Komma igång med Shopping på YouTube

Kvalificerade kreatörer kan enkelt marknadsföra produkter från sin egen butik eller andra varumärken på YouTube med YouTube Shopping. Med YouTube Shopping kan du

• länka din butik till YouTube så att du kan visa upp dina produkter i ditt innehåll
  • tagga produkter från andra varumärken i ditt innehåll
  • kontrollera dina Shopping-analyser i YouTube Analytics för att se resultatet för taggade produkter.

YouTube Shopping-funktionerna omfattar

• din kanalbutik
  • produkter från din länkade butik som visas i beskrivningen och produkthyllan
  • taggade produkter i dina videor, Shorts-videor och livestreamar.

Marknadsföra dina egna produkter

Om du vill marknadsföra dina egna produkter, som profilprodukter, på YouTube kan du

1. uppfylla kvalifikationskriterierna
  2. länka din butik till YouTube
  3. tagga produkter från din butik så att de kan visas i ditt innehåll.

YouTube Shopping: Tagga och sälj produkter från din butik

Tittare på de här platserna kan bläddra bland och köpa dina produkter på YouTube i

• din kanalbutik
  • produkter i videobeskrivningen
  • en produkthylla under ditt innehåll
  • ditt innehåll med Shopping-knappen.

Obs! Vi visar fullständig produktinformation för tittare baserat på de försäljningsländer som angetts för butiken i Google Merchant Center. Om videon har ansvarsfriskrivningen Begränsat leveransområde i ett visst land innebär det att säljaren inte har riktat in sig på det landet i Google Merchant Center. Kontakta återförsäljaren eller onlinebutikens administratör om du vill veta mer. Plattformar och återförsäljare ansvarar ensamma för frakt på lokala marknader. Du kan se aktuell information om lokal frakt på plattformens eller återförsäljarens webbplats. Du kan även läsa mer om hur säljare kan redigera försäljningsländer.

Kanalbehörighet för att marknadsföra dina egna produkter

Om du vill marknadsföra dina egna produkter på YouTube krävs att du

När du har kontrollerat att du uppfyller kvalifikationskriterierna kan du länka din butik och aktivera Shopping-funktioner för kanalen. Om du inte uppfyller kraven för YPP eller antal prenumeranter kan du gå igenom de här resurserna för hur du får kanalen att växa.

Marknadsföra produkter från andra varumärken

Tagga och sälja produkter med YouTube Shopping 🛍️

Du kan tagga och marknadsföra produkter från andra varumärken i ditt innehåll. Om du vill tagga produkter från andra varumärken i ditt innehåll måste du

1. uppfylla kvalifikationskriterierna
  2. följa våra riktlinjer för taggning
  3. tagga produkter i ditt innehåll.

Kanalbehörighet för att marknadsföra produkter från andra varumärken

Om du vill marknadsföra produkter från andra varumärken i ditt innehåll krävs att du

• deltar i YouTubes partnerprogram
  • är baserad i Sydkorea eller USA
  • har fler än 10 000 prenumeranter
  • Kanalen får inte vara en musikkanal, en officiell artistkanal eller vara kopplad till musikpartners. som kan vara skivbolag, distributörer, utgivare eller VEVO.
Kanalens målgrupp har inte angetts som avsedd för barn och kanalen har inte ett betydande antal videor som angetts som avsedda för barn.

Shopping-resultat och intäkter

Produkter från anslutna butiker

Du kan se övergripande resultat för dina taggade produkter i Shopping-avsnittet i YouTube Studio, eller med utökade rapporter i YouTube Analytics. Du hittar detaljerad och uppdaterad information om intäkter på webbplatsen för din produktplattform eller återförsäljare. Vi vill påminna om att alla betalningar vid försäljning av profilprodukter och andra produkter sker via återförsäljaren eller plattformen. YouTube och AdSense är inte inblandade.

Produkter från andra varumärken

Du kan använda utökade rapporter i YouTube Analytics för att mäta engagemang med dina taggade produkter och ta reda på hur mycket av din trafik som kommer från produktsidor.

Policyer

Produkter från anslutna butiker

Din plattform eller profilproduktåterförsäljare (inte Google) ansvarar för alla aspekter som rör produktförsäljningen, inbegripet men inte begränsat till:

• Försäljning
  • Magasinering
  • Behandling av beställningar
  • Återbetalning
  • Kundtjänst
  • Hantering av annonsutrymme
  • Betalning till kreatör eller artist

Datadelning mellan återförsäljare eller plattformar och Google

Data om produktförsäljning och besök delas mellan återförsäljare och Google för att produktförbättringar och relevant statistik ska kunna tillhandahållas. Vi kan till exempel dela data som vi får från din återförsäljare om produktförsäljningen per månad i YouTube Studio. Vi kan också dela datan för att bedöma om de nya funktionerna bidrar till att öka din kanals försäljning. Återförsäljare får data om trafik från YouTube Shopping-funktioner för att utföra egna analyser.

Återförsäljarens hantering och användning av Shopping-data faller under deras användarvillkor, inklusive deras integritetspolicy. Googles hantering och användning av sådan Shopping-data faller under vår integritetspolicy. Se till att läsa och förstå dessa policyer.

Produkter från andra varumärken

När du visar produkter från andra varumärken styrs alla transaktioner och aktiviteter på återförsäljarens webbplats av återförsäljarens användarvillkor, inklusive deras integritetspolicy. Återförsäljaren bestämmer det slutliga priset och tillämpliga avgifter och skatter. Återförsäljaren hanterar hela beställningen, inklusive:

• Behandla beställningen
  • Frakt
  • Betalning
  • Support (inklusive returer och återbetalningar)

Tittarna kan kontakta återförsäljaren om de har frågor om en beställning, som returer och återbetalningar.

Exklusiva produktannonser för kanaler

Kvalificerade säljare kan dela exklusiva produktannonser med specifika YouTube-kanaler från sina Google Merchant Center-konton eller i det särskilda flödet inom Cafe24-plattformen. Säljarna kan göra det genom att i sina annonsflöden ange vilka kanaler som ska få visa en viss exklusiv produktannons. Med den här funktionen kan säljare bekräfta att de produkterna eller produkterbjudandena är exklusiva för en specifik YouTube-kanal och att de inte är tillgängliga på andra försäljningskanaler eller för andra YouTube-kreatörer. De här annonserna är märkta som exklusiva för kanalen under hela giltighetstiden och lyfts fram för tittarna om de är rabatterade och/eller tidsbegränsade. Exklusiva annonser omfattas av säljarens villkor, inklusive deras integritetspolicy. Säljaren bestämmer och ansvarar för det slutliga priset och köpvillkoren.