Uusien videoiden lataaminen

Videoiden lataaminen YouTubeen on helppoa. Alla olevien ohjeiden avulla voit ladata videoita tietokoneelta tai mobiililaitteelta.

Huom. Tämä ominaisuus ei välttämättä ole saatavilla YouTuben valvotussa käyttökokemuksessa. Lue lisää täältä.

Uusien videoiden lataaminen YouTube Studiossa

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta LUO  ja sitten Lataa videoita .
  3. Valitse ladattava tiedosto.

Huom. Voit ladata enintään 15 videota kerralla. Muista klikata kunkin tiedoston kohdalta Muokkaa , jotta voit muokata videoiden tietoja.

​Jos suljet lataustyökalun ennen asetusten määrittämistä loppuun, video tallennetaan luonnoksena Sisältö-sivulle.

Tiedot

Lisää videoosi tärkeät tiedot.
Nimi Videon nimi. Tämä kenttä on pakollinen.
Kuvaus

Videon alla näkyvät tiedot. Käytä videon nimeämistiedoissa seuraavaa muotoa:

[Kanavan nimi] | [Videon nimi] | [Videon tunnus]

Pikkukuva Kuva, jonka katsojat näkevät ennen videon klikkaamista.
Soittolista Lisää video olemassa olevalle tai uudelle soittolistalle.
Yleisö Children's Online Privacy Protection Act (COPPA) ‑lain nojalla sinun on kerrottava, onko videosi tehty lapsille.
Ikärajoitus Aseta ikärajoitus videoille, jotka eivät välttämättä sovi kaikille katsojille.

Pääset lisäasetuksiin valitsemalla tietosivun alareunasta NÄYTÄ LISÄÄ.

Mainossisältö Kerro katsojille ja YouTubelle, jos videolla on maksettua mainossisältöä.
Automaattiset osat

Voit lisätä videoiden eri osille nimet ja aikaleimat katselun helpottamiseksi. Voit luoda omia osia videoon tai käyttää automaattisesti luotuja osia merkitsemällä "Salli automaattiset osat (jos käytettävissä)" ‑ruudun valituksi.

Itse lisätyt videon osat korvaavat aina automaattisesti luodut osat.

Tagit

Lisää kuvaavia avainsanoja hakuvirheiden korjaamiseksi.

Tagit ovat hyödyllisiä, jos videon aiheessa on sana, joka kirjoitetaan usein väärin. Muissa tapauksissa tageilla on vain pieni vaikutus videosi löydettävyyteen.

Kieli ja tekstitystodistus Valitse videon alkuperäinen kieli ja tekstitystodistus.
Kuvausaika ja ‑paikka Lisää videolle kuvauspäivä ja ‑paikka.
Lisenssi ja jakelu Valitse, voiko videon upottaa muihin sivustoihin ja lähetetäänkö videosta ilmoitus tilaajille.
Shorts-oikeudet Salli muiden käyttää videosi ääniraitaa lyhytvideoissaan.
Luokka Valitse videon luokka, esimerkiksi koulutus tai komedia.
Kommentit ja arviot Valitse, voivatko katsojat kommentoida videota ja näytetäänkö videon tykkäysten ja ei-tykkäysten määrä julkisesti.

Kaupallistaminen

Jos olet mukana YouTube-kumppaniohjelmassa, voit

Soveltuvuus mainostamiseen

Jos olet mukana YouTube-kumppaniohjelmassa, voit valita mainostamisen soveltuvuussivulta videoidesi ikäluokituksen mainontaan sopivan sisällön sääntöjen mukaisesti. Se auttaa meitä tekemään kaupallistamista koskevia päätöksiä nopeammin ja tarkemmin. Lue lisää itseluokittelusta.

Videoelementit
Lisäämällä kortteja ja päätösruutuja voit näyttää yleisöllesi aiheeseen liittyviä videoita, sivustoja ja toimintakehotuksia.
Tekstitykset Voit tavoittaa laajemman yleisön lisäämällä videoihisi tekstityksiä.
Päätösruutu Lisää videon loppuun visuaalisia elementtejä. Päätösruudun voi lisätä vähintään 25 sekunnin pituisiin videoihin.
Kortit Lisää videoon interaktiivista sisältöä.
Tarkistukset

Tarkistukset-sivun kautta voit katsoa, liittyykö videoosi tekijänoikeusongelmia. Jos kuulut YouTube-kumppaniohjelmaan, voit myös tarkistaa videon sopivuuden mainostamiseen.

Nämä tarkistukset auttavat sinua tunnistamaan mahdolliset rajoitukset, jotta voit korjata ongelmat ennen videon julkaisua. Tarkistukset voivat kestää jonkin aikaa, mutta ne tehdään taustalla, joten voit palata katsomaan niiden tilanteen myöhemmin. Voit myös julkaista videosi sillä aikaa, kun tarkistuksia tehdään, ja korjata ongelmat myöhemmin.

Huom. Tekijänoikeuksiin ja mainostamiseen sopivuuden tulokset eivät ole lopullisia. Videoosi voivat jatkossa vaikuttaa esimerkiksi manuaaliset Content ID ‑vaatimukset, tekijänoikeusvaroitukset ja videoasetusten muutokset.

Copyright Takedowns & Content ID - Copyright on YouTube

Näkyvyys

Näkyvyys-sivulta voi valita, milloin haluat julkaista videon ja keille haluat sen näkyvän. Voit jakaa videon myös yksityisesti.
13–17-vuotiaden YouTube-tileillä oletusarvoinen videon yksityisyysasetus on yksityinen. Yli 18-vuotiailla oletusasetus on julkinen. Kaikki käyttäjät voivat valita videon asetukseksi julkinen, yksityinen tai piilotettu.
  • Tallenna tai julkaise: Valitse tämä, jos haluat julkaista videon nyt, ja valitse sitten videon yksityisyysasetukseksi Yksityinen, Piilotettu tai Julkinen. Jos päätät tehdä videosta julkisen, voit myös asettaa videon näkymään heti ensiesityksenä.
  • Ajasta: Valitse tämä, jos haluat julkaista videon myöhemmin, ja valitse sitten videolle julkaisuaika. Video on yksityinen valittuun päivään asti. Samalla voit asettaa videon ensiesitykseksi.
Esikatsele muutokset ja varmista, että ne ovat YouTuben käytäntöjen mukaisia, ja klikkaa sitten TALLENNA.

Katso, miten video ladataan

Seuraavassa YouTube Creators ‑kanavan videossa käydään läpi videoiden lataaminen.

How To Upload Videos with YouTube Studio

Lisätietoja videoiden lataamisesta

Kuinka monta videota yhden päivän aikana voi ladata?

Kanavalle voi ladata yhden päivän aikana vain tietyn määrän videoita. Jos saat videon lataamisen yhteydessä virheviestin "Päivittäinen latausmäärä on täyttynyt", kokeile uudelleen 24 tunnin kuluttua.

Rajat voivat vaihdella alueen tai kanavahistorian mukaan. Kanavan historiatietojen kelpoisuuteen voivat vaikuttaa myös tekijänoikeusvaroitukset. Yhteisön sääntöjen rikkomukset vaikuttavat latausrajaan.

Audiotiedostojen lataaminen

YouTubeen ei voi ladata äänitiedostoja. Tutustu tuettuihin tiedostomuotoihin, joita voi ladata YouTubeen.
Jos haluat lisätä audiosisältöä YouTubeen, yritä muuntaa audiotiedosto videotiedostoksi lisäämällä siihen kuva. YouTubessa ei ole tähän sopivaa työkalua, mutta voit käyttää jotakin muuta videonmuokkausohjelmaa.

Mitä eroa on videon lataamisella ja julkaisemisella?

Videon lataaminen tarkoittaa, että videotiedosto tuodaan YouTubeen.
Videon julkaiseminen tarkoittaa, että videon voi nähdä kuka tahansa.

Pystyvideoiden lataaminen

Kun lataat ja julkaiset videon, YouTube määrittää parhaan tavan sen näyttämiseksi. Parhaan lopputuloksen saat, kun et lisää pystysuuntaiseen videoon mustia sivupalkkeja. Olipa video pysty- tai vaakasuunnassa kuvattu tai neliönmuotoinen, se sovitetaan näyttöön.

Miksi videon lataus- ja julkaisupäivät eroavat toisistaan?

• Latauspäivä tarkoittaa päivää, jolloin video on ladattu. Se näkyy videon vieressä Videot-sivulla.
  • Julkaisupäivä tarkoittaa päivää, jolloin videosta on tehty julkinen. Se näkyy videon alla ja on aina Tyynenmeren normaaliaikaa (PST).

Nämä päivämäärät voivat erota toisistaan seuraavissa tapauksissa:

1. Olet ladannut videon ensin yksityisenä tai piilotettuna ja tehnyt siitä julkisen myöhemmin.
  2. Olet aikavyöhykkeellä, joka on edellä Tyynenmeren normaaliaikaa.
Vinkki: Voit ajastaa videosi julkaistavaksi tiettyyn aikaan.

Videolaadut ja niiden käsittely

Kun lataat uuden videon YouTubeen, se käsitellään aluksi pienellä resoluutiolla latauksen nopeuttamiseksi. Kun lataus on valmis, videota voi katsella pienellä resoluutiolla useilla eri laitteilla.
Suurten resoluutioiden (kuten 4K tai 1080p) käsittely voi kestää kauemmin. Tästä syystä videosta voivat puuttua suuren resoluution vaihtoehdot useita tunteja latauksen jälkeen. Kun suuren resoluution käsittely on valmis, videota voi katsoa myös korkeampilaatuisena. Katso lisätietoja videon käsittelystä latauksen jälkeen.