Uw domeineigendom bevestigen om meer functies toe te voegen (voor e-mailgeverifieerde services)

Geldt voor e-mailgeverifieerde Essentials of Chrome Enterprise Upgrade

Als u de eigenaar of IT-beheerder bent van de domeinnaam van uw organisatie, kunt u functies voor gebruikersbeheer (identiteitsbeheer) toevoegen, zoals de mogelijkheid gebruikersaccounts te maken en gebruikersprofielen en wachtwoordsterkte te beheren. U kunt deze functies toevoegen nadat u heeft bevestigd dat u de eigenaar bent van uw domein.

In de volgende situaties kunt u uw domeineigendom bevestigen:

• Nadat u zich heeft aangemeld voor een Google-service, zoals Essentials en Chrome Enterprise, en de service heeft uitgeprobeerd met uw team,

of

• Nadat iemand anders in uw domein zich heeft aangemeld voor een e-mailgeverifieerde Google-service. In dit geval neemt u het beheer van de Google-service over voor uw organisatie.

Meer functies toevoegen

Als u uw domein bevestigt voor een Google-service, gebeurt het volgende:

• U krijgt volledige beheerderscontrole over alle gebruikersaccounts in uw organisatie. U kunt bijvoorbeeld gebruikersaccounts maken, en gebruikersprofielen en beveiligingsinstellingen beheren.
  • Als u Essentials gebruikt, krijgt u de functies van basisbeheer van mobiele apparaten en enkele bonusfuncties, zoals Google Groepen.
  • U kunt overschakelen naar een Google Workspace Enterprise-versie om nog meer apps te kunnen gebruiken, zoals Gmail.

Bekijken wat u krijgt:  Essentials-functies vergelijken   |   Chrome Enterprise-functies vergelijken

Voordat u begint

Als u uw domeineigendom bevestigt, kunnen andere teams in uw organisatie zich niet aanmelden voor een e-mailgeverifieerde Google-service, zoals Essentials of Chrome Enterprise.

Consumentenaccounts kunnen niet worden hersteld. Als u uw domeineigendom bevestigt voor de Google-service, worden de Google-accounts van gebruikers definitief beheerd. Voordat u uw domeineigendom bevestigt, kunnen gebruikers een back-up maken van hun persoonlijke gegevens, deze verwijderen of hun account verwijderen. Meer informatie over wat er gebeurt met een Google-account na domeinverificatie.

Het eigendom van een domein bevestigen

Als u functies voor identiteitsbeheer voor de Google-service wilt toevoegen, moet u bevestigen dat u de eigenaar bent van het domein van uw organisatie.

Stap 1: Toegang krijgen bij uw domeinhost

Als u uw domein wilt bevestigen bij Google, moet u het volgende hebben:

• De inloggegevens voor uw domeinhost: Dit is meestal de plek waar u uw domein heeft aangeschaft, zoals GoDaddy of Enom. Als u niet zeker weet waar u uw domein heeft aangeschaft, bekijkt u Uw domeinhost vaststellen.
  • Toegang tot de DNS-instellingen/-records van uw domein: U moet de DNS-instellingen (ook wel DNS-records genaamd) van uw domein updaten. Bij de meeste domeinhosts kunt u dit zelf doen door in te loggen op uw account bij de host. Andere domeinhosts updaten de instellingen voor u.

Als uw domeinhost het niet toestaat dat de DNS-instellingen worden geüpdatet, kunt u uw domein bevestigen door bestanden te updaten op de website van uw domein. Zie Uw domein verifiëren via uw website.

Stap 2: De domeininstellingen updaten (via de domeinverificatietool)

Volg deze stappen om te bevestigen dat u de eigenaar bent van uw domein. De stappen hangen af van of u momenteel een beheerder bent van de Google-service of het beheer overneemt van een andere beheerder.

Ik ben al beheerder van een Google-service

Doe het volgende als u toegang heeft tot de Google Beheerdersconsole:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Domeinen.
  3. Klik op Domeinen beheren > Eigendom van het domein verifiëren. Volg daarna de stappen in de verificatietool.

Belangrijk: Als u de melding krijgt dat u uw domeineigendom niet kunt bevestigen, gaat u naar Als u uw domeineigendom niet kunt bevestigen hieronder.

4. Als het tijd is om uw domein te bevestigen, wordt u gevraagd in te loggen bij uw domeinhost. U krijgt een verificatierecord die u moet toevoegen aan de DNS-instellingen van uw domein. U kunt ook een tag of bestand toevoegen aan de bestanden van uw website.

Klik hieronder voor stapsgewijze instructies voor uw host om de verificatierecord toe te voegen. U vindt hier ook algemene stappen als uw host er niet bij staat.

NAAR DE VERIFICATIESTAPPEN VOOR UW DOMEINHOST

Belangrijk: De verificatierecord heeft geen invloed op uw bestaande website of e-mail.

5. Nadat u de verificatierecord heeft toegevoegd aan de DNS-instellingen, laat u de verificatietool weten dat de record kan worden gevonden. Na enkele minuten (hoewel dit ook 1 uur kan duren) ziet u een bevestigingsbericht dat uw domein is geverifieerd.
  6. Als er andere teams zijn die een e-mailgeverifieerde Google-service gebruiken in uw domein, volgt u de instructies op het scherm om deze teams samen te voegen met uw team.

Bekijk het gedeelte Als u teams samenvoegt na domeinverificatie hieronder voor meer informatie over hoe u organisaties samenvoegt en welke aanbevolen acties u moet uitvoeren voor- en nadat u uw domeineigendom heeft bevestigd.

Nadat u alle stappen op het scherm heeft uitgevoerd om functies toe te voegen, kunt u aan de slag met Essentials.

Ik neem het beheer over van een andere beheerder

Doe het volgende als u geen toegang heeft tot de Google Beheerdersconsole:

1. Ga naar de aanmeldingspagina voor de service:
  2. Meld u aan met uw e-mailadres in het domein waarvan u het eigendom wilt bevestigen.

Gebruik een adres waarop u e-mails kunt krijgen.

3. Volg de instructies in het gedeelte Ik ben al beheerder van een Google-service hierboven.

Opmerking: Als u zich niet kunt aanmelden en u een pagina ziet waarop staat dat iemand anders zich al heeft aangemeld voor een Google-service in uw domein, klikt u op Beheerder worden:

Zoek de link

Volg de instructies in de domeinverificatietool om de Google-service te gaan beheren voor alle gebruikers in uw organisatie.

Stap 3: De facturering instellen (vereist om opschorting van het account te voorkomen)

Stel de facturering in om opschorting te voorkomen: Nadat u uw domein heeft geverifieerd, heeft u vijftien dagen de tijd om de facturering in te stellen. Als de facturering al was ingesteld, moet u deze opnieuw instellen. Anders wordt uw account opgeschort.
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Factureringand thenAbonnementen beheren.
  3. Klik onder Abonnementen, naast de Google-service (zoals Essentials of Chrome Enterprise Upgrade), op Facturering instellen.
  4. Volg de instructies om de facturering in te stellen.

Klik op deze links voor meer informatie:

Als u teams samenvoegt na domeinverificatie

Als er minstens één ander team (organisatie) is dat een e-mailgeverifieerde Google-service gebruikt in uw domein, moet u uw team samenvoegen met deze andere teams voordat u functies kunt toevoegen en gebruikersaccounts kunt gaan beheren. Als u organisaties samenvoegt, gebeurt het volgende:

• Uw organisatie wordt de organisatie op het hoogste niveau in de organisatiestructuur in de Beheerdersconsole. Alle andere organisaties worden onderliggende organisatie-eenheden. Meer informatie over de organisatiestructuur.
  • De facturering wordt samengevoegd. De facturering voor de andere organisaties wordt automatisch geannuleerd en u krijgt één factuur voor alle samengevoegde organisaties. Zie Hoe de facturering voor Essentials werkt voor meer informatie over de facturering voor Essentials.

Voordat u functies toevoegt aan uw Google-service

U moet mogelijk een deel van of al deze taken uitvoeren:
  • Het beleid van andere teams resetten: Alle organisaties die worden samengevoegd met uw team raken hun beleid kwijt en nemen het beleid over van uw organisatie, zoals de instellingen voor delen van Drive. Werk indien nodig samen met de teambeheerders om beleid te resetten door de beleidsregels toe te voegen aan de organisatie-eenheid op het hoogste niveau.
  • Gegevens uit chatruimtes downloaden (alleen Essentials): Als u uw organisatie samenvoegt met de andere organisaties, worden bestaande chatruimtes in alle organisaties definitief verwijderd, behalve die in uw organisatie. Als u en andere teambeheerders de gegevens uit chatruimtes van die teams willen bewaren, moet u de gegevens van die organisaties exporteren. Zie De gegevens van uw organisatie exporteren voor meer informatie.

Belangrijk: Als organisaties gegevens exporteren, wordt de domeinverificatie onderbroken totdat de export is afgerond. Dit duurt meestal 3 tot 14 dagen.

• Opslag toevoegen (alleen Essentials): Alle samengevoegde organisatie-eenheden samen krijgen maximaal 2 TB aan opslag. Als u meer opslag nodig heeft, vraagt u sales hoe u het account van uw organisatie kunt upgraden. U kunt ook overschakelen naar een Google Workspace Enterprise-versie. Zie Upgraden vanuit Essentials voor meer informatie.

Nadat u functies toevoegt aan uw Google-service

U moet mogelijk een of beide van deze taken uitvoeren:
  • Beheerdersrechten toewijzen: De teambeheerders van de organisaties die worden samengevoegd met die van u, raken hun beheerdersrechten kwijt. Geef deze gebruikersaccounts indien nodig opnieuw beheerdersrechten. Zie Een gebruiker beheerder maken voor meer informatie.
  • Chatbots migreren (alleen Essentials): Als organisatie-eenheden die worden samengevoegd met die van u chatbots hebben gemaakt, werken deze mogelijk niet meer na de domeinverificatie. Als ontwikkelaars willen dat hun bots blijven werken, moeten ze deze mogelijk migreren naar een Google Cloud-project. Meer informatie

Als u uw domeineigendom niet kunt bevestigen

Als u een van de volgende berichten ziet in de Beheerdersconsole wanneer u uw domeineigendom probeert te bevestigen, is domeinverificatie niet beschikbaar via de Beheerdersconsole.

U kunt uw domeineigendom niet bevestigen omdat andere teams Google-services gebruiken in dat domein.

U kunt met uw Google-abonnement nog niet het beheer van meerdere teams tegelijk overnemen. Uw abonnementsversie wordt geüpgraded zodat u dit in een toekomstige versie wel kunt doen.

Als u de andere teams nu wilt beheren, kunt u uw domeineigendom bevestigen door de andere teams met uw team samen te voegen. Ga hiervoor zo te werk:

1. Vraag de beheerders van de andere teams hun abonnement op de e-mailgeverifieerde Google-service op te zeggen. Naar de stappenVraag de beheerders het volgende te doen:
    • De optie kiezen waarmee gebruikers hun gegevens behouden
    • Het account voor de Google-service van hun team ook verwijderen

Als u niet weet wie de andere teambeheerders zijn, neemt u contact op met Google Workspace-support door dit formulier in te vullen.

2. Volg de instructies hierboven om uw domeineigendom te bevestigen.
  3. Volg deze stappen om de gebruikers van de andere teams toe te voegen aan uw account voor de Google-service.
U kunt niet bevestigen dat u eigenaar van uw domein bent, omdat bepaalde gebruikers in dit domein verschillende Google-abonnementen hebben.

In een toekomstige versie kunt u uw domeineigendom bevestigen als er meer teams zijn die verschillende Google-abonnementen hebben.

Wilt u hulp bij deze stappen?

U kunt rechtstreeks contact met ons opnemen voor hulp (beschikbaar bij uw Essentials-abonnement): contact opnemen met support.

Nadat u uw domeineigendom heeft bevestigd

• Bestaande gebruikers krijgen een e-mail waarin staat dat hun Google-account binnenkort een nieuwe beheerder krijgt.
  • Alleen Essentials: U beheert het team niet meer via het teamdashboard. U voert alle beheertaken uit in de Google Beheerdersconsole, waar u toegang heeft tot meer zakelijke functies.
  • U wordt de enige beheerder van de gebruikers. Eventuele eerdere beheerders raken de toegang tot beheerfuncties kwijt, zoals het teamdashboard (alleen Essentials) of de Beheerdersconsole.
  • Gebruikers in teams die zijn samengevoegd met uw team hebben geen toegang meer tot chatruimtes die ze gebruikten met hun oorspronkelijke team.

Uw domeingeverifieerde Google-service beheren

Als hoofdbeheerder van uw domeingeverifieerde Google-service kunt u alle aspecten van de service beheren. Zo kunt u gebruikersaccounts maken, beveiligingsinstellingen instellen en beleid maken.

Meer informatie over het beheer van gebruikersaccounts:

Als u Essentials gebruikt, kunt u meer informatie bekijken over:

Vragen

Waarom moet ik mijn domeineigendom bevestigen om meer functies te kunnen toevoegen?
Voordat we functies voor identiteitsbeheer kunnen toevoegen voor een organisatie, moeten we weten dat de organisatie de eigenaar is van het domein. Zo voorkomen we dat mensen Google-services gebruiken met de bedrijfsidentiteit van iemand anders.
Een domein staat na de www. in webadressen. Het is vaak de naam van uw organisatie, gevolgd door .com of .nl, zoals uwbedrijf.com.
Wie is mijn domeinhost?

Als u niet zeker weet waar u uw domein heeft gekocht, bekijkt u Uw domeinhost vaststellen.

Kan ik zien of mijn domein is geverifieerd?
Ga zo te werk om te controleren of uw domein is geverifieerd:
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Domeinen.
  3. Als u geen bericht ziet waarin u wordt gevraagd uw domeineigendom te bevestigen, is uw domein geverifieerd.
Hoelang duurt de verificatie?

Het duurt ongeveer tien minuten om de Drive Enterprise-verificatierecord toe te voegen. Het kan een uur duren voordat we hebben bevestigd dat u de record heeft toegevoegd, maar meestal gebeurt dit al eerder.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.