Använda AppSheet i organisationen

AppSheet är tillgängligt i alla Google Workspace-utgåvor för att skapa appar, men kräver separat licensiering. Licenser för AppSheet Pro ingår för Google Workspace Enterprise Plus-kunder. Jämför utgåvor

Översikt

AppSheet är en utvecklingsplattform som saknar kod som gör det möjligt för alla utan kodning att skapa mobil- och webbappar.

AppSheets-appar skapas från datakällor som Google Kalkylark, Excel, Cloud S SQLL, Salesforce och andra liknande anslutare. Appanvändaraktivitet synkroniseras med de anslutna datakällorna. Läs mer om dataanslutare för AppSheet.

Appar är dynamiska och kan användas på mobila enheter eller i webbläsare. Utforma gränssnittet med appar med hjälp av UX-mallar för att skapa kartor, kalendrar, översikter med mera. Automatiserade arbetsflöden kan även ingå i appar för sådant som att skicka aviseringar, generera e-postmeddelanden, skapa anpassade rapporter och ändra data på alla anslutna källor.

Steg för appskapare

1. Kom igång genom att besökaAppSheet.com och logga in med ditt Google-konto, eller skapa ett program från Google Kalkylark genom att klicka på Verktygföljt avAnslut till AppSheet.
    1. När du ansluter ett kalkylark till AppSheet via Verktyg-menyn i Kalkylark ser du till att kalkylarket innehåller tabelldata med tydliga kolumnrubriker och några datarader
  2. Från AppSheet.com klickar du på Mina apparföljt avSkapa en ny app för att skapa en ny app från ett befintligt Google-kalkylark eller en annan ansluten datakälla.
  3. Anpassa appen med hjälp av AppSheets Editor.
  4. Besök Användareföljt avAnvändare för att dela appen med teammedlemmar via e-postinbjudningar eller genom att ge åtkomst till en hel domän. Appanvändare med implementerade appar kräver avgiftsbelagda licenser. Fråga administratören om din prenumeration och läs mer om priser.

Steg för administratörer

Google Workspace Enterprise Plus-användare som skapar AppSheet-appar kan skapa och publicera appar med AppSheet PRO-funktioner till andra Google Workspace Enterprise Plus-användare i samma organisation utan extra kostnad.

Viktigt! Från och med den 6 oktober 2020 ingår AppSheet Pro för användare av Google Workspace Enterprise Plus.

Från och med den 14 december 2020 till och med januari 2021 används AppSheet som en ytterligare Google-tjänst, vilket gör att det finns en särskild kontroll som beskrivs nedan.

Användare med Google Workspace Enterprise Plus som inte har AppSheet-kontrollen och som behöver hjälp med att få åtkomst till AppSheet Pro-prenumerationen kontaktar supporten för Google Workspace.

Följ de här stegen om organisationen ska använda AppSheet.

1. Logga in på administratörskonsolen och öppna Apparföljt avYtterligare Google-tjänster för att bekräfta att AppSheet har aktiverats som en tjänst i organisationen. Läs mer i Aktivera eller inaktivera AppSheet.
  2. Köp användarlicenser för teamet på appsheet.com genom att besöka Mitt kontoföljt avFakturering eller kontakta säljavdelningen.
  3. Bjud in teammedlemmarna att använda AppSheet på appsheet.com genom att gå till Mitt teamföljt avMedlemmarföljt avBjud in medlemmar.

Relaterade ämnen

Mer information och supportresurser för AppSheet finns på appsheet.com/support.