Geïntegreerde Gmail instellen voor uw organisatie

Als beheerder kunt u mensen in uw organisatie de nieuwe, geïntegreerde Gmail laten gebruiken. U vindt dan al uw communicatiestreams (e-mails, chats en videovergaderingen) op één bekende plek: Gmail.

grijze balk

Introducing a better home for work in Google Workspace

Snelstartgids voor beheerders over het nieuwe geïntegreerde Gmail

Als je beschikbare ondertiteling wilt bekijken of de ondertitelingstaal wilt wijzigen, klik je onderaan het videovenster op "" and then Ondertiteling. Selecteer daarna een taal.

grijze balk

Met geïntegreerde Gmail kunt u het volgende:

• Samenwerken aan documenten in de context van chatstreams: Open documenten via het tabblad Bestanden in een chat om ze snel te kunnen gebruiken.
  • Prioriteren en op schema blijven: Beheer meldingen, zodat u alleen wordt gestoord door de belangrijkste mensen en berichten.
  • Een gedeelde takenlijst maken: Werk samen in chatruimten.
  • Multitasken: Bekijk een Gmail-bericht op hetzelfde scherm terwijl u chat met een collega of maak notities en wijs actie-items toe tijdens een videovergadering.

Overwegingen voor beveiliging en het bewaren van gegevens

Bekijk deze overwegingen voor beveiliging en het bewaren van gegevens voordat u het nieuwe geïntegreerde Gmail implementeert voor uw gebruikers.

• Chatten met externe mensen: U kunt bepalen hoe uw gebruikers chatten met mensen buiten uw organisatie. Zie Externe chatopties inschakelen voor meer informatie.
  • Chatruimtes met externe mensen maken en eraan deelnemen: Volg de stappen in Externe chatruimtes als u wilt dat uw gebruikers chatruimtes met mensen buiten uw organisatie kunnen maken en eraan kunnen deelnemen.
  • Gegevens bewaren: Als uw organisatie vereisten heeft voor gegevensopslag, moet u de chatgeschiedenis aan laten staan voor iedereen in uw organisatie. De chatgeschiedenis staat standaard aan voor chatruimtes met threads, een-op-een-chats en groepsgesprekken buiten chatruimtes. Zie Opties voor de chatgeschiedenis instellen voor uw organisatie voor meer informatie.
  • Vault: Als uw organisatie Google Vault gebruikt, neemt u contact op met het juridische team van uw organisatie voor informatie over het beleid voor gegevensbeheer. Als de chatgeschiedenis uitstaat, worden er geen chatberichten naar Vault gestuurd zodat u ze kunt bewaren, doorzoeken of exporteren.

Geïntegreerde Gmail instellen

Als u wilt dat mensen in uw organisatie het maximale kunnen halen uit het geïntegreerde Gmail, schakelt u de volgende services in de Google Beheerdersconsole in.

Chatinstellingen

1. Schakel Chat in en stel 'Chat heeft de voorkeur' in.

Met Chat kunnen mensen in uw organisatie in groepen, één-op-één en in chatruimten met meerdere gesprekken tegelijk communiceren.

Als uw organisatie de klassieke versie van Hangouts gebruikt, raden we u sterk aan de transitiegids te lezen voordat u 'Chat heeft de voorkeur' inschakelt. Daarnaast raden we u aan uw hele organisatie tegelijk over te zetten naar 'Chat heeft de voorkeur'. Transitiegids voor 'Chat heeft de voorkeur'

2. Vraag uw gebruikers Chat aan te zetten in Gmail.

Als gebruikers Chat in Gmail willen gebruiken, moeten ze Chat in Gmail inschakelen in de Gmail-instellingen. Meer informatie over instellingen voor Chat in Gmail.
  3. (Optioneel) Stel beleid in voor apps.

Uw gebruikers kunnen apps in Chat gebruiken om veelvoorkomende acties uit te voeren, zoals taken beheren, statusrapporten ophalen of de eigenaar van een taak wijzigen. Bekijk meer informatie over beleid voor Chat-apps.

Meet-instellingen

1. Schakel Google Meet in.

Als Meet aanstaat, kunnen gebruikers in uw organisatie videovergaderingen maken en eraan deelnemen. Meer informatie over Meet-instellingen
  2. Stel Meet in voor onderwijs op afstand.

Voer deze stap alleen uit als u Google Workspace for Education gebruikt. Meer informatie over Meet instellen voor onderwijs op afstand
  3. Zorg dat uw gebruikers Meet kunnen zien in Gmail.

Gebruikers moeten in de Gmail-instellingen kiezen dat Meet wordt weergegeven in de Gmail-zijbalk.Bekijk meer informatie over hoe u kunt instellen dat Meet wordt getoond in Gmail.

Agenda-instellingen

Zet Agenda aan om aankomende vergaderingen te tonen in Mijn vergaderingen. Als Agenda uitstaat, worden aankomende vergaderingen niet getoond op het tabblad Meet, maar kunnen gebruikers wel vergaderingen maken en eraan deelnemen.Meer informatie over Agenda-instellingen

Instellingen voor Drive en Documenten

Schakel Drive en Documenten in als u wilt dat gebruikers bestanden kunnen opslaan en delen vanuit hun account, en bestanden kunnen uploaden naar chatruimten in Gmail. Gebruikers voor wie Drive en Documenten is uitgeschakeld, kunnen bestanden die zijn gedeeld in chatruimten niet zien of bewerken.Meer informatie over instellingen voor Drive en Documenten

Instellingen voor Tasks

Zet Tasks aan om het tabblad Taken te tonen in chatruimtes en om taken voor de hele chatruimte te kunnen gebruiken.Als u wilt dat mensen Tasks kunnen gebruiken, moet u het inschakelen voor uw hele organisatie, niet slechts voor een groep gebruikers.Meer informatie over instellingen voor Tasks

Uw gebruikers trainen

Deel deze trainingsbronnen om mensen in uw organisatie te leren hoe ze geïntegreerde Gmail kunnen gebruiken.