Geluidsmeldingen: een melding krijgen over belangrijke geluiden in je omgeving

Met Geluidsmeldingen weet je wat er in huis gebeurt. Als je Geluidsmeldingen hebt aangezet, luistert je telefoon altijd naar geluiden waarvan je een melding wilt krijgen, bijvoorbeeld als een rookmelder afgaat of de deurbel gaat.

Stap 1: Download Live transcriptie & Geluidsmeldingen

Opmerking: Als je een Pixel-telefoon hebt, ga je verder met stap 2 hieronder. Geluidsmeldingen zijn al geïnstalleerd op Pixel-telefoons en bepaalde andere Android-telefoons.

Op andere telefoons kun je Live transcriptie & Geluidsmeldingen downloaden via Google Play.

Stap 2: Zet Geluidsmeldingen aan

Volg deze stappen om Geluidsmeldingen aan te zetten:

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op je apparaat.
  2. Tik op Toegankelijkheid en dan Geluidsmeldingen.
  3. Tik op Geluidsmeldingen openen.
  4. Tik op OK om de rechten te accepteren.
  5. Optioneel: Wijzig de snelkoppeling voor Geluidsmeldingen. Meer informatie over snelkoppelingen voor toegankelijkheid
  6. Als je Geluidsmeldingen wilt starten, gebruik je de snelkoppeling voor Geluidsmeldingen (swipe met 2 vingers omhoog of tik op de knop Toegankelijkheid Toegankelijkheid).

Tip: Als je apparaat een oudere versie van Android 9 gebruikt, zoals Android P of ouder, kun je Hey Google of Oké Google niet gebruiken als Geluidsmeldingen aanstaan. Als je op die apparaten een spraakopdracht wilt gebruiken om de Google Assistent aan te zetten, onderbreek je Geluidsmeldingen. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

Geluidsmeldingen gebruiken

Geluidsmeldingen sturen nooit audio of achtergrondgesprekken naar Google zonder jouw toestemming. Alle audio wordt lokaal verwerkt en wordt nooit doorgestuurd vanaf het apparaat.

Als je Geluidsmeldingen krijgt op je telefoon, kun je het volgende doen:

• De melding negeren: Tik op Deze melding op stil zetten.
  • Feedback over de melding sturen: Tik op Feedback sturen.
  • Een tijdlijn bekijken: Tik op de melding.

Volg deze tips voor het beste resultaat:

• Plaats je telefoon in het midden van de ruimte waar je audio wilt waarnemen.
  • Zorg dat de telefoon niet wordt geblokkeerd.
  • Zet het volume van andere geluiden in huis (zoals de tv) zacht.
  • Geluidsmeldingen staan altijd aan en kunnen het batterijgebruik verhogen, dus laad je telefoon dagelijks op.

Geluiden kiezen om waar te nemen

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op je apparaat.
  2. Tik op Toegankelijkheid en dan Geluidsmeldingen.
  3. Tik op Geluidsmeldingen openen en dan Instellingen Instellingen.
  4. Tik op Geluidsmeldingen zijn actief.
  5. Kies welke geluiden moeten worden waargenomen:
    • Rook- en brandmelders
    • Sirene
    • Schreeuwen
    • Babygeluiden
    • Deurbel gaat
    • Kloppen
    • Hond blaft
    • Huishoudelijke apparatuur piept
    • Stromend water
    • Vaste telefoon die overgaat

Kiezen hoe je meldingen krijgt

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op je apparaat.
  2. Tik op Toegankelijkheid en dan Geluidsmeldingen.
  3. Tik op Geluidsmeldingen openen en dan Instellingen Instellingen.
  4. Tik op Meldingsvoorkeuren.
  5. Kies hoe je meldingen wilt krijgen:
    • Trillen
    • Knipperend licht
    • Melden op verbonden horloges. Deze optie is van toepassing op Wear OS-horloges en bepaalde andere wearables. Misschien moet je de meldingsinstellingen voor wearables wijzigen. Bekijk de Help-documentatie voor je wearable als je geen meldingen kunt ontvangen. Meer informatie over meldingen op wearables

Hulp vragen

Neem contact op met het Google-supportteam voor gebruikers met een beperking voor meer hulp bij toegankelijkheid in Android.