Bestuur kanaallidmaatskappe

Ons maak ’n paar veranderinge aan hoe ons data oor inhoud vir kinders op YouTube insamel en gebruik. Gevolglik het sommige van die instruksies in hierdie artikel dalk verander. Meer inligting.

Kry meer inligting oor wat jy jou lede kan bied en hoe jou kykers lidmaatskap ervaar.

Elke kanaal wat aan lidmaatskap deelneem, insluitend sy aanbiedinge, is daarvoor verantwoordelik om aan ons bepalings en beleide te voldoen. Hierdie beleide sluit YouTube se gemeenskapsriglyne en alle relevante wette en regulasies in.

Kanaallidmaatskappe

Daar is verskillende plekke in Skepperstudio waar jy jou lidmaatskapprogram bestuur en naspoor:

Lidmaatskappe-oortjie

Sodra jy lidmaatskappe aangeskakel het, kan jy hierdie oortjie in Studio vind onder Verdien en dan Lidmaatskappe

Hier kan jy naspoor:

1. Totale lede: Alle huidige lede wat toegang tot byvoordele het. Sluit lede in wat gekanselleer het, maar toegang het tot byvoordele vir die res van hul faktureringtydperk.
  2. Aktiewe lede: Alle lede met slegs aktiewe intekeninge Aktiewe intekeninge word bereken deur gekanselleerde lede van die totale lede af te trek.
  3. Inkomste: Jy kan verdienste vir die laaste faktureringtydperk naspoor en met die vorige faktureringtydperk vergelyk
  4. Lede volgens vlak: Spoor die aantal lede (totaal of aktief) volgens vlak oor tyd na
  5. Registrasies en kansellasies: Kyk hoeveel gebruikers in die afgelope faktureringtydperk lede geword het of ’n lidmaatskap gekanselleer het en vergelyk met die vorige faktureringtydperk.
  6. Kansellasieterugvoer: Sommige gebruikers gee terugvoer oor hoekom hulle gekanselleer het, uit ons stel voorafbepaalde meervoudigekeuse-opsies. Deur jou muiswyser oor "Kansellasies" te hou, kan jy sien hoe gebruikers gereageer het toe hulle op jou kanaal gekanselleer het.
Let wel: ’n Faktureringtydperk kan 28, 30 of 31 dae wees, afhangend van die huidige kalendermaand. Byvoorbeeld, ’n lidmaatskap wat gedurende September gekoop is, sal 30 dae van toegang bied voor die volgende betaling.

Bestuur jou lede

Jy kan ’n lys van al jou huidige lede sien, insluitend:

1. Totale tydsduur as lid (sluit tyd van alle vorige tydperke as lid in).
  2. Laaste opdatering: Dae sedert die laaste keer dat die lid aangesluit het, weer aangesluit het, of hul lidmaatskap opgegradeer of afgegradeer het.

Om ’n oorsig van hierdie inligting na CSV uit te voer, klik op Laai af in die boonste regterhoek. Uitvoer kan ’n paar minute neem om te voltooi. Jy kan hierdie venster toemaak terwyl jy wag.

Insameling van inligting van jou lede:

Deur hierdie derdeparty-IFTTT-integrasie te gebruik, kan jy ’n pasgemaakte, veilige, lid-beperkte vorm met jou kanaallede skep om inligting in te samel wat jou sal help om byvoordele te lewer. Jy is verantwoordelik vir enige data wat van lede ingesamel word. YouTube kan nie toegang tot hierdie data kry nie.

Let wel:Die derdeparty-IFTTT-integrasie is tans net in Engels beskikbaar.

Bestuur jou byvoordele, vlakke en pryse

Klik die Lidmaatskapaanbod-kaart om jou lidmaatskapbyvoordele en -vlakke te bestuur en te wysig. Hier sal jy voorstelle en beste praktyke vind vir die tipe byvoordele wat jy dalk teen elke pryspunt wil aanbied.

Ander kaarte en nutsdinge in die Lidmaatskappe-oortjie:

1. Hulpbronne: ’n Dinamiese kaart wat beste praktyke, skakels na ander hulpbronne en lidmaatskapspesifieke eksperimente sal vertoon waarby intekening aanvaar of onttrek kan word.
  2. Onlangse video’s waaruit lede aangesluit het: Monitor die toppresterende video’s waarop kykers lede geword het.
  3. Onlangse opmerkings deur lede: Soek maklik die jongste lidopmerkings sodat jy as ’n prioriteit daarop kan antwoord.
  4. Bekendstellingvideo: Laai ’n video op om op jou lidmaatskapaanbodskerm te wys. Kykers sal die bekendstellingvideo sien wanneer hulle op AANSLUIT klik om vir lidmaatskap aan te sluit.

YouTube Analytics

Jy kan ook meer data oor jou lede in YTA bekyk.

1. Gehoor: Klik op YTA en dan Analytics en dan Gehoor, en klik op die "Totale lede"-kaart om die totale en aktiewe lede oor tyd te sien. As jy op "Sien meer" klik, sal verdere data oor jou lede gewys word. Jy kan die tydreeks aanpas om te sien hoe die volgende maatstawwe gedurende ’n gepasmaakte tydperk gevaar het:
    • Totale en aktiewe lede
    • Lede bygekry
    • Lede gekanselleer
    • Lede verloor (gekanselleerde lede wat toegang tot byvoordele verloor het as gevolg van die einde van hul faktureringtydperk)
  2. Inkomste: Klik op Analytics en dan Inkomste en klik op die “Transaksie-inkomste”-kaart. Hier kan jy sien hoeveel transaksies gedurende ’n gepasmaakte tydperk plaasgevind het. Transaksies is óf nuwe aansluitings óf herhalings.
Let wel: Om ’n gedetailleerde uiteensetting van inkomstedata van lidmaatskap te sien:
  1. Gaan na YouTube Studio.
  2. Kies Analytics.
  3. Kies Inkomste.
  4. Vind en kies die Hoe jy geld maak-kaart.
  5. Kies Lidmaatskappe vir ’n gedetailleerde oorsig van jou lidmaatskapinkomste. Jy kan ’n gepasmaakte tydperk instel of volgens videoformaat filtreer.

Sien jou lede

As jy ’n nuwe lid kry terwyl jy vanlyn is, sal jy nie ’n kennisgewing kry nie. Jy kan op die Lidmaatskappe-oortjie in YouTube Studio al jou aktiewe lede sien, hoe lank hulle ’n lid is, en hul intekenaartelling. Lede kan hul lidmaatskap enige tyd kanselleer.

As jy regstreeks stroom wanneer ’n nuwe kyker by jou kanaallidmaatskap aansluit, sal ’n heldergroen "Welkom"-boodskap in regstreekse klets gestuur word. Hierdie boodskap sal vir 5 minute aan die bokant van klets vasgespeld word.

Jy kan ook die totale aantal lede per dag in die Gehoor-oortjie in YouTube Analytics sien. Die “sleutelstatistieke-kaart” toon ’n grafiek van hoeveel lede oor tyd verkry of verloor is.

Bevorder lidmaatskappe

Jy kan /join aan die einde van jou kanaal-URL byvoeg om direk na jou lidmaatskapaanbodvenster te skakel.
Jy kan hierdie skakel byvoeg:
  • Na jou videobeskrywing.
  • Op kaarte en eindskerms in jou video’s.
Geskenklidmaatskappe

Memberships Gifting

Geskenklidmaatskappe stel jou of jou kanaallede in staat om die geleentheid vir kykers te koop om toegang tot die byvoordele van ’n kanaallidmaatskap te kry. Jy of jou kanaallede kan geskenklidmaatskappe koop gedurende regstreekse strome of Premières.

As jy ’n lidmaatskapvlak onder $5 bied, kan daar elke maand promosiegeskenklidmaatskappe beskikbaar wees wat jy aan kykers kan versprei. Promosiegeskenklidmaatskappe is kosteloos en jy verdien nie inkomste op hierdie geskenklidmaatskappe nie. Promosiegeskenklidmaatskappe is op die eerste van elke maand beskikbaar, en kan nie van maand tot maand oorgedra word nie. Jy moet die promosiegeskenklidmaatskappe versprei voordat jy geskenklidmaatskappe vir jou kykers kan koop. Jy kan die promosiegeskenklidmaatskappe in stelle van 5 versprei, op dieselfde manier waarop jy geskenklidmaatskappe versprei wat jy tydens regstreekse strome of Premières koop: Om jou promosionele geskenklidmaatskappe te sien, kan jy gaan na die regstreekse klets van ’n regstreekse stroom of Première en die volgende kies:  en dan Lidmaatskapgeskenke  en dan Skenk nou 5.

Let wel: Promosiegeskenklidmaatskappe is nie tans vir handelsmerkrekeninge beskikbaar nie. Bly ingeskakel terwyl ons in die volgende maande nog meer uitbrei.

Wanneer jy of ’n kanaallid geskenklidmaatskappe koop, sal ’n aftellerflitsstrook die aankoop vir ’n beperkte tyd in regstreekse klets uitlig. Die hoeveelheid tyd hang af van die aankoopbedrag. As die regstreekse klets of regstreekse stroom eindig voor die geskenk aangekondig word, sal dit steeds aan kykers versprei word.

Kykers moet intekening aanvaar om vir geskenklidmaatskappe te kwalifiseer. Sodra ’n kyker intekening aanvaar om geskenke op jou kanaal toe te laat, kwalifiseer hulle om geskenklidmaatskappe op enige huidige of toekomstige geskenke op jou kanaal te kry.

Jy kan jou kykers aanmoedig om intekening te aanvaar vir geskenke deur jou unieke URL om intekening te aanvaar oor jou kanaal en inhoud te deel.

• www.youtube.com/channel/{external_channel_id}/allow_gifts, OF
  • www.youtube.com/channel/{channel_name}/allow_gifts

Jy kan jou unieke eksterne kanaal-ID hier kry.

​​’n Geskenklidmaatskapaankoop word as deurgevoer beskou sodra YouTube die eerste geskenk aan ’n kyker versprei. Jy kan verslaggewing vir geskenklidmaatskappe in YouTube Analytics vind. Kies "Lidmaatskaptipe" om te kyk hoeveel geskenklidmaatskappe aangekoop is en gedurende ’n gekose tydperk gebruik is.

Blokkeer lede daarvan om opmerkings te maak
Jy kan nie iemand verwyder wat as lid aangesluit het nie, maar jy kan opmerkings blokkeer. Om opmerkings van spesifieke kykers te blokkeer, moet jy opmerkings en regstreekse kletsfilters opstel.

Stel en bestuur jou bekendstellingvideo

Stel ’n bekendstellingvideo vir potensiële lede
Enigiemand wat die Sluit aan-knoppie klik, sal jou bekendstellingvideo sien.

Wat om te weet voordat jy ’n bekendstellingvideo byvoeg

• Advertensies sal nie op bekendstellingvideo’s verskyn nie.
  • Jou bekendstellingvideo moet YouTube se gemeenskapsriglyne volg.
  • Jou bekendstellingvideo kan nie kopieregeise van derdepartye hê nie.
  • Jou bekendstellingvideo kan nie musiekeise daarteen hê nie.
  • Jou bekendstellingvideo kan nie as vir kinders gemaak gestel word nie.
  • As jy spesifieke pryse van jou vlakke wil noem, hou in gedagte dat pryse kan wissel na gelang van platform en land.

Hoe om ’n bekendstellingvideo te wysig of by te voeg

1. Skep jou bekendstellingvideo en maak seker jy publiseer as Ongelys.
  2. Gaan na studio.youtube.com.
  3. Kies in die linkerkieslys Verdien en dan en klik Lidmaatskappe.
  4. Klik Voeg bekendstellingvideo by in Jou lidmaatskapaanbod-kaart.
  5. Klik op Wysig  langs die bekendstellingvideo in Jou lidmaatskapaanbod-kaart om ’n bestaande bekendstellingvideo te wysig of uit te vee.

Kanaallidmaatskapinkomste, -pryse en -terugbetalings

Inkomstedeling

Skeppers kry 70% van lidmaatskapinkomste ná toepaslike belastings en fooie afgetrek is. Alle transaksiekoste (insluitend kredietkaartfooie) word tans deur YouTube gedek.
Inkomstedeel vir skeppers in MKN’e
As jy deel is van ’n MKN moet jy jou netwerk raadpleeg. Sommige MKN’e kan ’n bykomende inkomstedeel neem, wat beteken dat jou inkomste uit lidmaatskap laer as 70% kan wees as jy deel van ’n MKN is.
Jy en jou MKN (soos van toepassing) is verantwoordelik om te voldoen aan alle belastingwette wat op jou lidmaatskapinkomste van toepassing is.

Inkomsteverslagdoening

Jy kan inkomsteverslae in die YouTube Analytics > Transaksie-inkomsteverslag sien. Jy sal lidmaatskapinkomste ontvang op dieselfde manier as wat jy advertensie-inkomste met AdSense vir YouTube ontvang.

Kansellasies, beëindigings en terugbetalings

Lede kan hul lidmaatskap enige tyd kanselleer.
As ’n lid ’n terugbetaling versoek, het YouTube uitsluitlike vrye oordeel oor die geldigheid van daardie eis, en kan dit die kanaal se deel van die inkomste wat terugbetaal moet word, van die kanaal aftrek. Kry meer inligting oor YouTube se terugbetalingsbeleid vir betaalde lidmaatskappe.

As lidmaatskap op ’n kanaal beëindig word weens beëindiging deur die kanaal, sal alle aktiewe betaalde lede ’n terugbetaling van hul laaste betaling kry. Ander terugbetalingredes sluit verwydering uit die YouTube Vennootprogram in of is as gevolg van misbruik, bedrog of oortreding van ons bepalings of beleide. Die kanaal se inkomstedeel wat terugbetaal moet word, sal van die kanaal afgetrek word.

Gereelde vrae

Daar kan ’n aantal redes hiervoor wees, insluitend:
  • Die kenmerk is nie op jou kanaal beskikbaar gemaak nie.
  • Die kenmerk is nie in alle lande beskikbaar gemaak nie.
  • Jou video is gestel as Vir Kinders Gemaak.
  • Die "Sluit aan"-knoppie is nog nie op sommige platforms beskikbaar gemaak nie. Kykers kan egter op die rekenaar lede word. Jy kan steeds toegang tot byvoordele op alle beskikbare platforms kry as jy op rekenaar aansluit.
  • Die "Sluit aan"-knoppie sal slegs op kwalifiserende videokykbladsye van deelnemende kanale verskyn. Kykbladsye van video’s wat deur sekere musiekvennote geëis word, kwalifiseer byvoorbeeld nie.
  • Die "Sluit aan"-knoppie verskyn nie vir kykers wat uitgeteken is op mobiele toestelle nie. Kykers op mobiele toestelle moet eers op jou kanaal inteken sodat die "Sluit aan"-knoppie verskyn.

As jou kykers nie die aansluitknoppie kan sien nie, kan jy hulle altyd aan hierdie oplossings herinner:

• Herinner kykers dat hulle ’n lid kan word deur op die Sluit aan-knoppie op jou kanaaltuisblad te klik.
  • Kykers kan /join aan die einde van jou kanaal-URL byvoeg om direk na jou lidmaatskapaanbodvenster te skakel.
  • Jy kan ook by jou /join-skakel by jou videobeskrywings voeg.
Hoe kan ek meer data oor my lede kry?
Ons het ’n Lede-API wat jou toegang gee tot die volgende inligting oor jou lede. As jy ’n derdepartymaatskappy gebruik om byvoordele aan te bied, kan jy hierdie inligting oor jou lede met hulle deel sodat jy lidmaatskapvoordele kan lewer.
  • The member's channel URL
  • The name of the member's channel
  • A link to the member's profile picture
  • When the member joined your channel
Note: The Members API Service currently does not provide information about a member’s level.