Començar a vendre els teus productes de marxandatge a YouTube

El prestatge de marxandatge i les funcions de marxandatge relacionades permeten que els canals aptes mostrin els seus productes de marca oficials a YouTube. El prestatge es mostra a les pàgines dels vídeos dels canals aptes, però no en totes.

En aquest article trobaràs informació sobre els requisits d'idoneïtat, la disponibilitat, les polítiques, les botigues de marxandatge admeses i la compartició de dades; a més, també s'explica com pots activar les funcions de marxandatge si compleixes els requisits.

Si ets un espectador, obtén més informació sobre com pots comprar productes de marxandatge oficials dels creadors en aquest article.

Idoneïtat, disponibilitat i polítiques

Idoneïtat del canal
Per poder gaudir del prestatge de marxandatge i les funcions relacionades, has de complir aquests requisits mínims:
  • Has d'haver enviat una sol·licitud de monetització i que s'hagi aprovat.
  • El teu canal ha de ser un canal oficial d'artista o bé, si no és el cas, ha de tenir més de 10.000 subscriptors.
  • El contingut del teu canal no s'ha definit com a creat per a nens.
  • Has de viure en un país o una regió on el Programa per a partners de YouTube estigui disponible.

Disponibilitat per als teus espectadors

Els espectadors dels teus vídeos que viuen als països i les regions següents poden veure el teu prestatge de marxandatge i les funcions relacionades:
  • Argentina
  • Austràlia
  • Bèlgica
  • Brasil
  • Canadà
  • França
  • Alemanya
  • Índia
  • Irlanda
  • Itàlia
  • Països Baixos
  • Nova Zelanda
  • Mèxic
  • Portugal
  • Singapur
  • Espanya
  • Regne Unit
  • Estats Units

Polítiques

El marxandatge oficial que mostris al prestatge de marxandatge ha de complir les condicions del servei de YouTube, incloses aquestes polítiques:

També has de complir les polítiques de Google Shopping, inclosa la política de contingut prohibit.

Les infraccions d'aquestes condicions i polítiques poden provocar la suspensió o la cancel·lació del prestatge de marxandatge (incloses les funcions relacionades) o la cancel·lació del compte, d'acord amb aquestes polítiques.

Cap contingut, producte de marxandatge o servei que ofereixis tu (o qualsevol altra entitat, persona o artista que aparegui al contingut o als productes de marxandatge del canal o de la pàgina de vídeos) on es mostri la funció de marxandatge no obliga ni obligarà Google a complir les condicions de cap acord que pugui aplicar-se al contingut, als productes de marxandatge o als serveis, tret que Google l'hagi aprovat prèviament, expressament i per escrit.

Si no estàs d'acord amb algun dels punts anteriors, no activis les funcions de marxandatge. També pots desactivar-les en qualsevol moment.

Informació sobre les botigues

Botigues de marxandatge admeses

Actualment, el prestatge de marxandatge i les funcions relacionades són compatibles amb les botigues de marxandatge que s'indiquen a continuació.
Per a creadors:

Només per a canals oficials d'artista:

Si vens els teus productes de marca oficials a través d'alguna d'aquestes botigues, consulta les instruccions per activar el prestatge de marxandatge.

Si vols provar de treballar amb alguna d'aquestes botigues, fes clic a l'enllaç del seu lloc web.

La teva botiga de marxandatge oficial (no Google) continuarà sent responsable de tot el que tingui a veure amb les vendes de marxandatge, inclosos l'emmagatzematge, la gestió de comandes i d'estocs, els reembossaments, el servei d'atenció al client i el pagament als creadors o artistes, entre d'altres.

Compartició de dades entre les botigues i Google

Les botigues i Google compartiran dades relacionades amb les visites i les vendes de productes de marxandatge per millorar els seus productes i proporcionar-te analítiques rellevants. Per exemple, és possible que compartim les dades que rebem de la teva botiga al total de vendes de productes de marxandatge mensual de YouTube Studio. També podem utilitzar aquestes dades per avaluar si les funcions noves ajuden a augmentar les vendes del teu canal. Les botigues reben dades relacionades amb el trànsit que prové de les funcions de marxandatge de YouTube per a les seves analítiques.
La gestió i l'ús que les botigues facin de les dades de marxandatge es regiran pels seus propis termes i condicions, així com per la seva política de privadesa. La gestió i l'ús que Google faci d'aquestes dades de marxandatge es regiran per la nostra política de privadesa. Assegura't de llegir i entendre aquestes polítiques.

Activar, posar en pausa o desactivar el prestatge de marxandatge

Activar les funcions de marxandatge en un canal
Per als usuaris aptes que utilitzen Merchbar com la seva botiga admesa:
  • És possible que el teu prestatge de marxandatge i les funcions relacionades s'activin automàticament. T'avisarem abans d'activar-los, però, un cop ho s'activin, les condicions i polítiques anteriors s'aplicaran a l'ús que facis d'aquestes funcions.
  • Si no t'interessa mostrar els teus productes de marxandatge oficials a YouTube, pots desactivar les funcions abans que es publiquin o en qualsevol moment.

Per als usuaris que utilitzen qualsevol altra botiga de marxandatge admesa:
Per activar el prestatge i les funcions relacionades un cop el teu canal sigui apte, fes el següent:
  1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, fes clic a Monetització.
  3. Selecciona la pestanya Marxandatge. Només veuràs aquesta opció si el teu canal és apte.
  4. Per activar el prestatge de marxandatge al teu canal i als teus vídeos i enllaçar la teva botiga de marxandatge oficial al teu canal de YouTube, segueix les instruccions en pantalla.

Obtén informació sobre com pots gestionar el prestatge de marxandatge, com ara triar l'ordre en què es mostren els articles de marxandatge directament des de YouTube.

Posar en pausa o desactivar el prestatge de marxandatge d'un vídeo concret
  1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, fes clic a Vídeo.
  3. Fes clic al vídeo en què vols personalitzar el prestatge de marxandatge.
  4. Al menú de l'esquerra, fes clic a Monetització.
  5. Fes clic a la pestanya Marxandatge. Només veuràs aquesta opció si el teu canal és apte.
  6. Pots posar en pausa temporalment el prestatge de marxandatge d'un vídeo concret canviant l'interruptor que hi ha al costat de l'opció Mostra productes de marxandatge al costat d'aquest vídeo.
  7. Pots tornar a activar el prestatge del vídeo en qüestió tornant a canviar l'interruptor.
Posar en pausa o desactivar les funcions de marxandatge al canal
  1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, fes clic a Monetització.
  3. Fes clic a la pestanya Marxandatge.
  4. Pots posar en pausa temporalment el prestatge de marxandatge canviant l'interruptor que hi ha al costat de l'opció Mostra productes de marxandatge a YouTube.
  5. Pots desactivar aquesta funció fent clic a l'opció Desconnecta el compte que hi ha a la part inferior de la pàgina.

Canviar la botiga de marxandatge admesa

1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, fes clic a Monetització.
  3. Fes clic a la pestanya Marxandatge
  4. A la part inferior de la pàgina, fes clic a Desconnecta el compte.
  5. Segueix les instruccions en pantalla per enllaçar la teva altra botiga oficial de marxandatge al teu canal de YouTube.