Kanavajäsenyyksien ylläpitäminen

Teemme joitain muutoksia datan keräämisen ja käytön menetelmiimme lapsille tehdyn sisällön osalta YouTube.comissa. Tämän seurauksena osa artikkelin ohjeista on voinut muuttua. Katso lisätietoja

Jäsenyyksiä käyttävillä kanavilla (ja niiden tarjoamien etujen kohdalla) on noudatettava käyttöehtojamme ja käytäntöjämme, kuten YouTuben yhteisön sääntöjä, sekä sovellettavaa lainsäädäntöä ja määräyksiä.

Näin näet jäsenesi

Offline-tilassa et saa ilmoituksia uusista jäsenistä. Näet kaikki aktiiviset jäsenesi sekä heidän jäsenyytensä keston ja kanaviensa tilaajamäärän YouTube Studion Jäsenyydet-välilehdellä. Jäsenet voivat lopettaa jäsenyytensä milloin tahansa.

Jos saat kanavallesi uuden jäsenen livestriimauksen aikana, live-chattiin lähetetään kirkkaanvihreä "Uusi jäsen" ‑viesti. Viesti pysyy näkyvissä chatin yläosassa viisi minuuttia.
Mainosta kanavajäsenyyksiä
Kun lisäät kanavasi URL-osoitteen loppuun /join, voit luoda suoran linkin kanavasi jäsenyyksien tarjousikkunaan.
Voit lisätä tämän linkin
Jäsenten kommenttien estäminen
Et voi poistaa ketään jäseneksi liittynyttä, mutta voit estää kommentit. Jos haluat estää tiettyjen katsojien kommentit, tee se vaihtamalla kommenttien ja live-chatin suodattimia

Esittelyvideon lisääminen ja ylläpito

Lisää esittelyvideo potentiaalisia jäseniä varten
Voit luoda videon, joka näytetään kaikille Liity-painiketta klikkaaville käyttäjille.

Hyvä tietää ennen esittelyvideon lisäämistä

• Esittelyvideoissa ei näytetä mainoksia.
  • Esittelyvideon on noudatettava YouTuben yhteisön sääntöjä.
  • Esittelyvideossa ei voi olla kolmannen osapuolen tekijänoikeusvaatimuksia.
  • Esittelyvideossa ei voi olla musiikkivaatimuksia.
  • Esittelyvideo ei voi olla merkitty lapsille tehdyksi.
  • Jos haluat mainita jäsentasojen hinnat, ota huomioon että ne voivat vaihdella alustan ja maan mukaan.

Näin lisäät esittelyvideon, jos et ole aiemmin käyttänyt jäsenyyksiä

1. Tee esittelyvideo ja julkaise se piilotettuna.
  2. Mene osoitteeseen studio.youtube.com.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupallistaminen ja sitten Jäsenyydet.
  4. Vaiheessa 3 klikkaa Lisää videoita, jotka rohkaisevat faneja liittymään ‑kohdasta Aloita.
  5. Klikkaa Valitse esittelyvideo ja sitten Seuraava.
  6. Valitse esittelyvideo tarjotuista vaihtoehdoista.

Näin lisäät esittelyvideon, jos käytät jäsenyyksiä jo

1. Tee esittelyvideo ja julkaise se piilotettuna. Mene osoitteeseen studio.youtube.com.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupallistaminen ja sitten Jäsenyydet.
  3. Valitse Ehdotettuja parannuksia ‑kohdasta Lisää esittelyvideo.
  4. Lataa esittelyvideo näytön ohjeiden mukaan.

Esittelyvideon muokkaaminen tai poistaminen

Esittelyvideon muokkaaminen

1. Mene osoitteeseen studio.youtube.com.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupallistaminen ja sitten Jäsenyydet.
  3. Valitse sivun oikean alakulman Esittelyvideosi-kohdasta Muokkaa.
  4. Muokkaa esittelyvideota näytön ohjeiden mukaan.

Esittelyvideon poistaminen

1. Mene osoitteeseen studio.youtube.com.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupallistaminen ja sitten Jäsenyydet.
  3. Valitse sivun oikean alakulman Esittelyvideosi-kohdasta Muokkaa.
  4. Klikkaa esittelyvideon vieressä olevaa poistokuvaketta .
  5. Voit korvata videon uudella esittelyvideon lisäämisohjeiden avulla.

Kanavajäsenyyksien tulot, hinnoittelu ja hyvitykset

Tulojen jako

Sisällöntuottajat saavat 70 % jäsenyystuloista sovellettavien verojen ja maksujen vähentämisen jälkeen. YouTube vastaa tällä hetkellä kaikista maksutapahtumien kuluista (kuten luottokorttikuluista).
Sisällöntuottajien tulojen jako MCN-verkoissa
Jos kuulut MCN-verkkoon, kysy asiasta kyseiseltä verkolta. Joillakin MCN-verkoilla saattaa olla ylimääräinen tulojen jakoon liittyvä käytäntö. Osuutesi jäsenyyksistä voi siis olla pienempi kuin 70 %, jos kuulut MCN-verkkoon.
Sinä ja mahdollinen MCN-verkkosi olette vastuussa jäsenyystuloja koskevan lainsäädännön noudattamisesta.

Tuloraportit

Tuloraportit ovat kohdassa YouTuben tilastot > Maksutapahtumien tulot ‑raportti. Saat jäsenyystuloja samaan tapaan kuin AdSensen mainostuloja.

Peruutukset, lopettaminen ja hyvitykset

Jäsenet voivat lopettaa jäsenyytensä milloin tahansa.
Jos jäsen pyytää hyvitystä, YouTube päättää oman harkintansa mukaan pyynnön oikeellisuuden ja voi vähentää kanavalta sen osuuden hyvitettävistä tuloista. Katso lisätietoja YouTuben maksullisten jäsenyyksien hyvityskäytännöstä.

Jos jäsenyydet lopetetaan kanavalla (jäsenyydet poistetaan käytöstä joko kanavan omasta aloitteesta, ehtojen tai käytäntöjen rikkomisen seurauksena tai YouTube-kumppaniohjelmasta poistamisen seurauksena), kaikille kanavan aktiivisille maksaneille jäsenille hyvitetään kuukauden jäsenmaksu. Kanavan osuus hyvitettävistä tuloista vähennetään kanavalta.

Usein kysyttyä

Tähän voi olla useita syitä:
  • Ominaisuus ei ole käytettävissä kanavallasi.
  • Ominaisuus ei ole käytettävissä kaikissa maissa.
  • Videosi on merkitty lapsille tehdyksi.
  • Liittymispainike ei ole vielä käytössä osalla alustoista. Katsojat voivat kuitenkin liittyä jäseneksi työpöytäversiossa. Edut ovat käytettävissä kaikilla alustoilla, vaikka liittymisen tekisi työpöytäversiossa.
  • Liittymispainike näkyy vain jäsenyyksiä käyttävien kanavien kelvollisilla videon katselusivuilla. Videon katselusivu ei esimerkiksi kelpaa, jos jotkin musiikkikumppanit ovat tehneet videosta vaatimuksen.

Jos katsojat eivät näe liittymispainiketta, he voivat kokeilla näitä tilapäisiä ratkaisuja:

• Muistuta katsojiasi siitä, että he voivat liittyä jäseneksi klikkaamalla kanavasivun Liity-painiketta.
  • Lisäämällä /join kanavasi URL-osoitteen loppuun katsoja pääsee suoraan kanavajäsenyystarjoukseesi.
  • Voit myös lisätä /join-päätteen sisältävän linkin videon kuvaukseen.
Miten saan lisää tietoja jäsenistäni?
Sponsorships-sovellusliittymän avulla voit saada jäsenistäsi seuraavia tietoja. Jos käytät kolmannen osapuolen yritystä etujen tarjoamiseen, voit jakaa sille nämä jäsentiedot jäsenetujen toimittamista varten.
  • Jäsenen kanavan URL-osoite
  • Jäsenen kanavan nimi
  • Linkki jäsenen profiilikuvaan
  • Jäsenyyden alkamispäivä
Huom. Sponsorships API ‑palvelu ei tällä hetkellä anna tietoja jäsenten tasosta.