Veelgestelde vragen over kanaallidmaatschap

Kanalen die deze functie gebruiken, kunnen opbrengst genereren via maandelijks terugkerende lidmaatschapsbetalingen van kijkers. In ruil hiervoor krijgen kijkers toegang tot openbare badges, emoji's en speciale voordelen van de creator die van tijd tot tijd door het kanaal worden aangeboden.

Ontdek hoe je lid wordt van een kanaal

Hoe maak ik gebruik van kanaallidmaatschap op mijn kanaal?

We maken deze functie voor steeds meer kanalen beschikbaar. Je moet aan minimale deelnamevereisten voldoen om in aanmerking te komen voor kanaallidmaatschap. Als de functie beschikbaar is op je kanaal, zie je deze op de pagina Lidmaatschappen en ontvang je een melding. Als je in aanmerking komt voor kanaallidmaatschap, kun je deze functie als volgt inschakelen.

Ik hoor soms de naam sponsoring, is dat iets anders?

Nee. Een kanaallidmaatschap werd vroeger sponsoring genoemd. We hebben de naam in juni 2018 veranderd. In onze Creator Blog lees je meer over de naamswijziging.

Waarom zie ik de knop 'Lid worden' niet?

De knop 'Lid worden' is mogelijk niet zichtbaar bij sommige video's.  We zijn op de hoogte van dit probleem en willen meer video's geschikt maken voor de knop 'Lid worden'.

Tijdelijke oplossingen:

• Herinner kijkers eraan dat ze lid kunnen worden door op de knop 'Lid worden' te klikken op je kanaalpagina.
  • Voeg /join toe aan het einde van je kanaal-URL om rechtstreeks naar het venster met je lidmaatschapsaanbod te linken.
Dit kan een aantal redenen hebben, zoals:
  • De functie is nog niet op het kanaal gelanceerd.
  • De functie is nog niet in je land gelanceerd.
  • De functie wordt alleen weergegeven op in aanmerking komende videoweergavepagina's van deelnemende kanalen. Weergavepagina's van video's die door bepaalde muziekpartners zijn geclaimd, komen bijvoorbeeld niet in aanmerking.

Welk deel van de betaling voor het kanaallidmaatschap gaat naar de creator?

Creators ontvangen 70% van de lidmaatschapsopbrengst en YouTube ontvangt 30%, na aftrek van de lokale verkoopbelasting. Alle transactiekosten (inclusief creditcardkosten) worden momenteel door YouTube gedekt.