Aan de slag met de merchandiseplank

Kanalen die daarvoor in aanmerking komen, kunnen via de merchandiseplank hun officiële merchandise aanbieden op YouTube. De plank is te zien op de videopagina van die kanalen, maar mogelijk niet op alle videopagina's.

In dit artikel lees je over onze deelnamevereisten en hoe je de merchandiseplank inschakelt als je ervoor in aanmerking komt.

Deelnamevereisten, beschikbaarheid en beleid

Geschiktheid van je kanaal
Als je in aanmerking wilt komen voor de merchandiseplank, moet je aan deze minimale vereisten voldoen:
  • Je hebt meer dan tienduizend abonnees.
  • Je bent goedgekeurd voor het genereren van inkomsten.
  • Het publiek van je kanaal is niet ingesteld op gemaakt voor kinderen
  • Je woont in een land of regio waar het YouTube-partnerprogramma beschikbaar is.
Je ontvangt automatisch een melding in YouTube Studio als je kanaal in aanmerking komt voor de merchandiseplank.

Beschikbaarheid voor kijkers

Kijkers in de volgende landen en regio's kunnen de merchandiseplank zien:
  • Argentinië
  • Australië
  • België
  • Brazilië
  • Canada
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • India
  • Ierland
  • Italië
  • Nederland
  • Nieuw-Zeeland
  • Mexico
  • Portugal
  • Singapore
  • Spanje
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten

Meer informatie over hoe je officiële merchandise van creators koopt

Beleid

De officiële merchandise die je via de merchandiseplank aanbiedt, moet onder andere aan deze voorwaarden van YouTube voldoen:

Verkopersinformatie

Ondersteunde merchandiseverkopers

De merchandiseplank ondersteunt momenteel de volgende verkopers van merchandise:
Voor creators:

Alleen voor officiële artiestenkanalen:

Verkoop je je officiële merchandise via een van deze verkopers? In onze instructies lees je hoe je de merchandiseplank inschakelt.

Klik op een link hierboven om naar de site van de verkoper te gaan en meer te ontdekken over samenwerking met die verkoper.

Je merchandiseleverancier blijft verantwoordelijk voor alle aspecten van de merchandiseverkoop, inclusief, maar niet beperkt tot merchandising, magazijnopslag, orderverwerking, terugbetalingen, klantenservice, voorraadbeheer en betalingen aan creators of artiesten.

Gegevens delen met verkopers

Door je officiële merchandiseverkoper en YouTube-kanaal te koppelen, ga je ermee akkoord dat Google en de verkoper analytische gegevens over verkopen en bezoeken uitwisselen.

Je merchandiseplank inschakelen, onderbreken of uitschakelen

De merchandiseplank inschakelen
Je ontvangt automatisch een melding in YouTube Studio als je kanaal in aanmerking komt voor de merchandiseplank.
Als je kanaal in aanmerking komt, volg je deze stappen om de merchandiseplank in te schakelen voor je kanaal:
  1. Log in bij de bètaversie van YouTube Studio.
  2. Klik in het linkermenu op Inkomsten genereren.
  3. Klik op het tabblad Merchandise. Je ziet deze optie alleen als je kanaal hiervoor in aanmerking komt.
  4. Volg de instructies op het scherm om je officiële merchandisewinkel aan je YouTube-kanaal te koppelen en de merchandiseplank in te schakelen voor je kanaal en video's.

Ontdek hoe je de merchandiseplank beheert.

De merchandiseplank onderbreken of uitschakelen voor een afzonderlijke video
  1. Log in bij de bètaversie van YouTube Studio.
  2. Klik in het menu aan de linkerkant op Video.
  3. Klik op de video waarvoor je de merchandiseplank wilt aanpassen.
  4. Klik in het menu aan de linkerkant op Inkomsten genereren.
  5. Klik op het tabblad Merchandise. Je ziet deze optie alleen als je kanaal hiervoor in aanmerking komt.
  6. Met de schakelaar naast Merchandise naast deze video weergeven kun je de merchandiseplank tijdelijk verbergen voor die specifieke video.
  7. Met dezelfde schakelaar kun je de plank ook weer activeren voor die specifieke video.
De merchandiseplank onderbreken of uitschakelen voor je kanaal
  1. Log in bij de bètaversie van YouTube Studio.
  2. Klik in het linkermenu op Inkomsten genereren.
  3. Klik op het tabblad Merchandise.
  4. Met de schakelaar naast Merchandise naast deze video weergeven kun je de merchandiseplank tijdelijk verbergen.
  5. Je kunt de functie uitschakelen door onderaan de pagina op Account ontkoppelen te klikken.

De ondersteunde merchandiseverkoper voor je merchandiseplank wijzigen

1. Log in bij de bètaversie van YouTube Studio.
  2. Klik in het linkermenu op Inkomsten genereren.
  3. Klik op het tabblad Merchandise
  4. Klik onderaan de pagina op Account ontkoppelen.
  5. Volg de instructies op het scherm om je andere officiële merchandisewinkel aan je YouTube-kanaal te koppelen.