Video's uploaden

Je kunt video's in een paar eenvoudige stappen uploaden naar YouTube. Volg de onderstaande instructies om je video's te uploaden vanaf een computer of mobiel apparaat.

1. Log in bij YouTube.
  2. Klik bovenaan de pagina op Uploaden .
  3. Voordat je de video uploadt, kun je de privacyinstellingen van de video kiezen.
  4. Selecteer de video die je vanaf je computer wilt uploaden. Je kunt ook een video importeren vanuit Google Foto's.
  5. Terwijl de video wordt geüpload, kun je de basisinformatie en de geavanceerde instellingen voor de video aanpassen. Ook kun je bepalen of je je abonnees een melding wilt sturen (als je deze optie uitschakelt, worden je abonnees niet op de hoogte gesteld). Partners kunnen ook hun instellingen voor inkomsten genereren aanpassen. Je titel mag maximaal 100 tekens tellen en de beschrijving maximaal 5000.
  6. Klik op Publiceren om de upload van een openbare video naar YouTube te voltooien. Als je de privacyinstelling voor een video instelt op Privé of Verborgen, klik je op Gereed om het uploaden te voltooien of op Delen om je video privé te delen.
  7. Als je niet op Publiceren klikt, wordt je video niet zichtbaar voor anderen. Je kunt de video altijd op een later moment publiceren via Videobeheer.

Je ontvangt een e-mail zodra de upload is voltooid om je te laten weten dat de video is verwerkt. Je kunt die e-mail vervolgens doorsturen naar vrienden of familie om de video makkelijk te delen. Als je geen melding wilt ontvangen, kun je naar je e-mailinstellingen gaan om je hiervoor af te melden.

Abonneer je op ons YouTube Help-kanaal om alles uit YouTube te halen. Tilmeld

Publicatiedatum op weergavepagina

Wanneer je een video openbaar maakt op YouTube, wordt de publicatiedatum ('Gepubliceerd op') op de weergavepagina gebaseerd op Pacific Standard Time (PST). Als je een video op een specifieke datum openbaar wilt maken op de weergavepagina, moet je ervoor zorgen dat je video op die datum in Pacific Standard Time wordt geüpload of op openbaar wordt ingesteld.

In de volgende gevallen wijkt de publicatiedatum op de weergavepagina mogelijk af van die in Videobeheer:

• Je hebt een openbare video geüpload in een tijdzone die voorloopt op PST.
  • Je hebt ingesteld dat een privévideo openbaar wordt gemaakt op een specifiek tijdstip in een tijdzone die voorloopt op PST.
Als je problemen ondervindt bij het inloggen, controleer dan of je het e-mailadres gebruikt dat aan je YouTube-account is gekoppeld.