordene dine igjen før du har bekreftet det nye Google-passordet. I så fall får du en påminnelse om å bekrefte det nye Google-passordet ditt før du kan lese tilbake tilgangen til de lagrede passordene dine. Bekreft passordet ditt umiddelbart for å unngå problemer med kontotilgangen.
Enheter som kan synkronisere passordene dine
Du kan også synkronisere passordene dine med flere enheter, slik at du har en annen måte å gjenopprette dem på. Hvis du for eksempel mister telefonen, er passordene dine fortsatt tilgjengelige på en annen enhet. Slike enheter kan brukes til gjenoppretting, selv om du mister alle de andre gjenopprettingsalternativene.
Hvis du mister tilgangen til dataene dine
Du kan miste passordene dine hvis du glemmer Google-passordet ditt. Du kan gjenopprette passordene dine med en annen enhet der du er logget på med den samme Google-kontoen.

Dette skjer når du mister tilgangen til passordene dine

Du mister alle passordene dine hvis du

• mister alle gjenopprettingsalternativene dine, for eksempel Google-passordet ditt og skjermlåsen på en kvalifisert enhet – hvis du har lagt til dette
  • mister tilgangen til alle enheter som er logget på Google-kontoen din og har passordene dine lagret

Hvis du mister tilgangen til passordene dine og vil bruke Google Passordlagring igjen, må du følge denne fremgangsmåten for å begynne å lagre passord:

1. Gå til passwords.google.com/encryption/reset.
  2. Velg Slå av.
  3. Bekreft at du vil slette alle lagrede passord.

Tips: Det er valgfritt om du vil konfigurere kryptering på enheten på nytt.

Dette skjer når du mister tilgangen til passnøklene dine

Hvis du har tilgang til passordene, men ikke passnøklene dine, må du tilbakestille Chrome-dataene på tjenersiden. Disse dataene inkluderer bokmerker og Chrome-innstillinger i tillegg til de lagrede passordene og passnøklene dine. For å finne ut mer om hvilke data Chrome lagrer, gå til Chrome-dataene i kontoen din.

1. Gå til chrome.google.com/sync.
  2. Velg Fjern data nederst.
  3. Slå på synkronisering i Chrome på enheten din.

Tips: Det er valgfritt om du vil konfigurere kryptering på enheten på nytt.

true
Velkommen til Google-kontoen!

Vi ser at du har fått en ny Google-konto! Finn ut hvordan du kan få en bedre opplevelse med sjekklisten for Google-kontoen din.