Geïntegreerde Gmail instellen voor uw organisatie

Als beheerder kunt u geïntegreerde Gmail instellen, zodat uw organisatie toegang heeft tot alle communicatiestreams (e-mailberichten, chats en videovergaderingen) op één plek: Gmail.

Bekijk de video

Introducing a better home for work in Google Workspace

Snelstartgids voor beheerders over het nieuwe geïntegreerde Gmail

Met geïntegreerde Gmail kunt u het volgende:

• Samenwerken aan documenten in de context van chatberichten: Open documenten in uw chat om ze snel te kunnen gebruiken.
  • Prioriteren en op schema blijven: Beheer meldingen, zodat u alleen wordt gestoord door de belangrijkste mensen en berichten.
  • Een gedeelde takenlijst maken: Werk samen in ruimten.
  • Multitasken: Geef een Gmail-bericht weer op hetzelfde scherm terwijl u chat met een collega of maak notities en wijs actie-items toe tijdens een videovergadering.

Geïntegreerde Gmail instellen

Als u wilt dat mensen in uw organisatie het maximale kunnen halen uit het geïntegreerde Gmail, stelt u deze services in de Google Beheerdersconsole in, zoals hieronder op deze pagina wordt beschreven.

Chat instellen

Uw organisatie kan communiceren in groepen of een-op-een en in ruimten met meerdere gesprekken tegelijk. Uw gebruikers kunnen apps in Google Chat gebruiken om veelvoorkomende acties uit te voeren, zoals taken beheren, statusrapporten ophalen of de eigenaar van een taak wijzigen.

1. Zet 'Chat' en 'Chat heeft de voorkeur' aan. Ga naar Chat aan- of uitzetten voor uw organisatie voor meer informatie.
  2. Uw gebruikers moeten Chat in Gmail aanzetten. Vraag de gebruikers naar Google Chat gebruiken in Gmail te gaan voor de te nemen stappen.
  3. (Optioneel) Ga naar Gebruikers toestaan chat-apps te installeren om beleid voor apps in te stellen.
Meet instellen

Als Google Meet aanstaat, kunnen gebruikers in uw organisatie videovergaderingen maken en eraan deelnemen.

1. Schakel Google Meet in. Ga naar Meet-vergaderingen aanzetten voor uw organisatie voor meer informatie.
  2. Als u Google Workspace for Education gebruikt, stelt u Meet in voor onderwijs op afstand. Ga naar Meet instellen (voor onderwijsbeheerders) voor meer informatie.
  3. Uw gebruikers moeten Meet weergeven in Gmail. Vraag de gebruikers naar Google Meet weergeven of verbergen in Gmail te gaan voor de te nemen stappen.
Agenda instellen
Zet Google Agenda aan zodat gebruikers aankomende vergaderingen kunnen bekijken. Als Agenda uitstaat, zijn aankomende vergaderingen niet zichtbaar, maar kunnen gebruikers wel vergaderingen maken en eraan deelnemen. Zie Agenda aan- of uitzetten voor gebruikers voor meer informatie.
Drive en Documenten instellen
Schakel Google Drive en Documenten in als u wilt dat gebruikers bestanden kunnen opslaan en delen vanuit hun account, en bestanden kunnen uploaden naar chatruimten in Gmail. Gebruikers voor wie Drive en Documenten is uitgeschakeld, kunnen bestanden die zijn gedeeld in chatruimten niet zien of bewerken. Zie Drive aan- of uitzetten voor gebruikers voor meer informatie.
Tasks instellen
Als u Google Tasks wilt gebruiken, moet u het aanzetten voor uw hele organisatie, niet alleen voor een groep gebruikers. Ga naar Tasks aan- of uitzetten voor gebruikers voor meer informatie.

Overwegingen voor beveiliging en bewaring van gegevens

Bekijk deze overwegingen voor beveiliging en het bewaren van gegevens voordat u het nieuwe geïntegreerde Gmail implementeert voor uw gebruikers.

• Chatten met externe mensen: U kunt bepalen hoe uw gebruikers chatten met mensen buiten uw organisatie. Ga naar Opties voor Chat en chat in ruimtes beheren voor meer informatie.
  • Chatruimtes met externe mensen maken en eraan deelnemen: Volg de stappen in Externe ruimtes aan- of uitzetten als u wilt dat uw gebruikers chatruimten met mensen buiten uw organisatie kunnen maken en eraan kunnen deelnemen.
  • Gegevens bewaren: Als uw organisatie vereisten heeft voor gegevensopslag, moet u de chatgeschiedenis aan laten staan voor iedereen in uw organisatie. De chatgeschiedenis staat standaard aan voor chatruimtes met threads, een-op-een-chats en groepsgesprekken buiten chatruimtes. Zie Opties voor de chatgeschiedenis instellen voor uw organisatie voor meer informatie.
  • Vault: Als uw organisatie Google Vault gebruikt, neemt u contact op met het juridische team van uw organisatie voor informatie over het beleid voor gegevensbeheer. Als de chatgeschiedenis uitstaat, worden er geen chatberichten naar Vault gestuurd zodat u ze kunt bewaren, doorzoeken of exporteren.

Uw gebruikers trainen

Als u gebruikers op weg wilt helpen met geïntegreerde Gmail, vraagt u ze naar Training en hulp voor Gmail te gaan.