Kanavajäsenyyksien ylläpitäminen

Otamme parhaillaan tätä ominaisuutta käyttöön joillekin kanaville YouTuben pääsovelluksessa ja ‑sivustolla. Jos kuulut tähän ryhmään, näet ominaisuuden jäsenyyssivulla. Lue lisää kanavajäsenyyksien vaatimuksista

Lue, mitä voit tarjota jäsenillesi ja miten katsojasi kokevat jäsenyydet.

Jäsenyyksiä käyttävillä kanavilla (ja niiden tarjoamien etujen kohdalla) on noudatettava käyttöehtojamme ja käytäntöjämme, kuten YouTuben yhteisön sääntöjä, sekä sovellettavaa paikallista lainsäädäntöä ja määräyksiä.

Näin näet jäsenesi

Offline-tilassa et saa ilmoituksia uusista jäsenistä. Jäsenyyssivulla näet kaikki aktiiviset jäsenesi sekä heidän jäsenyytensä keston ja kanaviensa tilaajamäärän. Jäsenet voivat lopettaa jäsenyytensä milloin tahansa.

Livestriimauksen aikana

Jos käytät Striimaa nyt ‑toimintoa:
  1. Kirjaudu Google-tilillesi.
  2. Valitse Creator Studio ja sitten Striimaus ja sitten Striimaa nyt.
  3. Etsi jäsenyysmoduuli livetapahtuman hallintapaneelista.

Jos käytät Tapahtumat-toimintoa:

1. Kirjaudu Google-tilillesi.
  2. Valitse Creator Studio ja sitten Striimaus ja sitten Tapahtumat.
  3. Valitse livestriimi.
  4. Valitse Live-tapahtumien hallinta.
  5. Avaa jäsenyysmoduuli valitsemalla Avaa jäsenyydet uudessa ikkunassa.

Jos saat kanavallesi uuden jäsenen livestriimauksen aikana, live-chattiin lähetetään kirkkaanvihreä Uusi jäsen ‑viesti. Viesti pysyy näkyvissä chatin yläosassa viisi minuuttia.

Kanavajäsenyyksien mainostaminen
Kun lisäät kanavasi URL-osoitteen loppuun /join, voit luoda suoran linkin kanavasi jäsenyyksien tarjousikkunaan.
Voit lisätä tämän linkin
Jäsenten kommenttien estäminen
Et voi poistaa ketään jäseneksi liittynyttä, mutta voit estää heitä kommentoimasta. Jos haluat estää kommentteja yksittäisiltä katsojilta, sinun on määritettävä kommenttien ja live-chatin suodattimet

Esittelyvideon lisääminen ja määritykset

Lisää esittelyvideo potentiaalisia jäseniä varten
Voit luoda videon, joka näytetään kaikille Liity-painiketta klikkaaville käyttäjille.

Hyvä tietää ennen esittelyvideon lisäämistä

• Esittelyvideoissa ei näytetä mainoksia.
  • Videon on noudatettava YouTuben yhteisön sääntöjä.
  • Videossa ei voi olla kolmannen osapuolen tekijänoikeusvaatimuksia.
  • Jos haluat mainita jäsentasojen hinnat, ota huomioon että ne voivat vaihdella alustan ja maan mukaan.

Näin lisäät esittelyvideon, jos et ole aiemmin käyttänyt jäsenyyksiä

1. Tee video ja julkaise se piilotettuna.
  2. Mene osoitteeseen studio.youtube.com.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupallistaminen ja sitten Jäsenyydet.
  4. Vaiheessa 3 klikkaa Lisää videoita, jotka rohkaisevat faneja liittymään ‑kohdasta Aloita.
  5. Klikkaa Valitse esittelyvideo ja sitten Seuraava.
  6. Valitse esittelyvideo tarjotuista vaihtoehdoista.

Näin lisäät esittelyvideon, jos olet aiemmin käyttänyt jäsenyyksiä

1. Tee video ja julkaise se piilotettuna.Mene osoitteeseen studio.youtube.com.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupallistaminen ja sitten Jäsenyydet.
  3. Valitse Ehdotettuja parannuksia ‑kohdasta Lisää esittelyvideo.
  4. Lataa esittelyvideo näytön ohjeiden mukaan.

Esittelyvideon muokkaaminen tai poistaminen

Esittelyvideon muokkaaminen

1. Mene osoitteeseen studio.youtube.com.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupallistaminen ja sitten Jäsenyydet.
  3. Valitse sivun oikean alakulman Esittelyvideosi-kohdasta Muokkaa.
  4. Muokkaa esittelyvideota näytön ohjeiden mukaan.

Esittelyvideon poistaminen

1. Mene osoitteeseen studio.youtube.com.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupallistaminen ja sitten Jäsenyydet.
  3. Valitse sivun oikean alakulman Esittelyvideosi-kohdasta Muokkaa.
  4. Klikkaa esittelyvideon vieressä olevaa poistokuvaketta .
  5. Voit korvata videon uudella esittelyvideon lisäämisohjeiden avulla.

Kanavajäsenyyksien tulot, hinnoittelu ja hyvitykset

Tulojen jako

Sisällöntuottajat saavat 70 % jäsenyystuloista paikallisen arvonlisäveron vähentämisen jälkeen. YouTube vastaa tällä hetkellä kaikista maksutapahtumien kuluista (kuten credit-kortin kuluista).
Sisällöntuottajien tulojen jako MCN-verkoissa
Jos kuulut MCN-verkkoon, kysy asiasta kyseiseltä verkolta. Joillakin MCN-verkoilla saattaa olla ylimääräinen tulojen jakoon liittyvä käytäntö. Osuutesi jäsenyyksistä voi siis olla pienempi kuin 70 %, jos kuulut MCN-verkkoon.
Sinä ja mahdollinen MCN-verkkosi olette vastuussa jäsenyystuloja koskevan lainsäädännön noudattamisesta.

Tuloraportit

Tuloraportit ovat kohdassa YouTube Analytics > Maksutapahtumien tulot ‑raportti. Saat jäsenyystuloja samaan tapaan kuin AdSensen mainostuloja.

Peruutukset, lopettaminen ja hyvitykset

Jäsenet voivat lopettaa jäsenyytensä milloin tahansa.
Jos jäsen pyytää hyvitystä, YouTube määrittää oman harkintansa mukaan pyynnön oikeellisuuden ja voi vähentää kanavalta sen osuuden hyvitettävistä tuloista. Lue lisää YouTuben maksullisten jäsenyyksien hyvityskäytännöstä.

Jos jäsenyystoiminto loppuu kanavalla (poistetaan käytöstä joko kanavan omasta aloitteesta, käyttöehtojen rikkomisen seurauksena tai YouTube-kumppaniohjelmasta poistamisen seurauksena), kaikille kanavan aktiivisille maksaneille jäsenille hyvitetään kuukauden jäsenmaksu ja kanavan osuus hyvitettävistä tuloista vähennetään kanavalta.

Usein kysyttyä

Liittymispainike ei välttämättä näy kaikissa videoissa.  Olemme tietoisia ongelmasta ja pyrimme lisäämään jatkossa liittymispainikkeen yhä useampiin videoihin.

Tilapäisiä ratkaisuja:

• Muistuta katsojillesi, että he voivat liittyä jäseneksi klikkaamalla kanavasivun Liity-painiketta.
  • Kun lisäät kanavasi URL-osoitteen loppuun /join, voit luoda suoran linkin kanavasi jäsenyyksien tarjousikkunaan.
Tämä voi johtua useita syistä:
  • Ominaisuus ei ole käytettävissä kanavallasi.
  • Ominaisuus on käytettävissä kanavillasi vain YouTube Gamingissa.
  • Ominaisuus ei ole käytettävissä kaikissa maissa.
  • Katsojat käyttävät YouTube-sivuston vanhaa versiota. Uuden version osoite on youtube.com/new.
  • Liittymispainike ei ole vielä käytössä osassa alustoista. Katsojat voivat kuitenkin liittyä jäseneksi työpöytäversiossa. Edut ovat käytettävissä kaikilla alustoilla, vaikka liittymisen tekisi työpöytäversiossa.
  • Liittymispainike näkyy vain jäsenyyksiä käyttävien kanavien kelvollisilla videon katselusivuilla. Videon katselusivu ei esimerkiksi kelpaa, jos jotkin musiikkikumppanit ovat tehneet videosta vaatimuksen.
Miten saan lisää tietoja jäsenistäni?
Sponsorships-sovellusliittymän avulla voit saada jäsenistäsi seuraavia tietoja. Jos käytät kolmannen osapuolen yritystä etujen tarjoamiseen, voit jakaa sille nämä jäsentiedot jäsenetujen toimittamista varten.
  • Jäsenen kanavan URL-osoite
  • Jäsenen kanavan nimi
  • Linkki jäsenen profiilikuvaan
  • Jäsenyyden alkamispäivä
Huom. Sponsorships API ‑palvelu ei tällä hetkellä anna tietoja jäsenten tasosta.