Spraak vastleggen en als tekst bekijken

Gebruik Live transcriberen op uw Android-apparaat om gesproken woorden vast te leggen en ze om te zetten naar tekst op uw scherm.

Stap 1: Live transcriberen downloaden

Ga naar Google Play om Live transcriberen te downloaden.

Stap 2: Live transcriberen inschakelen

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op uw apparaat.
  2. Tik op Toegankelijkheid en vervolgens op Live transcriberen.
  3. Tik op Service gebruiken
  4. Tik op OK om de machtigingen te accepteren.

Stap 3: Live transcriberen gebruiken

1. Controleer of u bent verbonden met internet.
  2. Tik onderaan het scherm op de knop Toegankelijkheid Toegankelijkheid
    • Als er geen knop Toegankelijkheid op uw scherm wordt weergegeven, tikt u op Live transcriberen Live transcriberen of bekijkt u meer informatie over hoe u de knop Toegankelijkheid kunt vinden
    • Als u meerdere toegankelijkheidstools heeft ingeschakeld die de knop Toegankelijkheid gebruiken, tikt u op de knop en houdt u deze vast om te schakelen tussen de tools.
  3. Houd de microfoon van uw apparaat in de buurt van de persoon die spreekt. Er verschijnt een transcriptie op het scherm.
  4. Tik op Sluiten Sluiten om Live transcriberen te stoppen.

Tip: Als u wilt zien hoeveel achtergrondgeluid en live geluid er aanwezig is, bekijkt u de geluidsindicator Geluidsindicator rechtsboven op het scherm.

Opmerking : Google verwerkt gesprekken maar slaat deze nooit op.

Een antwoord typen naar de spreker

U kunt tijdens een gesprek een antwoord typen in plaats van het uit te spreken.

1. Tik op Typen Type terwijl Live transcriberen wordt uitgevoerd.
  2. Voer tekst in met behulp van het schermtoetsenbord.
  3. Tik op Terug Terug om terug te keren naar het volledige scherm.

De transcriptie onderbreken voor eenvoudiger lezen

1. Tik op Instellingen Instellingen terwijl Live transcriberen wordt uitgevoerd.
  2. Tik op Meer instellingen.
  3. Tik op Geavanceerd en vervolgens op Pauzeerknop weergeven.
  4. Tik op Terug Terug om terug te keren naar Live transcriberen.
  5. Als u de transcriptie wilt pauzeren of hervatten, tikt u op Onderbreken Onderbreken.

De instellingen voor Live transcriberen wijzigen

Een externe microfoon aansluiten

U kunt een externe microfoon gebruiken in plaats van de microfoon van uw apparaat.

1. Sluit een externe microfoon aan op uw apparaat.
  2. Tik op Instellingen Instellingen terwijl Live transcriberen wordt uitgevoerd.
  3. Tik op Meer instellingen.
  4. Tik op Microfoon.
  5. Selecteer de externe microfoon in de lijst.

De tekstgrootte of -achtergrond wijzigen

1. Tik op Instellingen Instellingen terwijl Live transcriberen wordt uitgevoerd.
  2. Gebruik de schuifregelaar om de tekstgrootte te wijzigen.
  3. Als u een donkere achtergrond wilt gebruiken, tikt u op Donkere achtergrond.

Taal wijzigen

1. Tik op Instellingen Instellingen terwijl Live transcriberen wordt uitgevoerd.
  2. Tik op Meer instellingen.
  3. Als u uw primaire taal wilt instellen, tikt u op Primaire taal en kiest u vervolgens een taal uit de lijst.
  4. Optioneel: Als u een secundaire taal in te stellen, tikt u op Secundaire taal en kiest u vervolgens een taal uit de lijst.

Tip: Als u snel van taal wilt veranderen terwijl Live transcriberen wordt uitgevoerd, tikt u onderaan uw scherm op de afkorting voor die taal (bijvoorbeeld en).