Uppgradera från den äldre kostnadsfria utgåvan av G Suite

Få premiumverktyg för samarbete, mer lagringsutrymme och ökad säkerhet

Om du hade G Suite – äldre kostnadsfri utgåva uppgraderade vi dig automatiskt till en betalprenumeration på Google Workspace.

Överflyttning till Google Workspace

Om du har använt G Suite – äldre kostnadsfri utgåva i affärssyfte har vi automatiskt uppgraderat ditt konto till en Google Workspace-prenumeration. Använd dina nya säkerhets- och samarbetsfunktioner utan kostnad i minst en månad efter att du har uppgraderats automatiskt.

Slutför uppgraderingen och förhindra att prenumerationen stängs av genom att konfigurera fakturering för Google Workspace. Läs mer om att återställa prenumerationen om din prenumeration har stängts av.

Vad händer om jag har använt G Suite – äldre kostnadsfri utgåva för personligt bruk?

Från och med den 21 augusti 2023 kan du inte längre identifiera dig som personlig användare och återgå till en kostnadsfri prenumeration. Om du redan har identifierat att du använder kontot för personligt bruk behöver du inte göra något mer just nu.
Den kostnadsfria prenumerationen är endast avsedd för personligt icke-kommersiellt bruk. Om du har använt G Suite – äldre kostnadsfri utgåva i affärssyfte har vi flyttat över ditt konto till Google Workspace. Den kostnadsfria prenumerationen omfattar inte support och i framtiden kan vi ta bort vissa företagsfunktioner.

Det kostnadsfria alternativet för personlig användning är inte tillgängligt för organisationer i Ryssland och Belarus eftersom nya konton för närvarande har pausats i dessa regioner. Om du befinner dig i Ryssland eller Belarus och vill fortsätta använda ditt Google Workspace-konto måste du konfigurera fakturering för att slutföra övergången till en betalversion. Då kan du fortsätta använda din befintliga domän/ditt befintliga konto.

Uppgradera till Google Workspace

När du uppgraderar på administratörskonsolen byter du omedelbart till en betalprenumeration på Google Workspace.

Uppgradera till en betalprenumeration på Google Workspace för att få tillgång till support dygnet runt och åtkomst till andra premiumfunktioner för samarbete och säkerhet, baserat på den utgåva du väljer.

Är du osäker på vilken prenumeration du ska välja? Öppna Välj din Google Workspace-prenumeration.

Uppgradera till en betalprenumeration på Google Workspace

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Faktureringföljt avUppgraderingar och tillägg.
  3. Bredvid den utgåva du vill byta klickar du på Uppgradera, Nedgradera eller Byt.
  4. Kontrollera effekten som denna ändring harföljt avklicka på Kom igång.
  5. Välj en betalningsplan:
    • Flexibel prenumeration – inget långsiktigt åtagande, betala för de användare du har varje månad och lägg till eller ta bort användare vid behov.
    • Årsavgift (månadsbetalning) – kräver ett 1-årsavtal, betala månadsvis för förhandsregistrerade användare och lägg till användare vid behov. Du kan öka antalet användare i fältet användare som behövs. Om du väljer den här prenumerationen startar faktureringen direkt.
  6. Klicka på Kassa.
  7. Ange dina faktureringsuppgifterföljt avklicka på Beställ.

Frågor om att flytta över från G Suite – äldre kostnadsfri utgåva

Nedan följer några vanliga frågor om att flytta över från G Suite – äldre kostnadsfri utgåva.

Utöka alla  |  Komprimera alla och gå högst upp

Allmänt

Hur påverkar överflyttningen min prenumeration på G Suite – äldre kostnadsfri utgåva?

För företag har vi automatiskt uppgraderat organisationen till en rekommenderad Google Workspace-prenumeration. Uppgraderingen påverkar inte tillgängligheten av din data eller dina tjänster.

Använd dina nya säkerhets- och samarbetsfunktioner utan kostnad i minst en månad efter att du har uppgraderats automatiskt. Slutför uppgraderingen och förhindra att prenumerationen stängs av genom att ställa in fakturering för Google Workspace.

Hur vet jag att jag har en kostnadsfri prenumeration för personligt bruk?

Du ser en banner i administratörskonsolen som bekräftar att du har valt en kostnadsfri prenumeration för personligt bruk.

Varför måste jag konfigurera fakturering?

Om du vill fortsätta använda Google Workspace måste du konfigurera fakturering för Google Workspace. I annat fall stängs din prenumeration av och sägs sedan upp efter 60 dagar. Läs mer om avstängda konton nedan.

Vad händer om mitt konto stängs av?

Under de första 60 dagarna då kontot är avstängt kan administratören fortfarande få åtkomst till administratörskonsolen och konfigurera fakturering för att ta bort avstängningen eller exportera data. Du kan inte få åtkomst till tjänster och data i Google Workspace, inklusive Gmail, Kalender, Drive och Meet. Ytterligare tjänster från Google, som YouTube, Google Maps och Google Foto, fortsätter att vara tillgängliga.

När du försöker logga in på Google Workspace-tjänsterna får du ett av följande meddelanden:

• Du har inte åtkomst till <service>. Kontakta organisationsadministratören för att få åtkomst.
  • Organisationens Google Workspace-konto har stängts av. Kontakta organisationsadministratören för Google Workspace om du vill återaktivera organisationen.

Administratören måste konfigurera fakturering för Google Workspace om du vill återställa det avstängda kontot. Om administratören inte är tillgänglig kan du läsa Kan en användare bli administratör om administratören inte är tillgänglig?

Efter 60 dagars avstängning sägs din prenumeration upp. Läs mer om uppsägningsprocessen för Google Workspace. Fyll i det här formuläret för kontoåterställning om du vill återställa kontot.

Mer

Varför kan jag inte få åtkomst till support?

Som vi tidigare har meddelat omfattar den kostnadsfria prenumerationen inte support. Under överflyttningen till Google Workspace förlängde vi supporten, men icke-företagskunder har inte längre åtkomst till support.

Kontakta communityn för Google Workspace om du behöver hjälp.

Kan en användare bli administratör om administratören inte är tillgänglig?

Ja. Befintliga användare kan begära att bli administratörer för kontot genom att fylla i formuläret för kontoåterställning. Mer information finns i Om du är användare och inte kan kontakta administratören.

Om domänregistreringen kan verifieras och ingen av de befintliga administratörerna invänder tilldelas användaren rollen som avancerad administratör.

Vem är administratör? Administratören är den person som ursprungligen registrerade dig för G Suite – äldre kostnadsfri utgåva-kontot.

Kan jag överföra min data från Google?

Om du vill flytta data kan administratören exportera organisationens data och säga upp din gamla prenumeration. Om du vill hämta data från tilläggstjänster från Google kan du exportera data (inklusive Google Workspace och tilläggstjänster från Google) med Google Takeout på takeout.google.com. Administratören måste ha aktiverat Google Takeout.

Vad händer med lagringsutrymmet på Drive som jag köpte när jag bytte till Google Workspace?

Om användarna har köpt en äldre individuell prenumeration på lagringsutrymme måste de säga upp den. Om du har köpt ytterligare lagringsutrymme för användarna med den äldre administratörshanterade prenumerationen på lagringsutrymme ska licensen avbrytas automatiskt. Om inte måste du avsluta den manuellt på administratörskonsolen (öppna Faktureringföljt avPrenumerationer).

De nya lagringsgränserna beror på vilken Google Workspace-utgåva du uppgraderar till:

• Business Starter – du får automatiskt 30 GB per användare som läggs till i det gemensamma lagringsutrymmet.
  • Business Standard – du får automatiskt 2 TB per användare som läggs till i det gemensamma lagringsutrymmet.
  • Business Plus – du får automatiskt 5 TB per användare som läggs till i det gemensamma lagringsutrymmet.
Vad händer med mitt lagringsutrymme på Drive om jag behåller den kostnadsfria prenumerationen?

Befintligt extra lagringsutrymme i Drive fortsätter att fungera med den kostnadsfria prenumerationen. Om du har äldre extra lagringsutrymme och behåller den kostnadsfria prenumerationen för personligt bruk kan du fortsätta att använda det lagringsutrymme som du har köpt tidigare. Du kan inte köpa mer lagringsutrymme men vi jobbar med att göra extra lagringsutrymme tillgängligt.

Jag har fått en avisering om gemensamt lagringsutrymme. Vad innebär det för mig?
  • Om du har slutfört uppgraderingen till Google Workspace – ditt konto flyttas från lagringsutrymme per användare till gemensamt lagringsutrymme. Läs mer om Google Workspace-lagring.
  • Om du har en kostnadsfri prenumeration för personligt bruk – ditt konto flyttas inte till gemensamt lagringsutrymme just nu. Din lagring fortsätter att fungera utan ändringar.
Vad händer med mitt Google Voice-konto när jag byter till Google Workspace?

Om du använder Google Voice förlorar du inte befintlig Voice-data när du byter till Google Workspace. Dina befintliga konfigurationsinställningar och länkade telefonnummer förblir desamma. När du har flyttat över till Google Workspace måste administratören konfigurera Voice med Google Workspace för organisationen innan användarna kan registrera sig för nya Voice-konton. Läs mer om hur du konfigurerar Voice för organisationen.

Efter min uppgradering försvann flödet Förslag. Hur kan jag få tillbaka det?

Om du inte ser Förslag efter en uppdatering till Google Workspace måste administratören följa anvisningarna i Aktivera eller inaktivera Sök och Assistent för användare.

Om den mobila enheten hanteras av organisationen måste administratören även göra följande:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avMobil och ändpunkterföljt avInställningarföljt avUniversell.
  3. Klicka på Dataåtkomstföljt avGoogle Assistent.
  4. Markera kryssrutan Tillåt Google Assistent för iOS och Android.
Vad händer om jag har användare i Ukraina som påverkas av den aktuella krisen?
Om du har användare i Ukraina har vi förståelse för att de inte kan flytta över till Google Workspace just nu. Vi har därför flyttat över dig till en kostnadsfri prenumeration för personligt bruk. Uppgradera till en senare Google Workspace-utgåva om du vill få tillgång till fler premiumfunktioner.