Visa produkter tillsammans med dina videoannonser

Animation av en videoåtgärdskampanj med tillhörande produkter

Förvandla dina YouTube-videoannonser till ett virtuellt skyltfönster genom att lägga till ett produktflöde i din videokampanj. Med det här tillägget kan du visa läsbara produktbilder under dina videoannonser som gör människor inspirerade att besöka din webbplats för att ta reda på mer om ditt företag eller göra ett köp.

Annonsörer som lägger till produktflöden i sina videoåtgärdskampanjer får i genomsnitt mer än 60 % fler konverteringar till lägre kostnad. (Källa: Googles interna data, globalt, mars 2021, jämförelse mellan 941 videoåtgärdskampanjer med respektive utan produktflöden) Om du kör en kampanj för varumärkesmedvetenhet eller övervägande kan du skapa en undersökning om varumärkespåverkan för att mäta den totala påverkan.

Så fungerar det

• När en person ser din videoannons utökas panelen nedanför annonsen automatiskt för att visa dina produkter. För närvarande visas produkter när den mobila enheten används i stående läge.
  • Användarna kan trycka på en produktbild för att gå direkt till målsidan för produkten, där de kan se mer information och göra ett köp.
  • Minst fyra produktbilder kan visas nedanför videoannonsen.

Krav

1. Skapa ett produktflöde i Merchant Center.
    • Ta med minst fyra produkter. För att få bästa möjliga resultat med videokampanjer rekommenderar vi att du lägger till fler än fyra produkter i flödet.
    • Ta med bilder på varje produkt som ska visas i annonsen (bildproportionerna kan vara mellan 0,6 och 1,4). Endast den primära bilden används i annonsen.
    • Produkterna måste följa våra policyer för Shopping-annonser och anpassade annonser.
  2. Aktivera Shopping-annonser i ditt Merchant Center-konto. Om du inte har använt Merchant Center tidigare kan du registrera dig med ditt Google-konto.
  3. Länka ditt Merchant Center-konto till ditt Google Ads-konto.

Bästa metoder: bockmarkeringsikon Rekommenderade metoder

• Se till att produktspecifikationerna i flödet är korrekta.
  • Se till att produktflödet innehåller artiklar som är tillgängliga i länderna du inriktar dig på. Inställningarna för produktflödet avgör om produkterna i din kampanj är tillgängliga.
  • Använd attributet item_group_id för stora flöden med identiska eller liknande artiklar. Med det här attributet kan du gruppera produktvarianter i flödet så att vi inte visar dubbletter av produktbilder i din annons.
  • Det kan ta upp till tre dagar innan nya produktflöden godkänns, så ta hänsyn till det när du planerar dina kampanjer.
  • Lägg till Google videopartner för att öka kampanjens räckvidd. När du tar med Google videopartner visas dina annonser på utgivarwebbplatser och i appar av hög kvalitet (utöver YouTube).

Viktigt att tänka på

• Du måste ange en uppmaning för alla annonser i kampanjer med produktflöden. Om du inte lägger till en egen uppmaning används ”Köp nu” automatiskt.
  • För närvarande är det inte möjligt att lägga till produktflöden i videokampanjer i Google Ads Editor.
  • Annonsvisningen är inte begränsad till att endast visa exponeringar med produkten. Vissa annonser i kampanjen kan visas utan produkter.
  • Om du har kopplat tillgångar till din kampanj (till exempel webbplatslänktillgångar) visas produkter från ditt flöde alltid först på platser där de är kvalificerade att visas. Om ditt mål är att generera potentiella kunder visas formulärtillgångar för potentiella kunder först i stället för dina produkter.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Lägga till ett produktflöde i en ny kampanj

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn och klicka sedan på Kampanjer.
  3. Klicka på plusknappen och välj Ny kampanj.
  4. Välj Försäljning, Potentiella kunder, Trafik till webbplatsen, Övervägande av produkt och varumärke eller Varumärkesmedvetenhet och räckvidd.
  5. Välj kampanjtypen Video.
  6. Klicka på Nästa.
  7. Scrolla till avsnittet Produktflöde på nästa sida och utöka rutan.
  8. Markera kryssrutan och välj ett produktflöde från ditt Merchant Center-konto.

Obs! Tänk på att välja rätt produktflöde eftersom du inte kan ändra det när du väl har sparat kampanjen.

9. Välj produkter till annonsgruppen genom att scrolla till avsnittet Produktfilter och utöka rutan.
  10. Välj vilka produkter som ska visas i annonsgruppen. Alla produkter från ditt flöde visas som standard (om du inte väljer ett annat alternativ).

Om du väljer att visa alla produkter väljer vi ut produkter från ditt flöde baserat på deras potentiella resultat. För att visa mer relevanta produkter för användarna kan du överväga att skapa en remarketinglista i ditt konto.

• Inga – använd alla produkter: Alla kvalificerade produkter i flödet kan visas.
    • Välj specifika produkter: Du väljer vilka produkter som kan visas nedanför videoannonsen.
    • Skapa anpassade filter: Visa produkter utifrån dina anpassade etiketter i annonsen.
    • Inga produkter: Välj bort att visa produkter från annonsgruppen (till exempel om produkterna inte matchar videoannonsen). Det här är användbart om du kör flera annonsgrupper inifrån samma kampanj.
  11. Om du ser en varningsikon bredvid en produkt bör du klicka på varningsikonen och åtgärda felen. Annars kanske dina produkter inte visas i annonsen. Du behöver minst fyra godkända produkter för att produkterna ska visas i annonsen.
  12. Slutför inställningen av kampanjen. Vi visar en förhandsgranskning av hur din annons ser ut innan du slutför kampanjen.
  13. Klicka på Skapa kampanj.

Lägga till ett produktflöde i en befintlig kampanj

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn och klicka sedan på Kampanjer.
  3. Klicka på fliken Inställningar.
  4. Välj den kampanj du vill redigera.
  5. Scrolla till avsnittet Produktflöde och utöka rutan.
  6. Markera kryssrutan och välj ett produktflöde från ditt Merchant Center-konto.
  7. Klicka på Spara. Som standard visas alla produkter från ditt flöde. Om du vill välja vilka produkter som ska visas i annonsgrupperna kan du gå till annonsgruppsinställningarna och leta reda på avsnittet Produktfilter.

Granska resultatet av produktflödet för en kampanj

Du kan segmentera annonsgrupperna för att se resultatet av produktflödet eller var användarna hamnar när de klickar på en produkt.

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn och klicka sedan på Kampanjer.
  3. Klicka på kampanjen som innehåller produktflödet.
  4. Klicka på segmentikonen Segmentera.
  5. Välj Klicktyp.
    • Annonsgrupperna segmenteras utifrån människors interaktioner med dina annonser. Du kan se mätvärden om ditt produktflöde i statistiktabellen.

Undvik att jämföra produktflödets resultat i kampanjen med all kampanjtrafik. Kampanjen innehåller trafik som inte är kvalificerad för produktflöden och som är förknippad med helt andra användarbeteenden och resultat. Om du vill jämföra resultatet av kampanjer med respektive utan produktflöden kan du skapa ett videoexperiment.