Tilgang til YouTube-verktøy og -funksjoner

I YouTube Studio finner du mange verktøy og funksjoner du kan bruke til å få mest mulig ut av innholdet ditt. For å få tilgang til disse verktøyene og funksjonene kan du velge hvordan du vil bekrefte identiteten din. Ved å bekrefte identiteten din bidrar du til å redusere forekomsten av uriktig bruk og nettsøppel på YouTube.

Du har flere valg for hvordan du kan få tilgang til funksjoner:

• Standardfunksjoner: Ved å opprette en kanal får du umiddelbart tilgang til disse funksjonene, gitt at du ikke har noen aktive advarsler om brudd på retningslinjene for brukere. Du kan bruke disse funksjonene til å bygge opp et publikum og utvikle kanalen din.
  • Funksjoner på mellomnivå: Hvis du vil bruke flere verktøy til å nå ut til et større publikum, kan du velge å få tilgang til funksjoner på mellomnivå. For å gjøre dette må du bekrefte telefonnummeret ditt.
  • Avanserte funksjoner: De fleste aktive skapere som ønsker å bruke avanserte funksjoner for første gang, er automatisk kvalifisert, siden de allerede har bygget opp tilstrekkelig kanalhistorikk.
    • Enkelte nye skapere eller andre som ønsker å få tilgang til avanserte funksjoner umiddelbart, kan bekrefte identiteten sin ved å oppgi gyldig legitimasjon eller sende inn en videobekreftelse. Du finner mer informasjon om hvordan vi behandler opplysningene fra legitimasjonen eller videobekreftelsen din, her.

Funksjoner

Ingen bekreftelse

Bekreftelse via telefonnummer

Bekreftelse via kanalhistorikk ELLER legitimasjon

Standard

Last opp videoer

Chrome mobile checkmark icon

Begrenset daglig grense

Chrome mobile checkmark icon

Utvidet daglig grense

Opprett en spilleliste

Chrome mobile checkmark icon

Mellomnivå

Lengre videoer (> 15 min)

Chrome mobile checkmark icon

Direktesending fra datamaskin

Chrome mobile checkmark icon

Begrenset daglig grense

Chrome mobile checkmark icon

Utvidet daglig grense

Egendefinerte miniatyrbilder

Chrome mobile checkmark icon

Begrenset daglig grense

Chrome mobile checkmark icon

Utvidet daglig grense

Opprett en podcast   Chrome mobile checkmark icon

Avansert

Content ID-anke

Chrome mobile checkmark icon

Bygg inn direktesendinger

Chrome mobile checkmark icon

Søk om inntektsgenerering

Chrome mobile checkmark icon

+ Kvalifikasjonskrav

Legg til klikkbare linker i beskrivelser av lange videoer eller i foruminnlegg.     Chrome mobile checkmark icon
Legg til en relatert video i en YouTube Shorts-video.    Chrome mobile checkmark icon Chrome mobile checkmark icon
Foruminnlegg

Chrome mobile checkmark icon

Begrenset daglig grense

Chrome mobile checkmark icon

Utvidet daglig grense

Fest kommentarer på videoer og foruminnlegg.     Chrome mobile checkmark icon
RSS-opplasting     Chrome mobile checkmark icon
Legg til klikkbare linker i kanalinformasjonen på videosiden.      Chrome mobile checkmark icon

Merk: I tillegg til det som er nevnt ovenfor, må du overholde YouTube-retningslinjene for brukere. Brudd på retningslinjene kan føre til advarsler eller begrenset tilgang til funksjoner.

Se hvilke funksjoner du har tilgang til

Følg veiledningen nedenfor for å se hvilke funksjoner du har tilgang til nå.

1. Logg på YouTube Studio på en datamaskin.
  2. Klikk på Innstillinger.
  3. Klikk på Kanal.
  4. Klikk på Tilgang til funksjoner.

Du ser «Aktivert» ved siden av funksjonene du har tilgang til. Merk at ikke alle YouTube-funksjonene administreres fra Tilgang til funksjoner-fanen, og at noen funksjoner kan ha egne kvalifikasjonskrav. Gå til Status og funksjoner-siden for å finne ut mer om andre funksjoner.

Bekreft identiteten din for å bruke funksjoner

I denne brukerstøtteartikkelen finner du informasjon om hvordan du får tilgang til funksjoner på mellomnivå og avanserte funksjoner. Merk at bekreftelse med legitimasjon og videobekreftelse ikke er tilgjengelig for alle skapere.