Analysera och hantera ditt program för YouTube-kanalmedlemskap

Vi förändrar hur vi samlar in och använder uppgifter för innehåll som är riktat till barn på YouTube. Vissa av anvisningarna i den här artikeln kan därför ha ändrats. Läs mer.

Kanaler där medlemskap är aktiverat kan skapa ett program för kanalmedlemskap med olika nivåer och förmåner enbart för kanalmedlemmar. Det finns olika förmåner och nivåer som du kan göra tillgängliga för dina medlemmar. Läs mer om hur tittare kan bli medlemmar på din kanal och medlemskapsupplevelsen för dina tittare.

Du kan hantera och övervaka kanalens medlemsprogram på flera platser i YouTube Studio, bland annat:

Vi har även ett gränssnitt för medlemmar och det finns andra tredjepartsintegreringar som hjälper dig att ta reda på mer om dina medlemmar och förmåner.

Kanalmedlemskap

Prenumerera på kanalen YouTube Creators för att få de senaste nyheterna, uppdateringar och tips.

Kreatörer och MCN-nätverk som deltar i kanalmedlemskap ansvarar för att följa våra villkor och policyer samt alla relevanta lagar och regler.

Fliken Medlemskap

Du hittar information om ditt medlemsprogram och dina medlemmar på fliken Medlemskap i YouTube Studio. Du öppnar fliken Medlemskap genom att klicka på Intäkt följt av Medlemskap.

Vi skickar ingen avisering om du får en ny medlem medan du är offline. Men du kan se dina medlemmar på fliken Medlemskap. Om en ny tittare blir kanalmedlem medan du livestreamar skickas ett grönt välkomstmeddelande i livechatten. Meddelandet fästs högst upp i chatten i fem minuter.

Visa information om ditt medlemsprogram på fliken Medlemskap

På fliken Medlemskap får du bland annat följande information om ditt medlemsprogram:
  1. Totalt antal medlemmar: Alla medlemmar som för närvarande har åtkomst till förmåner. Inkluderar medlemmar som har avslutat men fortfarande har tillgång till förmåner under resten av sin faktureringsperiod.
  2. Aktiva medlemmar: Endast medlemmar med aktiva prenumerationer. Aktiva medlemmar är det totala antalet medlemmar minus avslutade medlemmar.
  3. Intäkter: Intäkter från den senaste faktureringsperioden. Du kan också jämföra dina intäkter med föregående faktureringsperiod.
  4. Medlemmar per nivå: Antalet medlemmar (totala eller aktiva) efter nivå över tid.
  5. Registreringar och uppsägningar: Antalet användare som har blivit medlemmar eller sagt upp ett medlemskap under den senaste faktureringsperioden. Du kan också jämföra med föregående faktureringsperiod.
  6. Feedback om uppsägning: Vissa medlemmar använder våra fördefinierade flervalsalternativ för att ge feedback om varför de har sagt upp medlemskapet. Peka på Uppsägningar för att se hur medlemmar svarade när de sade upp sitt medlemskap på din kanal.
Obs! En faktureringsperiod kan vara 28, 30 eller 31 dagar beroende på den aktuella kalendermånaden. Ett medlemskap som till exempel köps under september ger 30 dagars åtkomst till förmåner före nästa betalning.

Visa information om dina kanalmedlemmar på fliken Medlemskap

På fliken Medlemskap får du bland annat följande information om dina nuvarande medlemmar:
  1. Total varaktighet som medlem: Hur länge en användare har varit en aktiv betalande medlem på din kanal. Inkluderar tid från alla tidigare perioder som medlem.
  2. Senast uppdaterad: Antal dagar sedan senaste gången medlemmen gick med, gick med igen, uppgraderade eller nedgraderade sitt medlemskap.

Om du vill exportera en översiktsbild av den här informationen till CSV klickar du på Ladda ned  längst upp till höger. Det kan ta några minuter. Du kan stänga det här fönstret medan du väntar.

Andra kort och verktyg på fliken Medlemskap

På fliken Medlemskap hittar du andra kort och verktyg som hjälper dig med medlemsprogrammet:
  1. Resurser: Ett dynamiskt kort som visar rekommenderade metoder, länkar till andra resurser och medlemsspecifika experiment som du kan välja eller välja bort.
  2. Senaste videor som medlemmar gick med från: Se vilka videor som gav flest nya medlemmar.
  3. Senaste kommentarer från medlemmar: Hitta enkelt de senaste medlemskommentarerna så att du kan prioritera svar på dem.
  4. Medlemskapserbjudande: Hantera och redigera dina medlemsförmåner och nivåer. På kortet kan du även se förslag och tips om de olika typer av förmåner du kan vilja ta med på varje prisnivå.
    1. Introduktionsvideo: Ladda upp en video som ska visas när tittarna klickar på BLI MEDLEM för att registrera sig för medlemskap.

YouTube Analytics

Du hittar även mer data om medlemmar och intäkter i YouTube Analytics. Öppna YouTube Analytics genom att logga in på YouTube Studio följt av Analytics.

Visa tittarinformation om medlemmarna i YouTube Analytics

Så här visar du information om dina kanalmedlemmar:
  1. Logga in på YouTube Studio följt av Analytics följt av Tittare
  2. Klicka på kortet Totalt antal medlemmar. Kortet visar totalt antal och aktiva medlemmar per dag eller över tid.
    • Om du vill ha mer data om dina medlemmar klickar du på Visa mer. Du kan ändra tidsserien för att kontrollera följande mätvärden under en viss tidsperiod:
      1. Totalt antal medlemmar och aktiva medlemmar
      2. Nya medlemmar
      3. Avslutade medlemmar
      4. Förlorade medlemmar (avslutade medlemmar som har förlorat åtkomst till förmåner på grund av att faktureringsperioden har löpt ut)
  3. Kortet Viktiga mätvärden visar ett diagram med hur många medlemmar du har fått eller förlorat över tid.

Visa information om intäkter från kanalmedlemskap i YouTube Analytics

Så här visar du en översikt över intäktsdata för ditt medlemsprogram:
  1. Logga in på YouTube Studio följt av Analytics följt av Intäkter.
  2. Klicka på kortet Transaktionsintäkter. Kortet visar hur många transaktioner som gjorts under en viss tidsperiod. Transaktioner är antingen nya registreringar eller upprepningar.

Så här visar du en mer detaljerad sammanställning av intäktsdata från ditt medlemsprogram:

1. Logga in på YouTube Studio följt av Analytics följt av Intäkter.
  2. Leta reda på och välj kortet Hur du tjänar pengar.
  3. Välj Medlemskap. Du kan välja en egen tidsperiod eller filtrera efter videoformat.

Visa data om presentmedlemskap i YouTube Analytics

Du hittar rapporter om presentmedlemskap i YouTube Analytics. Välj Medlemskapstyp om du vill se hur många medlemskap som getts i present och lösts in under en viss tidsperiod.

Intäktsdelning och återbetalningar för kanalmedlemskap

Intäktsdelning för medlemskap

Intäktsdelning för kreatörer

Kreatörer får 70 % av medlemsintäkterna efter att tillämpliga skatter och andra avgifter har dragits av. I dagsläget står YouTube för alla transaktionskostnader (inklusive kreditkortsavgifter).

Intäktsdelning för kreatörer i MCN-nätverk

Om du ingår i ett MCN-nätverk bör du kontakta ditt nätverk. Vissa MCN-nätverk kan ta en extra intäktsandel, vilket innebär att dina intäkter från medlemskap kan vara lägre än 70 %.
Du och ditt MCN-nätverk ansvarar för att följa alla skatteregler som gäller för dina intäkter från kanalmedlemskap.

Uppsägning, avstängning och återbetalning för medlemskap

Om en medlem begär en återbetalning kan YouTube efter eget gottfinnande bedöma om begäran är giltig. När vi beviljar återbetalning till en medlem dras din andel från ditt AdSense för YouTube-konto för att kunna betala tillbaka medlemmen. Läs mer om YouTubes återbetalningspolicy för betalmedlemskap på kanalen.
Om en kanals medlemsprogram sägs upp av någon av nedanstående anledningar får alla aktiva betalande medlemmar en återbetalning för den senaste betalningen:
  • uppsägning av kanalen
  • borttagning från YouTubes partnerprogram
  • otillåten användning eller bedrägeri
  • brott mot våra villkor eller policyer.
Obs! Återbetalningar dras från kanalens andel av intäkterna.

Vanliga frågor om mätvärden och hantering

Kan jag ta bort en kanalmedlem?

Det går inte att ta bort någon som har blivit medlem, men du kan blockera deras kommentarer. Du måste ställa in kommentarer och livechattfilter om du vill blockera vissa tittare från att kommentera.

Kan jag blockera en kanalmedlem från att kommentera?

Du måste ställa in kommentarer och livechattfilter om du vill blockera vissa tittare från att kommentera.