Kom igång med profilprodukter på YouTube

Med produkthyllan och relaterade produktfunktioner kan kvalificerade kanaler visa upp sina officiella varumärkta produkter på YouTube. Produkthyllan visas på videosidan hos kvalificerade kanaler, men kanske inte på alla videosidor.

I den här artikeln kan du läsa om behörighetskrav, tillgänglighet, policyer, återförsäljare av produkter som stöds och datadelning. Om du är kvalificerad lär du dig om hur du aktiverar produktfunktionerna.

Läs mer om att köpa officiella profilprodukter i den här artikeln om du är en tittare.

Kvalificering, tillgänglighet och policyer

Kanalbehörighet
För att bli berättigad till produkthyllan och relaterade produktfunktioner krävs att kreatören

Tillgänglighet för tittarna

Tittare i följande länder och regioner kan se produkthyllan och relaterade funktioner:
  • Argentina
  • Australien
  • Österrike
  • Belgien
  • Brasilien
  • Kanada
  • Tjeckien
  • Danmark
  • Finland
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Indien
  • Irland
  • Italien
  • Japan
  • Nederländerna
  • Nya Zeeland
  • Norge
  • Mexiko
  • Polen
  • Portugal
  • Ryssland
  • Singapore
  • Sydkorea
  • Spanien
  • Sverige
  • Schweiz
  • Storbritannien
  • USA

Policyer

De officiella profilprodukterna som du visar på produkthyllan måste följa YouTubes användarvillkor, inklusive följande policyer:

Du måste också följa Google Shopping-policyer, inklusive policyn för förbjudet innehåll.

Överträdelse av de här villkoren och policyerna kan leda till att produkthyllan (inklusive relaterade funktioner) stängs av eller sägs upp eller att kontot sägs upp, i enlighet med policyerna.

Inget innehåll, inga varor och inga tjänster som tillhandahålls av dig (eller någon enhet, person eller artist som visas i innehåll eller produkter på din kanal eller sida) där produktfunktionen visas belägger eller kommer att belägga Google med eventuella villkor som kan gälla sådant innehåll, sådana produkter eller sådana tjänster utan att Google uttryckligen och skriftligen godkänt villkoren i förväg.

Om du inte godkänner ovanstående ska du inte aktivera produktfunktioner. Du kan också när som helst inaktivera produktfunktionerna.

Återförsäljarinformation

Återförsäljare av profilprodukter som stöds

Produkthyllan och relaterade produktfunktioner har stöd för följande plattformar och återförsäljare:

Plattformar för profilprodukter:

Återförsäljare av profilprodukter:
Obs! Endast profilproduktåterförsäljare i listan (inte plattformarna för profilprodukter) är tillgängliga för officiella artistkanaler.

Plattformar och återförsäljare ansvarar ensamma för stöd för lokala valutor. Vi kan inte visa produktfunktionerna för tittare i länder och regioner vars lokala valuta inte stöds av återförsäljarna och plattformarna. Den senaste informationen om stöd för lokala valutor hittar du på plattformarnas och återförsäljarnas webbplatser.

De tillgängliga valutorna för produktfunktioner med plattformar för profilprodukter som stöds:

• Spreadshop: amerikansk dollar (USD), australisk dollar (AUD), dansk krona (DKK), euro (EUR), brittiskt pund (GBP), kanadensisk dollar (CAD), norsk krona (NOK), svensk krona (SEK).
  • Suzuri: japansk yen (JPY).
  • Teespring: amerikansk dollar (USD), australisk dollar (AUD), euro (EUR), brittiskt pund (GBP), kanadensisk dollar (CAD).

Om du säljer dina officiellt varumärkta profilprodukter via någon av de här återförsäljarna kan du läsa våra anvisningar för hur du aktiverar produkthyllan.

Om du vill utforska alternativet att arbeta med någon av de här återförsäljarna kan du klicka på länken till deras webbplats. Vi är öppna för samarbete med andra återförsäljare. Intressenter kan höra av sig till sina YouTube-representanter för mer information.

Din produktleverantör (inte Google) ansvarar även i fortsättningen för alla aspekter som rör produktförsäljningen, till exempel försäljning, lagerhållning, behandling av beställningar, återbetalningar, kundtjänst, lagerhantering och betalning till kreatör eller artist.

Datadelning mellan återförsäljare och Google

Data om produktförsäljning och besök delas mellan återförsäljare och Google för att produktförbättringar och relevant statistik ska kunna tillhandahållas. Vi kan till exempel dela data som vi får från din återförsäljare om produktförsäljningen per månad i YouTube Studio. Vi kan också dela datan för att bedöma om de nya funktionerna bidrar till att öka din kanals försäljning. Återförsäljare får data om trafik från YouTubes produktfunktioner för att utföra egna analyser.
Återförsäljarens hantering och användning av produktdata faller under deras användarvillkor, inklusive deras integritetspolicy. Googles hantering och användning av sådan produktdata faller under vår integritetspolicy. Se till att du läser och förstår policyerna.

Aktivera, pausa och inaktivera produkthyllan

Aktivera produktfunktioner på din kanal
För kvalificerade användare som använder Merchbar som återförsäljare:
  • Din produkthylla och relaterade funktioner kan aktiveras automatiskt för dig. Vi berättar för dig när de aktiveras. När de är aktiverade gäller villkoren och policyerna ovan för din användning av funktionerna.
  • Om du inte vill visa dina officiella profilprodukter på YouTube kan du välja bort det innan produkterna visas eller när som helst efter det.
För användare som använder en annan produktåterförsäljare som stöds:
För att aktivera produkthyllan och relaterade funktioner när din kanal är kvalificerad:
  1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Klicka på Intäktsgenerering i menyn till vänster.
  3. Välj fliken Profilprodukter. Det här alternativet visas bara om din kanal är kvalificerad.
  4. Följ anvisningarna på skärmen för att aktivera produkthyllan på din kanal och i dina videor och länka din officiella produktbutik till din YouTube-kanal.

Läs om hur du hanterar produkthyllan, inklusive hur du väljer vilka profilprodukter som ska visas och i vilken ordning i YouTube.

Pausa eller inaktivera produkthyllan för en enskild video
  1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Klicka på Video i menyn till vänster.
  3. Klicka på videon där du vill anpassa din produkthylla.
  4. Klicka på Intäktsgenerering i den vänstra menyn.
  5. Klicka på fliken Profilprodukter. Det här alternativet visas bara om din kanal är kvalificerad.
  6. Du kan tillfälligt pausa produkthyllan för en specifik video genom att justera reglaget vid Visa produkter bredvid videon.
  7. Du kan återaktivera hyllan för videon genom att ändra tillbaka reglaget.
Pausa eller stänga av produktfunktionerna för din kanal
  1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Klicka på Intäktsgenerering i menyn till vänster.
  3. Klicka på fliken Profilprodukter.
  4. Du kan tillfälligt pausa produkthyllan genom att justera reglaget vid Visa profilprodukter på YouTube.
  5. Du kan inaktivera funktionen genom att klicka på Koppla från konto längst ned på sidan.

Ändra profilproduktåterförsäljare som stöds

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Klicka på Intäktsgenerering i menyn till vänster.
  3. Klicka på fliken Profilprodukter.
  4. Klicka på Koppla från konto längst ned på sidan.
  5. Följ anvisningarna på skärmen för att länka din andra officiella produktbutik till din YouTube-kanal.