AppSheet gebruiken in uw organisatie

Met AppSheet kunt u apps maken in alle versies van Google Workspace. U moet gebruikers wel aparte licenties geven. AppSheet Pro-licenties zijn inbegrepen voor Google Workspace Enterprise Plus-klanten. Versies vergelijken

Overzicht

AppSheet is een codevrij app-ontwikkelingsplatform waarmee iedereen mobiele en web-apps kan maken zonder te hoeven coderen.

AppSheet-apps worden gemaakt vanuit gegevensbronnen, zoals Google Spreadsheets, Excel, Cloud SQL, Salesforce en vergelijkbare connectoren. App-gebruikersactiviteit wordt gesynchroniseerd met de gekoppelde gegevensbron(nen). Meer informatie over AppSheets-gegevensconnectoren.

Apps zijn dynamisch en kunnen worden gebruikt op verschillende mobiele apparaten en in diverse browsers. Ontwerp de interface van apps met UX-templates om bijvoorbeeld kaarten, agenda's of dashboards te maken. U kunt ook geautomatiseerde workflows toevoegen aan apps om bijvoorbeeld meldingen te sturen, e-mails te genereren, aangepaste rapporten te maken en gegevens aan te passen in gekoppelde bronnen.

Stappen voor app-makers

1. Ga naar appsheet.com en log in met uw Google-account. Of maak een app vanuit Google Spreadsheets door op Extraand thenKoppelen aan AppSheet te klikken.
    1. Als u een spreadsheet aan AppSheet koppelt via het menu Extra in Spreadsheets, moet u zorgen dat de spreadsheet tabelgegevens bevat, met duidelijke kolomkoppen en enkele rijen met gegevens.
  2. Klik op appsheet.com op My Apps (Mijn apps)and thenCreate a new app (Nieuwe app maken) om een nieuwe app te maken vanuit een bestaande Google-spreadsheet of een andere gekoppelde gegevensbron.
  3. Pas de app aan met de AppSheet-editor.
  4. Ga naar Users (Gebruikers)and thenUsers (Gebruikers) om de app te delen met teamleden via een e-mailuitnodiging of door toegang te geven aan een heel domein. Gebruikers van geïmplementeerde apps moeten een betaalde licentie hebben. Vraag uw beheerder wat voor abonnement u heeft en bekijk meer informatie over prijzen.

Stappen voor beheerders

Google Workspace Enterprise Plus-gebruikers die AppSheet-apps maken, kunnen apps met AppSheet Pro-functies maken en publiceren voor andere Google Workspace Enterprise Plus-gebruikers in dezelfde organisatie, zonder extra kosten.

Belangrijk: Sinds 6 oktober 2020 is AppSheet Pro inbegrepen voor Google Workspace Enterprise Plus-gebruikers.

Volg deze stappen zodat uw organisatie AppSheet kan gebruiken.

1. Log in bij de Beheerdersconsole en ga naar Appsand thenAanvullende Google-services. Controleer of AppSheet is ingeschakeld als service voor uw organisatie. Zie AppSheet in- of uitschakelen voor meer informatie.
  2. Koop gebruikerslicenties voor uw team door op appsheet.com naar My Account (Mijn account)and thenBilling (Facturering) te gaan of contact op te nemen met sales.
  3. Nodig teamleden uit om AppSheet te gebruiken door op appsheet.com naarMy Team (Mijn team)and thenMembers (Leden)and thenInvite Members (Leden uitnodigen) te gaan.