Felsöka problem med nätverk, ljud och video i Meet

Använd tipsen och informationen i den här artikeln för att felsöka problem med nätverk och ljud-/videokvalitet i Google Meet för ditt företag eller din skola.

Utöka alla  |  Komprimera alla

Felsöka ljud- och videokvalitet

Mäta latens
Videokvaliteten är högst när latensen mellan klienten och Google är lägre än 100 ms. Meet-mediekvaliteten försämras om latensen är 300 ms eller mer. För att mäta latens kan du göra följande:

pinga Google Meets medieserver i minst fyra timmar.
> ping lens.meet.l.google.com
PING lens.meet.l.google.com (74.125.143.127): 56 databyte
64 byte från 74.125.143.127: icmp_seq=0 ttl=47 time=25.424 ms
64 byte från 74.125.143.127: icmp_seq=1 ttl=47 time=25.271 ms
64 byte från 74.125.143.127: icmp_seq=2 ttl=47 time=26.262 ms
64 byte från 74.125.143.127: icmp_seq=3 ttl=47 time=26.085 ms
64 byte från 74.125.143.127: icmp_seq=4 ttl=47 time=26.219 ms

Om latensen är för hög kan du skriva ut nätverkssökvägen med hjälp av traceroute-verktyget. Denna väg ska vara så kort som möjligt. På en Chromebook anger du:

> tracepath lens.meet.l.google.com

Kontrollera dataregioner

Administratörer kan välja att lagra data i en viss region. Användare utanför den regionen kan uppleva lång fördröjning. Mer information finns i Dataregioner: Välj en geografisk plats för din data.

Mäta och optimera bandbredd
Du kan använda externa verktyg för nätverksövervakning från en tredje part för att identifiera flaskhalsar för Meet-trafik. Meet-trafiken kan identifieras per protokoll och portintervall.
Om nätverket inte tillåter verktyg för nätverksövervakning kan du identifiera flaskhalsar genom att:
  • Köra ett testmöte.
  • Använda ett WebRTC-testverktyg.
Användarna upplever dålig ljudkvalitet
Om du vill felsöka dålig ljudkvalitet kontrollerar du användarnas ljudenheter och letar efter nätverksproblem.

Kontrollera användarnas datorer och mobila enheter

• Se till att rätt mikrofon och högtalare har valts i användarens Meet-inställningar. Mer information finns i Ändra inställningarna för video och ljud på datorn.
  • Om användaren har en Mac går du till Systeminställningar följt av Ljud följt av Indata och avmarkerar rutan Använd omgivande brusreducering.
    Det här alternativet är inte tillgängligt på alla Mac-datorer.

Felsöka högtalarmikrofonen

• Om du har en Chromebox för möten ska du använda en högtalarmikrofon för bästa ljud.
  • Placera högtalarmikrofonen nära deltagarna och i deras direkta synfält.

Du hittar mer information i snabbstartguiden för Meet-högtalarmikrofon.

Granska anpassade inställningar för kamera eller mikrofon

• Använd inte kamerans mikrofon om utrymmet är benäget för eko.
  • Kontrollera att mikrofonvolymen och förstärkningen är rätt inställda. För hög förstärkning eller känslighet kan orsaka eko- eller hackeffekt.
  • Kontrollera att mikrofonen och högtalaren är anslutna till samma ljudklocka.
  • Se till att det inte finns några icke-linjära block i signalsökvägen.

Metodtips: Använd ett headset med en bommikrofon. Headset kan isolera bakgrundsbrus och förhindra ljudläckage.

Sök efter nätverksproblem

Om ljudet sjunker under en lång tid kan problemet bero på ett instabilt nätverk. Om problemet försvinner när deltagare stänger av sitt ljud är det troligen ett problem med ljudenheterna. Försök att begränsa problemet så mycket som möjligt, till exempel en plats eller ett nätverkssegment.

Användarna hör inget ljud
Be användarna att göra något av följande:
  • Kontrollera att mikrofonen eller högtalaren inte är avstängd. Om Ljud  bredvid personens profilbild inte rör sig tar Meet inte emot ljud från denna användare.
    Om ljudet för en användare är avstängt ser du Ljud av bredvid användarens profilbild.
  • Kontrollera att mikrofonen eller högtalaren inte är avstängd på enheten.
  • Kontrollera att rätt mikrofon och högtalare är valda. Om ett trådlöst headset är valt men inte används kan det se ut som att ljudet inte fungerar.
  • Kontrollera att högtalarljudet inte är avstängt. Hör du något när Mer rör sig bredvid deltagarens bild?
  • På macOS Mojave 10.14 eller senare måste du ge Chrome och Firefox åtkomst till mikrofonen. I annat fall inkluderar Meet inte ljud från enheten.
    Så här ger du åtkomst till datorns mikrofon:
    1. Öppna Systeminställningarföljt av Integritet och säkerhet.
    2. Välj Mikrofon.
    3. Markera rutan bredvid Chrome eller Firefox.
Användarna upplever dålig videokvalitet
Dålig videokvalitet kan bero på nätverksproblem eller dålig belysning i rummet. Identifiera problemet:
  • Se till att avsändare och mottagare har tillräckligt med CPU-kapacitet och minne.
  • Begränsa var problemet finns så mycket som möjligt.
  • Identifiera om problemet är på avsändar- eller mottagarsidan. Om exempelvis alla tittare får dålig videokvalitet från samma deltagare är det troligt att det är ett problem hos avsändaren.
  • Minska bandbreddsanvändningen genom att ange standardinställningen för videokvalitet.

Felsöka problem med att skicka

Felsöka mottagningsproblem

Felsöka anslutningen till Meet

Användarna kan inte gå med i möten

Se till att följande gäller för användarna:

• De använder en webbläsare som stöds. Mer information finns i Använda en webbläsare som stöds.
  • Har angett rätt möteskod eller klickat på rätt länk.
  • De är inbjudna till mötet. Användare kan inte gå med anonymt om inte en administratör kontaktar support för Google Workspace och begär ett undantag.
  • De använder en giltig möteskod.
    • Om du är mötesarrangör kan du skapa ett nytt möte.
    • Om du är deltagare kan du be mötesarrangören om en ny möteskod.

Om dessa lösningar inte hjälper kontrollerar du att mötesägarnas konton är aktuella.

Användare tas bort från möten

Användare kan kopplas bort från möten på grund av följande:

Användarna kan inte hitta Meet i Gmail

Om personer i din organisation inte kan hitta Meet i Gmail: