Uusien videoiden lataaminen

Videoiden lataaminen YouTubeen on helppoa. Alla olevien ohjeiden avulla voit ladata videoita tietokoneelta tai mobiililaitteelta.

Huom. Tämä ominaisuus ei välttämättä ole saatavilla YouTuben valvotussa käyttökokemuksessa. Lue lisää täältä.

Uusien videoiden lataaminen YouTube Studiossa

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Klikkaa näytön oikeasta yläkulmasta LUO  ja sitten Lataa video.
  3. Valitse ladattava tiedosto.

Huom. Voit ladata enintään 15 videota kerralla. Muista klikata kunkin tiedoston kohdalta Muokkaa , jotta voit muokata videoiden tietoja.

​Jos suljet lataustyökalun ennen asetusten määrittämistä loppuun, video tallennetaan luonnoksena Sisältö-sivulle.

Tiedot

Lisää videoosi tärkeät tiedot.
Nimi Videon nimi. Tämä kenttä on pakollinen.
Kuvaus Videon alla näkyvät tiedot.
Pikkukuva Kuva, jonka katsojat näkevät ennen videon klikkaamista.
Soittolistat Lisää video olemassa olevaan tai uuteen soittolistaan.
Yleisö Children's Online Privacy Protection Act (COPPA) ‑lain nojalla sinun on kerrottava, onko videosi tehty lapsille.
Ikärajoitus Aseta ikärajoitus videoille, jotka eivät välttämättä sovi kaikille katsojille.
Pääset lisäasetuksiin valitsemalla tietosivun alareunasta LISÄÄ ASETUKSIA.
Mainossisältö Kerro katsojille ja YouTubelle, jos videolla on maksettua mainossisältöä.
Tagit

Lisää kuvaavia avainsanoja hakuvirheiden korjaamiseksi.

Tagit ovat hyödyllisiä, jos videon aiheessa on sana, joka kirjoitetaan usein väärin. Muissa tapauksissa tageilla on vain pieni vaikutus videosi löydettävyyteen.

Kieli ja tekstitykset  Valitse videon alkuperäinen kieli ja tekstitystodistus.
Kuvausaika ja ‑paikka Lisää videolle kuvauspäivä ja ‑paikka.
Lisenssi ja jakelu

Valitse lisenssin tyyppi ja jakelu.

Valitse, voiko videon upottaa muihin sivustoihin ja lähetetäänkö videosta ilmoitus tilaajille.

Luokka Valitse videon luokka, esimerkiksi koulutus tai komedia.
Kommentit ja arviot Valitse, voivatko katsojat kommentoida videota ja näytetäänkö videon tykkäysten ja ei-tykkäysten määrä julkisesti.

Kaupallistaminen

Jos olet mukana YouTube-kumppaniohjelmassa, voit valita tai poistaa videon kaupallistamisen, valita mainosmuodon ja muuttaa kesken videon näkyvien mainosten asetuksia.

Mainostettavuus

Jos olet mukana YouTube-kumppaniohjelmassa, voit valita mainostamisen soveltuvuussivulta videoidesi ikäluokituksen mainontaan sopivan sisällön sääntöjen mukaisesti. Se auttaa meitä tekemään kaupallistamista koskevia päätöksiä nopeammin ja tarkemmin. Lue lisää itseluokittelusta.

Videoelementit

Lisäämällä kortteja ja päätösruutuja voit näyttää yleisöllesi aiheeseen liittyviä videoita, sivustoja ja toimintakehotuksia.
Päätösruutu Lisää videon loppuun visuaalisia elementtejä. Videon on oltava vähintään 25 sekunnin pituinen, jotta päätösruudun voi lisätä. Tämä vaihtoehto on käytettävissä, kun video on käsitelty.
Kortit Lisää videoon interaktiivista sisältöä. Tämä vaihtoehto on käytettävissä, kun video on käsitelty.
Tarkistukset

Tarkistussivun kautta voit katsoa, liittyykö videoosi tekijänoikeusrikkomussyytteitä. Jos kuulut YouTube-kumppaniohjelmaan, voit myös tarkastaa videon sopivuuden mainostamiseen. Tekijänoikeustarkastuksen kautta voit kiistauttaa rikkomussyytteen tai tarvittaessa muokata videotasi niin, että se ei enää riko tekijänoikeuksia. Voit pyytää ihmisen tekemää tarkastusta jos uskot, että järjestelmämme arvioi mainostamiseen soveltuvuuden väärin. Nämä tarkastukset auttavat sinua tunnistamaan mahdolliset rajoitukset, jotta voit huomioida ne ennen videon julkaisua.

Huom. Tekijänoikeuksiin ja mainostamiseen sopivuuden tulokset eivät ole lopullisia. Esimerkiksi manuaaliset vaatimukset, tekijänoikeusvaroitukset ja videon asetusten muokkaaminen voivat vaikuttaa videoon tulevaisuudessa.

Copyright Takedowns & Content ID - Copyright on YouTube

Näkyvyys

Avaa Näkyvyys-sivu ja valitse videosi yksityisyysasetus ja julkaisuajankohta. Voit jakaa videon myös yksityisesti.
  • Jos haluat julkaista videon nyt: Valitse Tallenna tai julkaise ja valitse videon yksityisyysasetus.
  • Videon julkaiseminen myöhemmin: Valitse Ajastus ja valitse videolle haluamasi julkaisupäivä. Video on yksityinen valittuun päivään asti.
    • Ensiesityksen asettaminen: Merkitse Määritä ensiesitykseksi ‑vaihtoehdon viereinen ruutu valituksi. Myös piilotetuille ja yksityisille videoille voi valita ensiesityksen niiden lataamisen jälkeen.
Kun kaikki on valmista, esikatsele vielä muutokset ja varmista, että ne ovat YouTuben käytäntöjen mukaisia.

Katso, miten video ladataan

Seuraavassa YouTube Creators ‑kanavan videossa käydään läpi videoiden lataaminen.

How To Upload Videos with YouTube Studio

Lisätietoja videoiden lataamisesta

Kuinka monta videota yhden päivän aikana voi ladata?

Kanavalle voi ladata yhden päivän aikana vain tietyn määrän videoita. Jos saat videon lataamisen yhteydessä virheviestin "Päivittäinen latausmäärä on täyttynyt", kokeile uudelleen 24 tunnin kuluttua.

Rajat voivat vaihdella alueen tai kanavahistorian mukaan. Kanavan historiatietojen kelpoisuuteen voivat vaikuttaa myös tekijänoikeusvaroitukset. Yhteisön sääntöjen rikkomukset vaikuttavat latausrajaan.

Äänitiedostojen lataaminen

YouTubeen ei voi ladata äänitiedostoja. Tutustu tuettuihin tiedostomuotoihin, joita voi ladata YouTubeen.
Jos haluat lisätä äänisisältöä YouTubeen, yritä muuntaa äänitiedosto videotiedostoksi lisäämällä siihen kuva. YouTubessa ei ole tähän sopivaa työkalua, mutta voit käyttää jotakin muuta videonmuokkausohjelmaa

Mitä eroa on videon lataamisella ja julkaisemisella?

Videon lataaminen tarkoittaa, että videotiedosto tuodaan YouTubeen.
Videon julkaiseminen tarkoittaa, että video on niiden käyttäjien katsottavissa, joilla on siihen pääsy.

Pystysuuntaisten videoiden lataaminen

Kun lataat ja julkaiset videon, YouTube määrittää parhaan tavan sen näyttämiseksi. Parhaan lopputuloksen saat, kun et lisää pystysuuntaiseen videoon mustia sivupalkkeja. Olipa video pysty- tai vaakasuunnassa kuvattu tai neliönmuotoinen, se sovitetaan näyttöön.

Miksi videon lataus- ja julkaisupäivät eroavat toisistaan?

• Latauspäivä tarkoittaa päivää, jolloin video on ladattu. Se näkyy videon vieressä Videot-sivulla.
  • Julkaisupäivä tarkoittaa päivää, jolloin videosta on tehty julkinen. Se näkyy videon alla ja on aina Tyynenmeren normaaliaikaa (PST).

Nämä päivämäärät voivat erota toisistaan seuraavissa tapauksissa:

1. Olet ladannut videon ensin yksityisenä tai piilotettuna ja tehnyt siitä julkisen myöhemmin.
  2. Olet aikavyöhykkeellä, joka on edellä Tyynenmeren normaaliaikaa.
Vinkki: Voit ajastaa videosi julkaistavaksi tiettyyn aikaan.

Videolaadut ja niiden käsittely

Kun lataat uuden videon YouTubeen, se käsitellään aluksi pienellä resoluutiolla latauksen nopeuttamiseksi. Kun lataus on valmis, videota voi katsella pienellä resoluutiolla useilla eri laitteilla.
Suurten resoluutioiden (kuten 4K tai 1080p) käsittely voi kestää kauemmin. Tästä syystä suuren resoluution vaihtoehdot voivat puuttua videosta useita tunteja latauksen jälkeen. Kun suuren resoluution käsittely on valmis, videota voi katsoa myös korkeampilaatuisena. Katso lisätietoja videon käsittelystä latauksen jälkeen.