Videoiden lataaminen

Videoiden lataaminen YouTubeen on helppoa. Alla olevien ohjeiden avulla voit ladata videoita tietokoneelta tai mobiililaitteelta.

Uusien videoiden lataaminen YouTube Studion betaversiossa

1. Kirjaudu YouTube Studion betaversioon.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Lataa .
  3. Valitse Lataa video (beta).
  4. Valitse tiedosto, jonka haluat ladata.

​Jos suljet lataustyökalun ennen asetusten määrittämistä loppuun, video tallennetaan luonnoksena Videot-sivulle.

Vaihe 1: Lisää perustiedot

Lisää videon tarvittavat pakolliset tiedot. Jos et lisää näitä tietoja, lataus tallennetaan luonnoksena Videot-sivulle.
Nimi Videon nimi
Kuvaus Videon alla näkyvät tiedot
Pikkukuva Kuva, jonka katsojat näkevät ennen videon klikkaamista

Vaihe 2: Valitse lisäasetukset

Valitse Seuraava ja määritä lisäasetukset.
Huom. Kaikki ominaisuudet eivät välttämättä ole käytettävissä, jos videon käsittely on kesken. Silloin voit ladata videon piilotettuna ja lisätä puuttuvat ominaisuudet käsittelyn jälkeen. Katso, miten voit muuttaa videon yksityisyysasetusta lataamisen jälkeen.
Soittolistat Lisää video olemassa olevaan tai uuteen soittolistaan.
Päätösruutu Lisää videon loppuun visuaalisia elementtejä (siirtyy lataustyökalun ulkopuolelle).
Kortit Lisää videoon interaktiivista sisältöä (siirtyy lataustyökalun ulkopuolelle).
Tekstitykset Lataa tekstitystiedostoja.
Videon kieli Valitse videon alkuperäiskieli.
Tagit Lisää kuvaavia avainsanoja hakuvirheiden korjaamiseksi.
Luokka Valitse videon luokka, esimerkiksi koulutus tai komedia.
Videon sijainti Lisää sijainti, jossa video on kuvattu.
Kuvauspäivä Lisää päivämäärä, jolloin video on kuvattu.
Käyttölupa ja oikeuksien omistajuus Valitse normaali tekijänoikeuden käyttölupa tai Creative Commons ‑käyttölupa.
Kommentit ja arviot Valitse, voivatko katsojat kommentoida videota ja näytetäänkö videon tykkäysten ja ei-tykkäysten määrä julkisesti.
Lisäasetukset
  • Ikärajoitus: Aseta ikärajoitus videolle, jos se ei sovi kaikille katsojille.
  • Upottaminen: Määritä, voiko videon upottaa muihin sivustoihin.
  • Ilmoitukset: Valitse, lähetetäänkö videosta ilmoitus tilaajille.
  • Maksettu mainossisältö: Kerro katsojille ja YouTubelle, jos videolla on maksullista mainossisältöä.

Vaihe 3: Esikatsele ja julkaise video

1. Valitse Esikatsele ja julkaise ‑välilehti.
  2. Valitse videon yksityisyysasetus. Video kannattaa usein aluksi julkaista piilotettuna – näin voit varmistaa, että videon käsittely on valmis ennen sen näyttämistä yleisölle.
  3. Esikatsele muutokset ja varmista, että ne ovat YouTuben käytäntöjen mukaisia. Julkaise sitten video.

Jos lataat videon julkisena, voit samalla määrittää sen ensiesityksen. Piilotetuille ja yksityisille videoille voi määrittää ensiesityksen niiden lataamisen jälkeen.

Uusien videoiden lataaminen Creator Studiossa

Uusien videoiden lataaminen Creator Studion perinteisessä versiossa

1. Kirjaudu YouTubeen.
  2. Klikkaa sivun yläreunasta Lataa  ja sitten Lataa video.
  3. Valitse videon yksityisyysasetukset.
  4. Valitse ladattava video tietokoneeltasi tai Google Kuvista.
  5. Kun video latautuu, lisää sille nimi (enintään 100 merkkiä) ja kuvaus (enintään 5 000 merkkiä).
  6. Muokkaa muita asetuksia. Kumppanit voivat määrittää myös kaupallistamisasetukset
  7. Klikkaa Julkaise (julkiset videot) tai Valmis (yksityiset tai piilotetut videot).

Videosi ei näy muille käyttäjille, ennen kuin klikkaat Julkaise tai Valmis. Halutessasi voit julkaista videon myöhemmin Videonhallintaohjelmassa.

Katso lisätietoja videoiden lataamisesta

Mitä eroa on videon lataamisella ja julkaisemisella?

Videon lataaminen tarkoittaa, että videotiedosto tuodaan YouTubeen.
Videon julkaiseminen tarkoittaa, että video on niiden käyttäjien katsottavissa, joilla on siihen pääsy.

Pystysuuntaisten videoiden lataaminen

Kun lataat ja julkaiset videon, YouTube määrittää parhaan tavan sen näyttämiseksi. Parhaan lopputuloksen saat, kun et lisää pystysuuntaiseen videoon mustia sivupalkkeja. Olipa video pysty- tai vaakasuunnassa kuvattu tai neliönmuotoinen, se sovitetaan näyttöön.

Miksi videon lataus- ja julkaisupäivät eroavat toisistaan?

• Latauspäivä tarkoittaa päivää, jolloin video on ladattu. Se näkyy videon vieressä Videot-sivulla.
  • Julkaisupäivä tarkoittaa päivää, jolloin videosta on tehty julkinen. Se näkyy videon alla kohdassa Julkaistu ja on aina Tyynenmeren normaaliaikaa (PST).

Nämä päivämäärät voivat erota toisistaan seuraavissa tapauksissa:

1. Olet ladannut videon ensin yksityisenä tai piilotettuna ja tehnyt siitä julkisen myöhemmin.
  2. Olet aikavyöhykkeellä, joka on edellä Tyynenmeren normaaliaikaa.
Vinkki: Voit ajastaa videosi julkaistavaksi tiettyyn aikaan.

Videolaadut ja niiden käsittely

Kun lataat uuden videon YouTubeen, se käsitellään aluksi pienellä resoluutiolla latauksen nopeuttamiseksi. Kun lataus on valmis, videota voi katsella pienellä resoluutiolla useilla eri laitteilla.
Suurten resoluutioiden (kuten 4K tai 1080p) käsittely voi kestää kauemmin. Tästä syystä suuren resoluution vaihtoehdot voivat puuttua videosta useita tunteja latauksen jälkeen. Kun suuren resoluution käsittely on valmis, videota voi katsoa myös korkeampilaatuisena. Katso lisätietoja videon käsittelystä latauksen jälkeen.