Toegang tot YouTube-tools en -functies

YouTube Studio heeft allerlei tools en functies waarmee je al je content kunt optimaliseren. Je kunt kiezen hoe je jouw identiteit wilt verifiëren om toegang te krijgen tot deze tools en functies. Door je identiteit te verifiëren, kunnen wij misbruik en spam op YouTube verminderen.

Je kunt kiezen uit een aantal opties om toegang te krijgen tot functies:

• Standaardfuncties: Als je een kanaal maakt, krijg je deze functies direct, tenzij je actieve waarschuwingen vanwege schending van de communityrichtlijnen hebt. Gebruik deze functies om je publiek te vergroten en je kanaal te ontwikkelen.
  • Aanvullende functies: Als je meer tools wilt om je publiek verder te vergroten, kun je de aanvullende functies gebruiken. Hiervoor moet je je telefoonnummer laten verifiëren.
  • Geavanceerde functies: De meeste actieve creators die voor het eerst de geavanceerde functies gaan gebruiken, komen automatisch in aanmerking omdat ze al voldoende kanaalgeschiedenis hebben opgebouwd.
    • Sommige nieuwe creators of creators die direct geavanceerde functies willen ontgrendelen, kunnen hun identiteit laten verifiëren met een geldige ID of met videoverificatie. Hier vind je meer informatie over het gebruik van je ID-gegevens en videoverificatie.

Functies

Geen verificatie

Verificatie via telefoonnummer

Verificatie via kanaalgeschiedenis OF identiteit

Standaard

Video's uploaden

Chrome mobile checkmark icon

Beperkte daglimiet

Chrome mobile checkmark icon

Hogere daglimiet

Een playlist maken

Chrome mobile checkmark icon

Aanvullend

Langere video's (>15 minuten)

Chrome mobile checkmark icon

Livestreamen op een computer

Chrome mobile checkmark icon

Beperkte daglimiet

Chrome mobile checkmark icon

Hogere daglimiet

Aangepaste thumbnails

Chrome mobile checkmark icon

Beperkte daglimiet

Chrome mobile checkmark icon

Hogere daglimiet

Een podcast maken   Chrome mobile checkmark icon

Geavanceerd

Content ID-bezwaar

Chrome mobile checkmark icon

Livestreams insluiten

Chrome mobile checkmark icon

Aanmelden voor het genereren van inkomsten

Chrome mobile checkmark icon

+ Deelnamevereisten

Klikbare links toevoegen aan communityposts en de beschrijving van je lange video     Chrome mobile checkmark icon
Een gerelateerde video toevoegen aan je YouTube Short   Chrome mobile checkmark icon Chrome mobile checkmark icon
Communityposts

Chrome mobile checkmark icon

Beperkte daglimiet

Chrome mobile checkmark icon

Hogere daglimiet

Reacties op video's en communityposts vastzetten     Chrome mobile checkmark icon
RSS-upload     Chrome mobile checkmark icon
Klikbare links toevoegen aan je kanaalgegevens op de weergavepagina      Chrome mobile checkmark icon

Opmerking: Zorg dat je ook de Communityrichtlijnen van YouTube volgt. Als je ons beleid schendt, kun je een waarschuwing krijgen of kunnen we je toegang tot functies beperken.

Tot welke functies heb je toegang?

Volg de instructies hieronder om te zien tot welke functies je op dit moment toegang hebt.

1. Log op een computer in bij YouTube Studio.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op Kanaal.
  4. Klik op Toegang tot functies.

Naast de functies die je kunt gebruiken, staat Aangezet. Niet alle YouTube-functies worden beheerd via het tabblad Toegang tot functies. Ook hebben sommige functies afzonderlijke deelnamevereisten. Ga voor meer informatie over andere functies naar de pagina Status en functies.

Je identiteit verifiëren om functies te gebruiken

In dit Helpcentrum-artikel vind je meer informatie over hoe je toegang krijgt tot aanvullende en geavanceerde functies. Niet alle creators komen in aanmerking voor identiteits- en videoverificatie.