Kaupallistamistavan valitseminen

Jos olet mukana YouTube-kumppaniohjelmassa, voit ansaita rahaa seuraavilla tavoilla:

Näiden kaupallistamisominaisuuksien kelpoisuusvaatimukset voivat vaihdella. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit ottaa kunkin ominaisuuden käyttöön, jos täytät ehdot.

Ennen aloittamista: Varmista, että olet tehnyt kanavan kaupallistamisen kaikki vaiheet ja ottanut käyttöön AdSense-tilin maksuja varten.

Mainosten ottaminen käyttöön

Jos videosi vastaa mainostettavan sisällön luomisesta annettuja ohjeita, voit laittaa mainokset päälle. Jos et ole varma siitä, täyttääkö videosi ehdot, voit arvioida sisältösi. Mainosten ottaminen käyttöön ei tarkoita, että mainoksia näytetään videoissa automaattisesti. Ennen mainosten näyttämistä tarkastamme, täyttääkö video vaatimuksemme. Normaali hyväksymisprosessimme sisältää sekä automaattisen tarkastuksen että tarkastajiemme suorittamat tarkastukset.

Laittamalla mainokset päälle YouTube-videoissa vahvistat, että omistat näiden videoiden kuva- ja äänisisällön kaikki tarvittavat käyttöoikeudet.

Näin laitat mainokset päälle yksittäisissä videoissa

1. Kirjaudu YouTubeen.
  2. Mene osoitteeseen studio.youtube.com.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Videot.
  4. Valitse video.
  5. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupallistaminen.
  6. Valitse, minkätyyppisiä mainoksia haluat näyttää.
  7. Valitse Tallenna.

Näin laitat mainokset päälle useissa videoissa

Voit laittaa mainokset päälle videoiden lataamisen jälkeen seuraavasti:
  1. Kirjaudu YouTubeen.
  2. Mene osoitteeseen studio.youtube.com.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Videot.
  4. Valitse harmaa ruutu kaupallistettavan videon pikkukuvan vierestä.
  5. Klikkaa videoiden yläpuolella olevan mustan palkin avautuvaa Muokkaa-valikkoa ja valitse Kaupallistaminen.
  6. Valitse avautuvasta Kaupallistaminen-valikosta Käytössä.
    • Voit muuttaa useiden videoiden mainosasetuksia kerralla valitsemalla Lisäysmuokkaus.
  7. Valitse Päivitä videot > merkitse "Ymmärrän seuraukset" ‑valintaruutu valituksi > valitse Päivitä videot.

Kanavajäsenyyksien ottaminen käyttöön

Näin otat kanavajäsenyydet käyttöön kanavallasi

1. Kirjaudu tietokoneella Google-tilillesi.
  2. Siirry jäsenyyssivulle.
  3. Klikkaa Aloita ja seuraa näytön ohjeita.

Oheistuotehyllyn ottaminen käyttöön

Oheistuotehylly on paikka, jossa osa sisällöntuottajista voi esitellä virallisia brändättyjä oheistuotteitaan YouTubessa. Oheistuotehylly näkyy joillakin ehdot täyttävien kanavien videosivuilla.

Näin lisäät oheistuotehyllyn kanavalle

1. Kirjaudu YouTube Studion betaversioon.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupallistaminen.
  3. Klikkaa Oheistuote-välilehteä. Tämä valinta on näkyvissä vain, jos kanavasi täyttää ehdot.
  4. Selvitä Teespring-kaupan tunnus ohjeiden avulla ja yhdistä se YouTube-kanavaasi.

Katso lisätietoja kelpoisuusvaatimuksista ja oheistuotehyllyn käytöstä.

Super Chatin ja Super Stickerien käyttöönotto

Super Chat ja Super Stickers ovat tapoja, joilla fanit ja sisällöntuottajat voivat olla yhteydessä live-chatissa. Voit ostaa Super Chat ‑viestejä, jotka korostetaan chatissa. Voit myös ostaa Super Stickereitä, joilla saat digitaalisen tai animoidun kuvan ponnahtamaan esiin live-chat-syötteestä.

YouTube Studio

1. Kirjaudu sisään osoitteessa studio.youtube.com.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupallistaminen.
  3. Valitse yläosan valikosta Live-chat > Aloita ja seuraa näytön ohjeita.
  4. Kun olet tehnyt kaiken ohjeiden mukaan, näet sinisen valitsimen vieressä tekstin “Super Chat on käytössä” tai "Super Stickers on käytössä".

Katso lisätietoja Super Chatin ja Super Stickerien kelpoisuusvaatimuksista, käytännöistä ja ylläpitämisestä.

Creator Studion perinteinen versio

1. Kirjaudu tietokoneella YouTubeen.
  2. Mene tilisi ominaisuussivulle osoitteessa www.youtube.com/features.
  3. Valitse Super Chat- tai Super Stickers ‑kohdasta Ota käyttöön ja seuraa näytöllä näkyviä ohjeita.

Kun Super Chat ja Super Stickerit on käytössä kanavallasi, kaikissa live-chateissasi näkyy dollarikuvake .

Katso lisätietoja Super Chatin ja Super Stickerien kelpoisuusvaatimuksista, käytännöistä ja ylläpitämisestä.

Tulojen ottaminen käyttöön YouTube Premiumissa

Tulojen ottaminen käyttöön YouTube Premiumissa ei edellytä sinulta mitään ylimääräistä. Jos YouTube Premiumin tilaaja katsoo sisältöäsi, saat osan hänen maksamastaan YouTube Premiumin käyttömaksusta. Jokainen postaamasi video (joka täyttää yhteisön säännöt) kelpaa tulojen ansaitsemiseen YouTube Premiumissa. Katso lisätietoja YouTube Premiumista.