Konfigurera integrerade Gmail för organisationen

Som administratör kan du konfigurera integrerad Gmail så att organisationen kan komma åt alla kommunikationsflöden – e-postmeddelanden, chatt och videomöten – på ett ställe: Gmail.

Se video

Introducing a better home for work in Google Workspace

Ny integrerad Gmail-snabbstart för administratörer

Med integrerad Gmail kan du

• Samarbeta i dokument i samband med chattmeddelanden – få åtkomst till dokument från din chatt för snabb hämtning.
  • Prioritera och behåll fokus: Styr aviseringar så att du bara blir avbruten av de viktigaste personerna och meddelandena.
  • Skapa en delad uppgiftslista: Arbeta tillsammans i rum.
  • Gör flera saker samtidigt: Läs igenom ett Gmail-meddelande på samma skärm samtidigt som du chattar med en kollega eller antecknar och tilldelar åtgärder under ett videomöte.

Konfigurera integrerade Gmail

Om du vill ge personer i organisationen hela den integrerade Gmail-upplevelsen konfigurerar du dessa tjänster på Googles administratörskonsol, enligt beskrivningen nedan på den här sidan.

Konfigurera Chat

Organisationen kan kommunicera i grupper eller enskilt och i rum med flera konversationer samtidigt. Med appar i Google Chat kan användare utföra vanliga åtgärder, till exempel hantera uppgifter, hämta statusrapporter eller ändra ägaren för uppgifter.

1. Aktivera Chat och Chat prioriteras. Mer information finns i Aktivera eller inaktivera chatt för organisationen.
  2. Användarna måste aktivera Chat i Gmail. Anvisningar finns i Använda Google Chat i Gmail.
  3. (Valfritt) Om du vill ange policyer för appar öppnar du Tillåt användarna att installera Chat-appar.
Konfigurera Meet

När Google Meet är aktiverat kan användare i organisationen skapa och delta i videomöten.

1. Aktivera Google Meet. Mer information finns i Aktivera Meet-möten för organisationen.
  2. Om du använder Google Workspace for Education konfigurerar du Meet för distansundervisning. Mer information finns i Konfigurera Meet (för utbildningsadministratörer).
  3. Användarna måste visa Meet i Gmail.Anvisningar finns i Visa eller dölja Google Meet i Gmail.
Konfigurera Kalender
Om du vill låta användarna se kommande möten aktiverar du Google Kalender. Kommande möten är inte synliga om Kalender är inaktiverat, men användarna kan fortfarande skapa och gå med i möten. Mer information finns i Aktivera eller inaktivera Kalender för användare.
Konfigurera Drive och Dokument
Aktivera Google Drive och Dokument om du vill låta användarna lagra och dela filer från sina konton och överföra filer till chattrum i Gmail. Användare som har Drive och Dokument inaktiverat kan inte visa eller redigera filer som delas i chattrum. Mer information finns i Aktivera eller inaktivera Drive för användare.
Konfigurera Tasks
Om du vill använda Google Tasks måste du aktivera det för hela organisationen, inte bara för en uppsättning användare. Mer information finns i Aktivera eller inaktivera Tasks för användare.

Att tänka på gällande säkerhet och datalagring

Innan du lanserar den nya Gmail-upplevelsen för användarna ska du tänka på följande gällande säkerhet och datalagring.

• Chatta med externa personer: Du kan styra hur användarna chattar med personer utanför organisationen. Mer information finns i Styr externa alternativ för chatt och rum.
  • Skapa och gå med i rum som omfattar externa personer – om du vill låta användarna skapa och gå med i rum som omfattar personer utanför organisationen följer du stegen i Aktivera eller inaktivera externa rum.
  • Datalagring: Om organisationen har krav gällande datalagring ska chatthistorik vara aktiverat för alla i organisationen. Som standard är chatthistorik aktivera för rum med separata diskussioner, enskilda chattar och gruppkonversationer utanför rum. Mer information finns i Ställa in alternativ för chatthistorik för organisation.
  • Arkiv: Om organisationen använder Google Arkiv kontaktar du det juridiska teamet och ser till att du förstår organisationens policyer om datahantering. När chatthistorik är inaktiverat skickas inte chattmeddelanden till Arkiv där du kan spara, söka i eller exportera dem.

Utbilda användarna

Be användarna att gå till Utbildning och hjälp för Gmail för att hjälpa användarna att komma igång med integrerad Gmail.