Upgraden vanuit de oude kosteloze versie van G Suite

Toegang krijgen tot premium samenwerkingsprogramma's, meer opslag en betere beveiliging

Als u eerder de Oude gratis versie van G Suite had, hebben we u automatisch geüpgraded naar een betaald Google Workspace-abonnement.

Overstap naar Google Workspace

Als u Oude gratis versie van G Suite gebruikte voor zakelijke doeleinden, hebben we uw account automatisch geüpgraded naar een Google Workspace-abonnement. U kunt de nieuwe beveiligings- en samenwerkingsfunctie minimaal één maand nadat u automatisch bent geüpgraded kosteloos gebruiken.

Als u de upgrade wilt afronden en wilt voorkomen dat uw abonnement wordt opgeschort, moet u de facturering instellen voor Google Workspace. Als uw abonnement is opgeschort, bekijk dan hoe u uw abonnement kunt herstellen.

Wat moet ik doen als ik de Oude gratis versie van G Suite had voor persoonlijk gebruik?

Na 21 augustus 2023 kunt u zich niet meer identificeren als persoonlijke gebruiker en teruggaan naar een kosteloos abonnement. Als u al heeft aangegeven dat u uw account gebruikt voor persoonlijk gebruik, hoeft u op dit moment geen verdere actie te ondernemen.
Het kosteloze abonnement is alleen bedoeld voor persoonlijk, niet-commercieel gebruik. Als u Oude gratis versie van G Suite gebruikte voor zakelijke doeleinden, hebben we uw account overgezet naar Google Workspace. Het kosteloze abonnement bevat geen support en in de toekomst verwijderen we mogelijk bepaalde zakelijke functies.

De kosteloze optie voor persoonlijk gebruik is niet beschikbaar voor organisaties in Rusland en Wit-Rusland omdat het maken van nieuwe accounts momenteel is onderbroken in die regio's. Als u zich in Rusland of Wit-Rusland bevindt en uw Google Workspace-account wilt blijven gebruiken, moet u de facturering instellen om uw overstap naar een betaalde versie te voltooien, zodat u uw bestaande domein/account kunt blijven gebruiken.

Upgraden naar Google Workspace

Als u upgradet in de Beheerdersconsole, wordt u meteen overgezet naar een betaald Google Workspace-abonnement.

Upgrade naar een betaald Google Workspace-abonnement om 24/7 support te krijgen en toegang te krijgen tot andere premium samenwerkings- en beveiligingsfuncties, afhankelijk van de versie die u kiest.

Weet u niet zeker welk abonnement u moet kiezen? Ga naar Uw Google Workspace-abonnement kiezen.

Upgraden naar een betaald abonnement voor Google Workspace

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand then Upgrades en add-ons.
  3. Klik naast de versie die je wilt overzetten op Upgraden, Downgraden of Overschakelen.
  4. Controleer welke gevolgen deze wijziging heeft and then en klik op Aan de slag.
  5. Selecteer een betalingsplan:
    • Flexibel model: Geen langetermijnverplichting, u betaalt alleen voor het aantal gebruikers dat u iedere maand heeft en u kunt altijd gebruikers verwijderen of toevoegen.
    • Jaarmodel (maandelijkse betaling): Hiervoor is een contract van één jaar vereist. U betaalt maandelijks van tevoren voor het aantal gebruikers in het contract en u kunt altijd gebruikers toevoegen. U kunt het aantal gebruikers in het veld benodigde gebruikers verhogen. Als u dit model selecteert, begint de facturering meteen.
  6. Klik op Betalen.
  7. Vul uw factureringsgegevens inand thenklik op Bestelling plaatsen.

Vragen over de overstap vanuit Oude gratis versie van G Suite

Hieronder vindt u enkele veelgestelde vragen over de overstap vanuit Oude gratis versie van G Suite.

Alles uitvouwen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Algemeen

Wat zijn de gevolgen van de overstap voor mijn Oude gratis versie van G Suite-abonnement?

Voor bedrijven hebben we uw organisatie automatisch geüpgraded naar een aanbevolen Google Workspace-abonnement. Als u overstapt, heeft dit geen invloed op de beschikbaarheid van uw gegevens en van de service.

U kunt de nieuwe beveiligings- en samenwerkingsfunctie minimaal één maand nadat u automatisch bent geüpgraded kosteloos gebruiken. Stel de facturering in Google Workspace in om de upgrade af te ronden en te voorkomen dat uw account wordt opgeschort.

Hoe weet ik of ik een kosteloos abonnement heb voor persoonlijk gebruik?

U ziet in de Beheerdersconsole een banner die bevestigt dat u een kosteloos abonnement heeft gekozen voor persoonlijk gebruik.

Waarom moet ik de facturering instellen?

Als u Google Workspace wilt blijven gebruiken, moet u Google Workspace-facturering instellen. Anders wordt uw abonnement opgeschort en na 60 dagen opgezegd. Hieronder vindt u meer informatie over opgeschorte accounts.

Wat gebeurt er als mijn account wordt opgeschort?

In de eerste 60 dagen van de opschorting kan uw beheerder via de Beheerdersconsole nog steeds uw gegevens exporteren of de facturering instellen om de opschorting op te heffen. U heeft geen toegang meer tot de kernservices van Google Workspace en de gegevens daarin, zoals Gmail, Agenda, Drive en Meet. Aanvullende Google-services, zoals YouTube, Google Maps en Google Foto's blijven wel beschikbaar.

Als u probeert in te loggen bij de kernservices van Google Workspace, ziet u een van de volgende berichten:

• 'U heeft geen toegang tot <service>. Neem contact op met uw organisatiebeheerder voor toegang.'
  • 'Het Google Workspace-account van uw organisatie is opgeschort. Neem contact op met uw Google Workspace-organisatiebeheerder om uw organisatie opnieuw te activeren.'

Als u uw opgeschorte account wilt herstellen, moet uw beheerder Google Workspace-facturering instellen. Als uw beheerder niet beschikbaar is, ga dan naar Als de beheerder niet beschikbaar is, kan een gebruiker dan beheerder worden?

Als uw abonnement 60 dagen is opgeschort, wordt uw abonnement opgezegd. Meer informatie over Opzeggen Google Workspace. Vul dit formulier voor accountherstel in om uw account te herstellen.

Meer

Waarom heb ik geen toegang tot support?

Zoals we eerder hebben laten weten, bevat het kosteloze abonnement geen support. Tijdens de overstap naar Google Workspace hebben we support tijdelijk verlengd, maar niet-zakelijke klanten hebben geen toegang meer tot support.

Voor hulp kunt u contact opnemen met de Google Workspace-community.

Als de beheerder niet beschikbaar is, kan een gebruiker dan beheerder worden?

Ja. Huidige gebruikers kunnen een verzoek indienen om beheerder van het account te worden door dit formulier voor accountherstel in te vullen. Zie Als u een gebruiker bent en geen contact kunt opnemen met uw beheerder voor uitgebreide instructies.

Als de verificatie van de domeinregistratie is geslaagd en geen van de bestaande beheerders bezwaar aantekent, wordt de gebruiker gepromoveerd tot hoofdbeheerder.

Wie is mijn beheerder? Uw beheerder is de persoon die u oorspronkelijk heeft aangemeld voor het Oude gratis versie van G Suite-account.

Kan ik mijn gegevens overzetten vanuit Google?

Als u uw gegevens wilt verplaatsen, kan uw beheerder de gegevens van uw organisatie exporteren en uw abonnement op de oude versie opzeggen. Als u gegevens uit aanvullende Google-services wilt bewaren, kunt u deze (inclusief gegevens in Google Workspace en aanvullende Google-services) exporteren met Google Takeout via takeout.google.com. De beheerder moet Google Takeout hebben aangezet.

Wat gebeurt er met de Drive-opslag die ik heb gekocht als ik overstap naar Google Workspace?

Als gebruikers een verouderd individueel opslagabonnement hebben gekocht, moeten ze dit opzeggen. Als u aanvullende opslag heeft gekocht voor uw gebruikers met het oude abonnement voor beheerde opslag, wordt de licentie automatisch opgezegd. Als dit niet het geval is, moet u uw abonnement handmatig opzeggen in de Beheerdersconsole (ga naar Facturering en dan Abonnementen).

Uw nieuwe opslaglimieten hangen af van de Google Workspace-versie waarnaar u upgradet:

• Business Starter: U krijgt automatisch 30 GB per gebruiker toegevoegd aan gecombineerde opslag.
  • Business Standard: U krijgt automatisch 2 TB per gebruiker toegevoegd aan gecombineerde opslag.
  • Business Plus: U krijgt automatisch 5 TB per gebruiker toegevoegd aan gecombineerde opslag.
Wat gebeurt er met mijn add-on-opslag voor Drive als ik het kosteloze abonnement behoud?

Bestaande Drive-add-on-opslag blijft werken met het kosteloze abonnement. Als je verouderde add-on-opslag hebt en het kosteloze abonnement houdt voor persoonlijk gebruik, kun je je eerder gekochte opslag blijven gebruiken. Je kunt geen extra opslagruimte meer kopen, maar we werken eraan om add-on-opslag toe te voegen.

Ik heb een melding gekregen over gecombineerde opslag. Wat betekent dit voor mij?
  • Als u de upgrade naar Google Workspace heeft afgerond: Uw account wordt verplaatst van opslag per gebruiker naar gecombineerde opslag. Meer informatie over Google Workspace-opslag.
  • Als u een kosteloos abonnement heeft voor persoonlijk gebruik: Uw account wordt momenteel niet overgezet naar gecombineerde opslag. Uw opslagruimte blijft werken zonder wijzigingen.
Wat gebeurt er met mijn Google Voice-account als ik overstap naar Google Workspace?

Als u Google Voice gebruikt, gaan uw bestaande Voice-gegevens niet verloren als u overschakelt naar Google Workspace. Uw bestaande configuratie-instellingen en gekoppelde telefoonnummers blijven ook hetzelfde. Nadat u bent overgestapt naar Google Workspace, moet de beheerder Voice instellen met Google Workspace voor uw organisatie voordat gebruikers zich kunnen aanmelden voor een nieuw Voice-account. Meer informatie over Voice instellen voor uw organisatie.

Na de upgrade is mijn Discover-feed niet meer zichtbaar. Hoe kan ik deze terugkrijgen?

Als u uw Discover-feed niet meer ziet na de upgrade naar Google Workspace, moet uw beheerder de instructies volgen in Google Zoeken en de Google Assistent aan- of uitzetten voor gebruikers.

Als uw mobiele apparaat wordt beheerd door uw organisatie, moet uw beheerder ook het volgende doen:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenMobiel en eindpuntenand thenInstellingenand thenUniverseel.
  3. Klik op Gegevenstoegangand thenGoogle Assistent.
  4. Vink het vakje aan voor Google Assistent voor iOS en Android toestaan.
Wat als ik gebruikers in Oekraïne heb die door de huidige crisis worden getroffen?
We begrijpen dat gebruikers in Oekraïne op dit moment misschien niet kunnen overstappen naar Google Workspace. We hebben u daarom overgezet naar een kosteloos abonnement voor persoonlijk gebruik. Als u toegang wilt tot meer premium functies, moet u upgraden naar een hogere versie van Google Workspace.
Waar kan ik hulp krijgen?

Neem als u vragen heeft contact op met: