Tillämpa inställningar på mobila Android-enheter

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Frontline Starter och Frontline Standard, Business Plus, Enterprise Standard och Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus och Endpoint Education Upgrade, Enterprise Essentials och Enterprise Essentials Plus, G Suite Basic, G Suite Business och Cloud Identity-premiumversion. Jämför utgåvor

Som administratör kan du styra hur användarna får tillgång till och interagerar med sina Android-enheter genom att tillämpa policyinställningar.

Krav

Hitta och ange Android-inställningar

Innan du börjar: Om du vill tillämpa inställningen på vissa användare placerar du deras konton i en organisationsenhet.
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. I administratörskonsolen öppnar du Meny följt av Enheterföljt avMobil och ändpunkterföljt avInställningarföljt avAndroid.
  3. Klicka på en inställningskategori och inställning. Läs mer om inställningarna i följande avsnitt.
  4. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  5. Tillämpa en inställning genom att markera rutan eller ange den information som krävs.
  6. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en underordnad organisationsenhet kan du eventuellt ärva eller åsidosätta inställningarna för en överordnad organisationsenhet.

Det kan ta upp till 24 timmar att införa ändringar, men det går oftast snabbare. Läs mer

Android-inställningsindex

Utöka alla  |  Komprimera alla

Allmänna inställningar

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Automatisk rensning

Tar bort en användares jobb- eller skoldata från enheten automatiskt om någon av följande situationer inträffar och användaren inte löser problemet:

Användarens data tas inte bort direkt efter den angivna tiden. Först får användaren en avisering och tid att åtgärda problemet.

Om du vill stänga av automatisk rensning avmarkerar du Rensa enheten om den inte synkroniseras eller inte följer policyn.

Följande data rensas

Vilken data som tas bort beror på hur enheten har konfigurerats:

Android Device Policy

• Företagsägda enheter eller personliga enheter som användaren har angett som användning enbart för ett jobb (organisationens behörighet att hantera enheten är Enhetsägare) återställs till fabriksinställningarna.
  • För personliga enheter med en jobbprofil (organisationens hanteringsbehörighet är Profilägare) raderas enbart jobbprofilen. Personliga uppgifter och appar finns kvar på enheterna.

Google Apps Device Policy

Jobb- eller skolkontot tas bort. Personliga uppgifter och appar finns kvar på enheten. Men om enheten är i helt hanterat läge och jobbkontot läggs till igen tas alla appar bort från enheten.

CTS-efterlevnad

Stöds för enheter med Android 6.0 Marshmallow eller senare

Inte tillgängligt för Education Fundamentals

Blockerar Android-enheter som inte är kompatibla med Compatibility Test Suite (CTS). Mer information finns i kompatibilitetstestsviten.

Appgranskning

Obs!Inställningen Granska appar på personliga enheter utan jobbprofil gäller inte längre eftersom personliga enheter med avancerad mobilhantering nu måste ha en jobbprofil.

Gör att administratörer kan få information om appar som är installerade på personliga enheter utan jobbprofil. Obs! Appar granskas automatiskt på företagsägda enheter och enheter med en jobbprofil.

När du markerar rutan Granska appar på personliga enheter utan jobbprofil rapporteras följande information till administratörskonsolen:

Rensning av användarenhet

Tillåter användare med Android-enheter att få tillgång till Android Enhetsadministratör.

När du markerar rutan Tillåt användarna att rensa sina enheter från Hitta min enhet kan en användare använda Android Enhetsadministratör för att hitta en borttappad enhet. De kan även ringa upp, låsa eller radera data från enheten på distans. Mer information finns i Android Enhetshanterare.

Äldre Android-enheter

Tar hänsyn till äldre enheter genom att tillämpa enbart de policyer som stöds på äldre enheter.

När funktionen är aktiverad kan äldre enheter fortsätta synkronisera företagsdata utan krypterad lagring. Dessa enheter kan synkronisera data även när kryptering krävs.

Jobbprofil

Använd jobbprofiler för att separera organisationens appar från personliga appar. För användare med egna enheter förblir det personliga utrymmet privat och endast tillgängligt för dem. Mer information finns i Vad är en jobbprofil?

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Konfiguration av jobbprofiler

Obs! Jobbprofiler krävs nu alltid på personliga enheter och den här inställningen är inte längre tillämplig.

Styr skapandet av jobbprofiler på personliga Android-enheter som används i organisationen.

Användarna kan lägga till hanterade företagskonton på en enhet med en jobbprofil. I jobbprofilen erbjuder och hanterar du företagsappar från listan över mobilappar. När hanterade appar har installerats markeras de med Android Enterprise så att de är lätta att skilja från privata appar. Läs mer om hantering av mobilappar för organisationen.

Bredvid Konfiguration av jobbprofil klickar du på nedåtpilen och väljer ett av alternativen:

• Användaren väljer att delta – uppmana användarna att skapa en jobbprofil när de registrerar enheten för hantering. Om en användare väljer att inte skapa en jobbprofil kan de fortfarande synkronisera sin företagsdata. Däremot kan du (och andra administratörer) fortfarande skydda jobb- eller skoldata på enheten. Om en enhet försvinner kan du rensa all data från den.
  • Tvinga – kräva att användarna konfigurerar en jobbprofil på sin enhet. Användarna kan inte synkronisera företagsdata om de inte godkänner jobbprofilen och de kan inte välja bort den. Om Android-enheter utan jobbprofiler redan har registrerats för hantering uppmanas användarna att skapa en. Ingen datasynkronisering sker med enheterna förrän en jobbprofil har tillämpats. Om enheten inte har stöd för jobbprofiler tillämpas inte denna inställning. Du kan ta reda på om en enhet har stöd för en jobbprofil genom att kontrollera enhetsegenskaperna på administratörskonsolen. Mer information finns i Visa information om mobil enhet.
  • Inaktivera – hindra enhetsanvändare från att konfigurera en jobbprofil. Befintliga jobbprofiler som har konfigurerats på registrerade enheter påverkas inte.
Lösenord för jobbprofil

Stöds för enheter med Android 7.0 Nougat och senare

Tillämpar lösenordsinställningar enbart på appar som körs i en användares jobbprofil och tillåter användarna att konfigurera egna inställningar för låsskärm för sin enhet. Mer information finns i Kräv lösenord för hanterade mobila enheter.

Om du vill tillämpa lösenordsinställningar på hela enheten avmarkerar du Tillämpa lösenordskrav enbart på jobbprofilsappar.

Obs! För enheter som är äldre än Android 7.0 tillämpas lösenordsinställningarna alltid på hela enheten.

Appar och datadelning

Stöds för företagsägda enheter och anställdas egna enheter med jobbprofiler, där inget annat anges

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Tillgängliga appar

Tillåter användarna att hitta och installera alla appar i Google Play Butik eller endast tillåtna appar.

Obs!

• Denna inställning åsidosätter inställningarna för användaråtkomst på listan över webb- och mobilappar.
  • Om du väljer Alla appar kan användarna installera alla appar i Google Play Butik, inklusive appar som har användaråtkomst inställd på Av och ohanterade appar.
  • Om du väljer Enbart tillåtna appar kan användarna bara installera appar som finns på listan över webb- och mobilappar. Inaktiva appar som redan är installerade på enheterna finns dock kvar på enheterna.
Systemappar

Stöds enbart för företagsägda enheter

Tillåter användarna att installera alla eller välja systemappar. Systemappar är förinstallerade appar som Klocka och Kalkylator. Du kan tillåta alla, blockera alla eller välja specifika appar att blockera eller tillåta.

Vissa systemappar som krävs för att enheten ska fungera är fortfarande tillgängliga, även om du väljer Blockera alla. Om du väljer Blockera alla tas inte åtkomsten till Android-appar som du lägger till i listan med webb- och mobilappar bort.

Mer information finns i Hantera systemappar på företagsägda mobila enheter.

Skärmdump

Stöd för Android 5.0 Lollipop och senare enheter.

Tillåter användarna att ta skärmbilder på sina mobila enheter.

Om du vill blockera skärmbilder i jobbappar avmarkerar du kryssrutan Tillåt skärmbild. I det här fallet kan användarna bara ta skärmbilder i sina personliga appar.

Dela med andra profiler

Stöds för enheter med Android 5.0 Lollipop eller senare, förutom när annat anges

Tillåter användare att dela data och filer från sin jobbprofil i det personliga utrymmet på enheten. Den här inställningen ändrar inte användarnas möjlighet att dela innehåll från sitt personliga utrymme till sin jobbprofil.

När du markerar rutan Tillåt innehållsdelning från jobbprofilen till det personliga utrymmet sker följande:

• Innehåll från jobbprofilen kan delas med appar i användarens personliga utrymme. Till exempel kan en användare lägga till jobbdokument i sin personliga Gmail-app.
  • Nummerpresentation från jobbprofilen visas i det personliga utrymmet för inkommande samtal.
  • (Endast Google Workspace, Android 7.0 Nougat och senare) Användare kan söka efter jobbkontakter från sitt personliga utrymme.
  • Webbadresser öppnas i det personliga utrymmet om det inte finns någon webbläsare i jobbprofilen.
  • En karta i den personliga profilen öppnas en geografisk plats om det inte finns någon kartapp i jobbprofilen.

Obs! Om du vill tillåta användarna att se personlig data och jobbdata tillsammans i en app, till exempel Google Kalender, aktiverar du Konfiguration av anslutna appar för appen. Mer information finns i Tillåt Android-användare att se personlig data och jobbdata tillsammans i en app.

Kopiera mellan profiler

Stöds för enheter med Android 5.0 Lollipop och senare med jobbprofiler

Tillåter att användarna kopierar text från appar i sin arbetsprofil och klistrar in den i en app i sitt personliga utrymme.

Om du vill blockera användarna från att kopiera jobbdata till sina personliga appar avmarkerar du rutan Tillåt inklistring mellan jobbprofilen och det personliga utrymmet.

Android Beam

Tillåter användare att dela innehåll mellan Android-enheter med Android Beam som använder NFC (närfältskommunikation).

Om du vill blockera datadelning med Android Beam avmarkerar du kryssrutan Tillåt utgående Beam.

Platsdelning

Stöd för Android 5.0 Lollipop och senare enheter.

Gör att användarna kan aktivera eller inaktivera Googles platstjänst. I Apps används platsinformation för att tillhandahålla platsbaserade tjänster, som möjligheten att visa pendlingstrafik eller hitta restauranger i närheten. Den här inställningen tillåter också användarna att hanterar sin Android-enhet från sidan Mina enheter.

Om du vill blockera platsdelning för alla appar avmarkerar du kryssrutan Tillåt platsdelning.

Privata appar på Google Play

Gör det möjligt för Android-användare att komma åt och publicera privata appar i Google Play.

• Markera rutan Ge användarna åtkomst till privata appar på Google Play om du vill att användarna ska ha åtkomst till privata appar som du distribuerar.
  • Markera Tillåt användarna att publicera och uppdatera privata appar på Google Play om du vill tillåta att användare skapar och uppdaterar Android-appar för internt bruk och distribuerar dem till användare på din domän.

Läs mer om privata appar i Hantera privata Android-appar på Google Play.

Körningsbehörigheter

Stöds för enheter med Android 6.0 Marshmallow eller senare

Obs! Om du vill avvisa körtidsbehörigheter kan funktionen hos vissa appar påverkas.

Anger standardsvaret på behörighetsbegäranden från appar vid körning. Den här inställningen åsidosätts av de behörighetsinställningar som angetts för en enskild app i listan med hanterade appar. Mer information finns i Ange körningsbehörigheter för Android-appar.

Appinställningar

Stöds för företagsägda enheter med Android 6.0+ Marshmallow och senare

Tillåter användarna att avinstallera appar, inaktivera appar, tvinga fram stopp (stoppa processer), visa aviseringar och rensa data, cache eller standardvärden.

Om du vill blockera användarna från att ändra appinställningarna avmarkerar du Tillåt användarna att ändra appinställningarna.

Verifiera appar

Stöds för företagsägda enheter med Android 6.0+ Marshmallow och senare

Tillåter användare att inaktivera Google Play Protect (tidigare Verifiera appar). Play Protect bidrar till att förhindra installation av skadlig programvara på Android-enheter. Här görs även regelbunden genomsökningar av enheter efter appar som kan vara skadliga. Mer information finns i Skydda appar och data med Google Play Protect.

Om du vill kräva att Play Protect alltid är på avmarkerar du Tillåt användarna att inaktivera Google Play Protect.

USB-filöverföring

Stöds för företagsägda enheter med Android 6.0+ Marshmallow och senare

Tillåter användarna att överföra filer till och från sina mobila enheter med hjälp av en USB-anslutning.

Om du vill blockera filöverföring via en USB-anslutning, avmarkerar du Tillåt USB-filöverföring.

Okända källor

Stöds för enheter med Android 8.0 Oreo eller senare.

Den här inställningen hindrar användarna från att installera appar från andra källor än Google Play Butik i sin jobbprofil. Användarna kan dock fortfarande installera appar från okända källor i sin personliga profil.

Om du vill tillåta appinstallation från okända källor avmarkerar du kryssrutan Blockera appinstallation från okända källor.

Utvecklaralternativ

Stöd för Android 5.0 Lollipop och senare enheter.

Tillåter användarna att använda utvecklaralternativ på sina enheter.

Om du vill blockera användare från att använda utvecklaralternativ avmarkerar du Tillåt utvecklaralternativ. Om enheten har en jobbprofil kan användarna fortfarande aktivera utvecklaralternativ för sitt personliga utrymme. Användare kan till exempel föra över (hämta och sedan använda en filhanterare för installation) appar från datorn till sitt personliga utrymme, men de kan inte sidladda appar till sin jobbprofil.

Nätverk

Stöds för företagsägda enheter med Android 6.0+ Marshmallow och senare

Om du begränsar Wi-Fi-nätverk och mobildata måste minst ett Wi-Fi-nätverk vara tillåtet i organisationens nätverksinställningar. I annat fall kanske enheterna inte kan synkronisera policyer och alla användare kan bli utelåsta.

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

VPN-åtkomst

Tillåter användarna att lägga till, redigera, ta kontakt med eller radera ett VPN (Virtual Private Network) på sina enheter. Användarna kan få åtkomst till VPN-inställningar på sina enheter genom att trycka på Inställningarföljt avTrådlöst och nätverkföljt avMerföljt avVPN.

Om du vill blockera användare från att ändra enhetens VPN-konfiguration avmarkerar du Tillåt VPN-konfiguration.

Internetdelning

Tillåter användare att konfigurera och använda wifi-surfzoner och USB- eller Bluetooth-internetdelning.

Om du vill blockera användare från att använda dessa typer av anslutningar avmarkerar du Tillåt internetdelning och wifi-surfzoner.

Mobilnätverk

Tillåter användarna att ändra inställningarna för dataåtkomst och roaming på sina enheter. Med den här inställningen kan användarna även göra följande:

• Visa mobilnätverkets namn i statusfältet
  • Ändra åtkomstpunktens namn (APN)
  • Välj en mobiloperatör

Om du vill blockera användare från att ändra dessa inställningar avmarkerar du Tillåt ändringar av inställningarna för mobilnätverk.

Cellsändningar

Tillåter användare att ta emot meddelanden från sändningar som vädervarningar och varningar om försvunna barn (AMBER-alert) på enheter som är utrustade med SIM-kort.

Om du vill blockera användare från att ändra inställningar för cellsändning avmarkerar du Tillåt ändringar av inställningar för cellsändning.

Bluetooth

Tillåter användarna att ändra Bluetooth-inställningarna på sina mobila enheter.

Obs!Om du vill tillåta Bluetooth-konfiguration för Android 6.0 Marshmallow och senare måste du även tillåta Platsdelning (under Appar och datadelning).

Om du vill blockera användare från att ändra Bluetooth-inställningar avmarkerar du Tillåt ändringar av Bluetooth-inställningar.

Wifi

Tillåter användarna att ändra inställningarna för wifi-nätverket på sina mobila enheter.

Om du vill blockera ändringar i wifi-inställningarna avmarkerar du Tillåt ändringar av wifi-nätverkets inställningar.

Enhetsfunktioner

Stöds för företagsägda enheter med Android 6.0+ Marshmallow och senare, förutom där annat anges

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Fysiska media

För enheter med externa SD-kortplatser kan användarna flytta data eller appar till ett SD-kort. SD-kort används för flyttbara lagringsmedier.

Om du vill blockera användare från att kopiera data till externa SD-kort avmarkerar du Tillåt externa SD-kort.

Betrodda användaruppgifter

Tillåter användare att ändra certifikat från certifikatutfärdare (CA) för sina jobbprofiler iInställningarföljt avSäkerhetföljt avBetrodda användaruppgifter på deras mobila enhet.

Om du vill blockera ändringar i CA-certifikat avmarkerar du Tillåt ändringar av betrodda användaruppgifter. När alternativet är avmarkerat kan användare fortfarande se CA-certifikat för sina jobbprofiler.

Mikrofon

Tillåter att enhetens mikrofoner används.

Om du vill stänga av mikrofonen och hindra den från att slås på igen avmarkerar du Tillåt mikrofon. Du kanske vill blockera mikrofonanvändning så att skadliga appar inte kan använda mikrofonen för att spela in ljud i närheten av enheten.

Högtalare

Tillåter att enhetens högtalare används.

Om du vill stänga av högtalaren för appar i jobbprofilen och inte tillåta att högtalare slås på igen avmarkerar du Tillåt högtalare.

Administratörsbegränsning av pinkod

Stöds för enheter med Android 5.1 Lollipop och tidigare enheter

När den här rutan har markerats synkroniseras den angivna pinkoden för administratörsbegränsning till användarenheter. Pinkoden måste innehålla minst fem siffror. Användarna uppmanas att ange denna pinkod när de försöker återställa telefonen eller ändra wifi- eller Bluetooth-inställningar.

Om du vill förhindra ändringar av pinkoden för administratörsbegränsning avmarkerar du rutan Aktivera fjärrhantering av pinkod för administratörsbegränsning. Om du vill uppdatera pinkoden måste du markera den nya pinkoden och tillåta den att synkronisera med enheter.

Återställning av standardinställningar

Tillåter användarna att återställa Android-enheten till standardinställningarna med Inställningar-appen. En återställning till standardinställningarna tar bort alla appar, uppgifter och inställningar på enheten, inklusive inställningar som har konfigurerats av en administratör via enhetshantering.

Om du markerar rutan Tillåt användarna att återställa standardinställningar på en enhet rekommenderar vi att du använder Skyddsinställning för standardåterställning så att administratörer får åtkomst till återställda enheter.

Om du avmarkerar rutan kan användarna inte återställa standardinställningarna för enheten med Inställningar-appen. Användarna kan dock fortfarande återställa enheten med hjälp av strömbrytaren och volymknapparna.

Skyddsinställning för standardåterställning

Tillåter de angivna administratörskontona att logga in på en företagsägd enhet när den har återställts till fabriksinställningarna från administratörskonsolen. Detta gäller inte för enheter som har återställts på själva enheten.

Vem som kan logga in efter en fabriksåterställning beror på hur enheten ägs av företaget och dess hanteringsklient:

Om du vill lägga till en administratör anger du personens e-postadress och klickar på Lägg till.

Obs! Se till att du kan få åtkomst till administratörskontona innan du återställer enheten. Supporten kan inte låsa upp en enhet eller återställa den via fjärrfunktion. Om du har problem med att låsa upp en återställd enhet kontaktar du enhetstillverkaren för hjälp.

Kontokrav

• Du kan ange upp till tio e-postadresser. Vi rekommenderar att du anger mer än en e-postadress om det finns problem med någon av adresserna.
  • Kontrollera att e-postadresserna du lägger till är aktiva och aldrig har tagits bort eller stängts av. Om ett konto har stängts av eller tagits bort kan det inte få åtkomst till en enhet som har återställts, även om kontot har återställts.
  • Använd inte gruppadresser. Gruppkonton kan inte komma åt en enhet som har återställts till standardinställningarna.

Innan du återställer en enhet

• Logga ut och ta bort användarens jobb- eller skolkonto.
  • Om användaren inte vet sitt lösenord kan du återställa det. Gör detta innan du rensar enheten. Om du väntar måste användaren kanske vänta 24 timmar innan han eller hon kan logga in på enheten igen.
Redigera tid

Tillåter användarna att ställa in datum och tid på sina enheter.

Om du vill blockera användarna från att ändra datum och tid avmarkerar du rutan Tillåt användaren att redigera datum och tid.

Dataroaming

Stöds för företagsägda enheter med Android 7.0 Nougat och senare

Ger användarna tillgång till datatjänster när de använder enheten utanför mobiloperatörens område.

Om du vill blockera internetåtkomst vid roaming avmarkerar du rutan Tillåt användaren att ansluta till datatjänster vid roaming.

Starta i felsäkert läge

Tillåter användarna att starta om sina enheter i säkert läge. I säkert läge körs enheten bara tvångsinstallerade appar och alla appar från tredje part inaktiveras.

Obs! För Android-enheter där Google Apps Device Policy-appen inte har förinstallerats inaktiverar säkert läge Google Apps Device Policy-appen. När appen inte körs slutar enheten att synkronisera hanteringspolicyerna och användarens åtkomst till jobb- eller skolkontot på enheten blockeras.

Om du vill förhindra att användarna startar om i säkert läge (rekommenderas) avmarkerar du kryssrutan Tillåt användaren att starta om enheten i säkert läge.

Användare och konton

Stöds för företagsägda enheter och personliga enheter med jobbprofiler

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Lägga till användare

Stöds enbart på enheter med Android 6.0 Marshmallow

Tillåter den primära användarenheten att lägga till användarprofiler på enheten. Varje användarprofil har personligt utrymme på enheten för konton, appar och inställningar.

Ta bort användare

Stöds enbart på enheter med Android 6.0 Marshmallow

Tillåter den primära användarenheten att ta bort användarprofiler från enheten. När en användarprofil tas bort, tas alla konton som läggs till i profilen bort.

Konton

Stöd för Android 5.0 Lollipop och senare enheter.

Tillåter användarna att lägga till och ta bort konton på sin enhet. Det går bara att lägga till ett hanterat konto på enheter med en jobbprofil. En användare som vill ta bort ett hanterat konto måste ta bort jobbprofilen från enheten.

Om du vill blockera användare från att ändra konton på sina enheter avmarkerar du Tillåt användaren att lägga till och ta bort konton. Om rutan är avmarkerad kan du inte aktivera inställningen Google-konton och användarna kan inte lägga till några hanterade Google-konton på sin enhet.

Google-konton

Stöd för Android 5.0 Lollipop och senare enheter.

Tillåter användarna att lägga till jobb- eller skolkonton på enheten. Endast ett hanterat konto kan läggas till på en enhet med en jobbprofil.

Obs! Om du vill aktivera den här inställningen måste du aktivera inställningen Konton.

Om du vill blockera användare från att lägga till Google-konton avmarkerar du Tillåt användaren att lägga till sitt Google-konto. Användarna kan fortfarande lägga till sina konton i sin jobbprofil eller på sin enhet via Microsoft Exchange, IMAP eller POP3.

Funktioner för låsskärm

Stöds för företagsägda enheter och enheter med enhetsägarläge med Android 6.0 Marshmallow och senare

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Översikt över funktioner för låsskärm

Inte tillgängligt för Education Fundamentals

Med funktioner för låsskärm kan du styra tillgängligheten för dessa inställningar på användarens låsskärm:

• Kamera
  • Upplåsning med fingeravtryck
  • Ansiktslås
  • Irislås
  • Widgetar för låsskärm
  • Aviseringar
  • Aviseringsuppgifter
  • Regelbunden autentisering med pinkod, lösenord eller mönster
  • Betrodda agenter

Om du vill inaktivera funktioner för låsskärm avmarkerar du rutan Tillåt funktioner för låsskärm. Om den här kryssrutan är avmarkerad blockeras bara funktioner på låsskärmen i den här inställningsgruppen. Funktioner som inte anges, till exempel ansiktsigenkänning, blockeras inte.

Om du vill blockera enskilda funktioner på låsskärmen markerar du rutan Tillåt funktioner för låsskärm och avmarkerar sedan rutorna för de funktioner på låsskärmen som du vill blockera.

Kamera

Inte tillgängligt för Education Fundamentals

Tillåter kameraanvändning när enheten är låst.

Om Funktioner för låsskärm är inaktiverat är den här funktionen också inaktiverad och kan inte ändras förrän du aktiverar Funktioner för låsskärm.

Om du vill blockera kameraanvändning från låsskärmen avmarkerar du rutan Tillåt kamera.

Ansiktslås

Inte tillgängligt för Education Fundamentals

Tillåter att användare låser upp enheten med hjälp av enhetens kamerafunktion för ansiktsigenkänning. Detta är endast tillgängligt på enheter som har stöd för ansiktslås.

Om Funktioner för låsskärm är inaktiverat är den här funktionen också inaktiverad och kan inte ändras förrän du aktiverar Funktioner för låsskärm.

Om du vill blockera upplåsning av enheten med ansiktslås avmarkerar du rutan Tillåt ansiktslås.

Den här funktionen påverkas av inställningarna för periodisk autentisering med inställningar för pinkod, lösenord eller mönster.

Irislås

Inte tillgängligt för Education Fundamentals

Tillåter användare att låsa upp enheten med hjälp av enhetens irisskanner. Detta är endast tillgängligt på enheter som har stöd för upplåsning med iris.

Om Funktioner för låsskärm är inaktiverat är den här funktionen också inaktiverad och kan inte ändras förrän du aktiverar Funktioner för låsskärm.

Om du vill blockera enheten med irisupplåsning avmarkerar du rutan Tillåt iris upplåsning.

Upplåsning med fingeravtryck

Inte tillgängligt för Education Fundamentals

Tillåter användare att låsa upp enheten med hjälp av fingeravtrycksläsaren.

Om Funktioner för låsskärm är inaktiverat är den här funktionen också inaktiverad och kan inte ändras förrän du aktiverar Funktioner för låsskärm.

Om du vill blockera enheten med fingeravtrycksläsaren avmarkerar du Tillåt upplåsning med fingeravtryck.

Den här funktionen påverkas av inställningarna för periodisk autentisering med inställningar för pinkod, lösenord eller mönster.

Widgetar för låsskärm

Stöds för Android-version 4.2 Jelly Bean till 4.4 KitKat

Tillåter användarna att lägga till widgetar, som e-post- och kalenderwidgetar, på låsskärmen på sina enheter.

Om Funktioner för låsskärm är inaktiverat är den här funktionen också inaktiverad och kan inte ändras förrän du aktiverar Funktioner för låsskärm.

Om du vill blockera widgetar på låsskärmen avmarkerar du rutan Tillåt widgetar för låsskärm.

Aviseringar

Inte tillgängligt för Education Fundamentals

Tillåter användarna att ta emot aviseringar medan enheten är låst.

Om Funktioner för låsskärm är inaktiverat är den här funktionen också inaktiverad och kan inte ändras förrän du aktiverar Funktioner för låsskärm.

Om du vill blockera aviseringar avmarkerar du kryssrutan Tillåt aviseringar på låsskärmen. När det här alternativet är inaktiverat är inställningen Aviseringsdetaljer inaktiverad.

Aviseringsuppgifter

Tillåter användare att få aviseringsdetaljer medan enheten är låst.

Om inställningen Aviseringar är inaktiverad är även funktionen inaktiverad.

Om Funktioner för låsskärm är inaktiverat är den här funktionen också inaktiverad och kan inte ändras förrän du aktiverar Funktioner för låsskärm.

Om du vill blockera aviseringsuppgifter avmarkerar du rutan Tillåt aviseringsuppgifter.

Regelbunden autentisering med pinkod, lösenord eller mönster

Stöds för Android-version 8 och senare

Tillåter användare som använder ansiktslås eller fingeravtryckslås att autentisera med säkrare metoder som pinkod, lösenord eller mönster efter en viss tidsperiod.

Om Funktioner för låsskärm är inaktiverat är den här funktionen också inaktiverad och kan inte ändras förrän du aktiverar Funktioner för låsskärm.

Den här inställningen tillämpas på jobbprofilsappar när rutan Tillämpa lösenordskrav enbart på appar för jobbprofiler är markerad i inställningarna för jobbprofil.

Betrodda agenter

Inte tillgängligt för Education Fundamentals

Gör det möjligt för användare att använda Smart Lock för att behålla enheten olåst i vissa situationer, till exempel när de har sin telefon i fickan eller när de är hemma. Med Smart Lock behöver användarna inte låsa upp med pinkod, grafiskt lösenord eller lösenord. Mer information finns i Ställ in Android-enheten på att låsas upp automatiskt.

Om Funktioner för låsskärm är inaktiverat är den här funktionen också inaktiverad och kan inte ändras förrän du aktiverar Funktioner för låsskärm.

Om du vill blockera Smart Lock avmarkerar du kryssrutan Tillåt Smart Lock att hålla en enhet upplåst.

Systemuppdateringar

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Policy för OS-uppdatering

Stöds för enheter med Android 6.0 Marshmallow eller senare.

Ger administratörer möjlighet att konfigurera och tillämpa OTA-systemuppdateringar på organisationens enheter.

Administratörer kan välja när enheter ska uppdateras:

• Aldrig – uppdateringar av operativsystemet laddas inte ned automatiskt.
  • Så snart uppdateringar är tillgängliga – ladda ned OS-uppdateringen automatiskt när den är tillgänglig.
  • Endast vid angivna tider – ladda ned operativsystemsuppdatering inom en viss tidsperiod. Om du schemalägger en uppdatering utanför arbetstid kan det förhindra avbrott för användarna.
    Obs! Om sluttiden infaller före starttiden börjar uppdateringen vid starttiden och fortsätter in i nästa dag.
  • 30 dagar efter att uppdateringar först blir tillgängliga – du kan skjuta upp OS-uppdateringen i 30 dagar. Under den här tidsperioden
    • får enheter inga aviseringar om uppdateringar
    • kan användarna inte uppdatera sina enheter manuellt.

Administratörer kan när som helst inaktivera spärren på 30 dagar.Systemet återställer fördröjningen på 30 dagar om en ny uppdatering blir tillgänglig under perioden.

När 30 dagar har gått utan en ny uppdatering uppmanar systemet användaren att installera alla väntande uppdateringar. Senare, när en ny systemuppdatering blir tillgänglig, börjar 30-dagarsperioden igen.

Obs! Operativsystemsuppdateringar laddas ned under enhetens lokala tid, inte administratörens lokala tid.

Supportmeddelanden

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Tillämpade inställningar

Stöds för enheter med Android 7.0 Nougat och senare.

Skapa och visa ett meddelande för användaren på inställningsskärmar där administratören har inaktiverat funktionen.

Välj mellan:

• Standardmeddelande om att inställningen inte kan ändras på grund av organisationspolicyn – standardmeddelandet för tillämpade inställningar. Standardmeddelandet finns i två längder:
    • Kort standardmeddelande – den här inställningen hanteras av organisationen.
    • Långt standardmeddelande – den här inställningen hanteras av organisationen. Kontakta IT-avdelningen om du har frågor.
  • Anpassade meddelanden – du kan skriva ett anpassat meddelande som visas för användarna och förklarar varför en inställning inte kan ändras. Standardmeddelandet finns i två längder:
    • Anpassat kort meddelande – det korta meddelandet visas för användaren på inställningsskärmar där funktionen var avstängd. Meddelandet kan bestå av högst 200 tecken.
    • Anpassat långt meddelande – det långa meddelandet visas för användaren på skärmen med enhetsadministratör (Inställningarföljt avSäkerhetföljt avEnhet).

Mer information om meddelanden som visas för användare finns i Android Management API.

Rensa jobbprofil

Stöds för enheter med Android 9.0 Pie och senare

Tillåter administratörer att skapa ett anpassat meddelande till användare när en jobbprofil tas bort från en hanterad enhet.

Välj mellan:

• Standardmeddelande om att jobbprofilen har tagits bort – standardmeddelandet för en rensning av jobbprofilen. När du tar bort en jobbprofil ser användaren ”Din jobbprofil har rensats. Kontakta IT-administratören om du inte förväntade dig detta”.
  • Anpassat meddelande – administratörer kan skapa ett anpassat meddelande för en rensning av jobbprofilen. Meddelandet kan bestå av högst 200 tecken.

Obs! Rensningen av jobbprofiler följer samma regler som Hantering av policytransparens.

Relaterade ämnen

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.