Començar a utilitzar el prestatge de marxandatge

El prestatge de marxandatge permet que els canals que compleixin els requisits mostrin els seus productes de marca oficials a YouTube. El prestatge es mostra a les pàgines dels vídeos dels canals que compleixen els requisits, però no en totes.

En aquest article s'expliquen els requisits d'idoneïtat i, si els compleixes, com pots activar el prestatge de marxandatge.

Requisits d'idoneïtat, disponibilitat i polítiques

Requisits del canal
Per poder gaudir del prestatge de marxandatge, has de complir aquests requisits mínims:
  • Tenir més de 10.000 subscriptors.
  • Haver enviat una sol·licitud de monetització i que s'hagi aprovat.
  • El contingut del teu canal no s'ha definit com a creat per a nens.
  • Viure en un país o una regió on el Programa per a partners de YouTube estigui disponible.
Si el teu canal compleix els requisits per tenir un prestatge de marxandatge, rebràs una notificació automàtica a YouTube Studio.

Disponibilitat per als espectadors

Els espectadors dels països i de les regions següents poden veure el teu prestatge de marxandatge:
  • Argentina
  • Austràlia
  • Bèlgica
  • Brasil
  • Canadà
  • França
  • Alemanya
  • Índia
  • Irlanda
  • Itàlia
  • Països Baixos
  • Nova Zelanda
  • Mèxic
  • Portugal
  • Singapur
  • Espanya
  • Regne Unit
  • Estats Units

Obtén més informació sobre com pots comprar productes de marxandatge oficials dels creadors.

Polítiques

El marxandatge oficial que mostris al prestatge de marxandatge ha de complir les condicions de YouTube, com ara:

Informació sobre les botigues

Botigues de marxandatge admeses

El prestatge de marxandatge és compatible amb aquestes botigues de marxandatge:
Per a creadors:

Només per a canals oficials d'artista:

Si vens els teus productes de marca oficials a través d'alguna d'aquestes botigues, consulta les instruccions per activar el prestatge de marxandatge.

Si vols provar de treballar amb alguna d'aquestes botigues, fes clic a l'enllaç del seu lloc web.

El teu proveïdor de marxandatge seguirà sent responsable de tot el que tingui a veure amb les vendes de marxandatge, inclosos l'emmagatzematge, la gestió de comandes i d'estocs, els reembossaments, el servei d'atenció al client i el pagament als creadors o artistes, entre d'altres.

Compartir dades amb les botigues

En connectar la teva botiga de marxandatge oficial i el teu canal de YouTube, acceptes que Google i la botiga comparteixin les dades d'analítiques relacionades amb les vendes i les visites.

Activar, posar en pausa o desactivar el prestatge de marxandatge

Activar el prestatge de marxandatge
Si el teu canal compleix els requisits per tenir un prestatge de marxandatge, rebràs una notificació automàtica a YouTube Studio.
Quan els compleixi, segueix aquests passos per activar el prestatge de marxandatge al teu canal:
  1. Inicia la sessió a la versió beta de YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, fes clic a Monetització.
  3. Fes clic a la pestanya Marxandatge. Només veuràs aquesta opció si el teu canal compleix els requisits.
  4. Segueix les instruccions en pantalla per vincular la teva botiga oficial de marxandatge al teu canal de YouTube i per activar el prestatge de marxandatge al canal i als vídeos.

Obtén informació sobre com pots gestionar el teu prestatge de marxandatge.

Posar en pausa o desactivar el prestatge de marxandatge d'un vídeo concret
  1. Inicia la sessió a la versió beta de YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, fes clic a Vídeo.
  3. Fes clic al vídeo en què vols personalitzar el prestatge de marxandatge.
  4. Al menú de l'esquerra, fes clic a Monetització.
  5. Fes clic a la pestanya Marxandatge. Només veuràs aquesta opció si el teu canal compleix els requisits.
  6. Pots posar en pausa temporalment el prestatge de marxandatge d'un vídeo concret commutant l'interruptor al costat de l'opció Mostra productes de marxandatge al costat d'aquest vídeo.
  7. Commuta l'interruptor a activat perquè el prestatge torni a mostrar-se en aquest vídeo.
Posar en pausa o desactivar el prestatge de marxandatge al canal
  1. Inicia la sessió a la versió beta de YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, fes clic a Monetització.
  3. Fes clic a la pestanya Marxandatge.
  4. Pots posar en pausa temporalment el prestatge de marxandatge commutant l'interruptor que hi ha al costat de l'opció Mostra productes de marxandatge a YouTube.
  5. Pots desactivar aquesta funció fent clic a l'opció Desconnecta el compte que hi ha a la part inferior de la pàgina.

Canviar la botiga del prestatge de marxandatge

1. Inicia la sessió a la versió beta de YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, fes clic a Monetització.
  3. Fes clic a la pestanya Marxandatge.
  4. A la part inferior de la pàgina, fes clic a Desconnecta el compte.
  5. Segueix les instruccions en pantalla per enllaçar la teva botiga oficial de marxandatge al teu canal de YouTube.