Analitzar i gestionar el programa d'abonaments a un canal de YouTube

Estem canviant la manera com recollim i utilitzem les dades al contingut per a nens de YouTube. Com a conseqüència, és possible que algunes de les instruccions que s'inclouen en aquest article hagin canviat. Obtén més informació.

Els canals que tinguin els abonaments activats poden crear un programa d'abonaments al canal amb diferents nivells i avantatges exclusius per a abonats. Hi ha diversos avantatges i nivells que pots posar a disposició dels teus abonats. Obtén més informació sobre com els espectadors poden unir-se al teu canal i gaudir dels abonaments.

A YouTube Studio, hi ha diversos llocs on pots gestionar el programa d'abonaments al teu canal i mesurar-ne el rendiment, com ara:

També tenim el servei de l'API Members i altres integracions de tercers per ajudar-te a obtenir més informació sobre els abonats i els avantatges.

Abonaments al canal

Subscriu-te al canal YouTube Creators per rebre les novetats, els consells i les notícies més recents.

Els creadors i les MCN que participen en els abonaments al canal són responsables de complir les nostres condicions i polítiques, així com totes les lleis i la normativa pertinents.

Pestanya Abonaments

Pots trobar informació sobre el teu programa d'abonaments i els abonats a la pestanya Abonaments de YouTube Studio. Per accedir a la pestanya Abonaments, fes clic a Guanys i després Abonaments.

Si aconsegueixes un abonat nou quan no tens connexió, no t'enviarem cap notificació. Tanmateix, pots veure els teus abonats a la pestanya Abonaments. Si estàs fent una transmissió en directe i un nou espectador s'abona al teu canal, s'envia el missatge "Et donem la benvinguda" en verd al xat en directe. Aquest missatge es fixa a la part superior del xat durant 5 minuts.

Consultar informació sobre el programa d'abonaments a la pestanya Abonaments

A la pestanya Abonaments, pots obtenir informació sobre el teu programa d'abonaments, com ara:
  1. Total d'abonats: tots els abonats que actualment tenen accés als avantatges. Inclou els abonats que han cancel·lat l'abonament, però que encara tenen accés als avantatges durant la resta del període de facturació.
  2. Abonats actius: només els abonats amb subscripcions actives. Els abonats actius són el total d'abonats menys els que han cancel·lat l'abonament.
  3. Ingressos: guanys del darrer període de facturació. A més, pots comparar els guanys amb el període de facturació anterior.
  4. Abonats per nivell: el nombre d'abonats (totals o actius) per nivell al llarg del temps.
  5. Registres i cancel·lacions: el nombre d'usuaris que s'han convertit en abonats o han cancel·lat l'abonament durant el darrer període de facturació. També pots comparar-ho amb el període de facturació anterior.
  6. Comentaris sobre la cancel·lació: alguns membres utilitzen les nostres opcions d'elecció múltiple predefinides per explicar els motius de la cancel·lació. Col·loca el cursor a sobre de "Cancel·lacions" per veure les respostes que donen els abonats quan han cancel·lat la subscripció al teu canal.
Nota: el període de facturació pot ser de 28, 30 o 31 dies, segons el mes natural en curs. Per exemple, un abonament comprat al setembre ofereix 30 dies d'accés als avantatges abans que venci el pagament següent.

Consultar informació sobre els abonats al canal a la pestanya Abonaments

A la pestanya Abonaments, pots obtenir informació sobre els teus abonats actuals, com ara:
  1. Durada total com a abonat: temps que un usuari ha sigut abonat de pagament actiu al teu canal. Inclou el temps de tots els períodes anteriors com a abonat.
  2. Darrera actualització: els dies que han passat des de la darrera vegada que l'abonat es va unir, es va tornar a unir o va canviar l'abonament de nivell (a un nivell superior o inferior).

Per exportar una instantània d'aquesta informació a un fitxer CSV, fes clic a Baixa a l'extrem superior dret. L'exportació pot tardar uns minuts a completar-se. Pots tancar aquesta finestra mentre esperes.

Altres targetes i eines de la pestanya Abonaments

A la pestanya Abonaments, trobaràs altres targetes i eines per ajudar-te amb el teu programa d'abonaments:
  1. Recursos: una targeta dinàmica que mostra pràctiques recomanades, enllaços a altres recursos i experiments específics d'abonaments que pots activar i desactivar.
  2. Vídeos recents a partir dels quals s'han unit abonats: supervisa els vídeos amb millor rendiment en què els espectadors s'han convertit en abonats.
  3. Comentaris recents dels abonats: cerca fàcilment els comentaris més recents dels abonats per poder donar-los prioritat a l'hora de respondre.
  4. Oferta d'abonament: gestiona i edita els avantatges i els nivells dels teus abonaments. Pot ser que la targeta també inclogui suggeriments i pràctiques recomanades per als tipus d'avantatges que pots incloure en cada preu.
    1. Vídeo d'introducció: penja un vídeo perquè es mostri quan els espectadors facin clic a UNEIX-ME per abonar-se al canal.

YouTube Analytics

També pots trobar més dades sobre els teus abonats i els teus ingressos a YouTube Analytics. Per accedir a YouTube Analytics, inicia la sessió a YouTube Studio i després Analítiques.

Consultar informació sobre el públic dels abonaments a YouTube Analytics

Per consultar informació sobre els abonats al teu canal:
  1. Inicia la sessió a YouTube Studio i després Analítiques i després Públic.
  2. Fes clic a la targeta "Total d'abonats". La targeta mostra el total d'abonats i els abonats actius per dia o al llarg del temps.
    • Si vols obtenir més dades sobre els abonats, fes clic a Mostra'n més. Pots canviar la sèrie temporal per mesurar el rendiment que han tingut les mètriques següents durant un període de temps personalitzat:
      1. Abonats totals i actius.
      2. Abonats aconseguits.
      3. Abonats cancel·lats.
      4. Abonats perduts (abonats cancel·lats que han perdut l'accés als avantatges perquè ha finalitzat el seu període de facturació).
  3. La targeta "Mètriques clau" inclou un gràfic que mostra el nombre d'abonats que has guanyat o perdut al llarg del temps.

Consultar informació sobre els ingressos per abonaments a YouTube Analytics

Per consultar les dades generals sobre els ingressos del teu programa d'abonaments:
  1. Inicia la sessió a YouTube Studio i després Analítiques i després Ingressos.
  2. Fes clic a la targeta "Ingressos de transaccions". La targeta mostra quantes transaccions s'han produït durant un període de temps determinat. Les transaccions són d'abonaments nous o recurrents.

Per veure un desglossament més detallat de les dades d'ingressos procedents del teu programa d'abonaments:

1. Inicia la sessió a YouTube Studio i després Analítiques i després Ingressos.
  2. Cerca i selecciona la targeta Com guanyes diners.
  3. Selecciona Abonaments. Pots definir un període de temps personalitzat o filtrar per format de vídeo.

Consultar les dades sobre els abonaments de regal a YouTube Analytics

Pots consultar informes sobre els abonaments de regal a YouTube Analytics. Selecciona "Tipus d'abonament" per veure quants abonaments s'han regalat i bescanviat durant un període de temps seleccionat.

Reembossaments i quota d'ingressos dels abonaments al canal

Quota d'ingressos per abonaments

Quota d'ingressos per a creadors

Els creadors obtenen el 70 % dels ingressos de l'abonament després de deduir els impostos i les taxes aplicables. YouTube cobreix tots els costos de transacció (incloses les comissions de les targetes de crèdit).

Quota d'ingressos per a creadors en una xarxa multicanal (MCN)

Si formes part d'una MCN, cal que ho consultis amb la teva xarxa. Algunes MCN es queden una quota d'ingressos addicional, de manera que els teus ingressos procedents d'abonaments poden ser inferiors al 70 %.
La teva MCN i tu sou responsables de complir la legislació fiscal que s'apliqui als ingressos per abonaments.

Cancel·lacions, extincions i reembossaments d'abonaments

Si un abonat sol·licita un reembossament, la validesa d'aquesta reclamació queda totalment a discreció de YouTube. En concedir reembossaments als abonats, deduïm part dels ingressos del teu compte d'AdSense per a YouTube per retornar el pagament als abonats. Obtén informació sobre la política de reembossaments de YouTube per als abonaments a canals de pagament.
Si el programa d'abonaments d'un canal es cancel·la per algun dels motius següents, tots els abonats de pagament actius rebran un reembossament del darrer pagament:
  • Cancel·lació per part del canal
  • Expulsió del Programa per a partners de YouTube
  • A causa d'usos abusius o frau
  • Incompliment de les nostres condicions o polítiques
Nota: els diners reembossats es dedueixen del percentatge dels ingressos del canal.

Preguntes més freqüents sobre el mesurament i la gestió

Puc suprimir un abonat al canal?

No pots suprimir cap usuari que s'hagi abonat al canal, però pots bloquejar-ne els comentaris. Per bloquejar comentaris d'espectadors concrets, has de configurar filtres als comentaris i al xat en directe.

Puc bloquejar un abonat al canal perquè no pugui fer comentaris?

Per bloquejar comentaris d'espectadors concrets, has de configurar filtres als comentaris i al xat en directe.