Ladda upp YouTube-videor

Ny avancerad funktion på YouTube: Från och med 17 augusti 2023 kan du redigera dina Shorts-videor och lägga in en länk till en annan video från din egen kanal. Länken visas i Shorts-spelaren och hänvisar tittare från dina Shorts-videor till ditt annat YouTube-innehåll. Videor, Shorts-videor och liveinnehåll kan länkas. Videon du väljer måste vara offentlig eller olistad och får inte bryta mot våra riktlinjer för communityn. Ändringen lanseras gradvis och är kanske inte tillgänglig för alla kanaler eller tittare förrän funktionen har lanserats helt.

Du kan ladda upp videor på YouTube i några få enkla steg. Följ anvisningarna nedan och ladda upp videor från datorn eller en mobil enhet. Funktionen för att ladda upp kanske inte är tillgänglig med kontrollerade upplevelser på YouTube. Läs mer här.

Ladda upp videor

Ladda upp videor med YouTube-appen för Android genom att spela in en ny video eller välja en befintlig.

Ladda upp på YouTube med en telefon eller surfplatta med Android

Prenumerera på kanalen YouTube Creators för att få de senaste nyheterna, uppdateringar och tips.

YouTube-appen

1. Öppna YouTube-appen .
  2. Tryck på Skapa  följt av Ladda upp en video.
  3. Välj filen du vill ladda upp och tryck på NÄSTA.
    • Om videon är högst 60 sekunder och har kvadratiska eller vertikala bildproportioner laddas den upp som en Shorts-video. Läs mer.
    • (Valfritt) Om videon är längre än 60 sekunder och har kvadratiska eller vertikala bildproportioner kan du trycka på Gör om till en Shorts-video för att korta ned videon och ladda upp den som en Shorts-video. Läs mer.

Om du avslutar uppladdningen innan du är klar med inställningarna sparas videon som ett utkast på sidan Innehåll.

YouTube Studio-appen

Obs! Du kan inte själv bedöma dina videor via YouTube Studio-appen.
  1. Öppna YouTube Studio-appen .
  2. Längst upp trycker du på Skapa  följt av Ladda upp en video
  3. Välj filen du vill ladda upp.
  4. Lägg till information om videon, till exempel en titel (högst 100 tecken) och inställningar för integritet och intäktsgenerering.
  5. Tryck på Nästa.
  6. Välj målgrupp: Ja, den är avsedd för barn eller Nej, den är inte avsedd för barn. Läs mer om avsett för barn.
  7. Tryck på Ladda upp video för att publicera videon.

Information

Lägg till viktiga uppgifter om videon.
Miniatyr Bilden som tittarna ser innan de klickar på videon.
Titel

Videons titel.

Obs! Videotitlar har en teckenbegränsning på 100 tecken och får inte innehålla ogiltiga tecken.

Beskrivning

Information som visas under videon. Använd följande format för videoattribution:

[Kanalnamn]|[Videotitel]|[Video-id].

Formatera texten genom att markera texten du vill ändra och välja ett alternativ i redigeringspanelen. Du kan använda fet, kursiv eller genomstruken text.

Videobeskrivningar har en teckenbegränsning på 5 000 tecken och får inte innehålla ogiltiga tecken.

Synlighet

Välj integritetsinställningarna för din video så kan du kontrollera var videon kan visas och vem som kan titta på den.

Om du är med i YouTubes partnerprogram kan du göra videon olistad eller privat tills kontrollerna är klara. Om du vill få en avisering när kontrollerna är klara kan du välja att få en avisering i YouTube Studio-appen. Obs! Vi håller sakta på att lansera den här funktionen. ​​

Plats Ange platsen där videon spelades in.
Spellista Lägg till videon i en befintlig spellista eller skapa en spellista.

Klicka på NÄSTA för att välja målgrupp.

Målgrupp För att följa Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA) måste du informera oss om ditt innehåll är avsett för barn.
Åldersgräns Ange åldersgräns för videor som kanske inte lämpar sig för alla tittare.

Kontroller

Om du är med i YouTubes partnerprogram kan du kontrollera videons lämplighet för annonser och att den inte innehåller upphovsrättsproblem med hjälp av de här kontrollerna.
De här kontrollerna hjälper dig att ta reda på eventuella begränsningar så att du kan åtgärda problem innan du publicerar videon.
Obs! Upphovsrättskontroller och kontroller av lämplighet för annonser är inte slutgiltiga. Till exempel kan din video påverkas av framtida manuella Content ID-anspråk, upphovsrättsvarningar och ändringar av videoinställningar.

Mer om hur du laddar upp videor

Antalet videor du kan ladda upp per dag

Det finns en gräns för hur många videor du får ladda upp på en kanal per dag på datorer, mobila enheter och YouTube API. Läs den här artikeln om du vill höja din dagliga gräns.

Avsnittet Medverkar i den här videon på Android

Om en kreatör som många söker på är med i videon kan tittare som använder Android se en länk till kreatörens kanal på visningssidan. Tittarna har också möjlighet att prenumerera på utvalda kreatörer. Den här funktionen gör det enklare för tittarna att upptäcka nya kreatörer och börja prenumerera på deras kanaler.

En del kreatörer som har många sökningar på YouTube taggas automatiskt. Kreatörer kan inte taggas manuellt.

Så här tar du bort en tagg

Om du har skapat en video kan du trycka på den medverkande kreatörens namn och välja att ta bort kreatören från videon.

Om du är taggad i en video kan du trycka på ditt namn på visningssidan och välja att ta bort dig själv från videon. Du kan också välja att ta bort dig själv från alla videor som du har taggats i på den här kanalen.

Uppladdning via mobilnätverk eller wifi

Du kan ändra anslutningstypen för videouppladdningar.

1. Tryck på din profilbild .
  2. Tryck på Inställningar följt av Allmänt.
  3. Tryck på Uppladdningar.
  4. Välj mellan att ladda upp videor via wifi eller mobilnätverket.

Lär dig skillnaden mellan att ladda upp och publicera

När du laddar upp en video importeras videofilen i YouTube.
När du publicerar en video blir den tillgänglig för alla som har tillgång att se den.
Ladda upp vertikala videor
När du laddar upp videon bestämmer YouTube det bästa sättet att visa innehållet. För bästa användarupplevelse bör du inte lägga till svarta kanter i vertikala videor. Videon tar upp hela skärmen oavsett om den är vertikal, kvadratisk eller horisontell.