Realtime tekst (RTT) gebruiken voor gesprekken

Met realtime tekst (RTT) kunt u tekst gebruiken om te communiceren tijdens een telefoongesprek. RTT werkt met TTY en u heeft geen extra accessoires nodig.

Opmerking: De informatie in dit artikel is mogelijk niet op alle apparaten van toepassing. Als u wilt weten of u RTT kunt gebruiken met uw apparaat en abonnement, neemt u contact op met uw provider. Net zoals telefoongesprekken maakt RTT gebruik van belminuten.

Stap 1: RTT inschakelen

Als u RTT wilt inschakelen, gaat u naar Instellingen in de Telefoon-app

Stap 2: Bellen met RTT

1. Open de Telefoon-app telefoon op uw apparaat.
  2. Kies wie u wilt bellen:
    • Tik op Toetsenblok Toetsenblok om een nummer in te voeren.
    • Tik op Contacten Contacten om een opgeslagen contact te kiezen.
    • Tik op Recent Recent om een keuze te maken uit nummers die u onlangs heeft gebeld.
    • Tik op Snelkeuze Snelkeuze om een keuze te maken uit de contacten die zijn opgeslagen voor snelkeuze.
  3. Tik op Bellen telefoon.
  4. Terwijl de telefoon overgaat, wordt op het scherm van de andere persoon een RTT-indicator Realtime tekst weergegeven.
  5. Nadat de andere persoon heeft opgenomen, voert u een bericht in het tekstveld in. De tekst die u invoert, is zichtbaar voor de andere persoon terwijl u typt.
  6. Tik op Gesprek beëindigen beëindigingsknop als u klaar bent met het gesprek. Als u het gesprek wilt minimaliseren, sleept u de gespreksballon naar de rechterbenedenhoek van het scherm.

Tips voor het gebruik van RTT tijdens een gesprek

• De tekst die u invoert, is in realtime zichtbaar voor de andere persoon, in tegenstelling tot bij chatberichten. De andere persoon kan bijvoorbeeld zien als u een fout maakt en deze vervolgens verwijdert.
  • U kunt RTT gebruiken om hulpdiensten te bellen.
  • RTT-gesprekken bevatten een audiostream. Tik op Dempen Dempen om uw microfoon uit of in te schakelen.
  • U kunt meerdere RTT-gesprekken tegelijk voeren.

Een gesprekstranscript van RTT bekijken

1. Open de Telefoon-app telefoon op uw apparaat.
  2. Tik op Recent Recent.
  3. Tik op het gesprek en dan Gespreksgegevens.
  4. Tik op Transcript weergeven.

Een gesprekstranscript verwijderen

U kunt een transcript op een van de volgende manieren verwijderen:

Opmerking: Op Google Pixel-apparaten wordt uw gesprekstranscript alleen opgeslagen in de Telefoon-app en hebben andere apps geen toegang tot uw transcript. Andere apparaten werken misschien anders. Als u wilt weten hoe uw transcript wordt opgeslagen, neemt u contact op met de fabrikant van uw apparaat.