Video's uploaden

Je kunt video's in een paar eenvoudige stappen uploaden naar YouTube. Volg de onderstaande instructies om je video's te uploaden vanaf een computer of mobiel apparaat.

Uploaden in de bètaversie van YouTube Studio

Als je een video wilt uploaden, volg je deze stappen om een videobestand te selecteren en de details en instellingen van de video toe te voegen. Als je de uploadflow verlaat voordat je de instellingen hebt bepaald, wordt de video als concept opgeslagen op de pagina Video's.

1. Log in bij de bètaversie van YouTube Studio.
  2. Selecteer rechtsboven Uploaden .
  3. Selecteer Video uploaden (bèta).
  4. Selecteer het bestand dat je wilt uploaden.

Step 1: Basisinformatie toevoegen

Nadat je de video hebt geselecteerd die je wilt uploaden, ga je naar het tabblad Basisinformatie om belangrijke details over je video toe te voegen. Deze informatie is vereist om de video te uploaden. Als deze informatie ontbreekt, wordt je upload als concept opgeslagen op de pagina Video's.
  • Titel: de titel van je video.
  • Beschrijving: informatie die onder je video wordt weergegeven.
  • Thumbnail: de afbeelding die kijkers zien voordat ze op je video klikken.

Step 2: Geavanceerde instellingen kiezen

Selecteer Volgende om de geavanceerde instellingen te kiezen.
Opmerking: Sommige functies zijn mogelijk niet beschikbaar als de video nog niet volledig is verwerkt. Je kunt de video altijd als 'Verborgen' uploaden en deze functies toevoegen zodra de video is verwerkt. Ontdek hoe je de privacyinstellingen van een video wijzigt wanneer deze is geüpload.
  • Playlists: Voeg de video toe aan een of meer van je playlists of maak een nieuwe playlist om de video aan toe te voegen.
  • Eindscherm: Verlaat de uploadflow om visuele elementen toe te voegen aan het einde van je video.
  • Kaarten: Verlaat de uploadflow om interactieve content toe te voegen aan je video.
  • Ondertiteling: Upload ondertitelingsbestanden.
  • Videotaal: Kies de oorspronkelijke taal van de video.
  • Tags: Geef beschrijvende zoekwoorden op waarmee fouten in zoekopdrachten kunnen worden verbeterd.
  • Categorie: Selecteer de categorie van de video, zoals educatie of humor.
  • Videolocatie: Voeg de locatie toe waar de video is opgenomen.
  • Opnamedatum: Voer de datum in waarop de video is opgenomen.
  • Licentie en rechteneigendom: Kies tussen een standaard auteursrechtlicentie en een Creative Commons-licentie.
  • Reacties en beoordelingen: Geef aan of kijkers reacties kunnen achterlaten bij de video. Kies ook of kijkers kunnen zien hoeveel likes en dislikes de video heeft.
  • Aanvullende instellingen:
    • Leeftijdsbeperking: Stel een leeftijdsbeperking in voor video's die mogelijk niet geschikt zijn voor alle doelgroepen.
    • Insluiten: Selecteer of de video kan worden ingesloten op een andere website.
    • Meldingen: Geef aan of je meldingen over je nieuwe video wilt sturen aan je abonnees.
    • Betaalde promotie: Laat kijkers en YouTube weten dat je video betaalde promoties bevat.

Step 3: Voorbeeld bekijken en publiceren

1. Selecteer het tabblad Bekijken en publiceren
  2. Selecteer de privacyinstellingen voor de video. Gebruik de optie 'Verborgen' om te zorgen dat je kijkers de video pas kunnen zien als deze volledig is verwerkt.
  3. Bekijk een voorbeeld van de video en zorg dat alles voldoet aan het beleid van YouTube. Nu kun je de video publiceren.

Als je een openbare video uploadt, heb je ook de optie om een première in te stellen. Verborgen video's en privévideo's kunnen na het uploaden ook worden omgezet in premières.

Uploaden in Creator Studio

Video's uploaden in de klassieke versie van Creator Studio

1. Log in bij YouTube.
  2. Klik bovenaan de pagina op Uploaden .
  3. Selecteer Video uploaden.
  4. Voordat je de video uploadt, kun je de privacyinstellingen van de video kiezen.
  5. Selecteer de video die je vanaf je computer wilt uploaden. Je kunt ook een video importeren vanuit Google Foto's.
  6. Terwijl de video wordt geüpload, kun je de basisinformatie en de geavanceerde instellingen voor de video aanpassen. Ook kun je bepalen of je je abonnees een melding wilt sturen (als je deze optie uitschakelt, worden je abonnees niet op de hoogte gesteld). Partners kunnen ook hun instellingen voor inkomsten genereren aanpassen. Je titel mag maximaal honderd tekens tellen en de beschrijving maximaal vijfduizend tekens.
  7. Klik op Publiceren om de upload van een openbare video naar YouTube te voltooien. Als je de privacyinstelling voor een video instelt op Privé of Verborgen, klik je op Gereed om het uploaden te voltooien of op Delen om je video privé te delen.
  8. Als je niet op Publiceren klikt, wordt je video niet zichtbaar voor anderen. Je kunt de video altijd op een later moment publiceren via Videobeheer.

De basisprincipes voor uploaden

Video's publiceren met elke beeldverhouding

Nadat je een video hebt gepubliceerd, stemt YouTube de speler automatisch af op het videoformaat.
  1. Brand geen balken in, omdat YouTube je video dan niet optimaal kan weergeven.
  2. Volg de stappen om je video te publiceren.

Wanneer je je video publiceert, bepaalt YouTube hoe de content het best kan worden weergegeven. De video past altijd op het scherm, of de video nu verticaal, vierkant of horizontaal is.

Volg de bovenstaande stappen voor de beste kijkervaring op alle apparaten. In de mobiele YouTube-app en op desktopcomputers wordt de speler automatisch afgestemd op de video.

Over de publicatiedatum op de weergavepagina

Wanneer je een video openbaar maakt op YouTube, wordt de publicatiedatum ('Gepubliceerd op') op de weergavepagina gebaseerd op Pacific Standard Time (PST). Als je een video op een specifieke datum openbaar wilt maken op de weergavepagina, moet je ervoor zorgen dat je video op die datum in Pacific Standard Time wordt geüpload of op openbaar wordt ingesteld.
In de volgende gevallen wijkt de publicatiedatum op de weergavepagina mogelijk af van die in Videobeheer:
  • Je hebt een openbare video geüpload in een tijdzone die voorloopt op PST.
  • Je hebt ingesteld dat een privévideo openbaar wordt gemaakt op een specifiek tijdstip in een tijdzone die voorloopt op PST.

Over videoverwerking en -kwaliteit

Wanneer je een video uploadt, wordt deze in eerste instantie in een lage resolutie verwerkt. Hierdoor verloopt het uploadproces sneller. Wanneer de upload is voltooid, kan je video in een lage resolutie op allerlei verschillende apparaten worden gestreamd.
Het kan meer tijd kosten om hogere resoluties zoals 4K of 1080p te verwerken. Tijdens deze verwerkingsperiode lijken hogere resoluties voor je video enkele uren te ontbreken. Zodra de hoge resoluties zijn verwerkt, zijn ze beschikbaar voor je video. Meer informatie over videoverwerking na het uploaden.