Toimivan kampanjan luominen

Voit parantaa luomasi mainoskampanjan tuloksia monin tavoin. Tämän artikkelin vinkkien avulla varmistat, että olet valinnut kampanjaasi oikeat asetukset.

Kampanjan optimointi sen luomisen aikana

Kun luot kampanjaa, saatat saada ilmoituksia valintojesi perusteella. Voit esimerkiksi saada tietoa ongelmista, jotka voivat heikentää kampanjan tuloksia tai olla niin merkittäviä, että ne estävät kampanjan julkaisemisen.

Kampanjaa luodessasi näet navigointivalikon, josta voit seurata edistymistäsi. Valikko myös nostaa esiin asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota. Siirtymällä navigointivalikon vaiheesta toiseen voit tarkistaa helposti mahdollisia kohdistamiseen, hintatarjouksiin, budjettiin tai muihin kampanja-asetuksiin liittyviä ongelmia ja ratkaista niitä. Katso, miten voit luoda toimivan kampanjan.

1. Ota konversioseuranta käyttöön verkkosivustollasi

Konversioseuranta voi auttaa sinua optimoimaan kampanjasi tulokset. Konversioiden avulla selvität, mitä asiakas tekee reagoituaan mainokseesi. Asiakas voi esimerkiksi ostaa tuotteesi, tilata uutiskirjeesi, soittaa yritykseesi tai ladata sovelluksesi.

Konversioiksi lasketaan sellaiset asiakkaan suorittamat toiminnot, joiden katsot olevan arvokkaita liiketoimintasi kannalta. Voit ottaa konversioseurannan käyttöön seuraavasti:

1. Luo konversiotapahtuma tililläsi.
  2. Kopioi koodinpätkä, jota kutsutaan tagiksi.
  3. Liitä tagi verkkosivustollesi.

Katso ohjeet verkkosivuston konversioseurannan käyttöönottoon.

2. Käytä Smart Bidding ‑strategioita, kuten konversiomäärän maksimointia

Automaattisia hintatarjouksia käytettäessä hintatarjoukset optimoidaan Googlen tekoälyn avulla kuhunkin mainoshuutokauppaan sopiviksi. Useimmat mainostajat käyttävät automaattisia hintatarjousstrategioita, koska ne voivat parantaa tuloksia ja säästää aikaa, kun hintatarjouksia ei tarvitse muokata manuaalisesti.

Smart Bidding on joukko automaattisia hintatarjousstrategioita, jotka optimoivat kampanjat konversioille tai konversioarvolle. Ennen kuin voit käyttää Smart Biddingia, sinun on otettava käyttöön konversioseuranta. Jos et käytä konversioseurantaa, voit silti käyttää automaattista klikkausmäärän maksimoivaa hintatarjousstrategiaa. Kun konversioseuranta on käytössä sivustollasi, muokkaa kampanjasi asetuksia, jotta voit käyttää konversioihin perustuvaa hintatarjousstrategiaa.

Suosittelemme konversiomäärän maksimoivaa strategiaa, sillä se optimoi kampanjan sen mukaan, mikä on tärkeää yrityksellesi. Lisäksi se vähentää päivittäiseen kampanjanhallintaan menevää aikaa.

Lue, miten voit vaihtaa hintatarjousstrategian.

3. Laajenna kohdistusta

Jos kohdistat mainoksesi pieneen kaupunkiin tai muutamaan avainsanaan, mainokset eivät välttämättä näy asiakkaille. Mainosten kohdistaminen liian suureen alueeseen voi taas tuoda verkkosivustollesi ei-toivottua liikennettä. Alla on vinkkejä mainonnan kohdistamiseen.

Kohdista mainonta yrityksesi sijainnin lisäksi sijainteihin, joissa asiakkaasi ovat

Oletetaan, että olet verkkokaupan omistaja. Tällöin mainonnan kohdistusalueeksi kannattaa valita kaikki toimituspaikat pelkän yrityksesi fyysisen sijainnin sijaan. Hyväkään mainos ei välttämättä ole tehokas, ellei se näy oikeissa paikoissa. Muista, että voit muuttaa aluekohdistusasetuksia milloin tahansa.

Lue lisää aluekohdistuksesta.

Lisää mahdollisimman monta relevanttia avainsanaa

Taitavat mainostajat panostavat hyvän avainsanalistan luomiseen. Kun valitset avainsanoja, pohdi, mitä asiakkaasi saattaisivat etsiä.

1. Kirjoita ylös tärkeimmät yritystäsi kuvaavat kategoriat.
  2. Mieti jokaista kategoriaa varten termejä tai ilmauksia, joita asiakkaat saattaisivat käyttää hakiessaan tuotteitasi tai palvelujasi.
  3. Lisää termit Avainsanojen suunnittelijaan, niin saat lisää avainsanaideoita ja näet arvioita termeihin liittyvien hakujen määristä.
  4. Oletetaan, että myyt miesten kenkiä. Voit aloittaa peruskategoriasta "miesten urheilukengät". Lisää siihen liittyviä termejä, esim. "miesten lenkkarit" ja "miesten tenniskengät". Laajenna sitten listaa lisäämällä brändi- ja tuotenimiä, esim. "Acme miesten lenkkarit".

Lue, miten avainsanoja lisätään.

4. Jaa avainsanat useaan mainosryhmään

Mainosryhmät sisältävät mainoksia, jotka näkyvät tiettyjä hakutermejä käyttäville henkilöille. Kampanjassa voi olla useita mainosryhmiä, joista jokaisella on omat mainoksensa ja avainsanansa. Mainossisällön tulisi olla suoraan yhteydessä mainosryhmäsi avainsanoihin.

Oletetaan, että olet polkupyöriä myyvän verkkokaupan omistaja. Tällöin sinun kannattaa luoda erilliset mainosryhmät lastenpyörille, kilpapyörille, maastopyörille, maantiepyörille, pyöräilykypärille ja polkupyörien lukoille. Esimerkiksi lastenpyörien mainosryhmässä tulisi olla lastenpyöriin liittyviä avainsanoja, joista ainakin yksi on hyvä lisätä mainoksen otsikkotekstiin.

Jos haluat jakaa suuria mainosryhmiä pienemmiksi ja tarkemmiksi ryhmiksi, katso ohjeet mainosryhmien kopioimiseen ja niiden avainsanojen muokkaamiseen.

5. Luo mainoksia, jotka vastaavat asiakkaidesi tarpeita

Mainitse tekstimainoksessasi tarkalleen se asia, jonka asiakkaasi haluaa ostaa. Esimerkki:

Asiakas tekee haun "kukkalähetys 24/7 liljat". Tämän jälkeen hän näkee mainoksen otsikolla "Tilaa liljoja nopeasti – kukkalähetykset ympäri vuorokauden". Hän klikkaa mainosta, siirtyy suoraan kukkakaupan sivustolle ja tekee tilauksen.

Näin kirjoitat toimivia tekstimainoksia.

Vinkkejä osuvien mainosten kirjoittamiseen

1. Kerro selvästi, mitä mainostat: Käytä otsikossa vähintään yhtä avainsanoistasi. Jos avainsana on "digikamera", mainoksen otsikko voi olla esimerkiksi "Osta digikamera". (Muistathan, että jos käytät mainostekstissä tavaramerkkejä, sinun on noudatettava Google Adsin tavaramerkkikäytäntöjä.)
  2. Anna relevanttia tietoa: Varmista, että asiakas löytää mainoksesta vastauksen tai ratkaisun. Jos asiakas esimerkiksi etsii ratkaisua ongelmaan lähialueeltaan, hänelle on tärkeää tietää yrityksesi sijainti. Silloin se kannattaa lisätä otsikkoon.
  3. Tarkista mainoksen ja laskeutumissivun vastaavuus: Tutki sivua, jolle mainoksesi on linkitetty (laskeutumissivu), ja varmista, että se sisältää mainoksessa olevat tarjoukset tai tuotteet. Ihmiset saattavat poistua sivustolta, jos he eivät löydä etsimäänsä.
  4. Noudata toimituksellisia sääntöjä: Mainosten laadukkuuden varmistamiseksi niiden on oltava tiukkojen ammatillisten ja toimituksellisten standardien mukaisia. Mainoksissa ei esimerkiksi saa olla ylimääräisiä välilyöntejä, pOiKkEaVaa ISOJEN KIRJAINTEN käyttöä tai epäselviä URL-osoitteita. Lue lisää tekstimainoksia koskevista vaatimuksista.

6. Lisää kuhunkin mainosryhmään vähintään kolme mainosta

Mainosryhmään kannattaa lisätä useita mainoksia, jotta Google Ads voi näyttää kuhunkin hakuun todennäköisesti parhaiten sopivan mainoksen. Lisää kunkin mainoksen otsikkoon vähintään yksi avainsanoistasi. Mainoksen muissa otsikoissa ja kuvauksissa voit kertoa eri asioita tarjouksestasi.

Aihesuosituksia mainosteksteihin

1. Tuotteet tai palvelut: Mitä yrityksesi tarjoaa? Esimerkkejä:
    • Kukkakimput paikallisilta viljelijöiltä
    • Huolletut käytetyt autot
    • Webhotellipalvelut
    • Suurin osa vakuutuksista käy
  2. Hyödyt: Miten tuotteesi tai palvelusi auttavat ihmisiä? Esimerkkejä:
    • Julkaise helposti useilla sivustoilla
    • Vaivattomat ateriat 30 minuutissa
    • Ei vaadi kypsentämistä
    • Kaksi kätevää sijaintia
  3. Brändi: Missä ilmauksissa brändisi esiintyy? Esimerkkejä:
    • [Brändin nimi]
    • [Brändi.fi]
    • Parhaat hinnat – [Brändi]
    • Virallinen sivusto – [Brändi]
  4. Toimintakehotus: Mitä haluat asiakkaiden tekevän? Esimerkkejä:
    • Varaa hotelli Helsingistä
    • Varaa koeajo jo tänään
    • Vertaile yli sataa tarjousta
    • Maksuton testi – ᠎ilmoittaudu nyt
  5. Tuotevalikoima: Mitä tuotekategorioita ja millaista valikoimaa yrityksesi tarjoaa? Esimerkkejä:
    • Satoja vaihtoehtoja
    • Uusimmat talvityylit
    • Saatavilla yli 50 000 tuotetta
    • 50 tyyliä, 50 värivaihtoehtoa
  6. Hinnat ja maksut: Millaisia hintoja, veroja tai maksuja veloitat? Esimerkkejä:
    • Varaukset alkaen [numero] €
    • Ei peruutusmaksuja
    • Todellinen vuosikorko 0 % (18 kk)
    • Alhainen hallinnointipalkkio (0,05 %)
  7. Tarjoukset ja alennukset: Millaisia tarjouksia yritykselläsi on? Esimerkkejä:
    • Jopa 33 % alennusta
    • Viikonlopputarjouksia
    • Kanta-asiakaspisteet tuplana
    • Rekisteröidy, niin saat 100 € hyvitystä

7. Käytä vähintään neljää elementtiä

Useimmat mainostajat käyttävät elementtejä, jotka ovat tärkeä osa hakumainosta. Jos olet joskus Google-hakuja tehdessäsi nähnyt mainoksessa soittopainikkeen, lisälinkkejä, osoitteen tai muita lisätietoja, olet nähnyt elementtejä.

Elementit suurentavat mainosta ja kannustavat ihmisiä tekemään asioita suoraan mainoksesta. Elementtien lisääminen on maksutonta, ja ne parantavat yleensä klikkausprosenttia ja mainoksen laatua. Elementit näkyvät vain silloin, kun niiden ennustetaan parantavan tuloksia, esimerkiksi tuottavan klikkauksia sivustollesi.

Saat Hakukampanjoistasi parhaan mahdollisen hyödyn, kun lisäät tilillesi tai kampanjoihisi vähintään neljä erityyppistä elementtiä.

Lue lisää mainosten tehostamisesta elementtien avulla.